58
-
Epikurosz #58 Hagyd már a búbánatos francba ezeket a tanulmányokat.
Nem azzal van a baj, hogy valaki rasszista, hanem az okokkal, amelyek a rassziszmust kiváltják: a bűnözéssel és a parazitizmussal. (Az előítéletesség csak egy mellékes szál itt.)
Ezekre lehet, hogy egyes emberek rossz választ adnak, de nem a következmény a fő gond, hanem az okok. -
Inquisitor #57 ON: Kíváncsian várom, hogy a NASA nagy visszafogottsága, a kínai és orosz együttműködés, plusz a japánok aktivizálása, nem beszélve indiáról(?), akikről pár nappal ezelöttig az se tudtam szondákat lövöldözgetnek fel (még ha Nasa motyóval is) meg a magáncégek akciózása (american spaceport rulez!) milyen előre látható vagy nem látható gyorsulást okozhat az űrkutatásban? -
Inquisitor #56 OFF:
Azért elhiheted, hogy az "átlag" lakosság moralitásával és mentálhigiéniájával nem kicsi, hanem óriási baj van! Legutolsó felmérések szerint a lakosság 90%-a mondotta, hogy rasszistának lenni csúnya dolog, de ugyan ezen felmérések alapján a megkérdezettek több mint 80%-a(!!!) rasszista volt! Ugyan ez az arány kb. a szabad e adót csalni témában. Ez hidd el elég beteg gondolkodásra, tudathasadásra utal. Lesznek ebből még problémák. Egy magát rasszistának valló skinhead kisebb veszély, mint egy sufni-náci. -
who am I 7 #55 Honda...rakhatnának bele egy jó kis újfeljlesztésű 1.6os VTi "robogót" -
Epikurosz #54 OFF
Jövök a hírekkel.
Pár hete az utcán találkoztam egy csajjal, aki monociklizett. Ma a tévében a híradóban láttam, hogy a japánok megcsinálták ugyanazt high-tech kivitelben.
A másik hírem az, hogy jönnek a PayPass kártyák, RFID alapokon. OTP-nél is. 3k ft alatt csak odatartod a terminálhoz pár centire, és már mehetsz is (persze a pénzed annyival kevesebb lett a a bakszámlán). Annyi újdoonság lesz, hogy csak. Kár, hogy pénzünk az egyre kevesebb. -
who am I 7 #53 Hát ezt a sz*rdobálást az adminok kezték, hogy rögtön kiosztottak egy rakat táblát (effective warning nélkül), Sanyi kapott is 1 hét kényszerpihit Jó, persze jól működött a besúgó hálozat, ugye narxis? :P
Egyébként semmi komoly nem volt (magában, a háttere azért komoly volt asszem :) ), eként csak egy Epikuroszi "szállóige" a lapos cikkekhez.., eként jól meg kéne büntetni őt is..
Az űrkutatás sikeressé tételéhez, szvsz szemléletváltás kéne..aztán lehet elemezgetni, h az embernek hány %- esélye van,h egy effective non-profit prestige-ágat felfuttasson, önzetlenségből és a jövő biztonsága érdekében...Talán csak azért nem kapkodnak/unk mert 1:nem fenyeget veszély (becsapodó 50km-es meteor) 2: a lehetetlen mértékek (mennyi idő lenne és energia olyan hajókat gyártani és működtetni (hajtómű), ami milliós nagyságrendben tudna szállítani embereket..)
Egyenlőre ott tartunk, hogy több tízezer űrszemét van körülöttünk meg Holdas home videokat nézegetünk XD -
who am I 7 #52 De ez micsoda Ilyen senkiházi újreges leugat, meg büntetőpontozgat (assetudjamévan), meg "Bocs ha nem tudlak komolyan venni" :D:D:D:D úgy, hogy ontja a f*st a szájából, hát mivan már :D ..elkorcsosult egy társadalom ez.. az ilyennek a maunika sóban a helye
-
#51 Kicsit off, de megmondaná valaki, mi olyan jó ebben a terroristázásban, hogy az emberek sorra vállalják a büntetőpontokat miatta? Szerintem elég ócska poén minden cikkhez benyögni, mi értelme van?
Érdekes olvasni, mennyire szögesen ellentétes vélemények vannak az űrkutatás hasznosságáról. Természetesen én is elfogult vagyok, de valahogy nem tudom elfogadni az olyan véleményeket, hogy először hozzunk mindent rendbe a Földön, szüntessük meg a betegségeket, a szegénységet, a környezetszennyezést stb, stb., majd ha mindezzel megvagyunk, akkor jöhet az űrkutatás, űrutazás. Ui. soha nem jön el a Kánaán, mindig lesz valami gond és baj, amire hivatkozva tovább lehet halogatni az űrkutatást és az űrutazást.
A magántőke beindulása nagy pozitívumnak tűnik, de kissé félek, hogy a mai elcseszett szabadalmi rendszer már középtávon több kárt hoz, mint hasznot. -
who am I 7 #50 "who am I 7: Megjelent a három büntetőpontos hülyegyerek. Bocs ha nem tudlak komolyan venni"
A 3 büntetőpont PONT, h nem azért van mert személyeskedtem és böfögtem össze- vissza a fórumba, mint ahogy TE csinálod.Nyugodtan hülyegyerekezzél.Ez csak a te "értelmi" (bár ez egy kicsit túlzás), szintedet tükrözi.Gratulálok.Ilyen stílussan nem tudom, hogy tudnál te bárkivel is össze fogni.Látod, ezért is mondtam, h nettó hülyeség.És igazam is van :) Nah, további jó köpködést meg sz*rban dagonyázást, stílusodhoz méltóan. -
Sir Ny #49 "Aha. Bizonyíték? Vagy csak a szokásos sg-s trollkodásról van szó?"
"aha értem. tehát ha én azt írom, hogy szerintem a zsebekben landolt, akkor bizonyíték is kell. de mondd, akkor mégis mi a büdös francér írtam én oda azt, hogy szvsz? dísznek, vagy mi? mondd csak, te hányas voltál szövegértelmezésből?"
""
hát te nem vagy semmi alak, hallod-e. sértegeted az embereket, aztán meg nem is válaszolsz nekik. -
Epikurosz #48 Emlékeztek még, amikor pár napja Kína szerepről vitatkoztunk? -
#47 Mit értesz szép dolgok alatt? Először idelent kellene talán rendet tenni... -
semmikozod #46 Mostanról beszéltem nem 20 évvel ezelőttről.
#41: Én úgy vélem maga az űrkutatás tekinthető viccnek jelenleg. Nem foglalkoznak vele, mert nincs belőle pénz, még presztizs sem, aki meg foglalkozik vele, az olyan mint a NASA, pénznyelő.
Annyit mondtam, hogy világméretű összefogással megvolna a forrás nagyon szép dolgokra. Ezen nincs mit szkeptikusan fogadnod. Azt is mondtam hogy ilyen emberek mellett, mint who am I 7 hülyegyerek, az összefogás nagy utópia. Ezen sincs mint szkeptikusan fogadnod.
who am I 7: Megjelent a három büntetőpontos hülyegyerek. Bocs ha nem tudlak komolyan venni. -
zedow #45 Csak nehogy a... vagy már igen? :) -
#44 Az a baj, hogy a mai pénzügyi helyzetben maga az egész projekt túllépi sokak fájdalomküszöbét. -
#43 6-szor annyi hazahozatalához a valóságban nem kell 6-szor annyi energia, csak az iskolai fizikai számítások szerint. Ennek oka az, hogy a mintatartály, az üzemanyagtartály, a hajtómű tömege és a jármű egyéb részei nem lineárisan skálázódnak a befogadóképességgel ill. a teljesítménnyel. Egy teherautó fogyasztása sem leneárisan nő a szállított tömeggel.
Talán arról lehet szó, hogy a 160g-nál több anyag visszajuttatása túllépne egy bizonyos pénzügyi fájdalomküszöböt. -
who am I 7 #42 "Tetszik vagy nem nagyon szép tükröt állit a magyar társadalomnak. Ami ott van az vagyunk mi"
Örülök, h azonosulni tudsz az ott alamizsnát kapó kotorék cig*nyokkal.Én nem kösz, meg még itt sokan a fórumról sem szerintem.De, ha te ezt magadénak érzed, akkor tedd azt.Bármi aminek nincs köze a mars szondához, akkor mi a fa*z köze van a témához?Kommentek 80%át törölni kéne.Közvetetten, még ha viccesen is, akár kapcsolódhat.
A világméretű összefogásod meg, nemhogy utópia, de nettó hülyeség. -
#41 Te állítottál valamit, akkor talán támaszd is alá. Addig meg engedtessék meg, hogy szkeptikus legyek. Érdekes, hogy mindenki drágán tud csak műholdat felvinni és emberes űrutazásra eddig három állam volt képes cuccot gyártani, de abból kettő elég viccteljesítményű jelenleg. -
#40 Mint irtad is az atomos bőven jó sokmindenre, csak ugye nem lehet az űrbe atomreaktort vinni.
A RORSAT műholdak? Mert azon bizony azok voltak... (Az egyik fellövése nem sikerült és a radiaktív anyag Kanada felett szórdott szét.) -
Epikurosz #39 Abban persze igazad van, hogy 16 dkg annyira nem kevés, én ennyi szalámit nem is szoktam megenni egy ültömben.
-
Epikurosz #38 hambikám!
A cím ne tévesszen meg! Nem marsi küldetésről van szó, hanem fobosziról. -
semmikozod #37 Ja bocs, hülye (meg fáradt) voltam, igazad van. Mégis úgy gondolom, hogy ha fent vagyunk az űrben, az ottani mozgás megoldható lenne, anélkül, hogy a bolygók gravitációjával kellene lökdösni az űrjárműveket.
immovable: OMG ojanjó soha se leszek, mint te. :D -
djhambi #36 Szerény véleményem szerint a 160 grammnak több jelentősége van. Egyrészt ha azt fel akarják juttatni a mintát a Mars felszívéről a világűrbe, mindössze 2,2 MJ energiát kell ráfordítani (klasszikus fizikai modell alapján a nagyságrend stimmel kb. csak), amíg 1 kg esetén 13,7 MJ. (A képletben az jött ki, hogy W ~ m.) Szerintem az is problémás, hogy hogy szállítsunk egy bolygó felszínére 2,2 MJ energát, nemhogy ennek örszörösét. Másrészt az űrverseny nem arról szól, hogy minél többmintánk legyen, hanem arról, hogy ki hozta haza előbb azt a mintát. -
#35 "Összesen 160 gramm talaj- és kőzetminta gyűjthető be." -
#34 OMG tudsz érvelni. :DDDDD -
#33 Valamire csak alapozod a véleményedet, nem? -
Sir Ny #32 "Aha. Bizonyíték? Vagy csak a szokásos sg-s trollkodásról van szó?"
aha értem. tehát ha én azt írom, hogy szerintem a zsebekben landolt, akkor bizonyíték is kell. de mondd, akkor mégis mi a büdös francér írtam én oda azt, hogy szvsz? dísznek, vagy mi? mondd csak, te hányas voltál szövegértelmezésből? -
#31 "KillerBee: Ok, de ez Molni mesternek ment szerintem. :)"
Nem, neked ment. Ui. hiába van meg az energiaforrás az űrhajó meghajtásához, ha a (hasra) 100-szor több energia felhasználásához 100-szor több reaktív anyagot is vinnie kell. -
semmikozod #30 Rád is vonatkozik az előző komment. Kérd csak ki magadnak, ettől még igaz marad. Ahogy az is ahogy a cigány populáció rohamléptekben növekszik.
Ámbátor jobb lenne, ha gondolkodnál mielőtt hülyeséget kérsz ki magadnak. :P -
semmikozod #29 Choco: "Veszem én, csak elég sok szart hallottam már a mi gonosz-rossz társadalmunkról ahhoz, hogy ne foglalkozzak vele"
Menj el egy ügyvédi irodába vagy néhány tárgyalásra és meglátod milyen magyarország apraja-nagyja. Nem kell foglalkozod vele, ettől függetlenül az állitásom igaz marad.
"OMG képben vagy a témában látszik."
OMG úgy látszik nem csak hogy beveszed a sok hülyeséget, amit a média ráderőltet, de még terjeszted is.
Epikurosz: Szerintem is túl sok lét emészt fel ez az egész cirkusz. Főleg a NASA. Ugye etetni kell a többezer kutatót és családját(aki semmit semmit sem csinál a projektbe).
Moli: Nem, nem fúziós energiára gondoltam, az még sehol sincs. Mint irtad is az atomos bőven jó sokmindenre, csak ugye nem lehet az űrbe atomreaktort vinni. Szopacs. Erre irtam hogy összefogás kellene, de ez a nagy utópia. ... Pedig szükségszerű a Földi civilizáció fennmaradása érdekében.
"Aha. Bizonyíték? Vagy csak a szokásos sg-s trollkodásról van szó?"
Az a helyzet, hogy én is igy gondolom. Bizonyitékom nincs, de neked sincs róla, hogy cáfold.
Epikurosz: "ezért nyilvánvaló, hogy a NASA elpocsékolja az adófizetők pénzét. Így megy ez Magyarországon is."
Pontosan igy van. A Nasanal fizetni kell a több 10 000 dolgozót, ezért emészt fel egy csomó pénzt. :( Kutatásban ők a legjobbak, (feldolgozni az anyagot) de az űrben elvégzendő projekteket már rég ki kellett volna venni a kezük ügye alól, mert nem eléggé gazdaságosak. Csak hát... ugye érdekek fűződnek ehhez a státushoz.
KillerBee: Ok, de ez Molni mesternek ment szerintem. :) -
Tenorista #28 A máunika sáuval kapcsolatban: ezt kikérem magamnak! A magad nevében beszélj, majompofa.
Az hogy a zsidó szellemiségű tv-ben az oláhcigányok verekszenek, az maximum őrájuk jellemző nem ránk magyarokra, tükröt pedig neked tart, nem nekem. -
Epikurosz #27 A troll te vagy, de vastagon.
A NASA elvárja, hogy magáncégek 10 millió dollárért valósítsanak meg olyan projektekett, amelyekre ő több milliárdot szán, ezért nyilvánvaló, hogy a NASA elpocsékolja az adófizetők pénzét. Így megy ez Magyarországon is. -
#26 Én most nem erről beszéltem, csak mint érdekesséről. Földi környezetben. Földi környezetben nem túl gyakori a gömbtartály.
a 24 milliárd dollárnak szvsz több mint a háromnegyede zsebekben landolt.
Aha. Bizonyíték? Vagy csak a szokásos sg-s trollkodásról van szó? -
Sir Ny #25 a 24 milliárd dollárnak szvsz több mint a háromnegyede zsebekben landolt. -
Thrawn #24 Csakhogy ezek a gömbök nem bőröndök - fellövés után emberi kéz többé nem érinti őket, tehát az ember térkihasználása itt nem játszik - hanem a Phobos szonda tartályai, amikben üzemanyag és oxidálóanyag van, igen nagy nyomáson. Ott pedig a gömb alak az ideális.
Sőt, gömb alakú pl. a Shutle víztartálya is, a Columbia baleseténél egyben lejött, talán éppen alakjának köszönhetően. -
#23 Ángol? Mijaz? -
kvp #22 Az urben annyi hely van a tartalyoknak amennyit csak akarnak. Az egeszbol meg csak a tetejen levo kis aranyszinu resz jon vissza. Az also resz viszi oda, a folotte levo szall le, az a folott levo szall fel, es csak a legfolso/legkisebb resz jon vissza a fold legkorebe. A dolog kb. egyenesen aranyos, tehat ha 160 gramm helyett 1 kilo visszahozott anyag lenne a cel, akkor kb. hatszor nagyobb jarmu kellene.
ps: Egyebkent amit leirtam az le van irva angolul, csak ugylatszik sokan nem beszelik ezt a ritka nyelvet. :-) -
#21 A gömb alaja miatt viszont nem igazán jó, mert az ember térkiasználása "szögletes" jellemzően. A befoglaló méret ami számít. Egy gömb átmérőjével azonos oldalhosszúságú kocka tér kihasználtsága rossz, de semmit sem tudsz odatenni általában. A bőröndök sem gömb alakúak és a konténerek sem, holott akkor lennének leanyagtakarékosabbak vagy legszilárdabbak, csak éppen semmire sem jók. -
#20 Ott azért (is?) ideális, mert a ráapplikált csőkapcsolatokat, nyílásokat és egyéb kis megmunkálásokat leszámítva szinte egyenszilárdságú a tartály. A hengeres tartályoknál plusz anyag van berakva a kazánformula miatt, mert nem csinál neked senki olyan tartály, aminek a falvastagsága változik. -
Thrawn #19 Nem vonzódás, praktikum. Egységnyi térfogatú test felszíne gömb alaknál a legkisebb, ergo a legkevesebb anyagból előállítható. No meg nagynyomású tartályoknál is a gömb alak az ideális.