A maják szerint sem lesz világvége 2012-ben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Az is érdekes, hogy a korei indo-európai népek 8-as számrendszert használtak, és csak késõbb tértek át 10-esre. Erre ott van a 9-es szám megnevezése, ami a német, angol és francia nyelvekben is újat jelentett és jelent.
A 12-es szám használata pedig rendkívül praktikus, hiszen közvetlenül lehet felezni, harmadolni, negyedelni, hatodolni, ami a korai idõkben jelentõs könnyebbséget jelentett a számolást tekintve. Erre még a magyar is saját szól használ, tucat.
Logikusan akkor 144-el kéne szorozni nem?
Na ezen még gondolkodjál egy kicsit...
A maják nem tudom, hogy milyen számrendszerben számoltak, de ha két európai nép is 12-es számrendszert kezdett el alapból használni, akkor lehet, hogy a maják is. Abban az esetben a 2012 pedig eleve 400 évvel késõbbi dátumot takar.
Az meg egy tévhit, hogy a villám ártalmatlan dolog, attól okkal lehet félni, persze az ágy alá bújni fölösleges😊
Egyébként nem azé', de végigolvastam a cikket, és kicsit álmos vagyok, így lehet, hogy csak nekem nem tûnt fel, hogy mégis ki a f*szom ez a Apolinario Chile Pixtun? <#idiota>#idiota> Valami faszi akit a Discovery az utcán talált? "Hé, gyere má' ide rézbõrû, beszéljé nekünk arról a világvégérõl!" Vagy most mi van? 😊
Ha pedig világvége, akkor nem CSAK kereszténység. Kb. az összes vallásnak és mitológiának megvan a maga teremtés- és pusztulásmítosza. Biztos van egy a majáknak is, csak semmiféle idõponthoz nem kötik, vagy azt még nem találtuk meg. 😊 (A kereszténység sem köti idõponthoz az apokalipszist - ami egyébként egy tanmese félreértésébõl adódó hisztéria.)
Gaming is believing.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
csak nekem tûnik úgy, vagy ez tényleg azt állítja hogy két pont egy vonalban lesz? <#idiota>#idiota>
Igaz, van aki mai napig fél a villámtól (családomban is), pedig tudják, hogy nem árthat nekik, de az õsi félelmeket nehéz legyûrni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Középkorban vagyunk vagy mi?😄😄😄 Mongyuk én is megszoktam rémülni ZHban mikor egy vonalban van 2 kurvanagy szám és nemtudok velük mit kezdeni.<#idiota>#idiota>
1. A föld lakosságának egyharmada keresztény, szerintem csak sikeres volt a marketing (afrikában pl. biblia = étel), valószínû, trükköznek a számokkal.
2. az univerzum vs. Föld kb. Szahara vs. legkisebb porszem, ha eltûnik, semmi sem változik, van még egymilliárd ugyanilyen golyóbis tele élettel
3. ha kipusztul az emberiség az lesz a Földanya ünnepnapja, mert ennyi disznóságot, amit elkövetnek ellene, egy faj sem tett
A cikk elején dec. 21 volt írva, utána pedig végig 12.
Egyébként én érdekesnek találom az ilyen világvége találgatásokat. Persze egyetértek azzal, hogy nem fog történni semmilyen apokalipszis, és kíváncsian várom majd 2012 után a következõ világvége-dátumot.
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Remek olvasmánynak ígérkezik ami itt le fog folyni. 😊
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun