220
Az interneten fellelhető kisfilmek, művészfilmek helye.
-
#100 hát sajna lemaradtam róla.. kicsi városkánkban egy nap ment csak, én meg nem votam otthon :/
pedig kíváncsi lettem volna rá; első magyar ssci-fi, nem hangzik olyan rosszul:D -
#99 (spoiler)
én is valami ilyesmire gondolok, bár még van pár "rejtély" a filmben ami elég szembetűnő, mint pl. h miért van vágás az anyósülésen ülő arcán.
Amit írt valaki még a videó alatt, az is érdekes, hogy a történet esetleg visszafele játszódik, amit szó szerint értve én nem tudok a film menetébe belelátni, bár mintha valami ahhoz hasonlót én is érzékelnék.
Mindent összevetve szerintem is egy jó film, ezért is linkeltem be ide, szerintem sok embernek tetszik, csak nem mindenki szól hozzá, bár lehet én vagyok túl optimista : )
Az "1"-et láttad? -
#98 szerintem az a legnagyobb baj a mostani filmekkel - világszinten - hogy nem élnek az alkotói szabadság jogával, lehetőséggel. Itt főleg az egysíkúságra gondolok, mikor naggyon kerek a történet és hepiend meg minden belefér... jóvá hagyom, kell ilyen is, hogy az ember ilyesfajta érzelmi hullámokat kapjon, meg ha az ember magából szeretne vmit kiadni, ahhoz egy időre el kell kurvulni az iparosmunkákban hogy megfelelő keret legyen előkészítve.. De már annyi ilyen van, ugyanaz a történet más köntösben és más álarcban... én egy ilyesmit, ezt a kisfilmet is többre értékelem mint egy dzsiájdzsót vagy egy rámbót. Kategorikus különbségek persze megvannak, de ezeknél a filmeknél az embert nem nézik annyira hülyének és bíznak abban hogy tudnak gondolkodni -
#97 nos, szerintem ennek a kisfilmnek van értelme, csak nem ad annyi kapaszkodót. az emberre bízza az értelmezési lehetőségeket ezáltal nem szűkíti be a megoldást vagy éppenséggel a végkifejletet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én úgy értelmeztem, hogy a sofőr hosszas hallgatása arra utal hogy egyedül utazik, a másik két személy az érzelme, gondolati kivetülése. Az anyósülésen ül a rosszabbik, mintha ez is hierarchikusan az elsőbbséget fejezné ki, nagyobb hatása lenne/lesz a történetre. A jó, mivel hátrébb ül, nem egyenlő a rosszal, így félénkebb, gyengébb jellemű. A köztük lefojtott párbeszéd pedig arra utal, hogy "nincs meghátrálás, mindenképpen előre megyünk" A kocsi amit találnak üres, kissé misztikus, maga az helyzet (rém)álomba illő így nem lenne nagy meglepetés, ha a sofőr "jövőbe látna". -
#96 jobb lenne, ha lenne valami értelme is -
#95 jeejóó szerintem rendben van :) -
#94 Csak segélyhívás
Egy kis mindfuck ( : -
#93 szépmunka :D -
#92 Ha nem haragszol a kifejezésért, ez kurvajó lett :D Ezekután két lépés oszt mehettek a pikszárhoz :D -
gombabácsi #91 egy saját munka, főleg tanulás miatt készült, de azért remélem tetszeni fog valakinek :)
http://etyekfilm.hu/averylittlewarrior/ -
#90 tudtam én h kell az a link :D
(bocsi) -
#89 Húsvétra:
(link) -
-
#87 marha jó szónok az öreg! -
#86 jó volt, nem gondoltam volna Jobsról, hogy ilyen személyiség -
#85 rövidnek rövid, filmnek film, remélem befér. -
#84 hihetetlen régen láttam, nagyon jó most újra nézni. kicsit felkavaró, de baromi érdekes -
#83 Aki még nem ismerné:
The Second Renaissance Part I
The Second Renaissance Part II
May there be mercy on man and machine for their sins -
#82 A kanna -
#81 Bizony :) -
#80 fell victim to her own vanity (: -
#79 szabadlábon emmerich egyik rokona -
#78 óriás robotok támadása -
#77 Nem tudom mit rontottam el, bocsi :(
Berakon linkként. KLIKK -
#76 Alma
-
Daza500 #75 Örömmel olvasom, hogy ez a "Halálköszörű" lett az 1. helyezett a Kütyüshop animáció versenyén.
Respect a készítőnek. -
#74 The Passenger
-
#73 az elképzelés tetszik, nem működik sokkal másképpen az agy, csak fogaskerekek helyett idegpályák összeköttetései "ugrálnak"
de a sztori nem valami... -
#72 ma lesz a díjátadó, ahol ez az anim is szerepel, akit érdekel jöjjön el -
#71 ez is tetszik:) -
Daza500 #70 -
#69 áá! ez az:D ez jó:P bár oldalt a fogaskerekes okosságokat nem értem, de amúgy nagyon tetszik!!:) -
#68 nagyon jóó :)
-
#67 egy másik topicban találtam, de szerintem ide is befér: a hip-hop magyar gyökerei, pihent dokumentum-paródia :) -
#66 igen, engem is meghat;
viszont az olyan filmek, mint a #64-ben engem jobban elgondolkodtatnak.
Úgy vélem meghatódni emberi dolog (: , elgondolkodni kicsit több -
#65 Nagyon ott van a szeren, bár nem kicsit könnyfakasztó!
Imádom, hogy egy ilyen film után mennyire el bírok gondolkodni az életen! -
#64 én is én is :D
jövő hét vége valamelyik ART-mozi.
Itt van még egy nagyon-nagyon jó filmje, a T?ICK:
-
#63 jövő héten akarom megnézni az ürge első nagyfilmjét, nagyon kiváncsi leszek rá... -
#62 No, akkor az ínyenceknek - Pater Sparrow: RECYCLEd
~
I.PRO
II.REO
III.NEO
-
#61 ez tényleg marha jó, bár picit kiszámítható.