Franciaország megvívja elektromos autó háborúját

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erdekes dolog, a cikk nem emliti es ti sem irtatok hogy Franciaorszag elektromos energia ellatasat 90%-ban atomeromuvek adjak. Ez messze a legmagasabb arany europaban. Egyedul ok mertek ezt megcsinalni, hogy a gazdasagukat erre epitettek. Ugy latszik, hogy bejott nekik... Az o megoldasuk kizarolag akkor kornyezetbarat, ha az elektromos energiat is kornyezetbarat modon allitjak elo. Erre az EU tobbi orszagaban nem nagyon van lehetoseg.

Erdekes kerdes, ha sikerul veghezvinni ezt a tervezetet, akkor mennyire fog elterjedni mas orszagokban. Valoszinuleg semennyire, az olcso elektromos energia hianya miatt...
akik meg azt hiszik, hogy mindent tudnak, azok a bolondbiztosok.

Kara kánként folytatom tanításom.

Fiam, ez azóta lefutott meccs mióta kialakult a világegyetem és a fizikai törvények. Persze akik se egyiket se másikat nem ismerik, azok még bizonytalanok. <#idiota>
Te egyébként tudod hogy mirõl beszélsz?
"Csak tudnám ilyenkor hol maradnak a hidrogénidióták? "

Ne feledkezz el az uzemanyagcellakrol,lehet hogy vegul megis a hidrogen lesz az energia hordozo.Ez meg nem lefutott meccs.
És?

És mivel állítod elõ az áramot? Nehogy már megtakarítás legyen! Az energia semmibõl nem keletkezik.
Jé, de érdekes, hogy Franciaország sem hidrogénnel akarja hülyíteni magát, hanem az egyetlen jól mûködõ megoldással az elektromos autóval.
Csak tudnám ilyenkor hol maradnak a hidrogénidióták? <#ravasz1>
Az a baromi érdekes hogy az áramot az autóhoz elõ kell állítani és ezért megtakarítani nem lehet semmit.
Nem mindegy hogy klórral vagy nátriumkloriddal kezeled az ételt.
Isten õrizz, hogy vegyésznek menjek!
Mindenesetre, ne akard ránkerõszakolni, hogy a konyhasó helyett nátrium-kloridot mondjunk.

A wolframot Schele fedezte fel és a szürke színe miatt a farkasról nevezte el.
Számomra az a legérthetetlenebb hogy ha nem ért valaki a kémiához az még rendben volna, de az nem hogy megnézhetné a neten százezer helyen hogy ugyanarról van szó. Még azt nem értem hogy a felfedezõje ad egy nevet az elemnek miért nem azt használják az egész világon ennyit a felfedezõ megérdemelne.
Vegyésznek azért ne menj. Mert ha azt mondják rendelj halogént és haloidot rendelsz még kivágnak mint cicust.
Ez nyelvi kérdés, nem vegytani.
Ülj le, egyes.

KillerBee
De gyanítom, hogy erre sem fogsz reagálni, de legközelebb majd megint terjeszted ezt a ... hm... tévedést.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

KillerBee
"A van tungstein es wolfram alapu is, mindegyiknek mas az elonye, mindketto magyar szabadalom volt 100 eve. (tungstein + wolfram = tungsram)"

Édes istenkém, már két helyre is beírtam neked, harmadszor nem teszem. Csak arra kérlek, részletezd a "tungstein" elõnyét a wolframmal szemben és viszont. Aztán add már meg a "tungstein" és a wolfram vegyjelét... 😊

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

A 236-os a 230-ra reagálás.
A pontos meghatározás kedvéért mivel a kémia a precizitás szakmája és a pongyolaság életveszélyes, a halogén az elem F Cl Br Y ha fémmel vegyül akkor só lesz belõle, haloidsó. Ha valaki NaCl-t szór gázlángba akkor élénk sárga lángot kap az az átkozott Na lámpa alapja is.
Tudod mirõl beszélsz? legalább 2 alá kellene érteni a kémiához.
Palinko
na ez már jó 😊 de lineáris az összefüggés a súly és a lóerõ köztt? pl egy 100 kgs, motor 120 LE tud? mert úgy már szimpatikus lenne 😊 vagy ha 50 kgseket be tudják tenni kerékagyba, mint páran már tették ezt pl a japánok. mind a 4 kerékre elektromotor az már úgy 240 LE lenne egy igazi sportgép 😄
A CIKKSZERZÕNEK:

Már rég akartam szólni, hogy a címben szereplõ autóháborút egybe kellene írni. Úgy, mint a polgárháborút, világháborút, gázháborút, árháborút, villámháborút. Persze, itt bonyolítja a helyzetet az elektromos jelzõ. Ilyenkor - szerintem - kötõjelet használunk: elektromos autó-háború.

Jól mondom? (Mert nem vagyok 100%-osan biztos.)

Abban igazad van, hogy a fémhalogén magyarul jobban hangzik, de a fémhalid is elfogadott. (Google)

A több mint száz éves technológia igaz, csak épp az utóbbi 100 évben nem igazán történtek fejlesztések, ellentétben a belsõégésû motorokkal.
Úgy látom, hogy nem vagy képes felfogni bizonyos gazdasági összefüggéseket. Nem értem, hogy hogy hasónlíthatsz össze egy most fejlesztés és bevezetés alatt álló terméket egy már évtizedek óta csiszolgatottal?!
Természetesen drágák még ezek a cuccok: nincs tömeggyártás, nincs standard, nincs kialakut termelési és értékesítési hálózat.
Senki sem látja a jövõt PONTOSAN ez igaz, de azért egy trendet fel tud állítani az ember.
Sanyix
sõt mindenki, csak te vagy helikopter

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sir Quno Jedi
Azaz igazam van. Senkinek nincs jósgömbje, senki sem látja a jövõt. Majd ha már nem lesz igazam, akkor is igazam lesz, mert a véleményemet mindig az aktuális információk alapján alakítom ki (azaz rugalmas). Ez azonban semmit sem változtat azon, hogy most bullshit az egész eautóipar. Koncepció koncepció hátán, semmi valódi, kézzel fogható, versenyképes árú szériaváltozat (pedig elektroautó lényegesen olcsóbb KÉNE hogy legyen, mint a benyás, kivéve az aksikat) és ha lesz is, aranyárban adják azt is majd, mint a Tesla-t, mivel el lehet adni a hülyéknek, mert divatos zöldnek lenni, meg az "új" (több mint 100 éves) technológia duma.

Majd ha egy mai Dacia áráért vesztegtik már nekünk is, akkor én is veszek term. de az nagyon odébb van! Addig pedig balkáni jó szokás szerint tovább járok a 20 éves masináimmal, amik még egy szebb, élhetõbb korban készültek... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Arról nem beszélve hogy kb. 80kg-os alu motorblokkokat gyártanak mostanság igényesebb kocsikba, szal. nem a 2-300kg-os ósdi szívódízelekrõl beszélünk. (utánanéztem, a kedvetekért, most mi a helyzet)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

"meg tudnád mondani hogy mennyi az 50kgs villanymotor lóereje és forgatónyomatéka?"

Nagyabol egy 60 Le-s motornak ennyi a sulya.A nyomatekkal nem erdemes foglalkozni,eleg annyit tudni,hogy villanymotornak 3-4-szer nagyobb a nyomateka az azonos teljesitmenyu belsoegesu motorenal.Raadasul ezt 0-tol a maximalis fordulatszamig leadja,nem csak egy szuk tartomanyban mint belsoegesu.
A szótárszerkesztõ is kémiai balfasz.
Savanyú a szõlõ, mi?

halides: halogenidek, halidok
(GIB-Országh szótár)

Magyar Angol
halogén halogen
halogenous
halogénezett szénhidrogének halo-hydrocarbons

Azért mert ezer hozzánemértõ rosszul írja az még nem lesz igaz! A kémiai analfabétizmus az elmúlt ötven évben hihetetlen mértékben nõtt.
Fájt, mi?

Forradalmi változások lesznek. Társadalmilag is!

Elemi követelmény helyesen írni valamit. Elemi.<#nyes>
ne vitatkozz.

Sok olyan cucc van, amirõl egyszerûen nem tudunk. Pár hónapja vettem egy XpressMusic Mobilt 70k-ért, és most a kínaiak 30k-ért adnak N97-est. Megáll az ész!<#csodalk>
Ha egy tizes a postaköltség, úgyis megéri.

Azt még angolul is haloidnak kell ejteni. Mivel halogénelemet tartalmaznak.
Palinko
igen, elképzelhetõnek tartom hogy ha minden jól megy ilyen rövid idõn belül lesznek elektromos kocsik nyugatn majd lassan errefele is. legtöbb gyártó ráfeküdt azért az jelent valamit, és ha az akksi megoldása tényleg úgy halad mint ahogy linkelted, akkor nagyszerû autóink lesznek a jövõben 😊
Sir Quno Jedinek még kb. 6, max. 10 évig van igaza. Így múlik el a világ dicsõsége...

Palinko
tegnap írtam a tesla roadsternél pl több volt a súlynövekedés mint 500 kg, szóval hiába szépíted, Sir Quno Jedinek van igaza, báris az eddigi összehasonlítások szerint. azért egy átlagos motor 90-170 ig megy és a 170 nél már durva v6 osokat találsz, a váltó sem könnyû az igaz, de motorhoz képest lényegesen könyebb, a kuplung nem egy súly az akksi pl szerintem nehezebb, bár még nem mértem de fogásra úgy éreztem, a generátor, vízpumpa, csövek, hûtõborda meg ilyenek benne vannak a motor súlyában ha jól tudom.

meg tudnád mondani hogy mennyi az 50kgs villanymotor lóereje és forgatónyomatéka?
Nekem van ilyen halogén izzóm!
45 W-ot eszik, ezért csak nagyon ritkán kapcsolom fel: nemzeti ünnepen, szülinapon, vagy amikor a 20 ezreseket kell megszámolnom. Legközelebb Karácsonykor lesz felkapcsolva, majd Szilveszterkor, utána Március 15-én, majd a mostani rablókormány megbukásakori örömünnep alkalmával.

"A halogének többnyire spotok, de legalábbis irányított fényûek. Nekem full szórt körte kell (búra nélkül, mivel az sokat nyel)."

En ilyeneket hasznalok, de a kulso korte a mukodes miatt kell:
-a belso bura kisebb, hogy melegebb legyen
-ami azert kell, hogy menjen a halogen ciklus
-a kulso korte pedig azert kell, hogy egyreszt szurje az uv fenyt
-masreszt elosztja a hot egy nagyobb feluleten
-ami miatt az ego kulseje nem lesz melegebb, mint a hagyomanyosak
-es ha meghibasodik az ego, akkor az uvegcserep belul marad
-tovabba igy ramegy az osszes a kortet megfogo drotvazas bura
-es meg semmi karos anyag vagy elektronika sincs benne

Errol van szo:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Wolfram-Halogenglühlampe.png

A van tungstein es wolfram alapu is, mindegyiknek mas az elonye, mindketto magyar szabadalom volt 100 eve. (tungstein + wolfram = tungsram)
Az "elõttünk álló komoly energia-problémát" nem a villanyautó fogja megoldani. Sokat tehet a nagyvárosok szmogmentesítéséért és a zajszennyezés csökkentéséért, de kb. ennyi. Ettõl a városi forgalom problémái és a közlekedés energiaigénye megmarad.

A "bicikliemelgetõ fasiszta erõszakbandák" meg új. Legutoljára amikor voltam CM-en, nem volt se karlendítés, se autósverés. Mussolinit se láttam sehol. 😄
Több fejlesztés van.
John Goodenoughék munkássága is elég jó.

lehet, hogy ezt visszavonom, bár külsõ hiteles forrást nem találtam, csak ezt.

OFF-on kívül, azért el kellene gondolkodni, hogy mi az oka annak, hogy pld. Magyarország is hanyatlik, most épp gazdasági recesszióban van, az ipari termelés a tavalyi évhez képest 20%-kal esett vissza. Én mindig is azt mondtam, hogy a dolgok a fejekben dõlnek el. Gondoljunk csak bele, hogy milyen írókat, mûvészeket dícsõítettek nálunk is az utóbbi 60 évben, kikbõl lettek újságírók, és milyen embereket helyeztek vezetõ pozíciókba. Nem csoda, hogy ott állunk, ahol a part szakad.

Oldal 1 / 6Következő →