A Hold kráterei a leghidegebbek a Naprendszerben?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szoftveres fogyasztásméréssel kb ki is törölheted, másra nem jó.

Ha te még nem hallottál olyan TV tunerrõl amit használhatok szóló monitorral és be lehet a gép és a monitora közé is tenni akkor inkább utána kellene nézni. Ez természetesen hálózatról megy.
Sanyix
Egyrészt ezek a kalkulátorok semmit sem érnek, másrészt attól hogy 450w alatti tápokat nem kapsz, még nem fognak 450w-ot mindenáron leszívni, hanem csak annyit amennyi kell (egyébként terjednek a 120w-os passzív hûtésû tápok a nettopokhoz).

Egy õsrégi p3 nem fogyasztott sokkal kevesebbet mint egy modern gép, ugyanis nem csak lassabb, hanem fejletlenebb gyártástechnológiával készült, ami többet fogyaszt mint a modern(tehát rosszabb teljesítmény/watt arányban).

Emellett a noname tápok titka, hogy közelében sincsenek a valós képességei a ráírtakhoz képest :) egy noname 250w-os táp jó ha 160w-ot képes leadni, és 200-at felvenni.

Ott a linkelt teszt, õk normális fogyasztásmérõvel mérik, ahogy én is mértem a gépem, nem találgatás.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
de vigyázz, csak nehogy... õõ... pofontot adjon!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Molnibalage
Ha csúcsteljesítménye húzom akkor meg 320 Watt. És ebben még nincs benne a monitor és a hangrendszer...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ez nekem majdnem 280 wattott hozott ki.

Viszont 450 W alatt, ma alig kapsz új és minõségi tápot.

A régi PIII gépem õsrégi karival is problémázott a 250 wattos noname táppal...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sanyix
semmi gond, a számítógéphez való ventiknél a közepére ragasztott matricára van írva, az alapfesz, teljesítményfelvétel, esetleg a hangerõ ;) nekem legalábbis így vannak. (van egy cpu hûtõ, tápventi, gpu venti, meg egy régi tápból kiszerelt keringetõ venti a gépemben, 12v helyett 5v-ról üzemeltetve).

Sanyix
elképesztõen hülye vagy. 500 wattoknál jelentõs teljesítményekrõl írtál, és vered magad, mert 0,xx watt helyett te KÕ KEMÉNY 1 wattal több teljesítményt felvevõ ventit találtál :D
Szobaventillátort nem akarsz elõhozni, képzeld, azok többTÍZ wattokat fogyasztanak.

(egyébként az én gépem ventillátorai még mindig 1 alatt fogyasztanak...)

Sanyix
A hangfal a nyomtató a külsõ TV tuner nem a gép tápjáról megy!

"ne próbálkozz terelni, bele volt számolva nálam monitor és erõsítõ is... ezeken kívül"

Te most hülye-e vagy vagy csak nem tudsz magyarul?

Nyomtató átlag játékos géphez tartozik? Mutass 1 tv tunert külsõ táppal! Én évek óta csak pci-os vagy usb-s-et láttam, és mind2 fajta a csatlakozóján szívja a géptõl az áramot.
Ne mondd meg hogy értek a számítógéphez ha még ennyit sem tudsz (figyelj, mert a koaxkábelen nem áram jön hanem az adás :D)

NEXUS6
LOL

De az énapukám a legerõsebb és mindekit és úgyis mergmondokneki és ugyis kicsinyálja a beleteket! <#beka3>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sanyix
nesztek klikk még egy kórájhetes konfig is bõven 200w alatt van.

Molnibalage
Kb. 5 x 2,5 x 2,7-es szoba. Ezt elég jól befûti két gép.

Magiszter
Csak nehogy kiderüljön 1-2 év múlva hogy a Plútó eldugottabb részein hidegebb van... lenne itt pofára esés.

És én még telket akartam venni a Holdon. De ilyen hidegben elfagyna a búza és kabátot kellene varrnom a tehenekre... a gázszámláról nem is beszélek. <#wow3>

Molnibalage
Sajnos nincs meg a nagyventim doboza. :(

"ezeken kívül melyik periféri vesz fel úgy áramot hogy a gép fogyasztásánál nem látszik? Egyik sem."

Hát te aztán értesz a számítógéphez. A hangfal a nyomtató a külsõ TV tuner nem a gép tápjáról megy!
DrRadon
Aztaaaa. Õ 1,x wattot koppant te meg 350-et.

"mit mérsz? Nincs mit mérni. Rá van írva, 12v-on 0,x W teljesítményt vesz fel. Annál csak lejebb lehet"

Most koppantál! A tartalék tápventillátorom 1,32W! Hol van itt a 0 egész? És ez a legkisebb mert én nem használok táphoz 3,6 W-osat pedig nyáron elmenne.A tartalék processzorhûtõm 1,92W!
Sanyix
ne próbálkozz terelni, bele volt számolva nálam monitor és erõsítõ is... ezeken kívül melyik periféri vesz fel úgy áramot hogy a gép fogyasztásánál nem látszik? Egyik sem.

Akárhogy is erõlködsz, az az 500w egy normál játékos gépnél all in-ben is durva túlzás.

DrRadon
Most mi van?
És szerinted 500 wattot fogyaszt? Vagy mi?

Egy hangfal meg a többi perifériák se ingyen mennek.
Sanyix
Te mekkora szobában gépezel? Ez a gép ránézésre is 300w alatt lehet(ilyesmi gépek sok tesztben vannak, és 200w körül vannak önmagukban monitor nélkül), full terhelésen. Egy normál méretû szobában semmit sem lehetne érezni belõle...

Sanyix
mit mérsz? Nincs mit mérni. Rá van írva, 12v-on 0,x W teljesítményt vesz fel. Annál csak lejebb lehet.

Molnibalage
Az átlag (ismétlem harmadszorra is: ÁTLAG) gép nem fûti be a szobád és nem fogyaszt 500 wattot. Persze ha neked HCGamer géped van tri-SLI vel meg Q9550-el akkor talán eléred az 500-at.

Megerõltetõ lett volna a konfigomra nézni az aláírásban? Ez ma alig több egy középkategóriás gépnél. Viszont nem csak én élek a lakásban. Egy gép is érezhetõen befûti. Pont. Érezni. Nem kicsit, nagyon. A bátyus gépe gyakorlatilag szinte ugyanez, de ennél kicsit gyengébb. Nyáron a mi szobánk cirka 3-4 fokkal melegebb a szomszéd szobánál. A méret és fekvés szine ugyanaz..

DrRadon
Ennek marhára érti a módját ;)

Összetévesztesz egy pulival!
Molnibalage
A hûtõventik táján szerintem tévedsz. Ha majd egyszer lesz rá idõm, akkor kikapok egyet és megmérem a légtechnikai teljesítményét.

Sanyix
Mit terelsz?

Én azért kurva kíváncsi lennék hogy egy lerakott cserép hogy biztosítja az esõverés, por mellett az érintkezést? Egy napelem elemeit nem úgy hányják lazán össze. Egy ház cserepezését nem öt évre kell tervezni! Honnan a büdös francból veszik hogy ennyi meg annyi ideig jó lesz és megtérül?
DrRadon
Ja, X2 quad SLI cserepekkel:)

" 4 napelemes cserép "

Hát a HCcube-oknak majd lesz, külön HCcube Pack 8db napelemes cseréppel...csak a macska össze ne mászkálja a tetõt <#rolleyes>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Sanyix
Egyébként egy kollektoros, mini gõzturbinás megoldás valószínûleg olcsóbb lenne mint a napelemes marháskodás, mivel a napelem tényleg drága, és sokáig az is marad, egyszerûen nem éri meg.

DrRadon
Nézz meg néhány proci vagy VGA tesztet, ott mutatják a teljes rendszer fogyasztását, megkülönböztetve a terheletlen és maximum terhelt állapotot. Ha még ezeken is javítani akarsz akkor egy kicsit alulfeszelheted a CPU-t és a VGA-t, további wattokat takarítva meg (nem mellesleg kevésbé melegednek a cuccok és halkabbak lesznek a ventik).

A HDD-k marhára nem esznek sokat. Meg a ventik sem.

És igazad van, amikor én egy átlagos gépre gondolok, akkor egy batárnagy csöves monitor jelenik meg elõttem is...

Mi ez a marakodás...Be segíthetnétek az elsõ fúziós reaktornak a beröffentésén, aztán nem kéne itt ütni egymást, h ez vagy agy 200wattal többet fogyaszt <#nemtudom><#dumcsi><#kuss>

DrRadon
Persze, hogy használnak mást is gépen kívül mérnök úr, de a cikkben az volt, hogy 4 napelemes cserép már fedezi egy számítógép fogyasztását. Erre mondta azt az az észlény, hogy 500 watt.

Te amikor méretezel valamit akkor mennyit számolsz rá? 500 wattos a táp maximuma a matrica szerint, de a valós csúcs ennél kevesebb. Az átlag (ismétlem harmadszorra is: ÁTLAG) gép nem fûti be a szobád és nem fogyaszt 500 wattot. Persze ha neked HCGamer géped van tri-SLI vel meg Q9550-el akkor talán eléred az 500-at.

Az enyém 90-et cucál netezés, gépelés közben, egy picivel több ablakban futtatott videólejátszással, 140-nél jár amikor játék megy (villanyórás mérések)

A cikkben konkrét adatokat tényleg nem írnak errõl a napelemes cseréprõl, de lassan tényleg rövidül a megtérülési idõ, ahogy nõ a hatásfok és csökken az elõállítási költség. Igaz az egy év megérzésem szerint még túlzás. De ez olyan mint az 500W-as szám a tápon. Enyhe vagy közepes túlzás.

Sanyix
Ja bocs, lehet magyarországnál fejletlenebb államokban még az a menõ...

Sanyix
Nem a kérdés a hülye, hanem a válaszban szereplõk lennének azok ;)

Sanyix
Ilyenkor nem fáj? Mert viccesnek siralmas...
Amúgy van macskám is, de nem sûrûn keverem a gépemmel, nemtudom neked hogy sikerült.

"Ki használ ma már csöves monitort?"

Na ez tényleg hülye kérdés.
" Nekem egy játékos gépem van"

Nem a <#nyes><#nyes><#nyes>macskáddal kevered?
Sanyix
Már megint kifordítgatni próbálasz? 2 vinyó lószart sem fogyaszt egy procihoz képest, nem beszélve a videokártyáról. Ezek bizony kis terhelésnél energiatakarékos módba kapcsolnak, és jelentõsen esik az áramfelvétel...
Csak hogy tisztában legyél a számokkal: egy átlag vga full terhelésen ~100 fogyaszt, egy cpu is, egy vinyó ~10w-ot állandóan. Hûtõventik 0,xx tartományban, alaplapi chipset ~20w körül.

Ki használ ma már csöves monitort?

És az igazi hülyeség az hogy amióta ezek vannak még senkinek nem térült meg de hazudni lehet róla az nem kerül semmibe.
Sanyix
500w-os táp quad eseli vér istván edition gépekre van. Nekem egy játékos gépem van, csak 1 videokártyával, és 2 magos cpu-val, stb. De full terhelésen monitorostul erõsítõstül sem eszik 200w-t (mértem), játék nélkül kevésbé terhelõ alkalmazásoknál meg 100-at sem.

"Minek 0,5KW? 80-150 W egy átlag - játékra is alkalmas gép - fogyasztása terheletlen és terhelt állapot között"

Az mi hogy terheletlen és terhelt között. Nem tudod hogy sok gép van amiben 2 winchester is van aminek a motorja állandóan megy ha a gép be van kapcsolva? Aztán ott van a proci hûtõ táp hûtõ ház hûtõ. Nagyobb csöves monitor 120W -ot igényel egymagában.
Molnibalage
És a számítógépen kívûl semmi nem is megy a lakásban egy család esetén? Mert bizony ilyet jellemzõen családi házra lehet tenni vidéken.

Se mosogép, mosogatógép, mikró, TV se semmi más? Hát a hangrendszer teljesítménye a számítógéphez?

A géphez meg biztos viccbõl van 500 wattos táp és biztos az is véletlen, hogy két gép télen úgy befûti a szobát még destop alkalmazásokat használva is, hogy fûteni alig kell a szobát. Ahhoz meg ilyet venni, hogy a számítógép errõl menjen elég megmosolyogtató dolog a hozzávaló beruházási költségek miatt. (Bár a linkelt cikk amiatt is nevetséges, mert egyetlen egy szám sincs az árról, de az 1 év alatt megtérült szöveg azért simán belefért...)

Jaja, láttam, hogy kapta az ammót..de szerintem, pont ide nem kell belõni, csak olyanhelyre max, ami tényleg oda juthat.. <#nyes> úgy legalább lenne értelme, de így semmi...kráter, há érted...mit kezdenek vele <#nevetes1>
Jó az az aláírás am, lehet benevezek arra én is <#hehe>

DrRadon
"Hülye, barom ökör! (nem a négylábúak). Este mit üzemeltet a cserép, szerencsétlen féleszû! Amúgy meg négy cserép nagyság soha nem fog 0,5 kW-ot leadni 12V-on!"

Minek 0,5KW? 80-150 W egy átlag - játékra is alkalmas gép - fogyasztása terheletlen és terhelt állapot között. Laptop még kevesebbet eszik.

#14 és #21 HSZ-aid meg...

Te elég sok badarságot hordasz össze a fórumokon. Nem akarsz visszavenni egy kicsit?

Sanyix
Te vigyázz mert a Tenorista már azért a fél mondatért is kapott. Én is újráztam az aláírásom miatt :D

de neeeem jóóóó, egy kráter má, h kerülhetne a kezükbe dik <#wilting> és mit csinálnak vele?telefingják?olyan hidegbe... <#wilting>

EgyéBBként a feketelukban nem-e hidegebb van? <#eplus2>

Molnibalage
Tény, hogy nem lacafacáztak. És most emiatt szopatja õket az EU. Amíg nem adják át a bûnösöket (?), addig nincs tagság. A horvátog pedig tagok akarnak lenni.

Hol a tény abban az ominózus hozzászólásodban?

1. Én nem szoktam sértegetni, csak tényeket közlök. Persze ez az, ami a legrosszabbul esik. Megértelek. Amúgy én sem vagyok egy János Vitéz.
2. A status quo akkor szent volt, de Vajdaság északi fele/harmada esetében elképzelhetõ lett volna egy ENSZ-felügyelet.
3. Amikor a horvátok elindították az Oluja (Vihar) hadmûveletet, amely persze saját területük visszaszerzéséért folyt - ez egy pötty különbség - akkor nem lacafacáztak annyit a diplomáciai bonyodalmakon. Ez '95-ben volt, Dayton elõtt.

Kara kánként folytatom tanításom.