Elindult a Google Wave
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mekkora divat itt a configra verni...
Felvilágosítalak, hogy rengeteg nagy találmány a számítástechnika történetében mammutcégekhez kötõdik. Pl. mint a lézernyomtató a Xeroxhoz, de írhatnám a C-C++ nyelvet, amit a Bell cégnél fejlesztettek ki, vagy az elsõ modemet, ami szintén Bell & AT&T fejlesztés. Az Ethernet szabványt a Dell, Intel, Xerox hármas fejlesztette ki. A ma használatos szinte összes protokollt a World Wide Web Consortium fejleszti, ami többek között olyan cégek munkatársaiból áll, mint Apple, Microsoft, HP. A platformfüggetlen nyelvek úttörõje, a Java a Sun fejlesztése.
Sorolhatnám még egy darabig.
\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"
Mivel az embereknek bejön az, hogy valami olyan dolgot tud magáénak amit nem lehet csak úgy megszerezni. Ha már veszõdött annyit a meghívó szerzéssel, akkor valószínûleg fogja használni. Pl facebook és iwiw esete, iwiw menõ, mert facebookra bárki bármikor regisztrálhat, és nem azért nem használják a magyarok, mert sokan nemtudnak angolul, mert van teljesen magyar felület is hozzá.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
A cikk csak 1-2 dolgot említett abból amit a Google Wave tudni fog.
Mint már elõttem is írták Wave szervert bárki indíthat és ezt összekapcsolhatja a többi publikus Wave szerverrel. Bárki rakhat Wave-et a blogjába/honlapjára is, ha akar. Lehetséges úgy létrehozni egy blogbejegyzést, hogy a kommenteket Wave-ben lehessen hozzáírni. A blogbejegyzés Wave-je amihez hozzászól egy illetõ, onnantól a saját Wave accountjában is megjelenik a többi téma között. Így onnan is késõbb bármikor nyomon követheti.
Tehát annak mondom, aki nem értette volna meg (összeesküvés elmélet-gyártóknak nem, õk reménytelenek), ez egyszerre váltaná fel a chatet, a fórumozást, a blogkommenteket és az email-t.
Az emailre pedig rég ráfért volna egy váltás. Ha valaki emailben társalog egy ismerõsével az egymásnak küldött válaszok miatt ennek "thread"-nek a mérete exponenciálisan nõ a sok teljesen redundáns adat miatt.
Aki pedig azzal jön, hogy bárki elolvashatja mert szerveren van tárolva, annak üzenem hogy egyrészt az ingyenes email fiókoknál is szerveren tárolódik az adat, ami le nem törlöd, a másrészt pedig, ha POP3-al kéred le addig is a szerveren tárolja. Tehát ebbõl a szempontból nem sok minden változik.
\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"
Úgy látszik a a Google ócsárolása akkor divat lett, hogy nem maradhat ki belõlle egy "hozzá" értõ sem.
Kíváncsi lennék, hogy ezek az emberek közül ki nézte végig a másfél órás bemutatót? Ugyanis akkor egybõl rájött volna, hogy nem ezen a két funkción kénelovagolni, amikor van még kb másik 98 amit tud. Pl a real-time fordítás nyelvek között, hogy csak egy dolgot kiemeljek...
Imádom a magyar mentalitást, mindenki úgy ért mindenhez, de mindenkinél jobban, de ha valaki valami jó dolgot csinál, akkor az egybõl szar...
Kara kánként folytatom tanításom.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Ezeket az IT hülyéket úgy bírom.
A kereket meg 5500 éve találták fel, és a mai napig nagy sláger!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Nehogymár rád merjenek nézni az utcán, nem?
HHát a faszt keresnek ott a faszér merik használni a szemüket rád való nézésre???? Egyáltalán a faszért van lábuk, hogy pont akkor pont ott sétáljanak ahol TE?!
Majd ha írásban (nem ám MSN-en vagy egyéb, szépen postai úton) engedélyt kértek rá, akkor esetleg, nem?
Barom
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Már majdnem minden ismerõsömet leszoktattam a telefonálásról is; engem ne baszogassanak, ha én nem óhajtom"
öcsém, hova sz@rjunk tõled ? 😄
az a pali, hát tisztára ugy beszélsz, mintha te lennél a föld középpontja...
ha nem akarod, hogy hívjanak, kapcsold ki a mobilod okostojás.
ha nem akarod, hogy rád zörögjenek msn-en, ne jelentkezz be.
ennyi ésszel szabadlábon bazz 😄
behalok az ilyeneken...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Már majdnem minden ismerõsömet leszoktattam a telefonálásról is; engem ne baszogassanak, ha én nem óhajtom. Persze, felhívhatnak, ha ég a ház, de csevegni nem fogok senkivel. Ahhoz drága az én idõm.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Sztem ez annyira fog ez elterjedni, mint a Zwitter. Hogy leváltaná az emailt, ez badarság.
LZ forever
(megjegyzem msn accountot sem láttam még névjegykártyán és ahogy irtam skype-t sem. Email cimet viszont annál többön...)
Más: Semmi értelme meghívóért kuncsorogni. 100,000 embernek nyitották meg a szolgáltatást tegnap, és ahogy ismerem a gúglit ez nagyrészt amcsik között osztották szét (csak érdemes rálesni pl a Gmail Labs-re. Minden új fejlesztés az amcsi angolra állított interface-en jelenik meg).
Ez a 100e ember közül mindenki 8 db extra meghívót kapott. Arról nincs info hogy az általuk meghívottak is tudnak e meghívni.
SZVSZ hetekbe, hónapokba fog telni mire eljutnak nagyobb tömegekhez a meghívók. Anno a Gmail is így indult be...
Úgy tippelem, az emberek nagy része fõleg magáncélra használja ezeket. Mint az e-mailt is.
Minden jog fenntartva!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Nem mintha szeretném az IE-t, de azért a tényeket ne akarjuk már meghamisítani, csak mert nem szimpatikusak.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Küldjetek meghívót de gyorsan : [email protected] <#vigyor5>#vigyor5>
Windows 7
LZ forever
http://www.waveprotocol.org/
A sajatodat szerkesztheted, es ezutan lathato lesz a szerkesztes tenye es megtekinthetok a korabbi verziok is. Celszeru megnezni a bemutato videot.
Persze hogy nincs senkinek wave accountja, kis ido kell neki, hogy elterjedjen. 10 eve meg az emailcime is keveseknek volt.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
😊)
és erre van valami statisztika? 😊) Ui. a felmérések nem terjednek ki arra, hogy meg van-e elégedve azzal ami van, ui. egybõl mehet a kérdés: miért nem vált?
kérdés: én csak a sajátomat v. a másikét is szerkezthetem? Mert ha másikét is, akkor ez egy igen csak agyament funkció, hiszen a másik hsz-át szerkeztem, másítom meg, amit ha az illetõ v. valaki nem bök ki akkor az már úgy fog maradni (kabátlopás)
A fent leírtak közûl pont egyik sem újdonság: realtime chat már a bbs-ek idejében is volt, az üzenet késöbbi megjelenítésére (pl. kilépet az akinek írtam) egy msn is képes, a szövegek szerkeztését meg nem tartom okos 5letnek, de ez egy másik dolog...
Amúgy továbbra sem tudom, hogy ezeken kívûl mi olyan újjítás van benne ami miatt azt írják, hogy akkora fejlõdés mint anó az email volt.
Sztem ez inkább a hagyományos chat tunningja.
"A wave egy szabvany," khmmm... errõl lemaradtam. Mikor lett szabvány?
Antonio, ha most akarsz valakivel kommunikálni a neten akkor feltételezned kell, hogy van elérése, ha van elérése, akkor 99.99%-ban biztos lehetsz benne, hogy van email címe is és nincs wave elérése, azt sem tudja miaz stb... Márpedig az fog terjedni ami ismertebb. Jelenleg az email ismertebb bármi másnál, és ez egy kicsit öngerjesztõ is lehet. (nem akarom idehozni, de olyan ez mint a win vs. linux. Lehet, hogy jobb az egyik, de a másik ismertebb, több ember tud segíteni stb... ezért népszerübb).
Ez nem más mint egy chat. Csak összefogja mind azt amit most 5 külön program tud. De ez még nem lesz email. És nem is fogja kiütni. Sztem
és összességében még mindig sokkal többen neteznek ie alól
Uzenetkuldokhoz fel kell raknod egy csomo szoftvert, mert van aki msn-en elerheto, van aki skype-n, van aki gtalk -on, stb. Persze mind kulon accounttal.
Az azonnali uzenetkuldes + a levelezes kozott nem sok kulonbseg van, es eleg hasznos az atjarhatosag kozottuk.
Nincs google reszvenyem es sosem hasznaltam meg a wave-t, de elavult ill "elaprozott" kommunikacios technologiak mellett kitartani egy normalis atfogo kezdemenyezessel szemben a szellel szemben pisiles esete velemenyem szerint.