59
Kisebb vitába torkollottunk egy másik fórumon a témával kapcsolatban. Véleményetek, tapasztalataitok?
  • Piszke01
    #59
    Akinél a placebo hat, annak olyan nagy baja nincs.
  • Piszke01
    #58
    Homeopátiának van-e értelme?
    és placebónak?
  • mikike
    #57
    nincsen, hiszen minden felsőbbrendű értelmiségi tuggya, hogy a tudomány sosem téved, mivel bizonyítékokon alapszik

    amit pedig nem lehet látni az nincs

    nyugaton is csak azért tb támogatott, mert a maffiamódszerekkel dolgozó homepátia lobbi, erőszakosan tolja magát, nem olyan szelídek, mint a gyógy-vegyszer és fegyvergyárak :(

    különben is nyugaton annyira elmaradott az egészségügy, hogy véres hentesek végzik a műtéteket, barlangokban, kőszerszámokkal
    nem olyan fejlettek, mint mi :(

  • Aquir
    #56
    de :p :)
  • schrank
    #55
    ha valami hat akkor az hat és nem azért mert placebó cukorka és a többit az emberi tudat végzi el ...
  • Hixer
    #54
    az szopacs, hogy amerikába már harcolnak a jogokért az idióták, hogy tilos legyen placebot adnia az orvosnak, mert az nem fair, hogy ő is fizet a gyógyszerért és cukorkát kap...

    esküszöm nem látják ezek a majmok, hogy a rendelőbe menő "betegek" közül nagyrészüknek lótúró fizikai baja nincs, komolyan. Ha viszont szedné az igazi gyógyszert, akkor egyéb más baja lenne tőle, viszont egyszerűen valamit muszáj andi neki, különben folyamatosan viszajár, hogy de még mindig fáj, meg még mindig a halálán van...

    placebo az egyik legeslegjobb orvosság, mellékhatás nélküli és az emberek nagyrészére jó hatással van, ezt betiltani pont, hogy nem fair... persze fáj a háta az öregembernek, adjuk a fájdalomcsillapítót, majd éjszaka leáll a légzése, vagy dob egy kamrafibrillációt, reggel a boncasztalon majd kiderül, hogy bevett 4-5 tablettát, mert már tényleg nagyon fájt ám, de előtte persze a ritka fontos teendőit intézte, elment piacra a város másik végébe, mert csak ott jó a paradicsom...

    na bocs az offért
  • Hixer
    #53
    Nekünk azt mondták az egyetemen a homeopátiáról(orvosira járok amúgy), hogy ez olyan, hogyha éget és csíp a szemed, mert be van gyulladva, akkor kenjél bele Erős Pistát és jobb lesz...

    Amúgy énnekem kétszer volt középfül gyulladásom, mindkétszer a Fül-orr-gégészeten kezelték úgy, hogy felszúrták a dobhártyámat, leszívták a gennyet és kaptam fájdalomcsillapítót... Kétszer!

    Mikor harmadszorra kiújult ezután, háziorvos felírt ilyen bogyókat és 1 hét alatt elmúlt az egész gyulladás, volt utána, hogy 3-4 évvel később ismét kiújult, de a bogyókat szedve elmúlt az is. Öcsémnek is mulasztotta el a középfül gyulladását, mikor ő elkapta már nem is mentünk a rendelőbe.

    Szóval ezek alapján azt mondom nekük rohadtul megérte, nem érdekel, hogy placebo hatás vagy sem, vagy hogyan magyarázzák, miért működhet, egyszerűen csak örülök, hogy nem kellett ismét felszúrni a fülemet, többit leszarom.

    Most nem kezdek itt hittéríteni, hogy szedjenek a rákosok, meg mindenki bogyókat, mert mindent meggyógyít. Nekünk bejött egyfajta bogyó egy bizonyos betegség ellen. Azt mondom, hogy rögtön lebaromságozni a dolgokat nem érdemes, nem tudom milyen hatékony a dolog, de még akár működhet is.
  • erieskrisz
    #52
    Én simán megiszok napi 3 liter folyadékot söt talán 4-5 litert is.Pl péntek szombat este 10-11 orakor szoktam inni 4 dobozos sört ami ugye 2 liter igy azokon a napokon 6 liter is simán lemegy
  • hungary27
    #51
    meg ha jól tudom nincs semmi mellékhatása
  • gibbone
    #50
    miért a fejfájásra és az érzékeny gyomorra ugyan az a 8ezres bogyó menne?? lehúzó banda.. de komolyan. A magándokik óriás pénzeket szakítgatnak!
  • schrank
    #49
    agyérgörcs utáni helyreállításra tudnak valamit ?
  • Lord Nomak
    #48
    Csak párom tapasztalatát tudom elmondani erről. Éveken keresztül rendszeresen fájt a feje, de annyira, hogy sírni kezdett már néha tőle. Volt mindenféle orvosnál és volt ahol azt mondták daganata van és 1 éve hátra, na ez epic azért.. Volt ahol olyan tablettát írtak fel neki amitől elkezdett a mája rosszalkodni. Végül elment egy homeopátiás orvoshoz, ő "diagnosztizálta" és havonta kellett mennie hozzá a bogyóért, egy darabot kapott ami 8 ezerbe került, 1 év alatt annyira elmulasztotta a fejfájását úgymond, hogy már hónapok óta nem panaszkodott, hogy lenne. Amikor pedig volt az annyira kicsi és rövid időn át volt, hogy észre se vette, ha nem figyelt rá.

    Személy szerint én is elmennék valamikor már mert perforált vakbél műtétem végett érzékeny a gyomrom nagyon. De egyelőre nincs "felesleges" 15 ezrem a diagnosztizálásra és utána havi 8 ezrem a bogyóra.
  • jaszmin76
    #47
    most olvastam, hogy a homeopátiés szerek 65%-a növényi eredetű, a többi meg ásványi- és állati eredetű... kíváncsi vagyok milyen állat...
  • gibbone
    #46
    az a baj, hogy ezek csak elvben..
    mert konkrétan tudom, hogy a (gyors) kajáldákban, ugyebár a legköltséghatékonyabb módszer a spórolás-mindenen, vagyis az olajat addig használjuk, amíg lehet.. például. Az fix, hogy nem akkor cserélik, amikor kellene.
    HA majd kormányváltás lesz, simán ráállhatunk a pálmazsír termelésre, exportra.
    Amúgy Mo. imádja ezt, mi elhisszük azt is, amire rá van írva, hogy "bio" és 3x annyi, mint a "normál"... ehehe
  • schrank
    #45
    pálmazsír ?
  • Balumann
    #44
    Minden zsír lehet káros, ha túlzásba viszik. A "szívbarát" margarinban már elvileg nagyon kevés hidrogénezett zsír található, és talán mostmár egyre inkább figyelnek erre (McDonaldsokban is 2008 óta már mást használnak, ami elvileg igazoltan nem rakódik le az erekben úgy), de valahol pl. teljesen betiltották.
  • schrank
    #43
    az a vicces a margarinreklámokban hogy egészséges ...
    1990 rendszerváltás káros a disznózsír
    2000 káros az étolaj
    2010 káros a margarin
    2020 káros a grill
    2030 káros a lézerrel készített kaja
    mi volt annak a filmnek a címe ahol a lúí dö funesz-nek ételgyára volt
  • schrank
    #42
    20 testsúlykilogramonként / 1L
  • Balumann
    #41
    Allergia ellen van sokkal hatékonyabb megoldás, kicsi korban kell hogy kialakuljon a megfelelően működő immunrendszer (manapság a túlzott higéniára törekvés, és a kevés természetben tartózkodás - nem véletlen hogy főleg a városban élők szenvednek leginkább tőle, sok helyen, pl. természetben, vagy természethez közel élőknél meg ismeretlen probléma), de az előzők amiket írtam, azok hiányai s természetesen okozhatja.
  • dronkZero
    #40
    Kissé kettős érzéseim vannak homeopátiával kapcsolatban. Egyrészt aljas gerinctelen dolognak érzem, hogy betegek átverésével hatalmas hasznot termelnek maguknak, másrészt viszont a drágább placebó bizonyítottan jobban "hat", illetve nemigen tudok elképzelni placebóterápiát másképp.

    Alvásproblémás illető sztem változtasson az életmódján! Fárassza el magát úgy istenesen(sporttal, lehetőleg), aztán ha úgy sem megy az alvás, akkor nézzen el egy valódi orvoshoz!
  • gibbone
    #39
    minden gén kezelt..
    elméletileg napi 3 liter folyadék is ajánlott, na ki iszik ennyit? max, aki sportol.
  • Balumann
    #38
    Inkább úgy írom akkor, hogy napi 1-2 kilo növényi táplálék (vagy több?), és az átlagos fogyasztásnál jóval kevesebb állati eredetü táplálékra van szükség, szerencsére a növényihez tartozik a kenyér (és hasonló táplálékok), krumpli, meg azért nagyon sok minden :D Gyümölcsből kellene 1 kiló viszont.
    Hát ez az, hogy nagyon kevesen, viszont valaki mindennap húst eszik egy kis körettel meg 1-2 uborkával, aztán befekszik a tv elé csak dohányozni megy ki, aztán csodálkozik hogy jön az infarktus, meg mindenféle panaszok. Persze erősen rásegít, ha hidrogénezett zsírokkal készült ételeket fogyaszt (transzzsír), illetve dohányzik, ennek akit érdekel utánaolvas most nem részletezem.
  • Shep
    #37
    Hát nyáron simán lemegy annyi, ahogy megyünk a télbe, viszont sajnos csökken az adag.
  • schrank
    #36
    ki eszik naponta 1-2kg gyümölcsöt vagy zöldséget ? max. az állatkerti gondozók
  • schrank
    #35
    minden nap hallani a rádióban "angol tudósok rájöttek, hogy ha sok .... eszünk akkor..." akkor miért nincs tudományos alapja ? jja mert az egyik bandát a gyógyszerészek pénzelik a másikat meg a termelők ...
  • gibbone
    #34
    Egyáltalán nem támogatod a homeopátiát?
    Csupán info jelleggel kérdem: ha egy egyén huzamosabb ideje nem tud aludni, illetve nagyon rosszul alszik és idegesíti, hiszen fáradt, de magától nem tud ellene tenni, mihez nyúljon? egyből gyógyszerhez?
  • Balumann
    #33
    Ide is beírom akkor, bár már szerintem volt homeopátiás topik is. Vírusos betegségek ellen nem jó a homeopátia, minden más meg a helytelen életmód, rossz étkezés, és negatív gondolkodás hatása miatt létezik, nincs szükség homeopátiára. Rendszeres testmozgás, változatos étkezés (főleg zöldség-gyümölcs kell többségben legyen) - ha nincs lehetőség napi 1-2 kilo több gyümölcsre akkor vitaminkiegészítők, és pozitív gondolkodás (pl. hit abban, hogy egészséges tudsz maradni) a "gyógyszer", illetve ezek a megoldások a megelőzésükre is.
  • bodesz
    #32
    homeopátia
  • dronkZero
    #31
    Bármire szedheted. Ha elhiszed, hogy használ, akkor használni fog bizonyos mértékig. Vagy legalábbis úgy fogod érezni.

    De akár megeheted egyszerre az összeset is, nem oszt, nem szoroz.
  • hungary27
    #30
    nekünk itthon van 1 csomo ilyen szerünk
    nátha allergia és minden ellen és szerintem jó vagyis jobb mint a gyógyszerek
  • dronkZero
    #29
    Hál' istennek: de igen.

    Nyugaton nem, de szerencsére az itthoni orvoskamara még nem kurvult el teljesen a homeopátia-lobbinak. Csak diplomás orvos alkalmazhatja a homeopátiát.

    Legalább nálunk valódi orvos látja a beteget, és ha tényleg súlyosabb baja van, nem placebót ír fel. Már amennyiben érdekli a további orvosi(és ezzel együtt homeopata) karrierje...

    Sajnos ez kétélű dolog, így lehet úgy reklámozni a homeopátiát, hogy "húú, ezt ooooorvosi egyetemeken tanítják, hát persze hogy hatásos!", de ez így még mindig a kisebbik rossz.
  • jaszmin76
    #28
    tévedés! nem csak orvosok
  • gibbone
    #27
    támadhatatlan. nem mintha akarnám.
    marad a méz, gyümi, hagymaféleségek, teák - ősi jól bevált módszer.
  • somdav95
    #26
    Igen szedek mikor beteg vagyok, mert allergiás vagyok a penicilinre , így az antibiotikumok nagy részét nem szedhetem... És hatásos :) Nem parasztvakítás.
  • dronkZero
    #25
    Persze, hogy százezrek hülyítik vele a népet. Hatóanyag nincs benne, így egyrészt kockázata nincs, másrészt így rohadt olcsó gyártani, csak a csomagolás kerül pénzbe gyakorlatilag, harmadrészt nem kell tesztelni, nem kell engedélyeztetni, amik a gyógyszeripar legnagyobb kiadásai.

    A fogyasztói ára így majdnem 100% haszon, és ugye a világon mindenre "alkalmazható", közel a legjobb biznisz a világon.

    Gerincessége egy másik kérdés, átverni a betegeket nem szép dolog, de azt aláírom, hogy placebóterápiát máshogy talán nem is lehet végrehajtani.

    Mindenesetre én kihagyom, így, hogy tudom, hogy nem hat, placebóhatása sem lenne...
  • gibbone
    #24
    Woland az ördög maga, akinek létezésében szintén hinni kell. Miért őt írod, ha elméletileg el sem ismered?

    A homaopáti a a gyógycuccok jótékony hatásán is alapszik, nem kell csodára számítani. Csupán egy alternatíva arra, hogy nem szétfejlesztett vegyi anyagokkal terheljük a szervezetünket! Amúgy jópár embernek bejött..

    Akkor te mit szedsz ha pl. nagyon beteg vagy?
  • Aquir
    #23
    Mo.-on csak orvosok lehetnek homeopaták
  • jaszmin76
    #22
    Agykontroll... Ha én eldöntöm, hogy le tudok fogyni 5 kilót, akkor le tudok. Ha kételkedem benne, akkor tuti nem fog sikerülni.
    Ha az agyam elhiszi, hogy a homeopátiás szertől meggyógyulok, akkor meggyógyulok.
    Nem csodálkoznék, ha csak vízből és néhány fűféléből állna az egész...
    Mégis valami miatt nagy a sikere, hogy már több mint 100 000 orvos alkalmazza.
  • Aquir
    #21
    lehet hogy kísérletek bizonyítják, csak az a gond hogy Tudományos kísérletek nem bizonyítják (a placebohatáson kívül, ami azért hatásos tud lenni)
  • upszilon
    #20
    Szerintem nincsen értelme. Hiába mondják, hogy kisérletek bizonyítják. Kisérletek bizonyítják a placebó működőképességét is. Semmit sem ismerek el amiben hinni kell.

    Íme maga Woland mondja:

    "Egyébként egyik elmélet sem különb a másiknál, és nem is rosszabb. Van olyan felfogás is, miszerint mindenkinek az ő hite szerint adatik." /Bulgakov: Mester és Margarita/