72
  • TothLaci
    #72
    Felénk egy ilyen eszközbe biztos belemenne egy repülő :D
  • Anteris
    #71
    na ez az, minden gonosz terrorrista így kezdi, előbb egy 2 megapixeles fröccsöntött gép aztán már termonukleáris bomba!
  • Anteris
    #70
    sajnálom, számomra a 30 kilométer valahogy rohadtul nem jelenti a világűrt, teszek rá, hogy mi az adott magasság besorolása.
  • Raketkilla
    #69
    Figyeled, erre már nem reagált :) Jól be akart szólni, és jól benézte :)
  • MasterChief
    #68
    Menyi kedves asztronauta jár ide! O.O Olyan jó látni, h megint mindenki jobban tudja mint a másik. :D
  • Epikurosz
    #67
    Elgurult?
  • teddybear
    #66
    Ezt a távot letudja 91 óra alatt, ami 3 nap, 18 óra 37 perc, ha nincs ellenszél.

    Egy jobb hajó gyorsabb. 64 km/h az nagyjából 34,5 tengeri mérföld mindössze.
  • brueni
    #65
    nagyon tuti.

    a kb 5800 km-es távolságot a maximális 64 km/h-s sebességgel végigszáguldva úgy 3 hónap alatt teljesíti is a távot.

    a grillcsirkét meg majd úgy lövik fel rá csúzlival, hogy éhen ne haljanak a polgárok... :-D
  • Epikurosz
    #64
    Az amcsi diákok ötleténél van jobb is.

  • tamasmester
    #63
    Akkor most milyen messzi is van a világűr határa? És nekik meddig men fel az a lufi? Mert jó hogy vannak meteorológiai léggömbök, amik elérik a 32km-es magasságot, de ez nem az volt. Vannak autók, amik 2-300km/h-val tudnak menni, de az én trabimat nem ebbe a kategóriába sorolják.
  • kvp
    #62
    Legutobb a japanok hasznaltak a masodik vilaghaboruban ballonokat tamado cellal. Csak par erte el amerikat, meg kevesebb okozott kart. Az egyetlen majdnem talalatuk az volt amikor az atombomba letrehozasaban resztvevo egyik epuletet sikerult majdnem felgyujtaniuk, de az tenyleg csak a vak veletlen volt es meg az sem jott ossze. Egyebkent kis tomeg es kis magassag eseten egy par sima heliumos lufi is eleg, de egy modellrepulo internetkepes mobiltelefonnal vezerelve sokkal veszelyesebb es boven elmehet a radarok eszlelesi magassaga alatt.

    ps: Az olympus kamerakban es sony-ericsson telefonokban is van ilyen api, ha valaki itthon hasonlot akarna jatszani. (csak vigye ki a jarmuvet legifolyosok alol)
  • Tenorista
    #61
  • KillerBee
    #60
    Vagy csak egyszerűen megkérdezték a meteorológusokat.

    Na de nem fikázni akarom a srácokat, ügyes és szép dolog, amit csináltak. Nekem csak és kizárólag a fellengzős tálalás nem tetszik, mert a világűrtől azért elég messze voltak.
  • TamasKA
    #59
    Szép teljesítmény. Gratula hozzá.
    Bár, ahhoz szerintem szerencse is kellett, hogy csak 30 km-rel távolabb érjen földet.
  • gothmog
    #58

    E?
    úúúúúúú...
  • johny777
    #57
    "Itt megint csak arról van szó, hogy olcsó, de veszélyes technológia van mindenféle emberek kezében. Én előre rettegek attól a naptól, mikor majd egy rossz akaratú ember rájön, hogy megtöltse ezt az izét valami méreggel vagy vírussal, és lehetetlen lesz bemérni, visszakövetni, honnan engedte el ezt a ballont. Akkor majd mondogathatjuk: Miért hagytuk, hogy a terroristák kezébe kerüljön? "

    Mivel ezt a ballont nem most találták fel, ilyen 10-20-30 de akár több évtizeddel ezelőtt is volt, ha ölni akartak volna vele már rég megtehették volna. Különben se kell a terroristáknak ilyen eszköz, vidáman sétálnak be a tömegbe a bombákkal a kezükben. Én nem tudom elképzelni mitől, lehet veszélyes ez a technológia, de jót nevettem ezen a kommenten.

    Srácoknak meg gratula, bár még nem jutottak el az űrbe
  • N3XUS6
    #56
    Én tegnap elég sok pertut megittam, szal tegezz nyugodtan, asszem én vagyok az idősebb?
    Szervusz kérlek!

  • immovable
    #55
    Kishaver? Mikor ittunk pertut alreg?
  • babajaga
    #54
    A légkörnek és a világűrnek nincs határi összefüggése semmi. A föld a világűrben van teljesen. Ha valaki a földön sétál az a világűrben sétál egyben.
  • Tetsuo
    #53
    Ha ez a szonda volt a zurben, akkor anettka is..
    dehat a Fold is a zurben van, meghozza jo nagyban.
  • N3XUS6
    #52
    Szerintem se:

    "In summary, the equations of pressure by altitude in the above references can be used directly to estimate atmospheric thickness. However, the following published data are given for reference:[10]

    * 50% of the atmosphere by mass is below an altitude of 5.6 km (18,000 ft).
    * 90% of the atmosphere by mass is below an altitude of 16 km (52,000 ft). The common altitude of commercial airliners is about 10 km (33,000 ft) and Mt. Everest's summit is 8,848 m (29,030 ft) above sea level.
    * 99.99997% of the atmosphere by mass is below 100 km (62 mi; 330,000 ft), although in the rarefied region above this there are auroras and other atmospheric effects. The highest X-15 plane flight in 1963 reached an altitude of 354,300 ft (108.0 km)."

    Ergo olyan 95% 30 km alatt lehet, technikailag 32 km-es magasság mondhatni világűr!
  • N3XUS6
    #51
    :D

    Azon filózok, hogy repülés jogból vajon húztam-e ezt a tételt valamikor?:)
  • N3XUS6
    #50
    Aha, ugyan ez angol verzióban 10 000 km! Szal?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Earth%27s_atmosphere

    Én mondjuk az utóbbit tanultam a főiskolán/egyetemen is, szal van egy olyan erőteljes érzésem, hogy jössz nekem 1 sörrel kishaver.

  • highpoint
    #49
    Sőt több...! Az általad megadott linkről el lehet jutni az exoszféra leírásához is. A szövegben 10000km (vagyis többezer) szerepel, mint a felső határ.
    Ha szigorúan értelmezzük ezt a határt, akkor csak a geostacionárius pályán keringő távközlési műholdakról lehet elmondani, hogy kint vannak a világűrben
    De ezen kár vitatkozni, mert más szempontokból nézve (légzés, stabil keringési pálya lehetősége stb) más-más magasság számít világűrnek.
  • DrRadon
    #48
    Természetesen tudomásul vesszük, hogy számodra ez a képviselt álláspont nagyon fontos. Ugyanakkor aggodalmam szeretném kifejezni, mivel a jelenlegi világunk millió olyan dologgal rendelkezik, ami rossz kezekben ártalmatlan emberi életek kioltására alkalmas, ill. amikkel politikai, gazdasági társadalmi vagy kulturális folyamatokat lehet megrekeszteni vagy a visszályára fordítani. Szóval aggódom, hogy a rád szabott életút hossza, ill a téged, mint halandót megillető napi 24 órás időskála nem teszi lehetővé számodra, hogy 100%-os hatékonysággal felhívd minden szrencsétlen forumozó figyelmét a net összes fórumán a TudjukMilyenVeszélyre.

    Köszönjük éberséged, elménkbe zártuk paranoid álláspontodat és mint az emberiség saját hatalmamnál fogva kikiáltott szószólója megkérlek, hogy keresd fel a velvet fórumait (az SG-t a jövőben hanyagold), hogy ott hírdesd a TudjukMilyenVeszélyt az épp aktuális fórumtémában. Ott ugyanis még nem elég éberek az emberek.

    Köcce.
  • Utokverek
    #47
    OFF
    Ezt a buz*t... Nem halnál meg?
    ON

    Nekem tetszik a dolog, jó, hogy meg tudták rendesen oldani a működést, és még földetérés után is ment minden. Bár, amennyire olvastam, azon kívűl, hogy betekerték szigetelőbe és alufóliába, meg szkriptelték a fényképezőt és a telefont, nem sok mindent csináltak, de legalább próbálkoznak.

    És ha legalább pár komolyabban felsőlégköri vagy űrutazással foglalkozó ember figyelmét felkeltik, már bőven megérte. Mindig úgy gondoltam, hogy ebből a magasságból van igazán értelme továbbindítani bármit is. Fizikus nem vagyok, de szerintem egy 35km magasból indított ezköt takarékosabb, mint ha a föld felszinéről tennék ugyanezt.
    Technikai megvalósítás meg egy teljesen más téma :D

  • DrRadon
    #46
    HST-t (Hubble Space Telescope) írt nem ISS-t (International Space Station). Nem ugyanaz. hehehehheeee
  • babajaga
    #45
    Hogyne. Csak az a baj hogy az ISS 360km magasan van
  • djhambi
    #44
    Kedves ATERRORISTA!
    Én meg tudom érteni álláspontodat, de úgy vélem, hogy ha megkérdezed, hogy hány kerben szexelő házaspárt/szeretőt örökített meg a google earth, rájössz, hogy az emberiség rég túllépett azon a ponton, mikor elválasztható a magánélet. Ez egy olyan világ, hogy mindenki lesheti távcsővel a szomszéd konyháját. Szerintem emiatt félelmed alaptalan, hidd el, a terroristák nem fognak beszállni így az űrversenybe. Szerintem a terrorizmus egy felfújt dolog, a terroristák pont abból élnek, hogy flelemmel terrorizálják az embereket, de ha csak öngyikos merénylőkből állnának, ha mindegyik felrobbantaná magát, sem ölnék meg az emberiséget.
    Mindemellett nyugodt lehetsz, mert Jack Bauer és a Magyar Gárda majd vigyáz rád, és egyet értek azzal, hogy az SG szándékosan félreírta az űrt, hogy növelje a népszerűséget.
    Egyébként gratu az ötletért, és semmi redikális, mert az a történelemben még sose volt jó.
  • KillerBee
    #43
    "Az eredetiben nincs szó világűrről, csak kísérletező diákokról."

    Na ne mondd:

    "Two MIT students have successfully photographed the earth from space on a strikingly low budget of $148."
  • daanika
    #42
    hat komolyan felevente 1x irok kb de Aterrorista felett nemtook elmenni. Baj van? tessek a google elso talalata neked szol: http://www.psyche.hu/ . itt beszelhetsz a problemadirol. talan meg terroristakkal is talalkozol. mariam.....
  • immovable
    #41
    Te vagy a kész vicc.
  • ATERRORISTA
    #40
    Kérlek titeket, ne űzzetek gúnyt az álláspontomból, én ezt tényleg egy komoly problémának látom, és halálosan komolyan gondolom. Sosem viccelnék ilyesmivel.
  • BenceYCE
    #39
    Áhh, már a terroristákat is sikerült odáig lebutítani, hogy azt sem tudják, hogy 08:46-van, vagy már eltelt 9 és elkezdődött a munkaidő! Tiltsuk be inkább az iskolákat, mert mi lesz ha rájönnek, hogy hány óra van és mikor hol vannak sokan?
  • ilf667
    #38
    ez egy valós és jelentős probléma, erős kezekkel kellene rendet tartani.
    sajnos néhány eltévelyedett lelke máris rossz emberek kezébe került, erre a tanulni képtelen oktondi babajagára nem szabadna semmilyen technológiát bízni, mert egykettőre terroristáknak adná el.
  • ATERRORISTA
    #37
    Sajnálom, de nem értem, miről van szó. Én regisztrációkor elsajátítottam a szabályzatot, azért hogy nehogy véletlenül valami szabályelleneset tegyek. A véleményem tartható, és nem offtopik, hiszen magánkézben lévő csúcstechnológiáról van szó, ahol nyilván megvan a veszély, hogy illetéktelen emberek, például terroristák kezébe kerül.
  • DrRadon
    #36
    Szépen játszol, de hidd el, ez a reged is hamarosan bannolva lesz. Gondolom a moderációs FAQ-t is akkor sajátítottad el, amikor az előzőt bannolták a sok terroristázásért járó elakadásjelzőháromszög puffer túlcsordulása miatt.

    Félre ne érts, én remekül szórakozom a bővített mondatszerkezet mögött megbúvó CS.N.T.K.K-n :))))
  • ATERRORISTA
    #35
    Ez biztosan mindentől megvéd, de az a kérdés, hogy nem juthat-e rossz emberek kezébe? Mert ugye akkor sokat nem érek vele, hiszen akkor ők majd rájönnek, hogyan lehet kijátszani az általad adott védelmet.

    Na de azt hiszem ellenanyag árulása a fórumszabályzat ellen való, márpedig én nem akarnék abba a hibába esni, hogy vétek a fórumszabályzat ellen!
  • ATERRORISTA
    #34
    Nem értem, miért kell sértegetned, mindössze neked akarok segíteni, hogy ne maradj tudatlanságban. Egymás sértegetése egyébként a fórumszabályzat ellen való, le is van írva a moderációs FAQ-ban!
  • gulyasandras
    #33
    Nemzetközi közjogból szinte mindenki ezt szerette volna húzni :)