2532
Mindenféle élőholtas cucc - könyv, film, játék
-
#932 Ott lakik nagymamám :D Az vár nem rossz, kár, hogy panelekkel van körbevéve félig meddig :DD -
#931 Várpalotára megyünk!:D
Bejáratokat totál el kell torlaszolni. -
#930 Nálunk csak 1 bejárat van. Lépcső hamar szétmegy egy sladgehammer-el (bontó kalapács a becsületes neve?). Bár még nem próbáltam, az tény.
Nálunk van egy támaszpont, itt voltam katona, akkor még tele volt a fegyver szoba amd-kel. Bár akkor még volt sorkatonaság.
Sőt, jobbat mondok, nálunk még vár is van ^^ . 2 bejárat, az első az szép nagy, igazi várkapu. A hátsót kéne csak megerősíteni. Még kút is van/volt, máig problémáznak a belső vizesedéssel.
Ebből azért ki lehet hozni ezt-azt. -
Noodlee #929 katonai támaszpont.
Szerintem csak arra jó, hogy meghúzd magad, miután kiírtottad a zombikat, amik a katonákból lettek. Ha mákod van, akkor nem volt idejük ellőni az összes lőszert, mert hamarabb zombisodott el a bázis :)
Praktiker.
Az van a közelben, nem is egy hasonló bolt, de a marhák végig üvegezték az egész földszintet, hogy belátni az egész épületbe :) -
#928 Ja a katonai támaszpontot akkor gondoltam mikor már eltelt egy kis idő.értem ezt úgy hogy a katonaság nem létezik:D
De barkácsáruház csak van a környéketeken.Az sem rossz fedezéknek,barikádanyag van Praktikerbe pl.Meg fegyvernek való anyag is.
Kis szekerece se lenne rossz
-
Noodlee #927 Nálam a military bolt kilőve (3. ker), mivel a környéken semmi hasonló nincs.
A katonai támaszpont meg... Bekopogsz, hogy csókolom, megjöttem, engedjenek be, nem vagyok fertőzött?
-
#926 Részletes leírást róla!
Amúgy Bézbózütő szegekkel kiverve és machete tényleg fasza,mert könnyen beszerezhető.vasvilla meg nehéz,a könnyű nyeles meg pikkpakk eltörik ez igaz,de én még mindig fosok a cseppfertőzéstől(lsd. Crazies).
Vadásztársasághoz kell eljutni.ott van muníció doszt.Meg egykét military bolt nálunk van a városban,csak kulcs kell,meg asszem a fegyverek se működnek.
-
Noodlee #925 Szerintem a járműves dolog hosszú távon nem igazán működik.
Vagy üzemanyag/áram fogy el idővel, vagy a napelem a nap hiánya miatt esik ki. Kerékpár jónak tűnik, de mi van, ha pl belegurulsz egy nagyobb hordába? Simán lekapnak a bicajról. -
#924 Minden zombis filmben a panelházban lévők megszívják... De a legnagyobb gondot azt jelenti, hogy két kijárat szarul védhető... Lépcsőn megnézem hogy bontod szét...a zombik hiába lassúak gyorsak, ösztönből oda fognak menni ahol állandó mozgás van. Azt veszed észre majd, hogy mikor elfogynak a készleteid körbe leszel kerítve zombikkal :]
Jaj igen ilyet mindenkinek ajánlok :
-
#923 Az emeletes ház mellett szól hogy alapból van segítség melletted, 1 bejárat amit 1-2 ember tud védeni (pláne ha a lépcsőt elbontja az ember.) Kaja kitart pár napig hisz mindenkinél van némi készlet. Pl a mi házunkban nincs gáz bevezetve, palackos gázzal főzünk, az is kitart egy jódarabig (+tartalék az erkélyen). +a környéket is jól ismered. Én asszem maradnék amíg a segítség megérkezik.
Amivel készülni lehetne az a tartalék konzerv készlet, napelemes akksi töltők, rádió, adóvevő.
Mindehhez kéne egy amatőr rádiós vizsga (vagy legalábbis jártasság) -
#922 vasvilla v machete...
A vonatos elmélet sántít tudom. De a dízelesek eléggé papír vonatok, nagy törékeny üveggel, nem igen láttam Sk-ban új tipusú dízel vonatot...
-
#921 Hogy napelemmel nem hajtasz vonatot az is tuti. Akkor inkább egy dízel vagy netán egy gőzös (de tüzelőanyagot akor is vételezni kell valahol)
Dízel egy tartálykocsival. Azzal el lehet lenni egy darabig. De ha közlekedni is akarsz...a váltókat hogy állítod? És ha jön szembe egy másik túlélő? -
#920 Vasvilla könnyű nyéllel? -
#919 Tegnap utaztam haza felé, és öhm már kezdek úgy nézni dolgokra hogy mennyire hasznosak lehetnek egy zombi inváziókor. :Ð
Azt vettem észre, hogy a vonatok eléggé anti zombisak. Ablak magasan, felület sima, és ovális alakú. Az ICC-k a legjobbak. Egyetlen gond a kakaó. Áramot nem tudom honnét szopok majd, napelemeket tudnék szerezni (úton suli felé elég nagy napelem farm van).
Vonat+3 vagon elég lenne. Csak ész kéne összeszerelni. Vonattal azért eléggé el lehetne jutni különböző területekre. -
Noodlee #918 Szerintem egy katana jellegű kardot egyszerűbb használni, mint egy vasvillát. Igaz, hogy nem tudna az ember film béli hadonászásokra, de vágni simán lehetne vele. ha a vasvillát rosszul/rossz helyre szúrnád, akkor simán elakadhat a csontokban, és a súlyánál fogva hamar elfáradna az ember, ha nagyobb brigádot kéne leírtani.
-
#917 na meg azt sem felejtsük el, hogy nem borít be vér/belsőség/agydarabka eső
meg lehet viszonylag képzetlenül is forgatni - ellenben a kardokkal, amik a használatban nem jártas illetőből igen gyorsan "féllábú szamurájt" csinálnának -
#916 A vasvilla azért jó, mert sokágú, és nagy az esélye, hogy szemüregen keresztül agyon szúrod vele a zombit. Az ilyen kardszerűségekkel szerintem koránt sem olyan egyszerű bánni. -
#915 Amikor először leírtam a Dunán való élmény utazást, igen ez jutott eszembe nekem is.
De amin pár napja elmélkedtem az az, hogy mindenki mondja hol lenne safecampje stb. A tengert felejtsétek el. Oda út veszélyesebb mint a környék beli lapulás. Nem azt mondom h lehetetlenebb, de kevés emberrel neki indulni öngyilkosság, másrészt nem igen vagyunk hozzá szokva a mediterrán környezethez. Jaj igen, képzeljétek magatok a képbe... Apokalipszis...1 év alatt össze ütöttél magadnak bunkert... biztonságos, de tökre egyedül lettél... kaja egyre fogy zombik meg elkezdenek feléd cirkálni gyakrabban...
Vasvilla meg még mindig nem jó... túl nagy nem gyors gyilkoló eszköz.... Hihetetlen hogy nem gondoltatok a machetére.... egy jó horgász kocsijában mindig van egy borotva éles darab. Nem egy katana, de ugye nem vagyunk szamurájok :] -
haxoror #914 Így hirtelen két problémát látok ebben a tervben:
Vaskapu I.
Vaskapu II. -
#913 Aztán irány egy zombi sziget és kezdetét veszi a mókás mészárlás.
kicsit off:
Beírtam gugliba hogy shadow government és ezt dobta ki:
-
#912 Dunán le lehetne csorogni a tengerig, egész vállalható ötlet.. -
#911 Feszvas beleszorul a koponyába és akkor vagy benne hagyod vagy cibálod míg hátulról meg nem támadnak.Egyre inkább a vasvilla mellett vagyok én is.Bedöföd,kihúzod.
Ausztria hegyvidék megint erdős én azét nem mennék oda.Egyszer lerobban,kifogy a kocsiból a benzin vagy durrdefektet kap az ember indulhat gyalog az erdővel körülvett úton(gatyábaszarás garantált)
Horvátország jó dolog,de a dugók miatt kerülőutakon kéne menni szerintem.
Viszont a The Road filmben(nem zombis) egy ötlet "jó".A srác az apjával egy pisztolyt visznek két golyóval.Arra az esetre ha kilátástalan a helyzet.És itt a gondolni kell a legrosszabbra is.Amúgy csoportos oszlatásra nem rossz egy disznóperzselő is.(falun biztos van pár embernek,de még pár panel pincéjében is lehet egy-kettő).
Az infected super mutant dolog meg hülyeség,mert miért lenne valaminek szuperképessége és másnak meg nem.ÉS akármilyen helyről továbbállok fel kell gyújtani a felperzselt föld technika alkalmazásával.És én hagynék feliratokat az utakon.Hányan mentek erre,mik voltak visszafelé(de úticélt sose írnék a fosztogatók/gyilkos bandák miatt. -
#910 Erdő semmiképp, kicsi a látótávolság, könnyen meg tudnak lepni. Az alföldnek a látótávolság előnye, viszont ez az egyetlen. Sík terepen semmiképp nem jó, mert ha elkezdenek özönleni, akkor kampó, hacsak nincs nagyon jól védhető menedék, meg egy rakat fegyver. Szóval ez is kilőve.
Az itthoni vizekkel meg az a baj, hogy nem túl nagyok, és igazából úticélod sem lehet, hacsak nem csorogsz le a Dunán. Persze időleges menedéknek jó. Én dél felé mennék, Horvátországban van egy csomó kis sziget, jól védhetők. Vagy Ausztria és a hegyek.
Közelharci fegyvernek a katana tényleg jó, de honnan szerzel normálisat? Leginkább sehonnan. Egy jó kis feszítővas az igazi, szerszámnak is jó, és masszív, könnyen betörhető vele a koponya.
De sajnos lőfegyver nélkül mindenképp probléma van... -
#909 Mindenkinek az az. A gyors, az maximum infected :DD
Gyorszombis apokalipszis viszont szerintem nem túlélhető... Bár azokat legalább le lehet lőni, mert élnek.. -
Noodlee #908 Nem hiszem, hogy képes lennék rá.
Szerintem az első komolyabb helyzetben magam alá vizelnék, és elbőgném magam.
Nem emlékszem, hogy lett volna itt közvélemény kutatás gyorsaság szempontjából.
Kinek milyen az "Igazi" zombie?
Van ugye, a gyors, hatalmasakat ugró, és a klasszikus lassú, vánszorgó.
Én a klasszikusra szavaznék, nekem az az "igazi" zombie. -
#907 Erre én is gondoltam,de azért kíváncsi lennék melyikünk gyomra bírná elviselni az oszló rothadó hús édeskés illatát és a nyüveket ahogy másznak rajtad.Én a döggyárak szagától is hányok pedig elég messze vannak a városoktól. -
Noodlee #906 Ha fegyvert kéne választani, akkor asszem, hogy a szamurai kardra szavaznék. baromi éles, nem kell bele golyó, nem romlik el, max eltörik.
Modernebb nyílpuska is jónak tűnik, de nem egyszerű a tárazása, ha éppen többen jönnek a nyakadra. -
Noodlee #905 Nekem nem kell páncél, én majd zombie béllel kenem be magam, lásd The Walking Dead, de én nem lennék olyan hülye, mint a filmben, tartanék egy esernyőt a fejem felett :P
-
Noodlee #904 Bizony, hogy nem esszük meg!
Rengeteget segíthet, pl. jelez.
Másik véglet, hogy nem biztos, hogy azt csinálná, amit kéne.
Nem ugatni, ha pont lapulni kellene. -
Noodlee #903 Ezen beszartam :DDD -
#902 Akkor el tudtok kezdeni zombiálló páncélt gyártani! Szerintem még kereslet is lenne rá nemzetközi szinten, ebay-en kell hirdetni. -
#901 :DDD
Kutyát nem esszük meg, mert hasznosabb, mint amennyi húsa van. -
#900 1-2 napig kitart a húsa
(bocs) -
#899 HAzai körülmények között tényleg a Balaton vagy a Duna a járható út egy darabig. Mármint hogy csónakázni. Esetleg elfoglalni egy kikötőt hogy legyen kapcsolat a szárazföldel. Nem mozgok ilyen körökben, de a jacht klubbok őrzöttek nem? Vagyis kerítés, személyzet van. Egy nagyobbacsak kerítést kell a móló köré építeni hogy a partról is védve legyünk.
Balatonon úgyis közlekedik pár nagyobb hajó, vihart állják, nem? ezeken el lehet lenni A 3 katamaránon van elég hely akármit is csinálni. Pl lövöldözni a fedélzetről (amúgy nincs mivel)
Bár üzemanyag híjján ezek is halottak.
Úgyhogy egy vitorlás-motoros a nyerő: Talizmán :D
Tőlünk a Balaton nics oly messze, 30 perc kocsival (B.kenese). Klubb Aliga 40, onnan már el lehet indulni ;)
De én inkább maradnék az emeletes házban, lépcsőt lebontanám, ahogy illik.
De a kérdés továbbra is: Víz, élelem hogy lenne megoldva? A hír hallatára el mernék menni a boltba készletet beszerezni? -
#898 LOL. :D
Nekem mondjuk van kutyám, az jó vagy rossz? :D -
#897 "Aztán felvennék legalább 2 réteg ruhát, azok fölé bőrdzsekit (nehéz átharapni), alulra szintén két réteg, arra rá pedig munkavédelmi naci. "
hehe.. nyaron... amikor egy szal trikoban/tisortben is szarraizzadsz
"Linóleum meg a varrógép aztán kurvára hozzáférhető cuccok :DDD"
velkám to minipanel style :D 4 emeletes 75-ben epult panelben lakunk... eloszobaban eleg sok helyen meg lino van! (mi mar jarolapozunk)
+ noverem varrono (muhelye 2 lepcsohazzal mellettunk van pinceben :D) -
#896 hátöööö... igen? feltéped a konyha padlóját és kedvesen megkéred/lefejeled a varrónő szomszédot -
#895 Én nem merném lehajtani a fejem azzal a utdattal hogy a pincébe le van kötözve egy szörny aki a húsomra pályázik.A családtag dolognál én valahol otthagynám őket persze hosszú búcsú után.Az időseket sajnálnám leginkább.Mivel lassúak ezért nehéz lenne a mozgás velük.
Haxoror:
Teljesen igazad van.:DD
Akik erre nem gondolnak,vagy legalábbis a családtagjaik,azok jók lesznek elterelésnek,emberi pajzsnak. -
haxoror #894 Azért annyira nem nagy szívás itt sem, errefelé egy csomó ember soha nem gondolkozott még azon hogy mit tenne egy zombi-apokalipszis esetén.
(Az ostobák! )
Amíg a zombik figyelmét a tudatlanok pánikolása eltereli addig mi, akik felkészültünk könnyűszerrel végrehajthatjuk az A, B, C (stb.) tervünket a menekülésre! -
#893 Nos... Ha valakit megharapnának... nem az lenne az első hogy fejbe lőném lefejezném stb... Az emberi szervezet eléggé találékony. Képzeld el hogy pont a melletted lévő akit megharaptak immúnis erre a szarra... te meg kérdezés nélkül fejbe lövöd egy boccsal... Gondolni kell erre is... bármennyire kicsi is az esély... Mondjuk egy hosszú mozgalmas úton eléggé nehéz a kivitelezése, de egy nyugodt bújó helyen megkötözni a megharapottat és várni... ha átalakul pech neki ha túléli meg van az ellenszer. :]