Nem csökkent a Windows 7 indítási ideje

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n3whous3: minden lánc erõsségét a leggyengébb határozza meg, és ha két mag egyidõben fordúl pl. a memóriához 2 külön dolggal akkor bizony már keskeny az az adatbusz és ez vonatkozik a vinyókra is, és az összes többire. Arról már ne is beszéljünk amikor osztott cache van a prociban. Ez népvakítás. Olyan mind pár éve a gigaherzek növelése volt.
Magiszter
"Ha én napi 5-6 órát használom a gépet, nem hót mindegy, hogy most 56sec vagy 1 perc 30"

Tök igazad van. A másik meg: Stand By / Hibernate. Az én fél éves notim Stand By-ban 25-28 órát képes maradni áram nélkül, aztán bekapcsolom és minden ott van 5ms alatt ahogy otthagytam. Hibernate az már keményebb, úgy 15-20ms a köridõ, de ha 30 ablak van megnyitva akkor is. Nem is tudom mikor nyomtam utoljára a "Shutdown" gombra.

Több magos rendszer akkor jön jól ha játszol, renderelsz, konvertálsz. Egy pasziánszra, excel-re elég egy 3ghz-s P4 is bõven. De aki sokmagos rendszert vesz az nem csak ezekre akarja/fogja használni.

n3whous3
nem gyenge pontok

púúúúú

na hozok egy kis métejt 😊)
A rendszerem otthon 56sec alatt éri el azt amit a win7 a tesztben több mint 1 perc alatt. Továbbá ha nem akarok grafikus felületet akkor nem kel neki 30 sec sem 😊) és mindent tudok használni. Több mint 1 éve fut stabilan és nem lett hosszabb az indítási idõ (tényleg nem úgy volt, hogy a win7-ben és a vistában sem lesz registry? meg lesz benne winfs... ennyit a fejlesztésekrõl)
De szerintem ez olyan hülyeség. Ha én napi 5-6 órát használom a gépet, nem hót mindegy, hogy most 56sec vagy 1 perc 30?

Barii: sajnos a tény az, hogy hiába van több mag, ha bizonyos processeket csak egymás után lehet betõlteni, továbbá, a win nem kezeli külön külön a magokat alapbol, tegyél fel pl. egy SMPseesaw-t és nézd meg mit futtat az egyik mit a másik mag és mit futtat mind a kettõ. Gy.k. a teljes rendszert közösen futtatják. Bármit betõltesz az közösen lesz futtatva, és egy ilyen külön progival tudod megmondani, hogy még is mi hol legyen.
Véleményem szerint a több mag népbutítás. Egy többmagos rendszer gyenge pontjai többek közt a közösen használt hidak és az osztott memória valamint a közös háttértár (bár ez utóbbi zavarja a legvesebb vizet)
Magiszter
Úgy bírom az ilyen híreket! <#csodalk>
1.) Az oprendszer méreteibõl adódik hogy minél több fájlt kezel, annál tovább áll fel.
- XP ~3 Giga (prof)
- Win7 ~ 8 Giga (ulti)
- Vista ~ 12 Giga (ulti)
2.) Nem mindegy milyen programokat telepítesz. Ha valami ócska vírusirtót, rossz tûzfalat, akkor azok is szöszölnek még géppel boot-olás után mielõtt bejönne a kezdõ képernyõ. Munkahelyemen egy teljesen friss XP a gyári szoftverekkel kb 8-15 percig áll fel. Egy tök átlagos gép. A komolyabb C2D 2,6 GHz-s, SSD-s laptopoknál tart 5 percig.
3.) Win7-nél megnéztem ezt a boot dolgot. Tényleg pik-pak betölt az asztal, de a proci még fél-egy percig jár 30-50%-on. De közben el tudok indítani egy filmet/böngészõt/akármit. Tehát használható abban a pillanatban hogy már van asztal. Igaz nekem 2 magos rendszerem van.
4.) Egy profitorientált szoftvereket gyártó cég, ami a számszámítógépek optimalizációjáért felelõs, persze hogy nem azt közli hogy "már hozzá se kell nyúlni, vonulunk ki a piacról és pamut zoknikat kezdünk gyártani."
5.) Idõtállóság: 3 hónapig használtam Win7-et, telepítettem rá minden jót és rosszat, de nem láttam változást a boot idõben. Legalább is átlag felhasználói szemmel semmi változás nem volt. Stopperral meg mérje az akinek 6 anyja van. Mûködött, mûködik, azt teszi amit mondok és amikor mondom, nem pofázik vissza, stabil és még szép is... kell ennél több?

Érdekes, gondolom elég konfig függõ lehet, mivel én speciel gyorsulást érzek a rendszerben, a Vitához vagy az XP-hez képest, igaz, eddig a beta volt a legjobb ezen a téren, de az RTM is 1.2 másodperccel marad el ettõl.

7 másodpercest bootot nem nagyon értek még el, olyan 11 másodpercet Intel SSD-vel és egy kis buherával igen, illetve egy másik megoldás, ami már minket, mezei felhasználókat is érinthet majd egyszer, a bios megváltoztatásával: bootolás 10s alatt
n3whous3
Ja és ha valaki szeretne még gyorsabban, akkor menjen rá a hibernálásra bazz, akkor totál egybõl betölt a winben minden...

púúúúú

n3whous3
Ez a hír kb. a "ki a faszt érdekel" kategóriába esik. Nálam sokkal gyorsabban betölt, mint annak idején az xp, aztán pedig a maradék programok is gyorsabban állnak fel, mint ezelõtt. Szóval...

púúúúú

több processz betöltése kihasználja a több magot, ergo a böngészõ csak szenvedve fog betölteni, sokkal lassabban mint rendesen

bejön az asztal, már mozog az egér, de ha nem valami ssd-n van a rendszer, akkor lehet görögdinnyényi mag is a processzorban, a winyó lesz a legeslegszûkebb keresztmetszet. nem a processzorral van gond most sem.

\"The voices are back... Excellent.\"

Szerintem hülyeség a valós tétlen állapotot nézni. A felhasználónak bõven elég annyi, hogy bejön az asztal, elindíthatja az explorert, behoz egy indexet vagy valami híroldalt, és elkezdi olvasni. Közben a többmagos gép másik magja nyugodtan töltheti be a háttérben az egyéb másodrendû szolgáltatásokat, mint a nyomtatószerver, meg anyámkínja, ez nem érdekelne senkit.

Egy olcso mai gepen (low end core2solo) az xp professional 20 masodperc alatt all fel, ebben benne van a gep bios kepernyoje, az xp indulasa es a felhasznalo kivalasztasa a login kepernyon. (jelszo nelkul). A 20. masodperc vegen mar a bongeszo toltodik, ami opera eseten 3-4 masodperc, a konyvjelzok es a histroy elemek szamatol fuggoen. Akarhogy is szamolom a power gomb lenyomasatol szamitott fel percen belul mar olvashatom a hireket. Meglepo modon a telefonom is hasonlo boot idovel rendelkezik, ebben ugyancsak benne van az indulas es a regisztracio a halozaton. A pc kb. egy ev csaladi hasznalat utan jopar programmal megpakolva (medialejatszotol a cad programon at 3 komplett fejlesztoi kornyezetig), mig a telefon kb. ugyanennyi sajat hasznalat utan, kb. 30%-osan telitett hattertarral (nehany ezer file) produkalja ezt.

Ehhez kepest a windows 7 home nem tud annyival tobbet mint egy xp professional, hogy ennyivel lassabb legyen. Valoszinuleg nem minden volt jol beallitva az adott gepen, vagy csak rossz volt a konfiguracio. A lenovo pl. a sajat hardverevel elerte a 30-45 masodperces boot idot, ami szerintem nem olyan rossz eredmeny, ahhoz kepest, hogy nem folytatasrol hanem hideginditasrol van szo.
Azért azt vegyük figyelembe, hogy egy olyan cégrõl van szó, "amelynek fõ profilja PC optimalizáló szoftverek fejlesztése".
Nyilván nem fogja azt mondani, hogy nincs szükség a programjára a Windows7-n.
Meg várjuk már meg a "részletesebb anyagot a felfedezésérõl és módszereirõl a jövõ hétre ígér. ".

Majd ez lesz benne a módszertanban, a windows7 akkor tekinti elindultnak, ha a processzor terhelése 1 percig 2% alatt marad, meg HDD 1 percig nem csinál semmit.

"a dolgok idõvel csak rosszabbá válnak"
Micsoda meglátás, ha a boot-idõben induló servicek vagy a Start group-ban lévõ programok száma nõ, akkor nõ az az idõ amíg a gép lenyugszik.

Azért remélem azt is nyilvánosságra hozzák, hogy az általuk fejlesztett xy program ezen mennyit képes javítani és azt is, hogy ezt hogyan érik el!
Sanyix
Tudott a régi is, sleep-nek hívják 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

IMYke2.0.0.0
Azt tudja, hogy már kattintgathatsz az Asztalon és a CPU (rendszer) sebességének és erejének függvényében akár el is indíthatsz valamit... de ez nem azt jelenti, hogy a központi processzor ne feszülne meg közben a TELJES oprendszer felállításával is.
A 7 mp boot pedig alapvetõ funkció kikapcsolásával és SSD (Solid State Drive), és a Win7-ben a "külsõ" USB kulcsról történõ bootolás engedélyezésével jött és jöhet létre.
Egyszóval: nem életszerû.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

És hol van a 7másodperces boot?? Nem úgy volt hogy az új win már tud ilyet?

Flang3r
"egy teljesen új gépen Windows 7-et futtatva 1 perc 34 másodperc szükséges ahhoz, hogy az használható állapotba kerüljön"

köszönöm tisztelt bíróság. nincs több kérdésem. <#eplus2><#falbav><#banplz><#taps><#rinya><#szomoru1>

Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]

← ElőzőOldal 3 / 3