19
  • narumon
    #19
    Igen pont erről beszélek. Nah mégegyszer: NEM LEHET ÖSSZEHASONLITANI A KETTŐT MERT MÁSRA VAN. Meg kell nézni, hogy egy iphone gameből mennyit adnak el. Igen igen több százezret, mert olcsó és mert olyan nincs pspn mondjuk. Tudom, hiszen nekem mindkettő van.
  • narumon
    #18
    Pont erről beszéltem, hogy nem ugyanazt a játékot kell összehasonlitani. Ahogy irtam is, civilization jellegű meg tower defence jellegű játékokban az iphone verhetetlen a touch miatt. Focizni meg autoversenyezni nyilván a pspn kell. Nálam viszont az a furcsaság állt elő, hogy stratégiázni, menedzserezni jobban szeretek és ebben az iphone jobb.
  • Dante73
    #17
    Kb 2-3x jobb egy játék PSP-n, mint iPhone-on. Kár, hogy átlagosan 5x annyiba kerül egy PSP-s játék, mint egy iPhone-os. Emellett a PSP "csak" egy játékgép, míg az iPhone sokkal több, és kb 2x kerül annyiba, mint a "rivális". Holott a tudása legalább az ötszöröse.
    Mondom ezt úgy, hogy a magam részéről, nem szeressem az iPhone-t. Sőt, kissé parasztvakításnak érzem, egy átlagos, winmobile alapú készülékkel szemben.
  • cateran
    #16
    Basszus még mindig mp3-ról van szó...(a médiacenterekhez árulnak egeret,távirányitót,tv-t,tücsköt-bogarat...ja és meglepne ha nem lenne benne dvd lejátszó/iró is...igy máris filmeket,nyers lemezt is lehet hozzápasszintani )
    Mp3 lejátszóhoz max docking stationt meg fülest..
    A lényeg azonban,hogy ezek kiegészitők árusithatók ezer más dologhoz is,de pl PSP játékok CSAK PSP-hez...mint ahogy UMD filmek is csak ahhoz..,és lássuk be,akinek PSP-je van az vagy kockáztatott vagy megvette a gyári cuccost...(általában bizony megvették és itt nem Mo-ról beszélek,ahol annyian élnek mint Londonban..igy aztán mint felvevőpiac egyenlő a nullával)
  • Alien!
    #15
    ezt így nem lehet lesarkítani,de van benne vmi...Ha megnézzük a felhasználói réteget,akkor valszeg azok inkább játszanak handhelden egy GTA-t,Tekkent,Fifát,bármilyen platform játékot,mint stratégiait..már csak a jellegéből adódóan is...elég ha rákeresel a psp-s top eladásokra,hány stratégiai játék van az első 30-ban(megsúgom: egy se)...
  • Alien!
    #14
    te miről beszélsz?!? nemigazán vágod mit akartam írni...A jobb hasonlat mondjuk a merevlemezes médiacenter,amihez aztán végképp semmit nem tudnak eladni,mégis árulják,hiszen dvd.isoval,mkv-val,avi-val meg mp3-al kell etetni..Csupa warezformátum...az áruházak pedig roskadásig vannak cd-vel,csak menjél be,igaz sokan már nem vásárolgatnak....
  • Fórumharcos
    #13
    Szerinted m.tömből faragják??
  • Fórumharcos
    #12
    Mutass egy olyan játékot ami a pspt ki használja és a iphone-on jobb!!
    Yt-video megteszi mindenkinek szerintem!
  • Fórumharcos
    #11
    Hát a psp gt-nél volt mit ((hypolni))azt meglehet nézni mit nyújt a psp vagy psp go a gt-vel,60fps gyönyörű graffal !!
    Nem beszélve a tökéletesen kézi konzolra hangolt fizikai irányítással,nem is értem hogy lehet hozzá hasonlítani egy mobilos szegmenssel.
    Apple ingyen játék vagy olcsón?”hát persze de biztos nem olyan mint egy psp-mgs vagy psp gt,eléggé lehangolnak ezek az összeférhetetlen összehasonlítások nem is értem mi vezérli a cikk íróját’
    Vagy amikor az Xfos-t hasonlítják a Playstation3-hoz.
    Egyet meg kell érteni Sony a saját kategóriájában sőt márkán belül mutat újat,azoknak akiknek jobban bejön az online opció warez és flash-elés helyet,mer ez egy öreg téma!
    Az hogy sokat reklámozza a játékait futassa őket,csak azért csinálják hogy lássak az emberek milyen mérvadó kategóriát képviselnek hiszen én is reklámoznám ezeket az elért eredményeket.
    Nem leváltani akarják a pspt a psp go-val !
  • cateran
    #10
    Jah,de most mp3-ról van szó:D
  • narumon
    #9
    mondjuk a kettőt (iphone psp) nem lehet és nem is kell összehasonlitani. Egy fifa féle játékot iphoneon nemigen lehet játszani, viszont stratégiát (civilization pl), vagy a mindenféle tower defense game-t meg sokkal jobb az irányithatóság miatt iphoneon játszani. Nagyon jó játékok vannak mindkettőre, és van olyan ami az egyiken nagyon jó és van olyan ami a másikon.
  • Sir Ny
    #8
    hát de, elég sok zenét árulnak a nagyáruházakban. legalábbis amikor utoljára jártam, akkor még volt egy csomó nyilvános fülhallgató, ami nem arra volt jó, hogy elkapjuk egymás fülbaját, hanem arra, hogy meghallgassuk, és utána lehetőleg meg is vegyük a zenét. vagyis a CD-t/DVD-t, amin a zene van.
  • cateran
    #7
    Védje a rosseb az áruházakat,de azért az eszedet használhatnád te is..PSP-játékok kapcsolat (mind2 dolog kapható adott boltban) mp3 lejátszó és ???? (zene? Azt nem szoktak árulni...offline boltokban legalábbis)
    Jobb hasonlat(nak tünik) a dvd vagy BD lejátszók és filmek...vagy várjunk csak...ja mind2-t árulják és árulhatják....(gondolom ha hirtelen csak letölteni lehet majd a filmeket,akkor megint sipitoznak..)
    Ja és nem, nem alternativa itt a nyugaton se hogy le kell minden szart tölteni..
  • Azorut
    #6
    Szvsz mind a kettő nagyon gagyi.
  • William Hunter
    #5
    Nekem az elődje (PSP) jobban tetszik.
    A PSPgo formaterve és kivitelezése nem igazán nyűgöz le.
    Habár a kinézet megítélése szubjektív dolog, viszont joggal várnám el egy "SONY" terméktől, hogy minőségi burkolatot kapjak az áráért.
    A fenti képen viszont jól látható a rosszul beállítot műanyag fröccsöntő gép miatti bemélyedések, horpadások.
    A PSP-re beépített GPS-el, nagyobb akku kapacitással vevő lennék.
    Az optikai meghajtó hiánya, és a játékok "kötelező" letölthetősége pedig lehet, hogy pont a warez-t segíti.
    Kíváncsian várom mennyire lesz sikeres.
  • NEXUS6
    #4
    Hát igen, ebből látszik, hogy az adott szitut úgy is meg lehet fogalmazni, hogy a Sony egy elitista barom, vagy úgy is, hogy az emberek általában igénytelen állatok és nem kell nekik semmi amiért fizetni kell, ha a gagyihoz hozzájutnak olcsóért, vagy éppen ingyér'.

  • Alien!
    #3
    ezt osztom,a go kiütni biztos nem fogja az előző psp-t,viszont egy nagyon jó alternatíva a tőlünk fejlettebb világban élőknek,pláne ahol a psn kiforrott,és a netes vásárlás a mindennapok része...Az,hogy az áruházak bojkottálják érdekes,mert lehet, hogy a psn cardok viszont sokkal jobban fognak fogyni...A másik,hogy ennyi erővel mp3 lejátszót se áruljanak,mert ahhoz semmit nem tudnak eladni,illetve végképp rombolják a saját cd piacukat is...

    Ami az iphone-os hasonlatot illeti,való igaz,hogy az app store sikeres,ráadásul az üzleti modell miatt gondolom a játékkészítés költségei is jóval alacsonyabbak,és emiatt tonnaszámra dobálják ki a játékokat,de ezek a játékok max a mobilos környezetben tűnhetnek jónak,ha vki játszott más psp-vel,akkor utána savanyú a szölő....Ugyanis ezekkel a virtuális gombokkal,kicsit komolyabb játék már nem hozható össze,kivétel talán amik a mozgásérzékelésen alapulnak...

    Élő példa a most megjelent fifa 10,ami psp-n biztos van vagy 800mb,iphone-on meg 62mb,a videó pedig tökéletesen érzékelteti,hogy mit tudtak iphone-on 2 virtuális gombbal megoldani,ami egyébként psp-n 6-al megy(úgy,hogy a két hw közel egyforma)...

    psp verza:
    http://www.youtube.com/watch?v=VZmT4kGJOT0

    iphone verza:
    http://www.youtube.com/watch?v=lTrx-Xoo9Uk




  • NEXUS6
    #2
    Most erre mit mondjak?

    A Sony termékeinek nagy része kezdve a walkman-nel, meg a PS-sel, folytatva mondjuk a MiniDisccel, az SACD, az AIBO kutyával és bezárva a PS3-mal, meg a PSP Go-val egyszerűen ilyenek.

    Tudod ők nem olyanok, hogy várnak a seggükön és nézik, hogy miből vesznek sokat az emberek, aztán amikor kiderül elkezdik gyártani, hogy telíccsék még a gagyi kínai piacot is.

    Vagy pl. vesznek valakitől egy az az egy szabadalmat aztán nagy dírreldúrral terméket csinálnak belőle, oszt annyi, csak ünnepeltetik magukat, hogy milyen faxagyerekek.

    Szal folyamatosan fejlesztenek próbálkoznak, van ami bejön az újdonságok közül, van ami meg nem.

    Mondjuk szerintem a PSP go ez utóbbi kategóriát fogja gyarapítani, sajnos. Már csak a horribilis ára miatt is.

    Azonban ez is egyfajta stratégia. Az ár hozzá tartozik a termékhez. Sajnos a világ olyan, hogy az emberek jövedelmében hatalmas különbségek vannak. Másrészt a magasabb jövedelműek általában igényesebbek is a termékekkel szemben innen az elitista vonal erősítése. A Sony és minden cég új termékvonalat bevezető stratégiája a gazdagabbakat, vagy csak azokat akik adott termékre a technikai újdonság miatt hajlandóak többet áldozni célozza meg. Aztán amikor a termék viszonylag sikeresnek bizonyul jön belőle a volks-edísön, a slim, meg akármi.
  • Ruley
    #1
    Túl korai.

    Soha nem jó ötlet úgy útjára indítani egy terméket hogy "igaz hogy még nincs rá elsöprő igény, de idővel majd hozzászoknak"

    A Sony pont ugyanígy bukta be a PS3, és a Bluray rajtját is, de még a HDTV-re váltást is. (Utóbbi kettő már kezdi lassan behozni a kezdeti bukdácsolást, de csak azért mert nincs rendes konkurenciájuk, csak az előző generáció, annál meg már szinte olcsóbbak lesznek.)

    Nem lenne szabad így hozzáállniuk hogy "márpedig ez lesz a jövő, akár tetszik akár nem", főleg nem ilyen piacon mint a kézikonzoloknál, ahol bizony van konkurenciájuk, és eddíg is feltörölte velük a padlót, pláne így hogy az ő alternatívájuk most még drágább, elitistább, és idegenszerűbb.