619
RIP SlágerRádió
  • Christiansen
    vagy éppen..
  • Christiansen
    mondtuk
  • Christiansen
    a sok hisztérikának ajánlom, de ezt már mondjuk két hete is..
  • analfa
    szerintem sem fognak egy ilyen fatális hibát ejteni itt azegyik új rádiónak a műsorkiírása.: "Úgy tudjuk, a Klassz Rádió inkább a hetvenes-nyolcvanas évek zenei világából merít, ezen az adón is 35 százalék lesz minimum a magyar zene aránya. A pályázat alapján a Klassz heti 100 percet, de legalább a műsoridő 1,33 százalékát szánja kulturális műsorokra, illetve civil magazinműsorokra."
  • supperlevi
    Épp erről van szó. Hogy sajnálták a zsetont! A másik pályázatban jobb ajánlat volt. Ennyi. Senki sem volt hülye, egyszerűen a voltak olyan pályázók, akik megtalálták a sales house-t, ezzel sikerült nyerniük. Ezen keresztül értékesítik a reklámidőt stb. Ezért kisebb a rádió bevétele gyakorlatilag. Mellesleg kétarcú dolog erre hivatkozni, hiszen azok bírálták el a nyertes pályázatokat, akik a kiírást szerkesztették. Egyébként nem hinném, hogy attól, hogy politikai háttér van a 2 új rádió mögött, politikai témájú rádiónak kellene születnie. Ők sem hülyék. A tulajoknak sem érdeke, hogy senki ne hallgassa a rádiójukat. Főleg, hogy 2 új kereskedelmi rádiról van szó, gondolom a profit is érdek. A hallgatók sem hülyék, ha zenét akarnak, nem fogják a politikai süketelést hallgatni. Ez is tény. Abban sem értek egyet, hogy vert helyzetben lenne az újonc rádió, már csak az említett politikai háttér miatt sem.
  • analfa
    Mégiscsak élnek normális emberek a földön el se hiszem!!4 :P :) Abszolút jól megfogalmaztad a véleményem köszi!
  • jefferson83
    A Sláger/Danubius olyan zsugori amilyen csak lehet és saját magának akarja a minél nagyobb hasznot, ez egyértelmű. Arra játszott, hogy a legkevesebbet adja ki a kezéből ami szerinte még akkor is több, mint amit egy kezdő rádió ki tud gazdálkodni (nem hülyegyerekek dolgoznak a két kereskedelmi rádiónál és nem akartak ők veszíteni). Az, hogy ez igazságos vagy sem az más tészta, hisz egy újonc eleve vert helyzetből indul.

Miért tudták ezt megtenni?

Tulajdonképpen mondhattak volna 500 millát is, hisz nincs a kezükben a 355 sem. A legnagyobb rádiós reklámpiacot kapták meg ez tény. A reklámhoz viszont kellenek a hallgatók, amit csak akkor kapnak meg, ha jó műsorokat készítenek. Én nem vagyok ellendrukker, mert engem aztán nem érdekel ki fog elszórakoztatni, feltéve ha elszórakoztat.
  • supperlevi
    Mivel ez a 2 rádió szinte monopol helyzetben vannak olyan szempontból, hogy 2 db szabad frekvencia van ami az ország legnagyobb részén fogható, feltételezem, hogy kelendő lesz a reklámfelület és ha azt vesszük, hogy már alapdíjból 355 millát ígértek 200 helyett, akkor elgondolkodtató, hogy vajon miért tudták ezt megtenni és a sláger mondjuk miért sajnálta a 3 milliárdjából azt az összeget felajánlásra.
  • jefferson83
    670-et nem tudja, ha vért ízzad akkor sem. Mindenesetre felesleges a szócséplés, mert csak egy évet kell várni és minden kiderül, majd el lehet olvasni. Megemelem a kalapom, ha egy olyan rádió amit a pályázat előtt egy-két nappal alapítottak kenterbeveri a két több, mint tíz éves és nagyon sokak által szeretett adót.

Félő, hogy ha a rádiók saját maguk nem termelnék ki a beígért pénzt azt majd az adófizetők kipótolják és papíron minden rendben lesz.
  • analfa
    Jaja az egyik újonnan alakuló rádiónál azt olvastam (azt hiszem hogy a klassz rádió volt) hogy hetente összesen 100 perc kultúrműsort fog sugározni (mert a pályázatban ezt feltételként jelölték meg)
  • supperlevi
    Látom te is megtaláltad az infókat. Szóval miért ne tudná kitermelni ezt az ígért 355 milliót?
  • Italo4ever
    Nem beszélgetős politikai adó lesz, hanem szórakoztató rádió, fel kellene már fogni és nem a sláger népharagra buzdító baromságait elhinni.
  • jefferson83
    Kérdésem kapcsán ezt az infót megtaláltam:

Az FM1 konzorcium a Neo FM terveiről azt közölte, hogy pályázatukban a 35 százalékos magyarzene-arány mellett azt is vállalták, hogy az adásidő legalább 30 százalékát „a hallgatói érdeklődést is kielégítő, színvonalas közszolgálati műsorszámok” teszik ki.

Szóval lesz zene is :)
  • jefferson83
    Nem hallottam erről a fix 200 millióról és a 355-ről sem, nyilvános adat a slágernél évi 670 milla vándorol állam bácsihoz. Ezt nem fogja tudni kitermelni egy politikai beszélgetős rádió.

Itt jegyezném meg azt is, hogy lehet-e politikai beszélgetős műsort adni ezen az elnyert frekvencián? Nincsenek szabályozások mennyit kell zenélni, mennyit lehet dumálni?
  • supperlevi
    Konkrétan 355 millát ígért a nyertes ajánlat, nem pedig százalékot! Ami mindenhogy több a sláger FIX 200 millájánál.
  • jefferson83
    Megjegyezném, hogy ez a mostani 50% még csak a töredéke sem annak amit a két felfuttatott kereskedelmi rádió ígért. Persze csak akkor, ha nem a százalékokat, hanem a mögöttük rejlő magyar forintot nézzük.

Azt kellene megnézni, hogy annak idején a számok mit mondtak.
  • supperlevi
    "Végkielégítés", nyilván nem szó szerint értettem.
    Arra gondoltam, hogy valószínűleg nem teljesen az történik, mint ami nyilvánosságra kerül, nem arról beszélnek mindig amik fontosak, a tényeket néha elfelejtik megemlíteni. Ehhez kell mondjuk egy Boros, aki végül is az egész Balhé szóvivője nap mint nap, tehát sokan hisznek neki.
    Pl arról sem beszélnek sok helyen, hogy a sláger annak idején, amikor megnyerte a frekvenciát kb 10 éve, ugyanúgy 50% feletti műsorszolgáltatási díjat fizetett, aztán most mégis emiatt köpködnek a nyertesekre... közben ők ugyanígy kenyerezték le a fél világot. Aztán érdekes módon lealkudták fix 200 millára.
  • BaliBoy
    Kereskedelmi csatornától végkielégítés.... :D
  • BaliBoy
    Úgylátom, hogy a CC is segget csinál a szájából.
    1. Nem hallgatják a Bumerángot mert akkor tudnák, hogy miről is van szó.
    2. Blikkből idézni és a Blikkre támaszkodni...... LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLL
  • Tyia
    Igen igen!

+Animal Planet, Travel Chanel, Ozone Network,

Valamint javaslom megtekintésre az Otthonunk és a A Kellemetlen Igazság
    cimű filmeket.
  • oregpapi
    Nem báb. Már régóta tervezgetik a saját rádióállomást... majd talán most! Egy kis média-hátszél sosem jön rosszul, right?
  • supperlevi
    Szerencsétlen... Semmi bajuk nincs ezeknek, nyilván jó pénz jut mindenkinek végkielégítésként, de hát szerencsétlennek muszáj magát megjátszani a nyilvánosság előtt. Ő is csak egy báb a színpadon...
  • LoSA
    Bochkor és a forradalom
  • bosco05 #396
    ennyi , discovery, national, spektrum, viasat history :) legjobb
  • Tyia
    Szerintem vannak olyan TV csatornák amig pozitiv hatást gyakorolnak.
    Kiválónak tartom az összes ismeretterjesztő müsorokat sugárzó adót.
    Az MTV1 és 2 valamint a Duna Tv müsorai közt is van olyan ami értékesnek mondható. Legyen az kulturális, életrajzi, néprajzi, esetleg vallási témájú.

Nagyon jó könyvek is vannak, ha nem máshol, a könyvtárakban.
    Lehet sokat kirándulni, sportolni- bármit, állatkertbe menni, annyi mindent lehet tenni az unalom ellen. Az unalom a Mónás show elé üzi azt aki nem mond ellene nem-et.
    Ehhez csak dönteni kell.

A rádiókról nem tudok pozitivan szólni....
    Se Bochkor, se Sebestyén, se más "nagy híres" ker.rádiós nem okoz örömet.
    Sokaknak viszont kárörömet.

A két rádió lassan megszünik, és ez a topik is kihal, aztán minden megy tovább, ahogy eddig ha akarjuk, ha nem....
    Ha figyelitek a szélsőségesebb megnyílvánulások már megszüntek.
  • bosco05 #394
    Most itt megegyezhetünk, hogy igen sokan egyetértünk a végeredményben. Buta emberek akik a győzike showra hokiznak 0-24. Ezért azonban nem az állam a felelős, hanem ahogy írtátok a nevelés. Hiába mutatnak melegeket a coolon attól én nem leszek az, mert tudom, hogy nem természetes. Az már régen rossz, ha erről a Bocsinak kell felvilágosítania, ahogy Babilon szeretné. Szerintem akinek ezt el kell magyarázni, az nem való erre a földre és zombiként éli életét. Amióta ennyire elk*rvult a tv, azóta nem is nézem. Ennyi a megoldás. Rádiót se hallgatok, úgyhogy igaziból édes mindegy ki beszél miről. Az összes adás népbutító szar. Stohl buci is úgy vigyorog a tv-ben mintha ovóbácsi lenne. Egy másodperc alatt hányingert kapok az ilyen műsoroktól, de erre van igény. A lényeg már le lett írva. Erről nem a mai fiatalság tehet, hanem az előző generáció, aki nevelés helyett a kocsmába sörözött, vagy a Kossuth téren dobálta a macskaköveket (ne vegyétek személyes sértésnek, nem a békés tüntetőkről írok). Ebben az országban a jogait mindenki marhára tudja, csak a kötelességeivel nincs tisztában senki sem. Aztán lehet zsidózni meg a kisebbségeket szidni (igaz 99%-ban jogos sajnos), de ettől nem lesz jobb. Az előző generáció elbukott, az újaknak kell helyrerakni az országot, ami nem lesz egyszerű, pláne ha maúnikán nevelkedünk... Soha nem volt igényem ilyen műsorokra, nem is lesz. Egyébként a mai világban is lehet példaképeket találni, nekem sikerült. Fat Mike életvitelét tartom példa értékűnek. A NOFX basszusgitárosáról van szó, utána lehet nézni mit ért el és miből. Volt egy interjú vele, hogy miért nem játszák a klippjeiket az MTV-n? A válasza az volt, hogy mikor még ismeretlenek voltak, kérték az mtv-t segítsen. Leszarták a fejüket, nem nyomták le egyszer sem a számaikat. Azóta az MTV könyörög nekik, de mostők b*sznak rá, holott nekik anyagilag megérné. Egyenes ember aki nem adta el magát ennyi.
  • oregpapi
    Végre valaki észrevette, hogy a
    Magyar Média (mint nagy massza)
    nem látja el azt a feladatát, amit nálunk szerencsésebb helyzetű nyugati társadalmakban
    WATCHDOG szerepnek neveznek, azaz
    nem mennek utána a politikai kihágásoknak, botrányoknak, nincs oknyomozó riport,
    hanem
    arra vannak ráállva, hogy kiszolgálják a politikai "elit" igényeit.

Erről szól az egész!
  • kirol
    Hát itt ebbe a kor is nagy szerepet játszik. Pl. ha nem lenne internet, nem blogolnának.
  • Voyager5
    Ezt nemlehet teljesen a média számlájára írni.
    Azok a generációk is hibásak amelyek hagyják ilyen módon befolyásoltatni a gyereküket.
    Normális gyerekneveléssel megse fog fordulni a tini fejében, hogy a média bálványait kövesse.
    Persze ahogy az elmúlt generációk nevelték a gyerekeket abból ez lett.
    Egyszerűbb ha TV-t néz a gyerek ugye?
    Nem ám beiratjuk zeneiskolába, különórákra, elküldjük csillagász tanfolyamra stb.
    Minderre persze rájön a web 2.0 "áldásos" tevékenysége. (minden nyomorult blogolhat minden baromságot pl.)
    Ezekért a dolgokért baromira a NÉP a felelős! Hogy miért? Nagyon egyszerű. Hogyan is dolgozik egy kereskedelmi csatorna? A látogatottságból tartja fent magát ugye?
    Akkor pedig úgynézki erre IGÉNY van!
    Szidjuk a maunika sót, meg a Josi sót meg a barátok köztet meg minden szenny-szart, viszont mégis megnézik sok-sok ezren.
    Nincs nézettség --> nincs műsor. Ilyen egyszerű.
    Akkor most ki(k) a hibás(ok)?
  • Tyia
    Elég világos volt. Köszönöm!

Nagyjából ez történik. Igen.

Nincsenek példaképek, ha egyáltalán kell ilyen...
    Én csak magamból tudok kiindulni:
    A 80-as években voltam "tini". Abban az időben versenyszerűen kézilabdáztam, nem túl mags szinten, de mégis.
    A sport engem megtanított nagyon sok mindenre: tisztelni a másikat, összefogni egy esetleges sikerért, tolerálni mások, általam nem egyértelműen elfogadható tulajdonságait.
    És mindenek elött nagyon jó volt, egy-egy edzés, vagy mérkőzés a felgyült minden féle feszültség levezetésére.
    A szakmámból adódóan, pedig a védem a zöld környezetet.(kertész vagyok)

A tenyér viszkedést szívből megértem....

A baj az, hogy nem könnyű nem-et mondani.
    Meg kell tanulni nem-et mondani.
    Minél többen mondanak nemet a nem normális dolgoknak......

Sajnos a média nem foglalkozik azzal, hogy az igéretesnek indult gyerek, esetleg hova satnyul el a Győzike show, a Mónika show és a tudodmiregondolok show-k müsorok, filmek befogadásának hatására.
    Nem ragozom.
    Az biztos, hogy a nekemmindentlehet gyerekből tuti biztos nem lesz , pedagógus.

Szép napot!

Javaslom az OzoneNetwork nevű TV adó rendszeres nézését, kedves felszines emberek.
  • mrzed001
    Nos, akkor folytatom az előző gondolatmenetet, hátha azzal is egyet fogsz érteni.
    Minden az alapoknál, gyerekkorban dől el. Egy felnőtt embert nem (ill nagyon nehezen, max komoly tragédiát követően) lehet átnevelni.
    Ha gyerekkorában azt látta a TV-ben, hogy laza leszarom Stohl Bucinak milyen jó, meg hogy bejön neki, meg hogy tapadnak rá a bigék, akkor ő is fel fogja venni ezt a fajta stílust. Ne tudd meg hány Buci klónnal futottam már össze, komolyan viszketett a tenyerem (úgy Bud Spenceresen)
    És itt nem áll meg a történet. Ezt a stílust viszi be az iskolába, ilyen 2 forintos emberekről tudnak az ilyenek csak beszélgetni ... ezért a többiek is kénytelenek nézni azt a sz.r, mert iszonyat nagy a megfelelési kényszer (senki sem akar kívülálló, kitaszított lenni)
    A lányoknál ugyanez. A buta kislány azt látja folyton, hogy kis ribinek lenni milyen jó, és hogy mennyire a középpontba van így ... ezért ezt veszi fel, és ezt viszi be az iskolába ... és ezt terjeszti. Aki nem (azaz normális) azt kiközösítik.
    Lényegében ma a magyar tv-ben csak antihősök vannak, hősinek beállított szerepben. Ez nagyon gáz.

Hogy jön akkor a képbe Bocsi? Azzal, hogy ilyen emberekkel beszél (pl izraeli-magyar buzi celebsenki), és NEM mutat rá, hogy ez rossz ember, vagy rossz amit csinál (nincs erkölcsi és morális elhatárolódás) ... ezzel lényegében elfogadtatja a rosszat (sőt protezsálja), hiszen azt látja akkor a fiatal, hogy az nem is lehet rossz (mivel élő adásban beszélget kedvesen vele Bocsi).
    És mily meglepő, polgárőrökkel, néptáncosokkal sose beszél, gárdásokkal sem (még a hallgattassék meg a másik oldal miatt sem), lényegében a konzervatívabb, azaz nem liberális (esetleg nacionalista) emberek közül kb senkivel (ja, sportolókból jó párral, de róluk nem arról, mit is éreztek amikor felkúszott a magyar zászló mikor nyertek).
    Mit von le ebből a gyerek? Azok a magyarkodók rossz emberek, mert ha fontos és jó emberek lennének, akkor meg lennének oda is hívva (aki rossz attól undorodunk és ahhoz hozzá sem szólunk)
    Akiről szó van, az fontos. Akiről nem, az lényegtelen. Zalatnai, Buci, KAnnácska, Bernike, a Zsozé Barát és Mónyika a c.gányaikkal, meg a főzőcske rabosított vendégei fontosak és coolak.
    A dolgozó, kulturált, tisztességes magyarok nem.
    Persze, hogy belőlük sem lesz az.
    Így alakult ki a mostani Kulcsár generáció is, akik semmi tudással, semmi hozzáértéssel, csak bratyizásból akarnak megélni és meggazdagodni.

Késő van, remélem eléggé világosan meg tudtam fogalmazni a lényeget.
  • Tyia
    Én értem mit mondasz.
    És ezzel a hsz-szel egyet is értek.
    Én csak azt tudom mondani, hogy minden a "fej"-ben dől el.
    Ha valakit az érdekel, hogy a Stohl milyen ügyesen töri össze magát részegen, azt akkor is fogja érdekelni, ha fejünk tetejére állunk....

Egy mélyen hívő embernek valszeg, fölöslegesen bizonygatjuk az Evoluciót

• Wescone
    Na igen!
  • mrzed001
    Még mindig nem érted....
    A médiában az a legmocskosabb trükk, amikor egyszerű felhőtlen szórakozás köntösébe bugyolálva nyomatják neked a propagandát.
    Észre sem veszed, de már melegnek lenni a cool, semmirekellőn lazának lenni és 170-el szalagkorlátra mászni (mint Stohl Buci), Dubaiba járni fizetős k.rvaként (mint elég sokan a celebek közül), lopnicsalnihazudni (zalatnai) ... soroljam?
  • Tyia
    Van aki csak jól akar szórakozni, és ezért hallgat/néz rádiót/TV-t, és nem azért, hogy nácizásba, zsidózásba, komcsizásba kezdjen a látottak/hallottak kapcsán.
    Az a kérdés mi az igazság.
    Abban szerintem egyet érthetünk, hogy egy állítás "innen" igaz, "onnan" meg nem. Fontos tudni ki hol áll. Alapvető probléma hogy egy adott szín kinek fehér és kinek fekete esetleg szürke...
    Lényeg a lényeg: aki szerette a két rádiót együtt, vagy külön-külön azt ne piszkálja az aki nem szerette, és viszont!
    Aki nem szereti a pacalpörköltet az nem modja már annak a pacal kedvelő honfitársának, hogy: minek eszed ezt ocsmány kaját, hiszen én utálom....

Meg van a lényeg?

Mindenki hallgassa/nézze azt adót amiről azt gondolja: ho-ho ez az én csatornám........
    viva la demos

Mindenkinek szép estét!
  • Micsu
    "Ha az igazat akarod, akkor egyszerre nézed bal oldalt index, jobb oldalt kuruc ... a többi a realitásérzeted és józan paraszti eszed kérdése."

ez így egy hatalmas lol
  • mrzed001
    Adja magár a kérdés:
    Van (???) jelenleg olyan TV / rádióadó, amely a nemzet érdekében cselekszik, be meri mutatni azt, amit a többiek kicenzúráznak, nem nácizik amikor valami nacionalista azaz nemzeti érzetű (franciáknál próbálná meg, úgy seggbe rúgnák, hogy átrepülné az Eiffel tornyot) és NEM fél a hatalmon lévőktől (nem alkuszik meg velük, nem ők irányítják a saját liberális elveik szerint) ??
    Van?

Ha az igazat akarod, akkor egyszerre nézed bal oldalt index, jobb oldalt kuruc ... a többi a realitásérzeted és józan paraszti eszed kérdése.
    Én mindenkinek csak annyit tanácsolok, hogy hallgattassék meg a másik fél is, és csak eztán legyen véleményed!
  • mrzed001
    Vagy sokkal többet mint a buta népbutítók
    Tudod mit, sorold fel a B5-ben bemutatott diktátorokat (8-10 gondolkodás nélkül összejön). Elemezd bukásuk/megbuktatásuk útját/módját.
  • Tyia
    Adja magát a kérdés:
    Te melyik TV ill. Rádió állomások nézését/hallgatását tartod ajánlottnak?
  • BaliBoy
    Szégyen, hogy ilyen logód van. Kérlek vedd le mert semmit nem értettél meg a sorozatból....