A Hold kráterei a leghidegebbek a Naprendszerben?

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem még néhány tizednyi különbség sincs. tekintve, hogy a Hold és a Föld tengelye párhuzamos.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

gothmog
itt: "Az meg óriási melléfogás mikor azt hiszi valaki hogy a holdon a "sarkoknál" hidegebb van mint ahogy a földön van.Találós kérdés:miért nem?"
De. A hold a pólusainál kevésbé melegszik fel mint az egyenlítõjénél. És ezen az se változtat, hogy a Nap látszó átmérõje fél fok.

gothmog
A holdat viszont... ?

ez a 152-nek ment.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Öhömm. És megtudhatnám esetleg azt, hogy ezt miért nekem írtad?

Amikor az egyenlítõt merõlegesen éri a fény a pólust 10 fok alatt se. És még ráadásul sokkal vastagabb légrétegen megy át. Nehéz felfogni?
gothmog
És az a néhány tized foknyi szórás miben is változtatja meg a tényt, hogy ez az okfejtés úgy baromság, ahogy van? Kérdezem.

szigetlakó
Azt hiszem jövõ nyáron is inkább a Balatont választom. A holdat meg csak úgy messzirõl nézegetem.

Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.

tényleg nem éri párhuzamosan a Holdat, és a Földet a fény.

Pretorian
Carl Sagan már rég rájött erre lol.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Képes voltam végig futni a kommenteket, és csak felidegesítettem magam egyes kommentelõk, kifejezettem babajaga-ra utalok. Az igazság az, nem értem mit nem értessz? Mi az, hogy nem érheti párhuzamosan? Szóval szerinted a Hold északi sarkpontját mondjuk a mai napon ugyanakkora energia éri, mint az egyenlítõjén?
gothmog
babajaga,
Ne ábrándíts ki teljesen!
(részben már ki vagyok)

Kara kánként folytatom tanításom.

gothmog
HANEM?

A firka több mint szar! A holdat és a földet is nem érheti párhuzamosan a fény! Gondolkozz már!
gothmog
bocs, 1. ábra:

így.

gothmog
"A holdat egyformán erõsen éri a sugárzás a kerületén mindenhol."
Márpedig ezt most el fogom neked magyarázni, négyzetrácsos papíron, ábrákkal illusztrálva. Hogy miért baromság.
1. ábra: A Napból jövõ fény (sugárzás), és annak beesési szöge. (szabadkézi, nem mért szögekkel, csak hozzávetõleges.

2. ábra: Adott energiamennyiséget szállító fénysugár által lefedett -melegített- terület, 90˚-os beesési szögnél. (egyenlítõ környéki terület)
oldalnézet:

felülnézet:

3. ábra: Ugyanezen fénysugár, 45˚ beesési szögnél
oldal:

felül:

4. ábra: ugyanaz mint eddig, 5˚ -beesési szögnél, ehhez már egy kicsit hátrébb kell állnunk
oldal:

felül:

Namármost, azért használtam kockáspapírt, hogy összeszámolhasd, hogy ugyanazon fénymennyiség energiája melyik esetben mekkora területen oszlik el. Mit tippelsz, melyik esetben fog jobban, és melyik esetben kevésbé felmelegedni a megvilágított felszín?

gothmog
A cím tényleg baromsag, fõleg, hogy az eredeti cikk is az "eddig mért legalacsonyabb"-ról beszél. Meg pláne nem lehet az egész naprendszer leghidegebb pontja, hiszen pl. amikor (ha) az LHC üzemel, akkor kering benne valami 16 tonna szuperfolyékony hélium, ami tutira hidegebb, mint az a -263 C. Vagy akármelyik laboratóriumban csinál valaki szuperfolyékony héliumot (gy.k.: < 2 Kelvin) az hidegebb pontja lesz a naprendszernek.

Pöttyet OFF
Megint megtalálták a holdi vizet. És még mindig szenzáció.

B0nFire
És mi van a Plútó déli sarkvidékén elhelyezkedõ, örökös árnyékba húzódott krátereivel? Azt nagyon süti a nap. Kábé olyan, mintha téli estén az utcán egy kirakati fénycsõnél akarna valaki melegedni.

Amúgy ha jól tudom, a Plútó felszínének hõmérsékletét közvetlenül még sosem mérte meg senki, ezért kissé túlzónak tartom az ilyen szenzációhajhász kijelentéseket. A Holdat mérték. Ez oké. De a Plútót nem. Vagy esetleg a Voyager, a 70-es évekbeli mûszerezettségével, ami jóval elmarad a mai mûszerek tudása mellett.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

babajaga szerintem naxalita lett, és most el van foglalva.

Te kéjsóvár!

DrRadon
Igen, ma este is gyönyörûen ragyog az égen a Hold kocka.

DrRadon
Ja, õ nem is fog. Néha olyan mint egy chat bot, ami még nem kellõen interaktív.

KillerBee
Micsoda kár, hogy babajaga többszöri kérésemre sem hajlandó bõvebben kifejteni a #14-ben tett kijelentését:

"Az meg óriási melléfogás mikor azt hiszi valaki hogy a holdon a "sarkoknál" hidegebb van mint ahogy a földön van.Találós kérdés:miért nem?"

Pedig õszinte érdeklõdéssel olvastam volna az elmélet gyõzelmét a tények felett.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

vagy talán pont azért, mert nem gömb? <#nezze>

Sanyix
Vigyázni kell, mert lehet turbános alkaloidák laknak rajta!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

NEXUS6
Hmmm.

Nem is kell több, irány a Plutó!
😊

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hát a statisztikát nem néztem meg ezzel kapcsolatban az igaz, de a családomat és az ismerõsök körét tekintve, ahova bejáratos vagyok, elektromos a sütõ és van légkondi. Anyai nagymamám az egyetlen kivétel mert neki tényleg gázzal megy a sütõje és nincs légkondija, de cserében majd egy méter vastag a háza fala vályogból, így nem is nagyon kell neki.
helyesbítek: minden rendes bolygót

A rendetlenek kivételek.

Sanyix
különösen hogy egy átlagos háztartásban inkább gázt használnak a sütõben, légkondi meg nincs...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

KillerBee
A sok offtopic hozzászólásod mellett lenne idõd válaszolni a #17 és a #43-ra is? Lehetõleg mindkettõre...

Már csak azért is, mert amit az egyenlítõkrõl írsz, az a pólusokra is vonatkozik, aminek fényében különösen furcsán hangzik a #21-ben kifejtett érvelésed.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

"Márpedig az egyenlítõjénél - ez a helyes kifejezés! - több fény ér minden bolygót, amely a Naprendszer síkjában kering - mint a sarkainál."

Ha azt a szót hogy "minden" nem írtad volna le, most nem kötekednék<#vigyor1>
http://hu.wikipedia.org/wiki/Uránusz

Csak akkor hajlandók hitelezni a \"külföldi befektetők\", ha a kormány úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. A \"demokráciát\" a többség akaratától kell megvédeni, akár antidemokratikus eszközökkel is!

Ez azért jó, mert a módszerrel lehet tárolni az energiát, mint ha akkumulátor lenne.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Na, ezen meglepõdtem:
"Even on Pluto the sunlight would still be bright enough to almost match the average living room. "

Azt elfelejted atyafi hogy a Hold a naphoz képest nem kering úgy mint a Föld ezért a Nap mindíg minden részére ugyanannyi fényt sugároz.
DrRadon
Talán azért, mert gömb?

Márpedig az egyenlítõjénél - ez a helyes kifejezés! - több fény ér minden bolygót, amely a Naprendszer síkjában kering - mint a sarkainál.

Ha a forgási tengely dõlt, akkor a nap felé nézõ félteke több hõenergiát kap, mint a másik.

Emellett, befolyásoló tényezõ az is, hogy keringési pálya mennyire nyújtott.

A Föld Déli sarkán van a leghidegebb, mégpedig akkor, amikor az északi féltekén nyár van. Ilyenkor a Föld a legtávolabb van a Naptól, emellett az északi félteke mutat a Nap irányába (emiatt van nálunk nyár), és a déli félteke meg a nappal ellentétes irányba mutat.

Atyafi! Áruld el a holdat a kerületén miért érné eltérõ erõsségû napfény? Nem figyelsz arra mi van írva?
"A holdat egyformán erõsen éri a sugárzás a kerületén mindenhol."
téves. ahol merõlegesen esik be a fény, ott sok sugárzás éri a Holdat, ahol meg laposan esik be a fény, ott meg kevesebb sugárzás éri a Holdat.

Kérem hívja az ügyfélszolgálatot!
:-)

És kinek termeli azt a többlet energiát? És egyenáramot termel vagy váltakozót? És ki bír ilyen beruházást? És hány megawattot termel?
2 kW nekem elég lenne alternatív forrásból.
Az extrát leszívnám a villamosmûvektõl.

"Egy átagos háztartásnak 2 kW-os áramellátásra van szüksége."

Különösen nyáron amikor megy a sütõ meg a légkondi egyszerre és esetleg a nejed hajat szárít. Jó az 10-nek is.
Egy átagos háztartásnak 2 kW-os áramellátásra van szüksége.
Ezt mindenféle alternatív energiaforrással simán ki lehet hozni.

Egyébként holnap - érted? holnap - aják át ország - érted? Magyarország - elsõ aktív házát, amely energetikai önellátásán túl, többlet energiát is termel. Na, bumm!

De már a Google is bepörgött..
A Google - érted?!

Sanyix
Valószínûleg ritka mint a fehér holló. De az is annyit fogyaszt mint egy pci usb-s, mert azok se a viszbül veszik ki 😉
És ez nem változtat azon a tényen, hogy egy átlagos játékos gép sincs az 500w közelében, távolról sem.

Sanyix
Milyen új foglalat?

NEXUS6
Én is ezért vagyok kiakadva az ájemdére, folyamatosan hozza ki az új foglalatokat a procikhoz, mert hogy kell nekik az erõsebb tápellátás.

Erre az új procik kevesebbet fogyasztanak mint a mostani 2 magosom, ami a max ami ebbe az alaplapba rakható. Mondjuk BIOS-ban simán lehetne olyan szorzókat állítani, mint a mostani prociké, csak éppen lábilag nem passzolnak bele.

Bekaphassák.<#szomoru1>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Oldal 1 / 4Következő →