59
Kisebb vitába torkollottunk egy másik fórumon a témával kapcsolatban. Véleményetek, tapasztalataitok?
-
#19 "A homeopaták nézete szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetők, melyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki. Állításuk szerint sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetők a szer toxikus hatásai, míg a vivőanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megőrzi a szer tulajdonságait. A végtermék gyakran annyira híg, hogy vegyileg megkülönböztethetetlen a tiszta vivőanyagtól.[2][3][4] A homeopaták a beteggel konzultálva feltárják fizikai és lelki állapotát[5], majd ennek megfelelően választják ki a gyógymódot.
A homeopátia placebohatáson túli hatásosságát a tudományos és klinikai tények nem támasztják alá"
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
-
jaszmin76 #18 Milyen új? Van még újabb is?
Én a nagymuterosra a hagymásat értettem...
A homeopátia 2005-ben durrantott. Nem hiszem, hogy akkor nagymamás lenne -
#17 csak vigyázz mert ha túlságosan megég akár rákot is okozhat -
#16 a homeós cucc a nagymuteros a gyógyszeres meg a modern -
#15 viccelsz, azon élek! ha sírni akarok a röhögéstől, mindig megnézem! új videókat láttad már? -
jaszmin76 #14 Akkor ezek szerint itt mindenki homeo-szer ellenes és inkább a körülbelül nagyszüleinktől tanult gyógymódokat, praktikákat követi.
Legalább az általatok felsorolt hozzávalókhoz könnyen hozzá lehet jutni...
Mucsi Zoliról hallottatok már? -
#13 de van ! -
#12 nincs -
#11 jó kérdés :) Amúgy a szülést (ezt merte bevallani) De amúgy télleg mesélte, hogy aláirattak vele mindkétszer egy dokumentumot, hogy akkor őt mentség először vagy a gyereket, ha gáz van. Persze a gyereket írta mindig..
Jó, mondjuk ő azóta max csak homeopátiás szereket szed és sokat nevet, szinte mindig.. Ez a legjobb gyógyszer! -
#10 a gyerekvállalásban mit nem bírt a szíve, a döngetést vagy szülést ? -
#9 én sem szedek soha gyógyszert, mindenre hagyma tea kombó, foghagyma.. méz stb. Pedig apám gyógyszergyártó. Eddig is fennmaradt az emberiség ennyi gyógyszer nélkül és hogy nem szedek, nincs is bajom. MAx. homeopátiás készítményeket, egyébbel nem mérgezem magam.
Egy ismerősöm 17 évig szedett a szivére gyógyszert, reggel-délben-este. Gyereke nem lehetett, nem bírná a szíve. Eleve nem jósoltak neki sokat az orvosok. Egy nap megunta, bevállalva mindent abbahagyta a gyógyszerszedést. 52 éves, 2 gyermeke van és virul. Ja és nem mellesleg 30 évig dohányzott. Gondolom van még pár ilyen sztori a világban... de ez is 1gyel több ok, hogy ne gyógyszerezzük magunkat, csak ha nincs más megoldás.. -
#8 Lol... Crohn-beteg vagyok, így ezek egyikét sem fogyaszthatom. Most mi legyen? -
#7 és te így táplálkozol azért vagy te a szikla mi ?
amiket felsoroltál azok csak abban a formában igazak ha biocuccok ergó egy átlag magyar ember nem engedheti meg magának hogy:
- 200ft-ot adjon egy pohár borért vagy egy pohár kecsketejért
- az igazi méznek több ezer forint kg-ja
- akinek meg csak romlott kajára van pénze az szerinted el tud ugrani vecsésre egy hordó káposztáért ?
-
#6 a homeopátia olyan a gyógyászatban mint a maszturbálás a szexben -
#5 én rendesen kezelem magam szívbetegság ellen, nem bízom a véletlenre XXXXD -
#4 Áhh.. jut eszembe, pirítós kenyeret fogok enni. Köszi! :D -
#3 igen ezek kiválóak
a méz és a fokhagyma évezredek óta csodaszer...
a fokhagyma jó gombaölő hatású,tágítja az ereket,jót tesz a vérnyomásnak
a fehér cukrot érdemes mézzel helyettesíteni,mert a méz sokkal egészségesebb,tele van vitaminnal
a paradicsom jó a rák ellen
mellesleg tudjatok róla,hogy ha esetleg romlott kaját esztek,akkor az esetlegesen hozzá fogyasztott savanyúság semlegesíti a mérgezést
a mai dobozos tejek egy forintot nem érnek...de a kecsketej nagyon jó
napi 2deci vörösbor pedig megóv a szívbetegségektől(de csak a vörös és csak mértékkel!) -
#2 Én megpróbálok semmit nem szedni. Méz, tea, hagyma, gyümölcs és barátaik. :) -
jaszmin76 #1 Sziasztok! Egy oldalon olvastam, hogy a homeopátiás szerek, szinte minden panaszra jól és semmilyen kockázattal nem járnak. Szed valaki homeopátiás szert??