25
  • bakagaijin
    #25
    Utántöltöttet ne keverjük ide, tonerből kaptam így (használt nyomtató mellé adták), két használat után tiszta por lett minden, nem győztem porszívózni, meg kaparni a tapétáról - hát elég reménytelen küzdelem volt. Utángyártott az más kérdés, azzal nincsenek ilyen jellegű problémák - másmilyenek lehetnek, egyelőre nincs negatív tapasztalatom.
  • akoska001
    #24
    Első nyomtatóm Canon IP1000-es volt, kifogyott a gyári patron után gyártott járkált benne el is dugult a fej, utána csak a szívás volt vele. Szomszéd Canon IP1300-asa szintúgy így járt, vett bele új fejet ha ami egy kisebb vagyon volt.
    Nagybátyám Canon IP4300-as nyomtatója szintén után gyártott patronnal beadta a kulcsot, 40.000 HUF volt a fej bele...

    Köszönöm, nem kérek az után gyártott patronból.
  • Epikurosz
    #23
    Ki beszélt porról?
    Ózonról és rákkeltő anyagokról beszéltem (volna).

    Én régen kacérkodtam a LED-es nyomtatókkal, de soha nem voltam annyi pénzem, hogy vegyek egy OKI-t, és most mikor olcsó lett, már van másik.

    Apropó, tudjátok melyik a legolcsóbb nyomtató?

    A PDF printer driver.
    Semennyi tintát nem fogyaszt, nem kell utántölteni, sőt a doksik eljuttatása a címzettnek, e-mailen, roppant olcsó.
    Ha tudsz ennél olcsóbbat, azt megeszem. :-)
  • zboszor
    #22
    Nekem van egy Brother MFC-215C, 2005-ben vettem, a gyárilag hozzáadott kifogyása óta csak utángyártott járt benne, nincs semmi baja, a nyomtatott kép jó.
  • richi105
    #21
    Nem tudom, hogy jók e az utángyártott patronok, de az ár érték arányuk mindenkép figyelemre méltó. Pl.: az én nyomtatóm Epson R200 egy eredeti tintapatron kb.: (bolt függő ez is) 3800Ft és ebből kell 6db szerintetek menyire gazdaságos ja és 14ml patrononként. Ugyanez utángyártottba kb. 3600Ft szerintetek melyiket veszi meg az ember. Bár igaz, hogy az utángyártott nekem kicsit fakóbb képet ad és nem is vízálló némelyik márka, de még így is sokkal kedvezőbb az ára. Nekem az eredeti csak addig volt benne míg amit adtak hozzá ki nem fogyott. Most nem rég vettem bele CISS-t (azaz folyamatos tintaellátó rendszer) értitek 100ml tinta színenként és 13575Ft szállítással eddig remekül működik. A garanciáról meg csak annyit, hogy ahol ijesztgetik az embert, ne használjon utángyártott patront ott csak a fogyasztóvédelmet meg más érdekvédelmi szerveztet kell emlegetni. Mivel a szabványnak megfelel és a minősítést megkapta az utángyártott patron is lehet ugyanúgy használni. Ezzel a csak a nagy cégek próbálják a saját terméküket ráerőltetni a vásárlókra. Hisz a nyomtató bizniszbe a kellékanyag az üzlet, DE NEM BÍROM AZ ILYET!
  • atis78
    #20
    nekem epson c1100 színes lézernyomtatóm van amikor vettem akkor volt az eredeti toner darabja 16000körül a komplett a 4 toner meg 32000 körül, most 32000 darabja és komplett a 4 pedig 90000 körül a nyomtató ára meg olyan 60000, amennyit én nyomtatok vele olyan 6-8 évig elég a gyári toner, a lézer nyomtatók nagyon takarékosak gondolom erre a gyártók is rájöttek és ahogy elnéztem a toner árakat minden toner ára az elmúlt években a duplájára emelkedett nekem az utángyártott toner 12000 az utántöltő pedig 9000 körül van szinenként úgyhogy ha kifogy akkor csak utángyártott vagy utántőltő ha nem vállik be akkor is az eredeti tonerek helyett inkább veszek egy új nyomtatót az olcsóbb
  • puntocsento
    #19
    nekem canon ip 4500-as van. 165ft-os patront használok benne, és nincs baja tőle. pedig már rengeteget nyomtattam vele. sőt a drágább (350ft-os) utángyártott még sza.rabb is.
  • kvp
    #18
    Az utantoltes csak akkor lehet veszelyes a nyomtatora, ha a fej nem a patronban van. Tipikusan a hp-k olyanok, hogy ha egy utangyartott vagy ujratoltott patron rossz, akkor ki lehet dobni, mert az uj patronhoz uj fej is jar. Tobbek kozott ezert is dragabb bele a patron, de ha sokaig nem hasznaljuk a nyomtatot, akkor egy ido utan a gyari is beszarad. Mostanaban lehet kapni 10 ezer forint koruli hp tintasugaras nyomtato/scanner/masolo gepeket. A tinta bele toltesenkent hasonlo aru. Ezekhez van gyarilag nagymeretu patron is, bar a szoftver az alap patronmeret utan jelez hogy uresek, de kicsillagozva ott van, hogy valojaban 3x annyit lehet veluk nyomtatni mint amennyit a nyomtato gondol. Elonye, hogy a szoftver nem tilt le akkor sem ha mar tenyleg ures a patron. Ezekhez lehet kapni mind utantoltott, mind utangyartott patront, de van hazi toltokeszletes is. Elonye, hogy mivel a fejek a patronokban vannak, ezert ha tonkre is megy egy fej, meg mindig lehet venni egy uj patront. Haromfele uzemmod van, csak fekete festek, fekete patron + szines patron, fotopatronok. Ebbol a csak fekete festekes mod a fontos, mert igy lehetoseg van szines patron nelkul nyomtatni (akkor is ha ures a tartoja es akkor is ha van a gepben csak sporolni akarunk vele). A nem tokeletesen igazitott fejeket pedig kepes korrigalni egy teszt minta kinyomtatasaval majd beolvasasaval. Ez utobbira igazabol csak utangyartott patronoknal van tenyleg szukseg.

    ps: Nem szabad olyan tintasugaras nyomtatot venni amiben nem lehet olcson es lehetoleg szerszamok nelkul fejet cserelni. Ugyanis elobb vagy utobb, de mindig eldugul a fej. Ha sokat kell nyomtatni es lehetoleg olcson akkor viszont marad a lezer, persze ott meg egesz mas gondok szoktak lenni.
  • MicroNet
    #17
    Én most tervezek vásárolni egy multifunkciós nyomtatót. Canon Pixma MP 550-et néztem ki, de már ez is chip-es patronokat használ. Találtam hozzá webáruházaban jó áron 1000-1300 Ft-ért utángyártott chip-es patronokat. Ezekkel mennyi az esélye, hogy nem ismeri fel? Ha valakinek van ezzel tapasztalata megoszthatná.
  • chronos75
    #16
    morpheus: az epsonnál a csip verziószáma a döntő, mert azt is fejlesztik kinai barátaink.. szóval ne dobd ki, csak megfelelő patron kell. .. Csak úgy mondom, én is árulok nyomtatókat csak én fel is vagyok készülve a témából nem úgy mint "szak"társaim és a kedves megagiga multi áruházak..
  • Cobra.
    #15
    Azért csak nem megy napi 12 órát a nyomtató a szellőztetés nélküli szobában. Napi 20-30 oldalnál meg nem jön ki belőle több por, mint amennyit bármelyik nagyváros forgalmas útja mellett belélegzel.
    Nekem HP tintasugarasom van, HP21 és 22-es patronnal. Elsőre töltetni vittem el, de elé pocsék lett, a fekete viszonylag hamar csíkozni kezdett, a színesenből meg tök más színek jöttek ki, mint kellett volna. Vettem valami utángyártottat, ez most jó. Feketén nem veszek észre különbséget, színeset meg nem képekre használok, szóval az alap 16 színnél többet nem nagyon szoktam kihozni belőle.
  • Epikurosz
    #14
    Károsítja a tüdőt.
  • Dluinet
    #13
    "Oké akkor úgy kérdezem: milyen nyomtatót érdemes vennem, elsősorban fekete fehér vonalas rajzot szeretnék vele nyomtatgatni (manga), de azt sokat és olcsón."

    Lézernyomtató kell neked. Azzal jobban jársz.
  • Tocke
    #12
    Érdekes, mert mi pont az ilyen utángyártottakból adunk el a legtöbbet és folyamatosan viszik a visszatérő vásárlók... Bár, korábban volt egy márka, aminek felismerésével voltak gondok, de ha ilyesmi van, úgy korrekt, hogy nem árusítjuk őket tovább.
  • tmisi
    #11
    "A felhasználóknak arra sem árt odafigyelnie, hogy a gyártók a készülékeikhez mellékelt programokkal is trükköznek. Miközben a szoftver azt mutatja, hogy már kifogyott a tinta, néha még vígan ki lehet nyomtatni több tíz oldalt."

    Hát én magasról leszartam mindig mit ír ki program, majd ha már hiányosan nyomtat, akkor cserélek. Utángyártott az okés, de az utántöltöttből már találkoztam, olyannal ami folyt, volt amelyik maszatolt, "szőrösen" nyomtatott, stb. Persze lehet hogy nem profik csinálták.
  • passatgt
    #10
    Nekem canon ip1000 van, utánygyártott patronnal, néha maszatol, ebayről vettem 10 fekete és 5 színes patront, nem emlékszem mennyiért, de nevetségesen alacsony áron:)
  • Glutamin
    #9
    Nekem egy HP710c nyomtatóm van. Ebben a patron és a nyomtatófej egy egységet képez. Viszont gyárilag úgy van kialakítva, hogy utántölthető a patron. És kb 4x lehet utántölteni mire látványosan romlik a nyomtatáés minősége. Léteznek nagyon jó utántöltő készletek, de ha csak sima itntá vesz az ember azzal is megoldható. A színes patron is tölthető, de az azért drágább még arányaiban is. Meg azt amúgy sem töltögetem. Olcsóbb azt a pár fényképet pénzért kinyomtattatni, mint otthon szarakodni vele.
    Árak:
    - gyári patron: 6-9e Ft
    - utántöltő készlet 2 töltésre: 2-3e Ft
    - a nyomtató kb 10 éve volt 32e Ft
  • hdo
    #8
    És mi van a tonerekkel, vagy itt a cikkben most egy kutya?
  • Narxis
    #7
    Fogni kell az eredeti patront és elvinni olyan helyre ahol újratöltik. Állítólag az újratöltést 5-6-szor lehet megcsinálni, utána végleg eldobható. Nem emlékszem pontosan mennyi, de töredéke az utángyártott(!) patron árának és semmi kárt nem okozott a HP nyomtatómban.
  • zola2000
    #6
    Oké akkor úgy kérdezem: milyen nyomtatót érdemes vennem, elsősorban fekete fehér vonalas rajzot szeretnék vele nyomtatgatni (manga), de azt sokat és olcsón.
  • zsabi
    #5
    Még soha nem raktam utángyártott patront/tonert nyomatóba. Ahol megfordulok jellemzően HP van. És a cikk szerint is itt lehet a legkevesebbet spórolni. Nem is annyira a nyomtatókat féltem, inkább láttam már utángyártottal készült nyomatokat, meg ismerősök közül többen panaszkodtak, hogy az utángyártott/töltött hamarabb kifogy.
  • morpheus133
    #4
    Hát én nagyon megszivtam az Epsont DX4400-al. Ugye itt is chipes védelem van. Megvettem az után gyártott pantront.(Előszür mindet cserélni kell). Kicseréltem 3. ra felismerte őket. Kinyomtattam amit kellet, majd elraktam a nyomtatót(Nincs hely az asztalon). Majd egy hét mulva újra elővettem rádugtam a gépre és már nem ismerte fel az egyik patront. Patront ki, megmozgat, vissza semmi. Elmentem a boltba vettem ugyanolyan tipusu patron beraktam, most egy másikat nem ismert fel. Vissza a boltba adanak más tipusu patronokat a nyomtatóba. Mindet kicserélem agyiket sem ismeri fel. Most megy a szemétbe a nyomtató!
  • zola2000
    #3
    Mellesleg tényleg olyan jó a brother, utángyártottal vagy ez csak amolyan hírdetés?
  • slickboy
    #2
    Ja és amikor vinnyog, hogy nincs tinta akkor még 10 oldal szöveg plusz kevés kép még általában kijön belőle.
  • slickboy
    #1
    Legutóbb Epsont DX4400-et vettem, mert színenként cserélhető a patron benne, egy patron olyan 2300 körül van per szín. Az eladó rám ijesztett, hogy ne használjak utángyártottat, mert tönkremegy a nyomtatófej (Ebben a modellben a patron nincs egybeépítve a fejjel). Spéci vízálló tintája van amúgy. Nem tudom, hogy az utángyártott is olyan, illetve tényleg tönkreteszi a fejet? Egy ismerős Canonját tényleg tönkretette az utángyártott 300 forintos patron, bár lehet amúgy is kinyiffant volna a sok nyomtatástól.