72
-
lapaleves #32 akármennyire is nem akarnak vírust hekkelni, nem örülök neki, hogy ezer jöttment arc kezd majd el kamerát meg mobilt eregetni a kereskedelmi járatok által relatíve sűrűn használt légtérbe. azért gondolom annyira nem tesz jót egyik turbinának / vezérsíknak se a meglepetéscsomag.
mert ha jól tudom engedélyköteles a muri x méter felett. -
#31 Ez a cikk tipikus példája az esgé bulvárosodásának. Az eredetiben nincs szó világűrről, csak kísérletező diákokról.
Az viszont nem derül ki ebből a hírből, hogy CHDK-t (http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK) használtak Canon géppel, ami egy olyan extra funkcionalitást ad a fényképezőgépnek, amivel egy nagy csomó mindenre használható lesz. És az sem derül ki, hogy jó eséllyel lehet nektek is olyan gépetek, amire ezt lehet telepíteni.
Én ki fogom próbálni. -
#30 Én láttam, hogy az űrhajósok a HST javításakor 550km magasan is kaptak levegőt.
Gondolom az a trükk, hogy szépen kell kérni, és akkor kapsz. -
babajaga #29 Hát mégha értenéd is hogy levegőt alkotó molekulákról beszélek értelemszerűen. -
#28 -
putyi #27 azért ez a "levegőmolekula" elég sokat elárul. -
#26 Van eladó univerzális ellenanyagom, minden ellen hatásos megelőzés, tökéletes egy felső atmoszférából érkező vírustámadás ellen. Érdekel? Olcsón adom, csak 119900HUF egy havi adag.
(Rettegő idióták a világ legjobb biznisze...) -
babajaga #25 Neked csak azt kívánom hogy annyi levegőt kapjál csak mint 300km-en.Majd te is értenéd. -
babajaga #24 Ne keverjük már a légkört pár kóborló levegőmolekulával. -
#23 Project Excelsior -
ATERRORISTA #22 Sajnos annak a megtárgyalása, hogy ki a jó ember, nem erre a topikra tartozik, offtopik lenne, márpedig én semmi esetre sem szeretnék offtopikolni egy ilyen komoly, szakmai fórumon. Inkább magyarázd el babajagának, hogy miért nem kapnak az űrhajósok 300km-en levegőt, hiszen nem érti. -
#21 Az a több ezer km kb 800 km. link -
N3XUS6 #20 Kérdésedből látom neked nem ez a szakmád!
-
N3XUS6 #19 Na jó de ki dönti el, hogy ki a rossz ember? A rosszemberek szerint ők a jók és mi vagyunk a rosszak, akiket ki kéne irtani. -
#18 Hegymászók sem kapnak már elég levegőt 5 km felett. :) -
babajaga #17 "A Föld légköre valamilyen formában több ezer km-ig tart"
Akkor áruld el az űrhajósok miért nem kapnak levegőt már 300km-en? -
ATERRORISTA #16 Szerintem az lenne a legjobb, ha a rossz embereket megölnék a jók. Ez elég egyértelmű és hatásos lenne szerintem, és akkor nem kellene attól félnünk, hogy az ilyesmik nehogy a terroristák kezébe kerüljenek. -
kvp #15 Igaz, hogy csak 18 merfold magasra mentek, amit repulovel is el lehet erni, de akkor is szep teljesitmeny es van par nagyon jo fotojuk. Magyarorszagon is van ilyen probalkozas, de ezekre itthon nem nagyon van meg 150 dollar sem. -
#14 Ne vitatkozz vele, csak trollkodik. -
N3XUS6 #13 Nekem inkább az jutott eszembe, hogy a mai gyakorlatilag szemétre kidobott tárgyakból összeállított berendezések képesek a legmodernebb technológiát semlegesíteni és itt nem feltétlenül fizikai pusztításról van szó. -
torreadorz #12 "Itt megint csak arról van szó, hogy olcsó, de veszélyes technológia van mindenféle emberek kezében
..
Akkor majd mondogathatjuk: Miért hagytuk, hogy a terroristák kezébe kerüljön? "
És hogyan akadályoznád meg? Nézzük csak miféle veszélyes technológiát használtak:
-1 db ballon
-némi hélium
A hélium kiváltható meleg levegővel is (mivel egy terrorista nem feltétlen az "ürbe" akar kijutni) pl. egy gyertyával.
A ballon meg néhány lufival.
Akkor ezután minden lufi és gyertya árusnak nyomon követhetőnek kellene lennie?
Vagy betiltani a lufikat meg a gyertyákat?... Arról nem beszélve, hogy ennél sokkal egyszerübb és hatékonyabb módjai is vannak, ha valaki terrortámadást akar kivitelezni -
N3XUS6 #11 Igen de világűr általában ugye nem egy táblával kezdődik, amin belül van még belélegezhető levegő, azon túl viszont csak a jéghideg halálos vákuum.:)
A Föld légköre valamilyen formában több ezer km-ig tart!
Szal akkor a NASA meg az oroszok is kapják be, kínaiak meg pláne a tájkonautájukkal? -
N3XUS6 #10 Megmondom őszintén nekem is ez jutott először eszembe, csak nem mertem leírni, khmmmm.
Mert ugye ott volt egy pacák, aki robotrepülőt épített interneten rendelt cuccokból, vagy egy másik aki EMP fegyvert gyártott a roncstelepről összebuherált mikrosütőből. De lehetne mondani a palesztin terroristákat is, akik kályhacsőből csinálnak rakétát.
-
#9 dejó.
egyszer talán énis tudok ilyet csinálni. megfelelő műszaki tapasztalattal. csak ahoz még sokat kell tanulni. az ilyen dolgok mindig ösztönöznek. -
#8 Abból, hogy nincs nemzetközileg elfogadott definíció, még nem következik, hogy világűrnek lehet nevezni azt a magasságot, ahol még van elég levegő ahhoz, hogy kellő felhajtóerőt szolgáltasson egy léggömbnek. Mert ahol van ennyi levegő, ott még bőven nem lehet űr...
Szeptember közepén még ennyire uborkaszezon lenne, hogy ez hír lett? -
ATERRORISTA #7 Itt megint csak arról van szó, hogy olcsó, de veszélyes technológia van mindenféle emberek kezében. Én előre rettegek attól a naptól, mikor majd egy rossz akaratú ember rájön, hogy megtöltse ezt az izét valami méreggel vagy vírussal, és lehetetlen lesz bemérni, visszakövetni, honnan engedte el ezt a ballont. Akkor majd mondogathatjuk: Miért hagytuk, hogy a terroristák kezébe kerüljön? -
Szefmester #6 nem fintorgás, csak tényközlés.. -
N3XUS6 #5 wow! Kúl!
Amúgymeg:
"There is no international agreement on the vertical extent of sovereign airspace (the boundary between outer space— which is not subject to national jurisdiction— and national airspace), with suggestions ranging from about 30 km (the extent of the highest aircraft and balloons) to about 160 km (the lowest extent of short-term stable orbits). The Fédération Aéronautique Internationale has established the Kármán line, at an altitude of 100 km (62.1 miles), as the boundary between the Earth's atmosphere and the outer space, while the United States considers anyone who has flown above 50 miles (80 km) to be an astronaut; indeed descending space shuttles have flown closer than 80 km over other nations, such as Canada, without requesting permission first.[1] Nonetheless both the Kármán line and the US definition are merely working benchmarks, without any real legal authority over matters of national sovereignty."
(wikibő van)
-
#4 Grat nekik.
A sok "nóbeldíjjason" pedig istenien lehet szórakozni. -
Epikurosz #3 További jó fintorgást! -
T0nk #2 Ez legjobb indulattal is csak magaslégköri fényképezés. Technnikailag ügyes, meg minden, de nem világűr. Ahhoz minimum egy űrugrás kell parabolapályán minimum 100 km magasra, vagy egy alacsony földkörüli pályára kell állni, de ahhoz 33MJ mozgási energiát kell közölni a szondával. És még LEO-ról is a légkör fékező ereje miatt egy idő után visszapottyan.
Szóval nem hülyeségből rakétázgatnak ezek az elavult gondolkodású idióta vén tudósok... -
#1 Nem akarom kisebbíteni a próbálkozás értékét, ám tudomásom szerint a világűr határának a 100km körüli magasságot szokták nevezni:
"Melvill broke the 100-kilometer (62.5 mi) mark, internationally recognized as the boundary of outer space'