Zombies

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tutituti
Állóvízból nem innék.Hullák lehetnek benne.Folyóvíz viszont simán jó.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Az ivóvíz egyáltalán nem probléma, minden folyó és tó vize iható.

tutituti
Az elején ellenõrzések hada.Elkülönített több százezres várakozó tömegek a határokon és a kihelyezett ellenõrzõ állomásokon.Elején indulni kizárólag kerülõutakon.
A véralvadás dologba nem gondoltam bele,az tényleg jó ötlet.
Az áramot meg valszeg valami vízi malom + bicajdinamók kombinációjából nyernék az elején.És az állatok nem fertõzõdnek meg amúgy?pl. a madár csipegeti ki a zombó arcát,aztán megmar egy lovat és abba is belemegy a vírus?Csak mert nem sok filmben van errõl szó.
Ukrajna nem lenne rossz hely,elzárt területek,ezer éves katonai bunkerek,és töménytelen AK-47😄

Az indulás nem kérdés.
Az elején kell indulni, amennyire csak lehet.
Nincsenek még zombik, nincsenek dugók a menekülõktõl, és még az üzletek is tele vannak cuccokkal.

Teppik Amon
Este a zuhany alatt jutott eszembe hogy LEHET hogy olyan országot kéne megcélozni ahol viszonylag nagy a fegyver ellátottság és tudják is használni. Pl Svájc vagy Izrael. (A hegyek miatt Svájc talán a jobb). Elég fejlett állam, elõbb utóbb belátnák hogy a bankok páncéltermei jól védhetõek, az aranynak/pénznek úgysem lesz már értéke (egy darabig legalábbis).
Csakhát messzebb van mint a Balaton meg a saját lépcsõházunk. Odáig el is kell jutni.

Másik kérdés: Mikor induljunk? Amikor a rossz hírek elöször feltûnnek a médiában? (pl rejtélyes halálesetek és gyorsan terjedõ pánik?) Vagy amikor már a szomszéd nénit kell levasvillázni?
Ha gyors vagy, akkor még autóval odaérsz bárhova, tudsz készletezni, autópályákon hamar odaérsz. Max hoppon maradsz mert karantént vezettek be, határokat lezárták mire odajutsz, nem engednek be. +idegen terület és akkor nagyon mexivtad :\

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Protosz
hát az áram alapból kiesne... :| viz még egy ideig lenne :| de ha délre mész számolnod kell azzal hogy lesznek viz mentes napjaid :Ð

Nincs mindig igazam de sosem tévedek. Legjobb öröm a söröm, meg a káröröm. :)

Calver
északkal (meg magával a téllel) van egy alapvetõ probléma - nem csak a zombik fagynak meg <#smile>
nem találsz olyan könnyen kaját, gyûjteni kell tûzrevalót, baromira immobilis vagy (már ha nem akarsz szarrá fagyni, valahol fûteni kell), valamint (fõleg egyedül) simán belehalhatsz egy tüdõgyulladásba.
max hegyeket kockáztatnám meg, mert ott ugye van egyfajta kellemes természetes védelmed - probléma ezzel megint az, hogy ahol a zombik pofáraeshetnek, ott te is.

szóval ööö... én részemrõl takarodnék le délre a picsába, kaja miatt arrafelé annyira nem kell aggódni (fõleg h személy szerint azért bármilyen háziállatot le tudok vágni/elkészíteni, még ha megnyúzással kicsit szenvednék is - de ha egy farm szembejön, akkor mindenképpen jót fogok enni <#vigyor1>), és szerencsére természet és betegségek miatt sem különösebben - ami miatt aggódni érdemes viszont, az a sok ember, akiknek ugyanez jutott az eszébe <#rolleyes>

"The trees move. Do you not see it?"

Teppik Amon
De egy városban még mindig több élelem van felhalmozva mint egy lakatlan helyen. Meddig marad meg az áram/víz szolgáltatás egy ilyen katasztrófa után?
Mindenképp az élelem de elsõsorban az ivóvíz kérdése a legfõbb gond szerintem.
Fosztogatni kell egy idõ után, máshogy nem fog menni. Egy kertet/földterületet mûvelni kell, nem 1ik napról a másikra nõnek a növények.
Ebbõl lehetne egy részt csinálni a natgeósoknak. Mi történne ha kitörtne a zombiháború?
Gondoljatok bele mit csinálnánk víz és áram nélkül? Gyertyák is elfogynak egy idõ után. Gyufa, öngyújtó? Meddig tart ki? Ki fogja õrizni a tüzet?

És akkor ismét egy kérdés: Dél felé menjünk valóban, vagy északra ahol a hideg miatt lelassulnak/megfagynak a zombók? (utálom a hideget 😊 )

Teppik Amon
Aháá, thx.
<#eljen>

Voltan
Az álcaruha felesleges, a zombik nem elsõsorban látás után találják meg a prédát, hanem szag, illetve hang alapján. Fosztogatók ellen hasznos lehet, de nem ér annyit az egész. Menedékben lehet, de magaddal vinni felesleges, arról nem beszélve, hogy erõsen akadályoz a mozgásban.

Zombibél magadra aggatása sem megy, mert kiszúrnak azon keresztül is simán, a Walking Dead az egyetlen kivétel.

A rád fröccsenõ vér és testnedvek miatt nem kell aggódni különösebben, hiszen a zombik többnyire már oszlásnak indult tetemek, illetve a friss zombi sem azonnal reanimál, hanem a halál beálltával pár órával, ergo a vér már erõsen alvad. Ez alól van néhány kivétel a mûvekben, de nem sok az esély arra, hogy egy teljesen friss zombival összefuss, max az elején.

A társasház nem olyan rossz menedék amúgy, viszonylag könnyen védhetõ, persze a lépcsõket alul le kell bontani, ami nem mindig egyszerû. Nagyvárosban maradni hosszú távon pedig amúgy is öngyilkosság.

De király, hogy pörög a topik! 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

tutituti
HáziGazda.Moderál,hozzászólásokat töröl(trollkodók miatt)
Bannert rak be reméljük<#vigyor3>

Teppik Amon
(mijaza HG?)

tutituti
Itt az ideje!

SötétBarom
Te fogsz segíteni a dizájnban XDDD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Guren
VAN

nincs

pxxl
-1 <#eplus2>

All hail the double x!

SötétBarom
Lennék HG, ellenvetés?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Protosz
Ez a cucc arra lenne jó, hogy ne szúrjanak ki messzirõl... Terepfelmérés stb. az biztos hogy ezzel nem igen mennék a városba. De mondjuk megfigyelésre tök jó... Hidd el ha futni kéne sok mindent ledobnék a földre :] 😛

SötétBarom
Ez szerintem brutálisan akadályoz a szabad mozgásban, arról nem is beszélve, hogy beleakad mindenbe 😄

tutituti
Ez az.Csak ugye Walking Deadben bekenték magukat,de esõ lemosta róluk.
De mint mondtam ezt lejjebb már megbeszéltük hogy rossz ötlet.

dronkZero
Hát nem azért, de én még egészséges ember hullájának a belével sem kenegetném magam, nemhogy egy überbrutálisan fertõzõ hulláéval...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

tutituti
Akartam írni,de mondom ha bekeni magát a belükkel akkor talán,bár ezt már megdumáltuk😄
http://www.zombiesurvivalwiki.com/page/The+Survival+Guide

dronkZero
Szerintem olvasgass még egy kis szakirodalmat, akkor nem lesznek ilyen öngyilkos ötleteid... 😛

A hallásuk és a szaglásuk durván felerõsödik, és ne gondold, hogy lesz annyi eszük, hogy ne akarjanak megenni egy emberszagú fûcsomót...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Protosz
Jó kis laptop nekem is lesz az fix. De az is csak a hideoutomban lesz :]
Bizonyos dolgokat állandóan magával cipelõ ember lassítja saját magát.

de ilyet befogok szerezni magamnak. az milyen csúnya lenne, ha egy üldözés folyamán futnék az életemért a többiekkel a következõ sarkon felkapnám magamnak és beülnék egy kertbe, a sok csonti meg elfutna mellettem... xD

Teppik Amon
Ebook olvasót én már beszereztem.
Asszem csinálok rá egy "túlélés" könyvtárat ^^

Teppik Amon
Na fasza, mimmeghalunk.

Calver
nem feltétlenül kell napelemes töltõ, vannak zseniális kézzel tekerõs töltõ cuccok, akár laptophoz is <#smile>
könyvbõl semmit, max ebook formájában telefonon/e-book olvasón - kicsit túl nehezek cipelni... kocsival/motorral nem lenne gond, de úgyis eljön az a pillanat, amikor a kétlábú hátrahagyni kényszerül a jármûvét...

Calver
hellóbelló <#vigyor1>

Protosz
Hát igen nem csak a zombik de a fosztogatók.... ráadásul ott van még a tél is... Egyszer elgondolkodtam hogy télen meg e fagynak a zombók? Mer még is kiraksz egy húst a fagyba mint a beton olyan lesz... hiába mozog a csonti ha nem él megfagy.... Lehet télen sokkal szebb életünk lenne mint nyáron...

tutituti
Bakonyba földalatti bunkerek is vannak ha jól tudom(kismoszkva az egyik).
Talán oda.Illetve iskolák pincéjében van egy nagy vasajtó(takarják) és egyszer kinyitottuk mert mondták hogy vigyünk ki valamit.Na az Gyõr alatti óvóhelyre vezet.Talán oda.
Napelemes töltõt én is venni fogok amúgy is.
Stephen King setét torony összest illetve telefonon a Piknik az árokparton-t.De eltüzelni nem lenne szívem.A tél lenne amúgy szar,mert a fûtést fával kéne megoldani és a füst miatt lehet odagyûlnének.Most olvastam egy angol cikket,abba azt írják nagyobb probléma lenne a zombikon kívûl azok az emberek aki megölnének másokat csakhogy több legyen nekik a la madmax2 vagy ismét a the road.
A tornyokba nem mennék mert aki játszott a L4D2vel az emlékszik a liftes jelenetre és én nem tudnék úgy élni hogy egy kiút van és az lefelé a többszáz húsra éhes zombi közé.Talán a tankakadály (kihegyezett cölöpök,faágak) és árok biztonságosabbá tenné,de az meg sok idõ pár emberrel mire elkészül.Bár eleve egy akkora társaságot tudok elképzelni mint a walking deadben.egy lakókocsi+2 autónyi ember.

SötétBarom
Ebben barikádoznám el magam. Amíg nincs fagy, megpróbálnék összegyûjteni anyagot, hogy le tudjam nagyjából szigetelni, a lépcsõt alul szétverném, a feljutásról egy felhúzható kötélhágcsó gondoskodna. Az erdõben szednék gombát, meg növényt. A várostól kb másfél órára van. Egyetlen hátránya, hogy hegyen, így elég fárasztó lenne felszerelni dolgokkal. (rádió, napelem 😄D)

SötétBarom
Gombahatározó egyértelmûen alap. Egy olyan könyv, amibõl meg tudom nézni milyen növények ehetõek, és milyenek nem.. Húsról lehet, hogy lemondanék, nem nagyon tudom elképzelni magam, ahogy belezek valamit.. :| A legjobb mondjuk az lenne, ha ezeket a telefonomra telepített app formájában vihetném magammal, nem lenne felesleges pluszsúly. Napelemes töltõvel lehet húzná egy-két évig.

mijki
Én bear grylls könyvét vinném magammal 😄 meg 2 fejszét, 3 baltát és sok bab konzervet 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Protosz
Észrevettétek hogy feléledt a zombi topic? :] Könyvbõl hát nem is tudom... Ha van olyan hogy a túlélés kézikönyve... az mondjuk nem lenne rossz, még sem tudhatunk mindent a csomó vagy kötél készitésrõl... napelemes töltöm van 😄 minden eszközhöz felszerelt csatlakozóval 😛 😄
Hát éjszaka is szaratós, de nappal is az... ROmero filmekben éjjel mentek kajáért mert a zombik a sötétben nem látnak jól... amúgy ha zombik nem is de ilyen veszettséges vírus kitörhet bármikor...

tutituti
Emiatt meg azon filózok,hogy jól kivilágítanám a területet ahová befészkeltem magamat vagy a sötétben észrevétlenül lennék.Bár ez a zombóktól függ,ha jönnek a fényre mint a szúnyogok akkor...
De este észrevétlenül el lehetne surranni a cinkesebb környékek mellett.
És ki milyen könyvet vinne magával?(zene kilõve mert minden lemerül elõbb utobb,hacsak nincs napelemes töltõje az embernek)

mijki
Most hogy kinéztem az ablakon, hát az esti túlélés sokkal durvább és beszaratósabb lenne, mint a nappali.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

van rá esély. <#wink>

tutituti

Teppik Amon
Hálisten nemsok. Viszont a felkészülés még jó lehet pl valami világjárvány ellen ami hasonlóképp (rádtüsszent, testnedvek) terjed és romba dönti a most ismert civilizációt.

mijki
Amúgy hogy zombiek legyenek semmi esély nem? Vagyis csak elbeszélgetünk ki mit csinálna, de a valóságban erre semmi esély ugye?

tutituti
Árammal megy.Most mondja ismerõs.
Nehézgép jó.

SötétBarom
Ha valahogy meg lehet oldani a távirányítását, akkor felhúz. 😄D Azok mivel mennek amúgy? Árammal? Gázolajjal?

Teppik Amon
A mindig más háztetõ az pár nap, mert ugye csak körben tudsz forogni vele +amig a gém kiér. Annyira nem jó ötlet. Viszont könnyen megmentenek belõle helikopterrõl 😊
(meg a t*k*m aki felmászna olyan magasba! :p )

SötétBarom
Mit szólnátok ahhoz, ha egy toronydaruban húznám meg magam? 😄DD Hiába gyûlnek lent a Z-k, mindig más háztetõre tudok lemászni, a hely pedig maximálisan védett. =)

Protosz
Hát a hajó akkor folyón a Dunán nem lenne rossz... Észak felé tovább mehetnél mint Délre ahol a Vaskapu akadályozhat. Tengeren tapasztalatlan hajós nem él sokáig... Ha fájdalom mentesen akarsz meghalni akkor vesd magad a zombik közé és közben lõdd fejen magad.
Úszóház nem igazán érvényesülne egy akció dús világban, ne felejtsük el nem csak a zombiktól de a fosztogatóktól és az idióta gyökerektõl is védeni kell magunkat. Az acélozott kis vontató uszály vagy mi tököm szerintem a legjobb... ha elég tökös vagy idõvel feltöltheted a raktered egy részét földel, amibõl kertet alakíthatsz.... vagy a kaját raktározod...

2-3 hét után szerintem a hajót kezdenéd enni hal helyett.
Én biztos, bár nem utálom a halat 😊

Én egy hajóra/úszóházra gondoltam valamelyik édesvízi tavon, víz van, kaja(hal) van, nagyon hosszú ideig ki se kell kötni.

Persze ez idehaza nem nagyon mûködne mert télen jó eséllyel minden tavunk befagy de délebbre vannak megfelelõ tavak.

A tengeri hajó is jó ötlet, igazán még profi tengerhajózási tudás sem kell ha az ember a part közelében marad.

tutituti
Nem jött be,pedig a koncepció nem rossz.Csak olyan fura.

Jármûvek apokalipszis idejére:
http://www.carbodydesign.com/2010/10/book-review-drive-by-scott-robertson/

Majd oda megyünk át kajáért, ha a lakók kihullottak 😊