44
  • Molnibalage
    #44
    Ők általánosan beszéltek az gyógyszeriparról. Mellesleg hol beszéltem én vírusokról? Már megint bírom, hogy olyanba köttök bele amit le sem írtam. Gratula.

    Ezenkívül vannak antivirális szerek, amivel a szaporodását tudják gátolni, ergo tovább lesz tünetmentes az illető, de gyakorlatilag élete végéig szedheti, nem gyógyul meg sosem. Nem 2 év alatt hal meg, hanem 5 év alatt. Ez sokkal jobb üzlet mint a vakcina gyártás, éppen ezért HIV vakcinát nem is nagyon kutat komolyan senki sem. Gyógyszer, na az vírus ellen nincs. Ezt leginkább azért nem kutatják, mert sokkal egyszerűbb vírusok ellen sem sikerült még csinálni, akkor miért pont HIV ellen sikerülne.

    Ezt mind eddig is tudtam. A konteókhoz ez hogyan is jön? Sehogy.

    Az Afrikai népességszabályozó szerepét meg pl USA lelkesen támogatja. Olcsóbb hagyni pusztulni a nigákat, mint óvszert adni nekik.

    Na itt durran el az agyam bazdmeg.

    1. Tudtommal a jenkik öntötték abba a feneketlen kútva a legtöbbet.

    2. Csak USA létezik? A többi ország tétlensége smafu? Hát eszemfaszom megáll. Tépj egy sorszámot és lépj be az USA-át köpködők sorába.


  • Komolytalan
    #43
    Maradj a repülőknél... Vírusra nincs gyógyszer, semmilyenre sem.
    Vannak vakcinák pl influenzára, amik esélyt adnak arra, hogy a szervezeted hatékonyabban fog ellenük védekezni. Tehát ha a fertőzés előtt felkészíted a szervezeted az adott vírustörzsre, akkor van esélyed arra, hogy a betegség lefolyása nem lesz olyan brutál mint egyébként, esetleg simán ki is védi a szervezeted a betegséget. Persze ez függ a mutáció mértékétől, ami HIV esetén enyhén szólva durvább mint az influenzánál, ezért HIV vakcina nincs is. Ezenkívül vannak antivirális szerek, amivel a szaporodását tudják gátolni, ergo tovább lesz tünetmentes az illető, de gyakorlatilag élete végéig szedheti, nem gyógyul meg sosem. Nem 2 év alatt hal meg, hanem 5 év alatt. Ez sokkal jobb üzlet mint a vakcina gyártás, éppen ezért HIV vakcinát nem is nagyon kutat komolyan senki sem. Gyógyszer, na az vírus ellen nincs. Ezt leginkább azért nem kutatják, mert sokkal egyszerűbb vírusok ellen sem sikerült még csinálni, akkor miért pont HIV ellen sikerülne.

    A HIV egy majmok között már rég megfigyelt vírusból (SIV) alakult ki. Az hogy ez ember műve-e, vagy sem, azt valószínűleg találgatni lehet. Mivel valószínűleg 50-es, de legkésőbb 70-es években terjedt emberre, így azért sanszos, hogy volt benne némi hidegháborús kutató tevékenység is. Szóval alapvetően ott van elkúrva a dolog, hogy nem kellett volna létrehozni, és most nem fájna a fejünk. Az Afrikai népességszabályozó szerepét meg pl USA lelkesen támogatja. Olcsóbb hagyni pusztulni a nigákat, mint óvszert adni nekik.
  • KillerBee
    #42
    Nincs is itt szó klasszikus konteóról, nem arra gondolok, hogy a gyógyszergyártók akadályozzák a betegséget véglegesen gyógyító szerek kifejlesztését vagy egyenesen eltemetik azokat. Inkább csak egyfajta fejlesztési preferenciára gondolok.

    Az is tény, hogy hatóanyagokat nem csak gyógyszergyárak kísérleteznek ki, hiszen vannak állami kutatóintézetek is. Ilyenkor a gyógyszergyár csak a tönegtermelés módját dolgozza ki, a gyógyszer maga már megvan.
  • Molnibalage
    #41
    Akkor miért vannak olyan gyógyszerek, amik meggyógyítanak tengernyi betegséget? Kicsit sántító konteó...
  • KillerBee
    #40
    Egyetértek. Kár, hogy bizonyítani sajnos nem lehet, mert csak egy olyan gyógyszer lehetne a bizonyíték, amelyet épp ezért eleve nem fejlesztenek ki.
  • Epikurosz
    #39
    Szerintem olyan ez, mint a benzines autó kontra üzemanyagcellás/elektromos autó esete.
    Ha majd lesz egy tökös alternatíva, akkor azok a gazember multik rögvest átállnak az új technológiára. Mert a profitot nem hagyják veszni. Tuti HIV-gyógyszer sincs még, de bármikor beüthet a szenzáció.
  • NYCBoy
    #38
    A gyógyszergyártónak nem érdeke felfedezni az ellenszert. Sokkal jobb üzlet a kordában tartása. A fertőzöttek életük végéig szedik és veszik a méregdrága, a betegség kifejlődését megelőző gyógyszereket. Jobb biznisz mint a drog, erről még le sem lehet szokni.
  • metaljesus
    #37
    Afrika népességéhez (pár évvel ezelőtt) (2008-as adat szerint már kb 964 millió fő)
  • KillerBee
    #36
    Ugyan már, szegény Epi már teljesen összezavarodott. Minket akar összeboronálni, és közben azt hiszi, hogy a férfiak közötti kapcsolat a normális és a férfi és nő közötti a buzulás. És Epi természetesen normálisnak tartja magát.
  • Molnibalage
    #35
    Nem értem a 28 milliót. A minek a 3%-a? Mert az, 933 millió 3%-a? Ez mihez köthető szám?
  • metaljesus
    #34
    egyrészt ha ott pár száz millió emberrel több lenne, valószínűleg a világ többi részén akkor sem nagyon éreztetné ez a hátását.
    másrészt a népességszaporulat még így is többszöröse a hiv okozta halálozási rátának. (előbbi kb 3%, ami nagyjából 28 millió fő évente, míg a hiv 2007-ben az egész VILÁGON szedett kb 2 millió áldozatot)
    harmadrészt: nem kell ellenszer?!? persze, várjunk csak hogy terjedjen a vírus, aztán egyszercsak évtizedek múlva mutálódik valami más vírustörzzsel és nem csak nemi úton hanem cseppfertőzéseel is terjedni fog. vagy akkor talán még jobb is lesz mert legalább a halálozási rátákat felemeli a népességszaporulat szintjére??
  • Epikurosz
    #33
    Te már azon rég túl vagy.
  • Molnibalage
    #32
    Továbbra is fentartom, hogy egy akkora bunkó (barom) vagy, hogy elefántra lehetne vadászni veled.
  • qwas
    #31
    Szerencse, hogy nem te adod ki a vadászengedélyeket. Másrészt nem gyanus nekik az, hogy szűzlány megerőszakolástól még senki nem gyógyult meg? Nem hiszem el, hogy csak babonából csinálják; már ha igaz. Így meg nem is baj ha kicsit kordában tartja őket a kór.
  • Molnibalage
    #30
    Hát, mástól még nem halottam. :)
  • Epikurosz
    #29
    Összebuzul, ami összetartozik.
  • KillerBee
    #28
    "Az olyan hülyékre, mint te én vadászengedélyt adnék ki..."

    Hú, ez nekem nagyon tetszik. :) Saját alkotás?
  • Molnibalage
    #27
    Persze ez ebben az esetben szerintem nem igaz, mert matematikailag ez így szerintem nem igaz.
  • Molnibalage
    #26
    Pl. azt, hogy szerencsétlen Afrikába született és óvszer arrafele ismeretlen vagy maga a beteség is ördögi dolog és abben hisznek, hogyha szűzlányt megerőszakolnak, akkor meggyógyulnak?

    Az olyan hülyékre, mint te én vadászengedélyt adnék ki...
  • Molnibalage
    #25
    Tévedés. Az immunológia egyik alaptétele és ez bizonyított is statisztikalig és valóságban is, hogy ha az immunitás eléri a 30-35%-ot, akkor bizony a fertőzés terjedése drasztikusan lecsökken. Hogy pontosan mitől van ez, azt nem tudom.
  • qwas
    #24
    Nem én mondtam hanem te.

    Ha ott is lenne pár száz millió emberrel több, az nem biztos, hogy előnyös lenne.
  • qwas
    #23
    Nem tudom akkor, hogy beszélnék. Szerencsére nincs a családban HIV fertőzött. annyit azért hozzá tennék, hogy megkapni ezt a fertőzést vérátömlesztéssel vagy úgymond "véletlenül" elég nehéz lehet. Nyilván vannak statisztikai adatok erre. Aki meg tesz is érte valamit, hogy megkapja azt had ne sajnáljam már.
  • metaljesus
    #22
    nem kicsit összeesküvés-szagú...

    de gondolkozzunk akkor összeesküvésben: miért ne dobnák piacra a gyógyszert, hogy mocskosul meggazdagodjanak, és már feljeszthetnék is a következő vírust aminek aztán majd kereshetik az ellenszerét?
    minden szempontból teljesen logikátlan lenne egy ilyen lépés (akár összeesküvésben, akár nem)
  • FL Zoli
    #21
    Ja szerintem min 20 éve kész az ellenszer..de miért akarna az a több ezer kutatóorvos utcára kerülni?
  • Fbn Lx
    #20
    szerintem ez egy cirkusz.
  • KillerBee
    #19
    "az egész mintára kevesebb mint 0,3%-os eltérés. ha stat zh-n erre beírom hogy szignifikáns, a tanár kivág mint macskát szarni."

    Az egész mintára nézve az is csak 0.9% lenne, ha a hatóanyaggal beoltott emberek közül senki nem fertőződött volna meg. Amiből egyenesen következik, hogy jópárszor meg kellene ismételni a kísérletet ahhoz, hogy a minta szétválogatásából eredő bizonytalanságokat ki lehessen szűrni. Mert így valóban gyakorlatilag semmin nem mond a mérési eredmény, persze figyelemkeltésre és pénzszerzésre alkalmas lehet.
  • metaljesus
    #18
    #15,17:
    persze, mind tudjuk hogy Afrika felelős a világ legtöbb gondjáért...
  • NullZ3r0
    #17
    Nem elég, valami jobb kéne oda. Mondjuk szuper-ebola vagy valami hasonló gyors és hatékony, maláriaszúnyog általi terjesztéssel, nehogy ide is jusson belőle. Máris megoldódnának a túlnépesedési gondok...
  • KillerBee
    #16
    "az UNAIDS becslése szerint 2007-ben 2 millióan haltak bele a kórba"

    Ez az évi kétmillió még Afrikában is kevés lenne a népszaporulat kordában tartásához, de az egész világra vonatkozik.

    Nem vagy te túl cinikus? Ha kiderülne, hogy valaki a családodban elkapta a kórt (nem kell ehhez homo- vagy biszexuálisnak lenni), akkor is így beszélnél?
  • qwas
    #15
    Az AIDS afrika természetes népességszabályzója. Biztos, hogy kell ellenszer?
  • Dark Angel 666
    #14
    elég szomorú hogy 8000 emberből ennyi megfertőződött , ez mindent elmond az emberekről
  • JoinR
    #13
    Még csak az kéne, hogy megtalálják(/nyilvánosságra hozzák)...még több selejtet etetni a segílybő'
  • teddybear
    #12
    31% védelem olyan mintha nem is lenne. Túl kevés.
  • JL666
    #11
    Ha meglesz az ellenszer, akkor a liberális politikának még1 érv lesz a kezében, hogy miért is lesz jó ha egyre buzeránst csinálunk.
  • Omega
    #10
    Attól is függ, hogy mennyire reprezentatív az a 8000 személy.
  • Zulu12
    #9
    Nem akarok beleszólni, de a vírusok igeny nagy többsége rendkívül szabályos több közülük kristályos formályú, ezért hosszú éveken át képesek fent maradni.
  • metaljesus
    #8
    akkor neked sem ártana ha a gép elől kimennél néha a természetbe...

    amúgy ez a marketing duma nem semmi, 31%-kal jobb eredmény. pfff...
    az egész mintára kevesebb mint 0,3%-os eltérés. ha stat zh-n erre beírom hogy szignifikáns, a tanár kivág mint macskát szarni.
  • Narxis
    #7
    Paranoiás vagy, nem is kicsit...
  • Szefmester
    #6
    nem jön.. csinálnak..

    lehet csak paranoia, de nekem ez a kép annyira mesterségesen szabályosnak tűnik, 3szögek az oldalak, minden oldalon 3 bigyó, plusz a csúcsoknál 1-1... tudom ez csak egy fantáziarajz, de a természet ritkán alkot ilyen formát... sztem..
  • Pares
    #5
    "...Egyesült Államok Hadseregének HIV Kutatási Programja..."