70
  • djmirage
    Hát nem is tudom. Egy másik mmo amivel játszom free to play, azaz ingyen játszhatsz, és item shopban vehetsz extra dolgokat normál lóvéért ha akarsz. De persze ezeket az extra dolgokat ingame is el lehet adni, így lényegében úgy is meglehet minden extrád, hogy a lootból csinálsz játékpénzt és megveszed. Namármost: a grafikája 1000-szer jobb mint a wow, a pvp, Guild vs guild harcok, a dungeonok, a partyk, mint 1 szerveren mennek, és semmi baja. Az egész normális kódolás és kidolgozott struktúra kérdése. Na meg jól optimalizált adatkommunikáció a kliens és a szeró között. (Am jóóóóóóó sok régi wowos van)
  • tomcsa4
    Pontosítok: van a normal szerver. Az csak pve alapértelmezett szerint. De egy /pvp kapcsolóval ki- és be lehet kapcsolni. Ekkor a semleges zónában is tudsz pvpzni. Nem semleges terüelteken alapból pvp lesz értelmezett, még normal (pve) szerver esetében is. Tehát egy horda bemegy SW-be, ott csak pvp lehet.

Akkor vannak a pvp szerverek, ahol viszont nincs ez a kapcsoló. Ott bárhol, bármikor pvp van. Ez ugye azonos szerveren belül.

Na de vannak a különböző pvp játékok (WSG stb), ezek már külön szerveren vannak. Normal és pve szerverről is be lehet jelentkezni, de ezek a játékok már másik, elkülönített szervere(ke)n zajlanak.

És hát vannak az insták, amik szintén külön szerveren vannak.

Ezekre a szerverekre úgy tudsz menni ,hogy nem kell átjelentkezni, megcsinálja a gép a loading képernyő alatt.
  • mad mind
    Na pont ezért utáltam meg még a Lineage-et. Nincs kedvem állandóan idióta gankelőkkel szarakodni, akik azt hiszik az a pvp, ha a másiknak esélye sincs ellene.
  • Luminas
    Te miről beszélsz? Kezdő zónák kivételével, bárhol "le lehet vágni a farmolagtó enemyt".
  • Sanyix
    Jobb? hát érdekes lehet, hogy ott farmolgat az enemy, azt nem lehet levágni mert éppen nemmegy a pvp szerver... l2-ben az a lényege a warnak hogy szinte sehol sem lehetsz biztonságban a városon, és a mobölős különjátékokon kívül.
  • mousee
    Elképesztő adatok, tényleg durva. Viszont az én szememben a wow egyre csak zuhan lefelé... Ez eredeti wow hangulata iszonyatosan jó volt, ezt kb lefelezte a BC, majd a licsking még ezt is megtiporta. Van eredeti account-om, 80as karakterem, meg hurrá de tökjó, de szívesebben járok egy tört szerverre, ahol még a BC pörög.
    Ez az új cataclysm meg... hát, nem akarok elhamarkodott döntést hozni, de szerintem folytatni fogja a romló tendenciát. A játék egyre inkább a tömegeknek van, 12 éveseknek szánt nehézséggel. Pedig jó volt :(
  • ExploZiv
    Gratulálok, sikeresen minősítetted magadat a hozzászólásoddal, és a modoroddal. Látod, a parasztok nem WoW-oznak :)))Pihenj egy kicsit, és játssz a neked való need for speed árkád sorozattal.
  • FuryAlpha
    Ki a faszt erdekel mind ez???
    Lama WOW!!!
  • Griphons
    szét van hypeolva ez a gagyi wow. a nagy wow fanoknak azt ajánlom néha próbáljanak ki valami szebbet-jobbat (l2, aion) és rájönnek gyorsan mennyire béna a nagy kedvencük
  • Azorut
    Nem kell külön szerverre menni, játék közben a játékos észre se veszi, hogy most másik szerver szolgálja ki.
  • kpbendi
    A PR nem csak a marketinggel foglalkozó munkatársakat jelenti. A PR részlegbe bele tartozik a support is, ami többezer game mastert, telefonos ügyfélszolgálatost, stb. stb. jelent. 12 millió előfizető kiszolgálása több nyelven nyilván jópárezer munkatársat igényel.
  • tomcsa4
    Elmondom. (Én másfél évig WoW-oztam, de már pontosan két éve nem.) Belogolsz a játékba, egy szerver. Bemész egy instába és egy másik szerverre kerülsz. De ehhez nem kell logolni, ki és be mehetsz. Töld és töltés alatt másik szerverre kerülsz. De ugyan ez van a két kontinenssel is. Áthajózol, tölt és közben másik szerverre kerülsz. Szóval a kontinensek és az insták is külön szerveren vannak. WoW-ban a pvp is külön szerveren van. Ez sokkal jobb. Mert ha szünetel a pvp szerver, tudsz még pve-zni.
  • Sanyix
    de gáz itt ilyenekért külön szerverre kell menni? l2-ben van a dimensional rift, 4 sepulchers, festival, oda beregel a party és megy be, egyedül vagy minden party külön termeket kap, amik cserélődnek közben. De ugyan azon a szerveren mint amin a pvp, sima bossok stb megy.
  • tomcsa4
    Az insták külön szerveren vannak.
  • Varen10
    Legyél az új világ, és a vezető emagyar nagyhatalom polgára!:)
    Regisztrálj a linkemen keresztül, játssz, és időről-időre ajándékot küldök majd neked.

erepublik. com/en/referrer/Auryn15
  • Szefmester
    nem értek hozzá, de ezek az insták nem csupán olyan "world" zónák ahova másokat nem rak be melléd a gép? amolyan almappák a főkönyvtárban, de jelszóval (csapattal) levédve.. minek kellene ehhez külön szerver? vagy valahol kiírja hogy logging out, log in instance szerver vérpistike??
  • amitakartok
    "Érdekesség, hogy mindössze ketten dolgoznak a WoW háttértörténetének tökéletesítésén."

Látszik is rajta. Én személy szerint nem tekintem a WoW-ot Warcraft folytatásnak, inkább spinoffnak.
  • Loverman
    Azért nem úgy kellene számolni hogy a játékosok számát elosztjuk a szerverekével mert sok instance szerver van amin alapból nincsenek csak ha valaki belép az instance-ba, és ha "tele" van akkor sem annyian vannak rajta mint egy world szerveren. Ha csak a "world" szervereket számolnánk az sokkal kevesebb lenne. Ráadásul a két alap kontinens is két külön szerver, és persze Outland és Northrend is egy-egy. Egyébként egyes oldalak statisztikáiból kiderül hogy egy átlagos szerver népessége 10.000 játékos körül mozog. Persze karakter sokkal több van rajta.
  • Mcsiv
    Számold bele a backup szervereket, a web, az e-mail, az egyéb frissítéseket lehetővé tevő storage szervereket, az adatbázis szervereket, melyekre ezek mind csatlakoznak, illetve a játék szervereket (amik csak egy részét teszik ki ezeknek a dolgoknak), ezek ismételt backupjait és a lehetőség szerinti túlméretezést a lagmentes gameplayhez, ha belegondolsz, így már érthető mindez:)
  • grobs
    1-1.5 milliárd USD évente.
  • Lunki88
    Ezek után a Blizz bevételeire is kíváncsi lennék...
  • citkar
    sztem korrekt arány, még lehet kevesebb "valódi" dolgozó is elég, ha egy dolgot túl sokan csinálják nehéz összehangolni, nem sok problémát szül s ők végül is "csak" egy játékot csinálnak, nem többet

5000PR? az egész világon hírdetik az igét D
  • Archenemy
    Az komoly, 200 valódi dolgozó meg kb. 5000 PR-os...
  • endrev
    Ez durva... :)
  • Alfa Of NS
    Hát nem kevés pénz ezt kiépíteni. Mondjuk termeli is a pénzt ezerrel.
  • savior
    vagyis nem 6 mag, hanem 6 processzor, ami feltehetoleg tobb magos
  • savior
    amugy ha jol szamolom ez szerverenkent 6 mag es 8gb memoria. kicsit keveslem, hogy ez csak 1000 jatekost tudna kiszolgalni.
  • dilofekete
    Számomra ez olyan lehetlennek tűnik. Én is nagy pc játék fanatikus vagyok és ez a játék mégsem tud lekötni, ráadásul még fizetnem is kéne érte és így még lehetetlenebbnek tűnik nekem ez a nagy felhajtás egy ilyen játékra, ami nem tetszik.
  • savior
    ezek szerint 1 szerveren csak 1000 aktiv jatekos van?
  • InterFoxSOFT
    "a Blizzard összesen 13 250 blade-szervert, 75 000 processzort és 112,5 terabyte memóriát alkalmaz."

Jópofi csávó beszólása: Azzal már elég jó kis kenyeret lehet sütni!:D

PC mókus beszólása: biztos jól futna rajta a crysis!

Konzol mókus beszólása: Kit érdekel...

WOW fanatikus beszólása: Hát ezt kéne überelni a konkurenciának!:D

Saját beszólás: Érdekes...