A szem mozgásából is kiolvashatók az emlékek
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezekben ugye az a szép, hogy a fordítók nem önzetlenül, hanem pénzért csinálják a fordításokat, ekkor pedig elvárható lenne a forrásnyelv legalább alapfokú ismerete. Vagy ha már ez hiányzik, akkor egy szótár megvásárlása talán belefér a rezsibe.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Mindig élvezettel olvasom az idegen nyelvû cikkek félrefordításait. Pl.:
"It is conceivable that eye-tracking could be used"
mire a cikkben:
"Leszögezhetõ, hogy a szem nyomon követése használható lehet"
Az elképzelhetõ és a leszögezhetõ között nem is apró a különbség. 😊
Legutóbb tegnap este a Chrysalis címû film nézése közben mosolyogtam jót, amikor a guinea-pig (tengerimalac) szót guineai malacnak fordították a magyar szinkronban. <#lama>#lama>
"It is conceivable that eye-tracking could be used"
mire a cikkben:
"Leszögezhetõ, hogy a szem nyomon követése használható lehet"
Az elképzelhetõ és a leszögezhetõ között nem is apró a különbség. 😊
Legutóbb tegnap este a Chrysalis címû film nézése közben mosolyogtam jót, amikor a guinea-pig (tengerimalac) szót guineai malacnak fordították a magyar szinkronban. <#lama>#lama>
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Hazugságvizsgáló közel sem olyan pontos, mint kellene, ezért itthon nem is lehet bizonyítékként elfogadni.
Hazugság vizsgáló ma is van, igen pontos...
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Ha gyakorlatba is átültetik, komoly fegyver lehet a nyomozók kezében. Az a kérdés, hogy vajon ki lehet a játszani.
- Nézzen a képre!
- Nem nézek.
- Azt mondtam, nézzen oda! 2011. évi VIII. törvény erejû rendelet alapján jogunk van megmondani, hogy kihallgatás alatt hova nézzen.
- Nézzen a képre!
- Nem nézek.
- Azt mondtam, nézzen oda! 2011. évi VIII. törvény erejû rendelet alapján jogunk van megmondani, hogy kihallgatás alatt hova nézzen.
Huhúú..leveszik a szinkortiát (vagy mi a halált) oszt lesz itt jóvilág! <#ejnye1>#ejnye1><#nevetes2>#nevetes2>
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
← ElőzőOldal 2 / 2