120
-
vasziszdasz #77 Maya Gold? :D -
vasziszdasz #76 A Vista se bootol lassabban mint az XP, SSD-vel meg pár sec alatt betöltődik. A Lenovo tuningos Win7 lesz érdekes, állítólag 10-15 sec helyett 5 sec alatt bejön (SSD-vel persze, és friss installra vonatkozik). -
Gamecube86 #75 Akkor ezt most konkrétan honnan is kéne mérni?
Onnan hogy maga a windows elkezd betölteni?
Furdalja az oldalam a kíváncsiság. -
kabulos #74 Hmmm. Akkor maradok a vistanal havonta egyszer ujraiditom a gepem
nem tudom kivarni ezeket a hosszu perceket. -
#73 Természetesen én se gondoltam komolyan a felvetést. Mert akkor megkérdeztem volna, hogy a Max vásárlásakor melyik leasing-konstrukciót választottad.
Egyébként ezekkel ugyanaz a helyzet, mint a Photoshoppal, hogy nem csak a név, meg a belefektetett böszmenagy mennyiségű kutatás/fejlesztési munka, hanem a felhasználói felület is körbe van bástyázva szabadalmakkal, szóval azt aztán ugyan lesheted hogy valaki csináljon egy ugyanolyat, ingyért a semmiből. Majd lesz, ha az adobe, meg az autodesk megcsinálja. -
#72 Az hidegen hagy a nagyok mit használnak. Nekem anno mikor választani kellett a Max jobban bejött, így azt tanultam meg. Ennyi. De lecsekkolom ezt a Maya-t hogy mit változott 7 év alatt -
#71 "3D-re meg azért mert az Autodesk nem írja rá meg a saját találmányát"
annyi a trükk, hogy nem Blenderre szoksz át, hanem Mayára. Árban hasonló, mint a Max, és mivel most már egy cég, a két szoftver UI-e is közelít egymáshoz. Meg a nagyok is a Mayát használják, nem a Maxot.
E? -
#70 Most néztem mekkora EPIC fail-ed van ezzel a maghasználat mutogatós programoddal.
Legalább azt tudnád mit csinál. Ez nem azt mutatja mit csinál a windóz, hanem az összes folyamatot egy kiválasztott magra teszi! Ez csak egy gagyi tömeges affinty állító program...
-
sgamez #69 Az hogy itt írsz a fórumra abban biztos nem több.... -
WoodrowWilson #68 Most akkor döntsd már el, hogy több vagy nem több:P -
#67 De nem csak a játékok és az OS bootol lassan. Komolyabb programoknak is fel kell kötni a gatyát. Van mondjuk egy zenei program (Cakewalk Sonar), ami telepítés után pikk-pakk elindul, amíg nincs hozzá telepítve néhány combosabb VSTi, mert azokat minden indításkor végigszkenneli, így majdnem 2 perc, mire bebootol, holott "csak" egy program. Profi program, az igaz; nem is úgy lett megtervezve, hogy ötpercenként ki-be csukogassuk.
Stúdiókban használatos, ott meg nem csukják be, ha megunják.
És személy szerint kimondhatatlanul utálom, hogy megnyílik a welcome screen a képernyő közepén, ami aztán mindig felül van, így addig, amíg tölt a program, mellette semmi mást nem lehet csinálni, még böngészni, vagy olvasni sem, mert ott éktelenkedik középen az a csuda logo, amíg be nem tölt.
Ahhoz képest a Win7 másfél perces bootideje bakfitty. -
sgamez #66 Semmivel nemtöbb mint a winxp..... nemtölt be gyorsabban kicsit másképp néz ki, igaz tud többet is, de legtöbben felpakolják rá a játékokat, böngészőt és már nem is használják a win-t. . Talán ha gyorsabb lenne ezeknek a progarmoknak az indításában és a betöltésben.... -
#65 Engem sem érdekel a bootidő, mert felkelek, benyomom a gombot, aztán amíg összevakaródzom magam, addig feláll a rencer. A laptopom már nem is tudom, mióta nem volt kikapcsolva. Készenlétbe vágom, vagy hibernálom. -
Skyline #64 Mit nevezünk teljesen új gépnek? 1600mh-es celeront 512 mega rammal vagy mit?:D
Nállam kb 10-15mp a full start... -
#63 Tök jó a linux ezt aláírom. De sem játékra, sem 3D-re nem tudom használni. Játékra ugye tudjuk miért, 3D-re meg azért mert az Autodesk nem írja rá meg a saját találmányát, és ha már megtanultam ezt akkor nem fogok átszokni a Blender-re.
Dual-boot-os megoldást meg nem szeretem. 1 oprendszer fusson azon a szerencsétlen gépen, amit tudok mindenre használni, amire éppen kedvem szottyan. Ezt pedig eddig csak a Microsoft tudta elérni. -
#62 Ha már idézel idézzél pontosan:
"Egy pasziánszra, excel-re elég egy 3ghz-s P4 is [i]bőven[i/]"
Én egy "láma" szemszögéből vizsgálva azt szűrtem le hogy nem kell 2/4 magos gép a mindennapi irodai felhasználáshoz, hiszen még egy viszonylag régi P4-es is "bőven" elég hozzá. A "bőven" fogalmát meg nem szeretném elmagyarázni.
u.i.: Bírom az ilyen Flang3r-féle hozzászólásokat. Nem tudják elemezni a mondandómat, de rögvest az ember torkának ugranak hogy milyen hülye, meg félre vezeti a Lámákat. Eleve aki láma az meg is érdemli, nem vagyok szociális munkás hogy minden idetéved értelmi és lelki fogyatékosnak emészthetőt írjak. Aki meg nem "láma" csak kezdő az utána néz hogy mi a helyzet. Ha nem néz akkor vagy nem érdekli vagy Láma... -
Chronos2111 #61 Ubuntu 9.10 bezzeg veszett gyors lesz, és eddigi tapasztalataim szerint az Ubuntu nem xarik maga alá mint a ws-ok mindegyike. 1.5éve telepítettem, dist upgrade volt és gyorsul a rendszer, nem lassul idővel :D
Nincs több kérdésem. Eddig se volt, de ez jól esett :) -
nkmedve #60 A közzétett eredmények engem is kicsit megleptek, mert nálam az asztalin mindhárom Win-nek (XP, Vista, 7) nagyjából 30-40mp kell, notebookon pedig kicsivel (5-10mp) több (azon csak Vistat es 7-et probaltam eddig). Egyik sem egy erőgép azt megjegyzem, az asztali E5200 + 4G DDR2, notebook pedig 2GHz Turion X2 + 2G DDR2. -
#59 birom ezeket a Magiszter fele hozzaszolasokat. aki lama bejon ide az az ilyen roppant okos megnyilvanulasokbol von le kovetkezteteseket mint a 'paszianszhoz eleg 3ghz-es gep' holott az a tetves pasziansz egy zx spectrumon is elmegy a korai 80as evekbol es ugyanigy az excel meg egy 486 dx 100on win95 windowsemulatorral linux alatt a 90es evek derekatol -
#58 286-oson Virtual Box-ban
Akinek meg gyorsan kell a gép az hibernál/készenlétibe rak. Ha meg nem tudja hogy kell akkor google/rendszergazda/infós haver/családtag. -
#57 C64-nél kb. 1 másodperc volt a bootidő.
A DOS 5-10 mp. alatt bejött.
Aztán jöttek a Windowsok és egyre hosszabb ideig szöszmötöltek.
Ez egy tendencia, úgyhogy kár tagadni. -
#56 "egy teljesen új gépen Windows 7-et futtatva 1 perc 34 másodperc szükséges ahhoz, hogy az használható állapotba kerüljön"
min mertek ezek? 286-oson? a vistas bootido meg valami csucs i7 geppel lehetett. -
haxy27 #55 ezt mivel tesztelték egy egy magos P4 gépell? Van nekik egy rossz hírem. Ne tesco vagy Metroban vásárolt gépeken teszteljék. ott az uj gépek is P4. -
#54 nemtudom hogy nem tűnt fel még másnak, de ő bizony arrakistor/hottold/stb
a cionista összeesküvés emlegetése winnel kapcsolatban elég árulkodó pedig :D -
#53 Troll. -
Piel #52 Felesleges egymást túllicitálni. Ha valaki PC optimalizálással foglalkozik biztosan mindig tud valami újabbat és jobbat, mint amit eddig használtál. Ám ha te magad megtanulod, (márpedig ha kicsit odafigyelsz meg tudod tanulni) nem kell fizetni érte. Saját magadnak megtanulod testre szabni a gépet. Ez attól még egyszer sem biztos, hogy másoknak is ugyanúgy megfelelő. -
#51 Ezt hogyan számoltad ki? -
Praetor #50 Igen, elégedett vagyok vele, mert kb 4 éves a gépem, és az XP és a 7 is tök gyorsan töltődik be. Most nem indíthatom újra a gépem, de a bootidő mindkét esetben fél perc alatt van. -
n3whous3 #49 és kb 8-10x fejlettebb oprendszer, már nem azért -.-
sztem ha fejlődik a gép is meg az OS is, akkor az tök mind1, hogy ugyanannyi a betöltési idő , mert kb elvárható -
#48 A fixálásával nem. A töltési idő nem változott. MINDEN komoly játék sokat töltöget. RTW, MTW2, Doom III, TES IV, stb. Tényleg soroljak még párat? Ezek vagy rendszeresen keveset, vagy egyszer sokat töltenek. Azért csak ilyen kevés, mert kevés új játékot próbálok ki egyáltalán. De a Lock On és a régi Falcon 4.0 inkarnáció is töltögetnek. Gyakorlatilag 100%-os arány van a töltések terén.
Szerinted nem mainstream az amiből 500'000 felett adtak el? Menten lehidalok. Tudtommal PC-n csak sokszor többet adtak el NWN2-ből és G3-ból, mint Cysisból. -
Gamecube86 #47 Igazából hidegen hagy hogy 1:05 vagy 1:40 telik el a gombnyomás és az alap járat között. A "várj egy hónapot-ról" pedig csak annyit hogy nem egy kis buckalakó vagyok aki mindenféle szemetet letölt a netről. Szóval egy hónap múlva de még egy év múlva is ugyanennyi lesz az az idő :) -
#46 "Az XP és a 7 ugyanolyan gyorsan töltődik be"
Tehát elégedett vagy azzal, hogy a majdnem 2010-es W7 egy szinten van e téren a 2001-es XP-vel?:) 4-5x erősebb hardverek mellett?:) -
#45 A 3-ból kettő nem mainstream, Crysis sem bár technikailag még az. Gothic 3 egy gányhalmaz fejlesztői szempontból. A másodperc alapú mainstream szinten gondolok itt pl Resident Evil 5, Mass Effect, Call of Juarez, stb, de még a sz@rul portolt GTA4 is 30mp-en belül van. A játékok elején a logók egyszerű videók, reklámok, azok alatt többnyire nem tölt a játék.
Most a játékoktól eltekintve szerintem érted mire céloztam. -
Praetor #44 Amíg a BIOS tötyörög, azt ne vedd bele, mert az alaplaptól és konfigtól függ. Nekem Az XP és a 7 ugyanolyan gyorsan töltődik be, teljesen elégedett vagyok. A vistát 1x tettem fel, de majd bele őszültem. Ennyi. -
#43 Egy hónap múlva mérd le ismét:) -
Gamecube86 #42 Nah most lehet hogy hülyeség amit mondok, de!
Core i7 (920) 2GB ddrIII (1600mhz) windows 7 X64
A kapcsoló megnyomásától a 0% cpu használat eléréséig 1 perc és 5 másodperc telt el. -
#41 Mainstram izomjáték és másodpercek? Hát max. a főmenű, de néha az is tovább tart, mert a 23. logót az elején végig kell nézned...
Csak pár mainstram játék.
Gothic 3, Crysis, NWN2, stb. ezek mind elszüttyögnek vagy fél - egy percet egyes esetekben. CiV IV nagy térképen akár 1 percnél is többet.
A komoly játékok igenis sokat töltögetnek. -
#40 A boot idő két esetben fontos: Windows telepítéskori - driver-ek utáni - még mindig túl sok - újraindítások idején, illetve a legfontosabb noteszgépeken - ahol ugye nem mindegy, hogy pl egy konferencián, vagy bármikor ha gyorsan kell valami mennyi idő alatt indul a masina. Egyébként relatív mindegy hogy 1 vagy 2 perc.
Mondjuk valóban érhetetlen, hogy míg egy mainstream izomjáték betöltése másodpercekre tehető az OS mit tud szöszölni ennyi ideig. Az hogy a W7 12GB vagy, hogy a Vista 9 tök mindegy ugyanazon a gépen kb ugyanannyi fájlt használ betöltés közben. A méretnövekedést a biztonsági megoldások és a bővített hardvermeghajtók okozzák elsősorban.
Lehet hasonlítgatni az XP-hez vagy a Vista-hoz, de figyelembe kell venni, hogy az elődök óta 2-4x-es gyorsabb PC-k jöttek ki, olyan adatkommunikációval, ami lehetővé tenné a gyorsaságot. Ha MS is úgy akarná.
Nem idevág, de pl a Linux kb 30mp alatt eléd rakja az asztalt, betöltve mindent, a 3D-s ablakoktól kezdve minden nyavajával. OSX is kb. 1 percen belül van. Ugyanezt az MS is megoldhatná. Azonban ahogy írtam jó dolog az gyors indulási idő, de lehet élni vele így is. Noteszgépeken, ahol fontos, mindig gyorsabb volt, mint asztalin, most is az.
Ez a cikk, felvet egy logikus, de nem létfontosságú kérdést. Jogos. Nincs ezzel semmi baj. Furcsállják a szakemberek, érthető módon. Nincs mit ezen túlragozni. -
#39 Hogy lehetne savanyú a szőlő? Aki anno képes volt egy aranyárú p4-et megvenni, ma is képes egy filléres 2 magost venni, hiszen újonnan is 10 k közelében vannak.
Egyszerűen téveszméi vannak szegénynek, és azt hiszi, hogy a cpu-k szégyene ami a gépében van, bizony nagyon gyors.
De az a legviccesebb, hogy leírja hogy a gigahertzkergetés parasztvakítás, holott a gépében pont A gigahertzkergető parasztvakító proci van :D -
MasterChief #38 Aki olvasott teszteket a Windows 7 -ről az már rég ismerte ezt az adatot, és igen a teljes betöltéshez kicsivel több idő kell, mint a Windoes Vista -nak. Viszont a Win7 sokkal hamarabb bocsátja rendelkezésünkre az asztalt. Így nem kell ott ülnünk és malmoznunk mint a Vista-nál. És ha már van legalább 2 magunk akkor a Win7 meg tudja osztani a feladatokat a magok között. Így pl. az egyik mag dolgozik a Windows betöltésén a másik mag pedig már nekünk dolgozik.