255
-
nagylzs #255 Erdekes dolog, a cikk nem emliti es ti sem irtatok hogy Franciaorszag elektromos energia ellatasat 90%-ban atomeromuvek adjak. Ez messze a legmagasabb arany europaban. Egyedul ok mertek ezt megcsinalni, hogy a gazdasagukat erre epitettek. Ugy latszik, hogy bejott nekik... Az o megoldasuk kizarolag akkor kornyezetbarat, ha az elektromos energiat is kornyezetbarat modon allitjak elo. Erre az EU tobbi orszagaban nem nagyon van lehetoseg.
Erdekes kerdes, ha sikerul veghezvinni ezt a tervezetet, akkor mennyire fog elterjedni mas orszagokban. Valoszinuleg semennyire, az olcso elektromos energia hianya miatt... -
Epikurosz #254 akik meg azt hiszik, hogy mindent tudnak, azok a bolondbiztosok. -
T2k #253 Fiam, ez azóta lefutott meccs mióta kialakult a világegyetem és a fizikai törvények. Persze akik se egyiket se másikat nem ismerik, azok még bizonytalanok. -
T2k #252 Te egyébként tudod hogy miről beszélsz? -
duke #251 "Csak tudnám ilyenkor hol maradnak a hidrogénidióták? "
Ne feledkezz el az uzemanyagcellakrol,lehet hogy vegul megis a hidrogen lesz az energia hordozo.Ez meg nem lefutott meccs. -
Epikurosz #250 És? -
babajaga #249 És mivel állítod elő az áramot? Nehogy már megtakarítás legyen! Az energia semmiből nem keletkezik. -
T2k #248 Jé, de érdekes, hogy Franciaország sem hidrogénnel akarja hülyíteni magát, hanem az egyetlen jól működő megoldással az elektromos autóval.
Csak tudnám ilyenkor hol maradnak a hidrogénidióták? -
babajaga #247 Az a baromi érdekes hogy az áramot az autóhoz elő kell állítani és ezért megtakarítani nem lehet semmit. -
babajaga #246 Nem mindegy hogy klórral vagy nátriumkloriddal kezeled az ételt. -
Epikurosz #245 Isten őrizz, hogy vegyésznek menjek!
Mindenesetre, ne akard ránkerőszakolni, hogy a konyhasó helyett nátrium-kloridot mondjunk. -
babajaga #244 A wolframot Schele fedezte fel és a szürke színe miatt a farkasról nevezte el. -
babajaga #243 Számomra az a legérthetetlenebb hogy ha nem ért valaki a kémiához az még rendben volna, de az nem hogy megnézhetné a neten százezer helyen hogy ugyanarról van szó. Még azt nem értem hogy a felfedezője ad egy nevet az elemnek miért nem azt használják az egész világon ennyit a felfedező megérdemelne. -
babajaga #242 Vegyésznek azért ne menj. Mert ha azt mondják rendelj halogént és haloidot rendelsz még kivágnak mint cicust. -
Epikurosz #241 Ez nyelvi kérdés, nem vegytani.
Ülj le, egyes. -
#240 De gyanítom, hogy erre sem fogsz reagálni, de legközelebb majd megint terjeszted ezt a ... hm... tévedést. -
#239 "A van tungstein es wolfram alapu is, mindegyiknek mas az elonye, mindketto magyar szabadalom volt 100 eve. (tungstein + wolfram = tungsram)"
Édes istenkém, már két helyre is beírtam neked, harmadszor nem teszem. Csak arra kérlek, részletezd a "tungstein" előnyét a wolframmal szemben és viszont. Aztán add már meg a "tungstein" és a wolfram vegyjelét... :) -
babajaga #238 A 236-os a 230-ra reagálás. -
babajaga #237 A pontos meghatározás kedvéért mivel a kémia a precizitás szakmája és a pongyolaság életveszélyes, a halogén az elem F Cl Br Y ha fémmel vegyül akkor só lesz belőle, haloidsó. Ha valaki NaCl-t szór gázlángba akkor élénk sárga lángot kap az az átkozott Na lámpa alapja is. -
babajaga #236 Tudod miről beszélsz? legalább 2 alá kellene érteni a kémiához. -
#235 na ez már jó :) de lineáris az összefüggés a súly és a lóerő köztt? pl egy 100 kgs, motor 120 LE tud? mert úgy már szimpatikus lenne :) vagy ha 50 kgseket be tudják tenni kerékagyba, mint páran már tették ezt pl a japánok. mind a 4 kerékre elektromotor az már úgy 240 LE lenne egy igazi sportgép :D -
dondore #234 Összehasonlítják a villamost a bengással. -
Epikurosz #233 A CIKKSZERZŐNEK:
Már rég akartam szólni, hogy a címben szereplő autóháborút egybe kellene írni. Úgy, mint a polgárháborút, világháborút, gázháborút, árháborút, villámháborút. Persze, itt bonyolítja a helyzetet az elektromos jelző. Ilyenkor - szerintem - kötőjelet használunk: elektromos autó-háború.
Jól mondom? (Mert nem vagyok 100%-osan biztos.)
-
Epikurosz #232 Abban igazad van, hogy a fémhalogén magyarul jobban hangzik, de a fémhalid is elfogadott. (Google) -
lesliehun #231 A több mint száz éves technológia igaz, csak épp az utóbbi 100 évben nem igazán történtek fejlesztések, ellentétben a belsőégésű motorokkal.
Úgy látom, hogy nem vagy képes felfogni bizonyos gazdasági összefüggéseket. Nem értem, hogy hogy hasónlíthatsz össze egy most fejlesztés és bevezetés alatt álló terméket egy már évtizedek óta csiszolgatottal?!
Természetesen drágák még ezek a cuccok: nincs tömeggyártás, nincs standard, nincs kialakut termelési és értékesítési hálózat.
Senki sem látja a jövőt PONTOSAN ez igaz, de azért egy trendet fel tud állítani az ember. -
#230 sőt mindenki, csak te vagy helikopter -
#229 Azaz igazam van. Senkinek nincs jósgömbje, senki sem látja a jövőt. Majd ha már nem lesz igazam, akkor is igazam lesz, mert a véleményemet mindig az aktuális információk alapján alakítom ki (azaz rugalmas). Ez azonban semmit sem változtat azon, hogy most bullshit az egész eautóipar. Koncepció koncepció hátán, semmi valódi, kézzel fogható, versenyképes árú szériaváltozat (pedig elektroautó lényegesen olcsóbb KÉNE hogy legyen, mint a benyás, kivéve az aksikat) és ha lesz is, aranyárban adják azt is majd, mint a Tesla-t, mivel el lehet adni a hülyéknek, mert divatos zöldnek lenni, meg az "új" (több mint 100 éves) technológia duma.
Majd ha egy mai Dacia áráért vesztegtik már nekünk is, akkor én is veszek term. de az nagyon odébb van! Addig pedig balkáni jó szokás szerint tovább járok a 20 éves masináimmal, amik még egy szebb, élhetőbb korban készültek... :DDD -
#228 Arról nem beszélve hogy kb. 80kg-os alu motorblokkokat gyártanak mostanság igényesebb kocsikba, szal. nem a 2-300kg-os ósdi szívódízelekről beszélünk. (utánanéztem, a kedvetekért, most mi a helyzet) -
duke #227 "meg tudnád mondani hogy mennyi az 50kgs villanymotor lóereje és forgatónyomatéka?"
Nagyabol egy 60 Le-s motornak ennyi a sulya.A nyomatekkal nem erdemes foglalkozni,eleg annyit tudni,hogy villanymotornak 3-4-szer nagyobb a nyomateka az azonos teljesitmenyu belsoegesu motorenal.Raadasul ezt 0-tol a maximalis fordulatszamig leadja,nem csak egy szuk tartomanyban mint belsoegesu. -
babajaga #226 A szótárszerkesztő is kémiai balfasz. -
Epikurosz #225 Savanyú a szőlő, mi?
halides: halogenidek, halidok
(GIB-Országh szótár) -
babajaga #224 Magyar Angol
halogén halogen
halogenous
halogénezett szénhidrogének halo-hydrocarbons
Azért mert ezer hozzánemértő rosszul írja az még nem lesz igaz! A kémiai analfabétizmus az elmúlt ötven évben hihetetlen mértékben nőtt. -
Epikurosz #223 Fájt, mi? -
Epikurosz #222 Forradalmi változások lesznek. Társadalmilag is! -
Epikurosz #221 Hozzám szóltál? -
babajaga #220 Elemi követelmény helyesen írni valamit. Elemi. -
Epikurosz #219 ne vitatkozz. -
Epikurosz #218 Sok olyan cucc van, amiről egyszerűen nem tudunk. Pár hónapja vettem egy XpressMusic Mobilt 70k-ért, és most a kínaiak 30k-ért adnak N97-est. Megáll az ész!
Ha egy tizes a postaköltség, úgyis megéri. -
babajaga #217 Azt még angolul is haloidnak kell ejteni. Mivel halogénelemet tartalmaznak. -
#216 igen, elképzelhetőnek tartom hogy ha minden jól megy ilyen rövid időn belül lesznek elektromos kocsik nyugatn majd lassan errefele is. legtöbb gyártó ráfeküdt azért az jelent valamit, és ha az akksi megoldása tényleg úgy halad mint ahogy linkelted, akkor nagyszerű autóink lesznek a jövőben :)