Elindult a Google Wave

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megvan, végre bevettek, és marhajó!!! 😄

Mekkora divat itt a configra verni...

ViniSoundz
tud nekem valaki ide egy meghívót wave-re? : sourvinegar at gmail dot com. köszönöm!
Jöhet vazzeg, készen állok! Majd fél év használat után adnék kritikát. Látatlanban tökmindegy 😄
Bár iróniának szántad mégis igaz, amit leírtál.
Felvilágosítalak, hogy rengeteg nagy találmány a számítástechnika történetében mammutcégekhez kötõdik. Pl. mint a lézernyomtató a Xeroxhoz, de írhatnám a C-C++ nyelvet, amit a Bell cégnél fejlesztettek ki, vagy az elsõ modemet, ami szintén Bell & AT&T fejlesztés. Az Ethernet szabványt a Dell, Intel, Xerox hármas fejlesztette ki. A ma használatos szinte összes protokollt a World Wide Web Consortium fejleszti, ami többek között olyan cégek munkatársaiból áll, mint Apple, Microsoft, HP. A platformfüggetlen nyelvek úttörõje, a Java a Sun fejlesztése.
Sorolhatnám még egy darabig.

\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"

Mardel
Lehet, hogy mûködni fog ez a googlenek. Gmailnél is bejött ez a meghívózás.
Mivel az embereknek bejön az, hogy valami olyan dolgot tud magáénak amit nem lehet csak úgy megszerezni. Ha már veszõdött annyit a meghívó szerzéssel, akkor valószínûleg fogja használni. Pl facebook és iwiw esete, iwiw menõ, mert facebookra bárki bármikor regisztrálhat, és nem azért nem használják a magyarok, mert sokan nemtudnak angolul, mert van teljesen magyar felület is hozzá.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

5c0rp330n
<#eljen>

Teljesen nyilvánvaló hogy egy általános mammutizé majd jól kivált minden speciális programot a világon, ráadásul mindenki kib.szott boldog lesz tõle. Ha megnézzük a számítástechnika fejlõdését, az ilyen próbálkozások mindig sikerültek, és csupa móka és kacagás lett utánuk az élet. Hát hogyne.
Nézd már meg hány hozzászólása volt a gyereknek, és ebbõl hány kapcsolódott a témához. Meg nézd meg neked hány hozzászólásod volt, és ebbõl hány kapcsolódik a témához. Aztán magyarázd már el, hogy miért kéne leszarnom akár téged, akár õt hogy mit böfög?
hát ember te beteg vagy...ha ilyen penge csávó vagy aki oylan sokat használja az angolt legalább valami illemet tanulhattál volna, hogy hogy beszél a kultúrált ember...a másik, hogy nemrég még mindenki dícsérte a googlet hogy lenyomja a microsoftot és h milyen jó. ez mostanra hova tûnt ? a google elég nagy lett ahhoz hogy msot akkor azt kelljen utálni már ?<#zavart2>

Kara kánként folytatom tanításom.

hogy mertél hozzá írni? kértél engedélyt elõtte?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

És a POP3 sem titkosított adatfolyam... 😊
Én a sok kárörvendõ ellen fogadok. Szinte biztos vagyok benne, hogy hatalmas sikere lesz. Sõt, igazából már van is.

A cikk csak 1-2 dolgot említett abból amit a Google Wave tudni fog.

Mint már elõttem is írták Wave szervert bárki indíthat és ezt összekapcsolhatja a többi publikus Wave szerverrel. Bárki rakhat Wave-et a blogjába/honlapjára is, ha akar. Lehetséges úgy létrehozni egy blogbejegyzést, hogy a kommenteket Wave-ben lehessen hozzáírni. A blogbejegyzés Wave-je amihez hozzászól egy illetõ, onnantól a saját Wave accountjában is megjelenik a többi téma között. Így onnan is késõbb bármikor nyomon követheti.

Tehát annak mondom, aki nem értette volna meg (összeesküvés elmélet-gyártóknak nem, õk reménytelenek), ez egyszerre váltaná fel a chatet, a fórumozást, a blogkommenteket és az email-t.
Az emailre pedig rég ráfért volna egy váltás. Ha valaki emailben társalog egy ismerõsével az egymásnak küldött válaszok miatt ennek "thread"-nek a mérete exponenciálisan nõ a sok teljesen redundáns adat miatt.
Aki pedig azzal jön, hogy bárki elolvashatja mert szerveren van tárolva, annak üzenem hogy egyrészt az ingyenes email fiókoknál is szerveren tárolódik az adat, ami le nem törlöd, a másrészt pedig, ha POP3-al kéred le addig is a szerveren tárolja. Tehát ebbõl a szempontból nem sok minden változik.

\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"

Én azt nem értem, hogy miért kell egy olyan cikk alapján egybõl fikázni, ami kiemel kb két dolgot, a real-time karakter küldést és a wiki-szerû funkciót.
Úgy látszik a a Google ócsárolása akkor divat lett, hogy nem maradhat ki belõlle egy "hozzá" értõ sem.
Kíváncsi lennék, hogy ezek az emberek közül ki nézte végig a másfél órás bemutatót? Ugyanis akkor egybõl rájött volna, hogy nem ezen a két funkción kénelovagolni, amikor van még kb másik 98 amit tud. Pl a real-time fordítás nyelvek között, hogy csak egy dolgot kiemeljek...

Imádom a magyar mentalitást, mindenki úgy ért mindenhez, de mindenkinél jobban, de ha valaki valami jó dolgot csinál, akkor az egybõl szar...
Mardel
Én este kikapcsolom vagy lehalkítom, egy hülye osztálytársam anno felhívott hajnali 3kor poénból.

Én néha alig várom, hogy hívjanak. Éjjel is be vagyok kapcsolva.

Kara kánként folytatom tanításom.

Gondolom nem saleses a srác :-D
bertino
ok, de nézd már meg milyen stílusban írta le, amit leírt... nocomment.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Én se veszem fel a telefont 5 embernél többnek... Írjanak mailt, azt majd elolvasom ha lesz rá idõm.
Nekem meg az új ügyfeleim nem is telefonszámot adnak, hanem skype azonosítót. Mivel az melóhelyen van bekapcsolva, utána ne zargassa õket senki, ráadásul ha olyan a pozíciója hogy napi 8 órából 3-4 órát telefonon egyeztet, akkor enyhén olcsóbb megoldás a skype.
Grammar-nácikkal nem állok le vitatkozni. Nekem szükség van minden nap angolra is a magyar mellett, ezért fordul elõ, hogy néha kicsit keverem. Persze aki a lovari anyanyelve mellett magyar helyesírást már wordben ellenõriz, annak ez új lehet.
Szerintem hasonló az arány mint a telefonoknál. Aki sokat telefonálna, pláne külföldre, az nagyon erõlteti a Skype-ot üzleti életben is.
Blasta
"az email napjainkban még mindig a legfõbb kommunikációs eszköz az interneten, ami igencsak meglepõ, hiszen már több mint húszéves."

Ezeket az IT hülyéket úgy bírom.
A kereket meg 5500 éve találták fel, és a mai napig nagy sláger!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
SÕT!
Nehogymár rád merjenek nézni az utcán, nem?
HHát a faszt keresnek ott a faszér merik használni a szemüket rád való nézésre???? Egyáltalán a faszért van lábuk, hogy pont akkor pont ott sétáljanak ahol TE?!

Majd ha írásban (nem ám MSN-en vagy egyéb, szépen postai úton) engedélyt kértek rá, akkor esetleg, nem?

Barom

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

bertino
úristen bazz, az a szöveg.

"Már majdnem minden ismerõsömet leszoktattam a telefonálásról is; engem ne baszogassanak, ha én nem óhajtom"

öcsém, hova sz@rjunk tõled ? 😄
az a pali, hát tisztára ugy beszélsz, mintha te lennél a föld középpontja...

ha nem akarod, hogy hívjanak, kapcsold ki a mobilod okostojás.
ha nem akarod, hogy rád zörögjenek msn-en, ne jelentkezz be.

ennyi ésszel szabadlábon bazz 😄
behalok az ilyeneken...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

B0nFire
Sehogy sem látom be, ez mire jó. Az MSN-t is utálom. Van, de nemigen használom. Ki nem állhatom, hogy bárki bármikor csak úgy beszól, hogy "Zavarhatlak?" Ha be vagyok jelentkezve, akkor látja, tehát nem tagadhatom le. Ha meg nem érek rá, akkor miért nem kapcsolok "elfoglalt" üzemmódba?

Már majdnem minden ismerõsömet leszoktattam a telefonálásról is; engem ne baszogassanak, ha én nem óhajtom. Persze, felhívhatnak, ha ég a ház, de csevegni nem fogok senkivel. Ahhoz drága az én idõm.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Off: Ezzel arra célzol, hogy MO nem fejlett ország? Ezt kikérem a hazám nevében, melleleg tényleg nem igaz.

Sztem ez annyira fog ez elterjedni, mint a Zwitter. Hogy leváltaná az emailt, ez badarság.

LZ forever

5c0rp330n
nem is mondtam h az msn elterjedt itt nevjegykartyan, isten ments. csak azt h feltehetoleg azert nem lattal meg skype-osat, mert nem fejlett orszagban nezegetted ezeket a kartyakat.

Ki beszélt msnrõl? Neked valami komplexusod lehet...
(megjegyzem msn accountot sem láttam még névjegykártyán és ahogy irtam skype-t sem. Email cimet viszont annál többön...)

5c0rp330n
talan mert sosem voltal kulfoldon, csak kurvaorszagban ahol mindenki fos, igenytelen, lassu, biztonsagbol nulla msn-t hasznal.

GregSB
Uhh, Twitteren kitört a Google Wave meghívó láz 😄

Én nem fogom jó ideig használni, de valszeg 5 év múlva mindenkinek egyértelmû lesz a használata. A legnagyobb ereje az integrációban rejlik, nincs benne újdonság, hanem az hogy a különbözõ szolgáltatásokat egy felületen éred el, mindezt egy böngészõbõl.
GregSB
Dehogy halott. A telepíthetõ software lehet, annál belátták hogy nincs értelme a Skype-al rivalizálni, a webes felületen (Gmail-bõl, iGoogle-n) elérhetõ Gtalkot viszont több millióan használják.

Más: Semmi értelme meghívóért kuncsorogni. 100,000 embernek nyitották meg a szolgáltatást tegnap, és ahogy ismerem a gúglit ez nagyrészt amcsik között osztották szét (csak érdemes rálesni pl a Gmail Labs-re. Minden új fejlesztés az amcsi angolra állított interface-en jelenik meg).

Ez a 100e ember közül mindenki 8 db extra meghívót kapott. Arról nincs info hogy az általuk meghívottak is tudnak e meghívni.

SZVSZ hetekbe, hónapokba fog telni mire eljutnak nagyobb tömegekhez a meghívók. Anno a Gmail is így indult be...

Sose láttam olyan névjegykártyát amin skype szám van rajta...

Mardel
Jó ez a webes felület, legalább nem látod, hogy miután kiadták leálltak a fejlesztésével. Mint a gtalk amibõl 2007 januárja óta nem készûlt újabb kiadás, és gyakorlatilag halott.

"creálás" istenem, milyen ultimate szó már.

Szerinted az instant messengerek forgalmának mekkora része üzleti célú?
Úgy tippelem, az emberek nagy része fõleg magáncélra használja ezeket. Mint az e-mailt is.

Minden jog fenntartva!

Skype ma az elterjedt üzenetküldõ. Van aki mást is használ, de üzleti életben skype számot szoktak névjegykártyára nyomni az email meg a telefon mellé, msn címet sosem. Szóval nevezzük nevén a gyereket: ha nincs neki skype, akkor az kell. Ez egy halál egyszerû telepítés + account creálás. Wave-nél meg van vmi account kreálás, plusz böngészõ telepítés az emberek felének, akik pl IE-t használnak. Aki meg mondjuk FF-ot, az meg configolhatja, hogy na, ezen az oldalon engedélyezzük a javascriptet, meg ilyen-olyan potenciális biztonsági réseket, mert éppen vávolnákom van.
joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

A böngészõ elterjedtséget nem letöltés alapján vizsgálják, hanem a webszerver statisztikákból. Azok ugyanis tudják, hogy milyen klienst szolgálnak ki. Ezek közül még mindig jóval több mint a fele IE. Chrome meg kb 1%-ot ostromolja.
Nem mintha szeretném az IE-t, de azért a tényeket ne akarjuk már meghamisítani, csak mert nem szimpatikusak.
Az azonnal (gépelés közben) látszódó chat csak akarat kérdése, nem technológia. Én hülyeségnek tartottam, nem is csináltam 1 chatre se. Most is hülyeségnek tartom, ezután se fogok 1 chatre se csinálni. De videochatet csinálok, azért aki valamennyire képben van, az érezheti, hogy ha már video streamet tudok küldeni, akkor azt a 13 begépelt betût se sokból tartana elküldenem gépelés közben is.
<#nevetes1>

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Ravkin
Uram atyám ez a google wave bukta lesz az már bisztos <#falbav><#wow2>

Küldjetek meghívót de gyorsan : [email protected] <#vigyor5>

Windows 7

Bukta lesz.

LZ forever

A protokollrol:
http://www.waveprotocol.org/

A sajatodat szerkesztheted, es ezutan lathato lesz a szerkesztes tenye es megtekinthetok a korabbi verziok is. Celszeru megnezni a bemutato videot.

Persze hogy nincs senkinek wave accountja, kis ido kell neki, hogy elterjedjen. 10 eve meg az emailcime is keveseknek volt.
Hát már leírták, hogy épp most találták fel a spanyol viaszt 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

"Az IE nem a legnépszerûbb, csak a legelterjedtebb."
😊)
és erre van valami statisztika? 😊) Ui. a felmérések nem terjednek ki arra, hogy meg van-e elégedve azzal ami van, ui. egybõl mehet a kérdés: miért nem vált?
"Ennél sokkal radikálisabb az a lehetõség, melynek köszönhetõen az összes üzenetet a beszélgetés résztvevõi közül bárki utólag szerkesztheti, wikipédiaszerûen."
kérdés: én csak a sajátomat v. a másikét is szerkezthetem? Mert ha másikét is, akkor ez egy igen csak agyament funkció, hiszen a másik hsz-át szerkeztem, másítom meg, amit ha az illetõ v. valaki nem bök ki akkor az már úgy fog maradni (kabátlopás)

A fent leírtak közûl pont egyik sem újdonság: realtime chat már a bbs-ek idejében is volt, az üzenet késöbbi megjelenítésére (pl. kilépet az akinek írtam) egy msn is képes, a szövegek szerkeztését meg nem tartom okos 5letnek, de ez egy másik dolog...
Amúgy továbbra sem tudom, hogy ezeken kívûl mi olyan újjítás van benne ami miatt azt írják, hogy akkora fejlõdés mint anó az email volt.
Sztem ez inkább a hagyományos chat tunningja.

"A wave egy szabvany," khmmm... errõl lemaradtam. Mikor lett szabvány?
Antonio, ha most akarsz valakivel kommunikálni a neten akkor feltételezned kell, hogy van elérése, ha van elérése, akkor 99.99%-ban biztos lehetsz benne, hogy van email címe is és nincs wave elérése, azt sem tudja miaz stb... Márpedig az fog terjedni ami ismertebb. Jelenleg az email ismertebb bármi másnál, és ez egy kicsit öngerjesztõ is lehet. (nem akarom idehozni, de olyan ez mint a win vs. linux. Lehet, hogy jobb az egyik, de a másik ismertebb, több ember tud segíteni stb... ezért népszerübb).
Ez nem más mint egy chat. Csak összefogja mind azt amit most 5 külön program tud. De ez még nem lesz email. És nem is fogja kiütni. Sztem
BCS pixel
nem poénból írják ezt, hanem azért mert ezt mérték le az internet oldalt látogatóknál

és összességében még mindig sokkal többen neteznek ie alól

1 db account kell osszesen es egy tok standard html5 -os bongeszo.

Uzenetkuldokhoz fel kell raknod egy csomo szoftvert, mert van aki msn-en elerheto, van aki skype-n, van aki gtalk -on, stb. Persze mind kulon accounttal.

Az azonnali uzenetkuldes + a levelezes kozott nem sok kulonbseg van, es eleg hasznos az atjarhatosag kozottuk.

Nincs google reszvenyem es sosem hasznaltam meg a wave-t, de elavult ill "elaprozott" kommunikacios technologiak mellett kitartani egy normalis atfogo kezdemenyezessel szemben a szellel szemben pisiles esete velemenyem szerint.
Oldal 1 / 2Következő →