Ausztrália - vírus fenyegeti az áramellátást

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Nem az a baj, hogy PC intézi. Az a baj, hogy a PC mezei user számára elérhetõ. Fizikailag elérhetetlenné kell tenni a gépeket. Pont. Akkor aztán lehet próbálkozni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ezt én sem értem. Nem igaz, hogy kulcsfontosságú rendszereket neten keresztül üzemeltetnek. Olyan kibaszott drága lenne egy erõmû mellett egy zárt kommhálózatot létrehozni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Többet errõl:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1556944/linux-saves-aussie-electricity

http://hup.hu/cikkek/20091003/a_linux_mentette_meg_a_nagyobb_problematol_az_ausztral_aramszolgaltatot
Elmesélek nektek egy édekes sztorit, de majd a blogomon... Ez már odavaló. Csak várom, hogy megkörnyékezzenek a múzsák...

Kara kánként folytatom tanításom.

gothmog
...amibõl az jön, hogy mégiscsak az adminoknak jár a faszkorbács.

"ugyanakkor tényleg vicces, hogy a rendszer olyan szinten hálózatban van, hogy a kártevõ szét tudjon terjedni, de annyira már nem, hogy az automatikus frissítések letöltõdjenek."

Belso halozatuk van. Valaki bevitte laptop-on vagy pendrive-on, de a halozat nincs rakotve a netre, igy a fertozott gepek nem tudjak magukat frissiteni. Viruskeresojuk meg nem biztos, hogy van, mert egy internettol szigetelt halozat elviekben nem fertozodhet meg. A kulso eszkozok becsatlakoztatasat viszont elfelejtettek letiltani.
de internetcenzúra az bezzeg kell nekik mi!?
Tetsuo
Most meg jonnek majd a tuzveszek..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

netperformer
Ausztráliára rájár a rúd. xD Elõször homokvihar, most meg a lakosság része elbúcsúzhat majd egy idõre a villamos energiától.

maestro85
Szerintem nagyon rossz, hogy egy ilyen alapvetõ szolgáltatás is az informatikától függ. Nem igaz, hogy nem lehet elintézni céleszközökkel az enegiaelosztást. Ha tényleg PC-re bízzák, akkor mit várunk el a jövõben? A rosszindulatú programok nem csökkenõ tendenciát mutatnak. Legalább remélem ezek után komolyan veszik.

gothmog
ugyanakkor tényleg vicces, hogy a rendszer olyan szinten hálózatban van, hogy a kártevõ szét tudjon terjedni, de annyira már nem, hogy az automatikus frissítések letöltõdjenek.

Most írhatnátok, amit szoktatok...<#hehe>

Csak akkor hajlandók hitelezni a \"külföldi befektetők\", ha a kormány úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. A \"demokráciát\" a többség akaratától kell megvédeni, akár antidemokratikus eszközökkel is!

gothmog
"és olyan is ami már operációs rendszertõl független." -legenda. olyan kísérleti példány van, amit megírtak több rendszerre is, de attól az még több eltérõ változat, és nem egy univerzális.

gothmog
Csakhát az arányok, ugye. Az arányok. pl. a w32.virut.CF sokkal nehezebben fertõz odaát.
<#eplus2>

Narxis
Milyen vírusirtót használtak?<#wow3>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

mustang93
gondolom a Win32 " W32 " rövidítve szerintem 😊

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70 GHz ~ 2 GB RAM DDR2 800 MHz ~ 160 GB HDD Samsung ~ GeForce 9800GT 512MB , 256 Bit ~ Windows 7 Ultimate 64 bit

Használtak volna tisztességes rendszergazdákat.
A linux ugyanolyan sebezhetõ, ha a gazda hülye. Linuxra is kell védelem, akkor is ha a fanok mást üvöltöznek. Sok fajta vírus van, van linxos, és olyan is ami már operációs rendszertõl független.

mit jelent a vírus nevében a "W32"?

Egyáltalán hogy ráköt...
Bár mondjuk lehet hogy ez is csak egy szenzációhajhász cikk, mert vannak kételyeim azzal kapcsolatban hogy attól még hogy micike pc-je virusos lett az erõmüben amin a leveleket szokta irni az nem feltétlen jelenti azt hogy az erõmüvek irányitó számitógép is virusos (vagy hogy egyáltalán windowst futtat).

gothmog
Az ausztrálok. 😊 Ráadásul én eddig azt hittem, hogy az ilyen rendszereket spéci célszoftverek hajtják, nem egy csupasz seggû windowson futtatott programok. Mondanám, hogy használtak volna lin<#kuss>
De nem mondom. 😊

Ki az a ***, aki egy erõmûvet ráköt az internetre védelem nélkül? <#falbav>

(Tudom kicsit komplikáltabb a helyzet, de lényegében errõl van szó...)

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB