Történelem - így???
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor jobb lenne ha hagynád ezt a "jobboldalazást" meg "liberálisozást", mert pillanaznyilag te vagy itt az egyetlen, aki itt politizál.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Azt meg, hogy mibõl kell vagy lehet tanítani az iskolákban, azt a Nemzeti Alaptanterv szabályozza, ha jól tudom.
NAT összefoglaló
Arra a részre gondolok, hogy "oktatás nélkülözhetetlen tartalmi egysége", meg hasonlók. Abba nem fér bele Bakay.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Na ez hogy van?
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
A szakemberek (elvileg) szurik a tankonyveket, ill "tankonyv" minositest eleg komoly feltetelek mellett kaphat(na) egy konyv.
Elorevetitettem a liberalisok viselkedeset, hogy valszeg hogyan reagalnak majd (v mar reagaltak? nem kovetem a napi politikat) erre a konyvre, valoszinuleg az egesz jobboldalt ezzel pocskondiazzak majd, mert kb ez ma a politikusok modszere.
Vagyis nem feltetlenul a topikra ertettem.. az egyenlore nem frocsog. 😉
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az a gáz, hogy te akkor is politikát csinálsz belõle, ha senki más nem. Nagyon, nagyon unalmas már.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Azt hiszem ezt kitárgyaltuk 😊
Bele-bele olvasgattam ebbe a fantasztikus könyvbe és nem csak az a baj vele, hogy "történelemkönyv" -ként jelölik. Most nem szaporítom tovább a szót, de ha lesz kedvem majd írok róla egy sort. <#buck>#buck>
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Nem is tudom melyik rosszabb, az áltudományossag, vagy az elvakult vallási fanatizmus.
Aztán az utódállamok kisebbségpolitikájáról már nem esik szó...pedig amit még mi csináltunk az ahhoz képest semmi.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Ha a magyar kultura szerint elsz es annak vallod magad..
Genetikailag egy nagy Meltin Pot a Karpat-medence, a kultura is valtozik (mint minden népé), de azert egyseges.
hopp <-- biztos ezek is mind hazudnak meg nácikok :-)
HP+
,,pedig ha tudná a sok "újmagyar", hogy az Álmoshoz tartozó törzs vezetése valószínûleg zsidõ vallású volt valójában...)"
De ez mekkora szívás, ez hogy illeszkedik bele, Bakay úr ,meg a hozzá hasonló elveket vallók világképébe? Nem tudom , engem Bakay helyében ez zavarna.
Amúgy, nem tudom hogy van most, szóval gondolom a tanár dönti el mibõl tanít nem?
Egyetértek különben, ha nekem gyerekem lesz egyszer, és ilyet tanulna, kapásból másik iskolába íratnám.
Remélem, lesz valami reform az oktatásban, mert siralmas ha ilyen könyveket megengednek.
Ja, és ha Isten meg a szerencse is úgy akarja, jövõre már történelem szakon leszek...ki tudja, pár év múlva én is írok valami tankönyvet hogy a Szíriuszrõl jöttünk ,vagy valami ilyesmit
<#nevetes1>#nevetes1>
Egyik kutya, másik eb...
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mintegy mellékesen a magyar sohasem volt egységes nemzet, hanem különbözõ nemzetiségek egyvelege. Ami évezredekig senkit sem zavart.
Pedig az igazság az, hogy a magyarok az ûrbõl jöttek, mégpedig a nyilas csillagképbõl, amit egy õsmagyar lovasíjászról neveztek el.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Trianon egy szemét dolog volt, és nem végleges állapot.
Már 30 ezer évvel ezelõttis itt éltek a magyarok õsei.
Atilla természetesen magyar király volt. Az avarok is természetesen õsmagyarok voltak.
Ja, és a magyarokat már a Biblia is említi.
Kösz a linket, majd vigyázok, hogy a fiam nehogy ebbõl a könyvbõl tanuljon, nem kell neki korán agymosott zombivá válnia.
Bár mit vár azok után az ember, hogy a Honfoglalás címû filmben ott villog a kereszt Álmoson. Tehát már az õsmagyarok is keresztények voltak, Itsván pedig hobbiból keresztelkedett meg még egyszer (pedig ha tudná a sok "újmagyar", hogy az Álmoshoz tartozó törzs vezetése valószínûleg zsidõ vallású volt valójában...)
A nemzeti öntudat, szerintem az, hogy ismerjük a magyar történelmet, és itt nem az áltudományos dolgokat értem, és amire büszkék lehetünk, arra legyünk büszkék. Sumér magyarok nem kellenek hozzá.
A mitológiai is nagyon szép és érdekes dolog, de biológiaórán inkább arról tanuljak a lurkók, hogy miért madár a házityúk, és ne arról, hogy mitõl támad föl a hamvaiból a fõnix...
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Az utánam hozzászólókkal egy véleményen vagyok szvsz. Én a könyveket csak elõljáróban nem szerettem volna elítélni, de ma beleolvasgatok majd.
Nagyon érdekelne, hogy hány iskolában rendelték meg kiegészítõ könyvként, hogy miért nincs senki, aki leellenõrizné, hogy mi kerülhet iskolába és mi nem? Valami csak van, hisz a kreacionisták sem garázdálkodhatnak iskoláinkban, és ez így van jól. Az oktatásban nincs helye a klasszikus demokráciának, itt irányt kell szabni a dolgoknak.
Valós történelmünk szerves részei:
1200-as évek közepe, tatárjárás. Magyarország lakossága a tatár-kezelés elõtt 3 millióra tehetõ, a kezelés után 1,5 millió. (Legyen Neked is tatárod, amely megfelezi a magyarságot, küldd a "tatár" szót a 17634-re.)
Mit lehet ez ellen tenni? IV. Béla megoldotta: emberanyagot kell importálni az országba, hogy legalább a csapatlétszám meglegyen, és legalább minden második lovon legyen valaki, ha csatára kerülne sor. Ez máris 50!%-os magyarságot jelent, de nézzük - statisztikai elnagyoltsággal - a következõ generációt:
1. magyar-magyar - magyar
2. import-magyar - félmagyar
3. magyar-import - félmagyar
4. import-import - egyáltalán nem magyar
(5. import-kecske - perverz)
A "100% magyar" arány már az 1300-as években is csak 25%-a volt az országnak. Nézhetjük a következõ kört, vagy felesleges? Abban már lennének negyedmagyarok is, szerintem ne bonyolítsuk.
Ha ez még nem lenne elég, a gép dobott nekünk 145 éves török uralmat is. Annyi Juszuf, Ali és Musztafa etyepetyélt õsanyáinkkal, hogy Isten a megmondhatója, maradt-e még valaki, aki legalább nagyszülõi ágig visszamenõleg csak magyar felmenõkkel büszkélkedhetett.
Erre még húztunk egy osztrák-magyar monarchiát, egy orosz megszállást, kis szerencsével én is Johann vagy Vladimir lettem volna. Mint ahogy lettem is, '89-ben még zdrásztvujtyét kellett köszönnöm a tanárnõnek...
Ugye, hogy ez marhaság? Magyarnak lenni nem azt jelenti, hogy Árpád vérét - valószínûleg rég kihalt - tudjuk az ereinkben, hanem azt, hogy ide születtünk, itt élünk Európa szívében, énekeljük a Himnuszt, büszkén gondolunk elõdeinkre, álmosainkra és hubáinkra, vízilabdában mi vagyunk a császárok, meg egyéb nyálas dolgok a reklámból.
Mielõtt kikiáltotok hazaárulónak, legyen már elég az "élni és élni hagyni" mintájára a "magyarnak lenni és magyarnak lenni hagyni" elv. Nem az a maagyar, aki megmondja, hogy a magunkfajták magyarok, a magukfajták meg nem. Nem az a magyar, aki azt állítja a másik magyarról, hogy nem jó magyar, cseréljük le egy magyarabbra. És nem az a magyar, aki kimondja, hogy a magyar csak fehér és keresztény lehet... de ez már egy másik sztori.
Olyan történelemkönyvet még nem láttam, ami nem az akkori érdekek szerint írta át a történelmet.
De a történelem nem csak a magyarokból áll. A világtörténelem? Az nem számít? Az ókor kapcsán, a görögökkel, Nagy Sándorral, a rómaiakkal nem kell foglalkozni?
A középkor kapcsán nem érdekes a Frank birodalom, a 100 éves háború, az invesztitúra harc...nem. Csak az az érdekes, hogy még huszonötször le kell írni hogy a magyarok így meg úgy.
Nekem valahogy nem ilyen könyvem volt örödikes-hatodikos koromban. Az szólt a világtörténelemrõl is. Sõt, a magyar történelem kapcsán, mondjuk a honfoglalásnál, az alternatív elméletekkel, (László Gyula) is foglalkozott, meg a tanárunk is beszélt róla, hogy ne csak egy féle oldalról ismerjük a dolgokat. És ez így helyes, ezt így kell
Ám most, az a gyerek, aki ebbõl tanul, el megy középiskolába, ahol esetleg, normálisan tanítanak, normális könyvekbõl mi lesz vele? Mi lesz vele, ha meg kérdezik a gyereket, középsuliban, na mit tudsz Nagy Sándorról?
Mit mond? Hogy semmit? Ellenben a szkítákról tudok mesélni?
Tárgyilagosság! Ez ami fontos.
A másodikban is vannak olyan handa-bandázások, hogy még.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Baj-e az, hogy gyermekeinket már ideje korán nemzeti öntudatra neveljük?
Nem, sõt! Születésétõl fogva kell megtanítani arra, hogy büszke legyen hazájára, magyarságára és ebbõl képes legyen építkezni. Nagyon fontos. Tulajdonképpen nem is tanítgatni kell erre, hanem csak megmutatni, hogy mire lehet büszke (mire nem, pro és kontra -> ebbõl tanul az ember). Mindezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy én saját magamat igen is nacionalistának tartom. Itt jegyezném meg, hogy Willenbrockal egyáltalán nem értek egyet. A nacionalizmust fontosnak és egészséges dolognak tartom, egyáltalán nem zárja ki az általa is említett értékeket (akinél van hely elfér egymás mellett).
Itt térjünk most rá arra, hogy az említett könyvek ebbõl a szempontból megfelelõek-e? Kinek mi az elvárása azzal a könyvel szemben, amit majd a gyerekeink fognak forgatni?
Elmondanám az enyémet. Nyugodtan megegyezhetünk abban, hogy ne ugyanabból a könyvbõl tanuljanak az ötödikesek és az egyetemisták. A kisebbeket nyugodtan lehet meséken keresztül is oktatni csak azt ne nevezzük történelemkönyvnek, mert megtévesztõ. Történelemkönyvnél én elvárom, hogy legyen tárgyilagos és ne rugaszkodjon el túlságosan (kiskapu, de értjük mirõl van szó ) a valóságtól. Ötödikeseknek is lehet történelemkönyvet szerkeszteni. Kicsit mesélõsebben, kicsit kiszínezve, de ragaszkodjon a tényekhez.(Biológia tantárggyal ezt pl. fantasztikusan meg lehet oldani.)
Lényeg: A magyarkodás (hülye szó) oltárán ne áldozzuk fel a valós történelmünket, mert az önmagában enélkül is szép és csodálatos!
Ebbõl most megint olyan vita lesz, mert lefogadom sokaknak tetszik ez a ostobaság. Csak beleolvastam, olyat ír, hogy az ember nem a majomtól származik...istenem!!!!!!!!!!! 100 évvel ezelõtt vagyunk! Vissza mentünk az idõben, amikor Darwin-t elméletét, sokan nem tudták normálisan értelmezni! Atyaég! Sikítani tudnék ettõl. Hú.Hát nem semmi az biztos. Az ember meg soha nem volt fél-primitív...áh...nem. Eleve úgy jelent meg az ember a Föld bolygón ,hogy fejlett volt..ja biztos<#nevetes1>#nevetes1>
Ettõl meg idegrángást kapok, állandóan: ,,azt hitték az ember olyan buta volt" ilyet soha egy történész se szokott mondani! Mi ez a hülyeség?
Aztán, ott vannak a sumérok, mit tudunk meg innen róluk? Semmit. Azon kívül hogy ugyanúgy beszéltek mint a magyarok . Ami persze nem igaz, és nem is bizonyítható. Bakay úr a bizonyítékokkal akárcsak az igazmondással hadilábon áll.
Akkor, a szkíta-hun-avar-magyar-ok találták ki a ,,A fegyelmezett
tömegharcot is õk alakították ki"
Aha. Én meg, ismerek népeket és országokat, amiknek jóval elõbb már volt fegyelmezett hadserege...ja vagy tudom persze õk is magyarok...<#hehe>#hehe>
Meg a szkíta-görög kapcsolat fontosabb, mint a perzsa-görög...Ja, volt egy Alexandrosz nevû pasas, nem túl érdekes, nem is csinált semmit. Ellenben a szkíták azok hajaj!
Szóval, ez úgy van ,hogy fogott pár tényt, összekeverte egy rakás zavaros, zagyva áltudományos dologgal, a tényeket, bizonyítékokat kihagyta, összerázta, és elénk öntötte. És ez neki egy történelem könyv.
Az ókorról.
Ráadásul úgy ír, hogy a legfontosabb dolgokról szó sem esik! Zagyvál a sumérokról meg Egyiptomról, de mi van Nagy Sándorral? Mi van a görög-perzsa háborúkkal?Mi van Rómával? Ezek épp csak megemlíti! Ja tudom, ez nem érdekes. Szörnyû.
Nem azt mondom, hogy be kell tiltani, mert nem, de ez nem tankönyv. Ebbõl tanítani, szinte már bûn.
Egy olyan országban ahol az egyik legnézettebb mûsor a Mónika Show, meg Benkõ feleséget keres...Celeb vagyok...GYEREKEK ÉN A SAJÁT ORSZÁGUNK MINISZTERELNÖKÉT NEM TUDTAM MEGHATÁROZNI MILYEN SZÁRMAZÁSÚ AMIKOR S(z)ÍNRE lépett (persze hogy megtudtam de akkor neonáci vagyok). Elég sok könyvet olvastam általános - középsulis tanulmányaim elõtt-alatt-után. Tele vannak történelmi hazugságokkal, propagandával, hiányosak, egyszerûen volt olyan idõszak 12.es koromban hogy tudtam mirõl szól a téma kérdésekre saját szavaimmal válaszoltam, és 2est adott a tanár...(pedig tudta hogy 5öst ér). De nem lehet mert nem úgy írtam le ahogy meg van írva...Mind1 hagyjuk, senkit sem érdekel az egyszerû ember szava 😊.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Miután semmiféle garancia nincs arra, hogy a vitatható történelmi tényeket igazoló emberek korrektek és tiszta szívûek, sõt, feltételezhetjük, hogy pont ellenkezõleg, ezért nem vagyok hajlandó a mai történelemkönyvekben leírtaknak feltétel nélkül hinni.
magyar törirõl? persze hogy nem, mint ahogy te sem tudsz sokat az övükérõl - már ami nem a miénkkel "közös".
fizika, kémia, csillagászat, stb? az átlag osztrák annyit (nem) tud róla, mint az átlag magyar. ha már egy népet akarsz megítélni, ne egy népcsoportjáról, területérõl tedd, ne csak falukban, ne csak városokban, átlagosan.
persze, az anyagi jólét, gazdasági helyzet közel sincs egyenes arányban a nép értelmi szintjével, mûveltségével, ha úgy tetszik, tekintsünk csak át a tengerentúlra. mérhetetlenül "jól" élnek, és mérhetetlenül buták egyes réteg tagjai. de errõl már valószínûleg nem csak õk tehetnek, és mint jó szokás, terjed el felénk is. azonban ami nekik van, az a fajta saját múlt, haza iránti tisztelet, na az nincs már nálunk, és ezt próbálja tán ez a töri könyv helyrerázni - elég szarul. egyetemi szakkönyvek nem használnak ilyen gusztustalan komplikált mondatszerkezeteket, de azért a 12-13 éves gyerek fejét ezzel kell tömni, hogy még jobban megutálja az egészet.
.: mobilize.hu :.