107
-
#107 De támogatja 2 sempron is, fail.
AM2 prociknál nincs is F és G típustól lejjebb, mivel az azelőttiek 939-esek, ergo minden am2-es nem sempron támogatja, előtte meg azért nem mind, mert nem is létezett még a technológia... ez is fail.
Tehát amióta ki lett fejlesztve csak a legalsó ultraolcsó kategóriában van olyan hogy "ki-ki hagyogatott procikat a "jóból""... van a zsintelnél a qx-ek ultraolcsó kategóriába tartoznak? :D
Legalább a wikipédiát normálisan tudnád értelmezni te szerencsétlen. -
cateran #106 Másik nyomoronc..A Sempronok pl. nem támogatják a dolgot (ha már olcsóbb procikról beszélünk)amúgy meg az AM2 sorozattól,azon belül pedig az A64 és A64x2 F és G tipusoktól felfele....
Úgyhogy mind2 cég ki-ki hagyott procikat a "jóból" -
#105 "futtatásához szükséges méregdrágra 2magos+HW virtualizációs processzorral csak azért, hogy az egyébként csóró, olcsó"
Még jó hogy az én 1 éve méregdrága 11k-ért vett 4400+-os x2-m tud hardveres virtualizációt.
Nem a zsintelből kell kiindulni, amd nem tiltogatja a virtualizációt még a legolcsóbb processzoraiban sem, csak a zsintel. -
scarabeus86 #104 Az én procim sem támogatja a virtualizációt, de megvagyok nélküle. Viszont a virtual pc 2007 simán fut a gépemen, ingyenes, érdemes kipróbálnod, hamár ennyire nyomulni akarsz ezzel. -
scarabeus86 #103 ratatata: haladni kell a korral, akinek nincs pénze új hardverre, az ne a win 7-et szidja, hogy milyen nagy a gépigénye, inkább csendben lapuljon a régi gépén a crackelt Xp-vel.
a cikk témára visszatérve: életemben nem használtam még dx10-es játékot, szal engem különösebben nem izgat ez, továbbra is maradok az nVidiánál. -
#102 Az XP szar dumát szerintem meg te felejtsed el. XP SP2 után soha nem volt kékhalálom, csak hardverhiba esetén. A hiba talán a userban van. -
Grifidos #101 Ne etessétek a trollt, már így is ide szokott... -
Szefmester #100 ratatatatatatattata.. hogy lehet az hogy a csodás soselinuxra képtelenség egy ati drivert feltelepíteni pár kattintásból? valóságos David Copperfildes bűvészshow kellett ahhoz hogy eljussak addig hogy települ.. majd kezdhettem a linux installt előről mert a sose drivere hulladék volt.. Értem én hogy az Ati hibája a hiányos drivertámogatás, de mégis hogy lehet az hogy egyes disztribeken működő csomagok vannak? Egyszerűen nem értem hogy az ultimét linuxod nem kompatibilis egy másik ultimét linuxal, és hogy lehet az a linuxosok rühhelik a saját disztribükön kívül az összes másikat.. Felraktam a sosét itthonra, lenzéett az összes ubuntus, redhatos, és tököm tudja még miféle linuxal rendelkező emberke, ahogyan a winfososok is... Szóval a linuxosoknak egyetlen egy közös tulajdonsága van: Rühellenek minden más Oprendszert ami nem az Ő telefonteljesítményű gépükön csinál fullHD-s 3D-s látványt kínáló Crysys-t 3xos windowz emuláció alatt normál FPS-el..
szánalmas ember vagy ratyitya... megpróbáltam a te szinteden elmondani a gondolataimat, de nem tudom mennyire sikerlt.. lehet csak annyira voltam érthető mint te szoktál.. -
#99 Szerintem azok az emberek boldogok lesznek, hogy nem állsz velük szóba. Mindenkinek jobb lesz így hidd el. -
#98 "ha mondanátok akárcsak egyetlen okot is amiért többek közt az ide látogatók nagytöbbsége feltelepíteNÉ akkor már régen nem nyomnám itt az igét, hanem odábbállnék pl. egy Linux fórumra"
Oké, itt egy ok. Jobb szebb mint az XP és stabilabb. Na mostmár húzhatsz a linux forumra. -
#97 Hajrá, akkor ne irj ide és húzz el valamelyik virtualizációs ablakodba. -
cateran #96 "ha rendelkezik az XP-mód futtatásához szükséges méregdrágra 2magos+HW virtualizációs processzorral"
Ezt meg hol álmodtad,te szerencsétlen? Teszem azt a 100000 éves E6300-as is jó a c2d családból( bár nem mindegyik c2d-nek van virtualizációs képessége..),de még az Atom Z520 és afelettiek is... -
Hunreal #95 NE haragudj, de te egy nagyon buta ember vagy... -
#94 a visztát mindenképpen megéri majd lecserélni, bár aki visztát telepített (az a 15%) a gépére én azzal már elvből nem állok szóba, nemhogy még win7-et telepíccsek neki. -
Skyline #93 Egyébként még írj soksok okosat,a negyedét sem olvasom el,bőven elégvlt párszor az osobaságaidból,annyi közöd van az egész témához mint egy párórás naposcsibének a kvantumfizikához:DD -
Skyline #92 Csipogj még valami hasznosat nekünk Ártúúúúú!
(Nem lehetne lebanolni végre ezt a baromarcút meg az összes regjét? Tök egyértelműen ír állandóan:DDD -
#91 mindezt "potom" 10 gigába "belezsúfolva", amellyel ez minden idők legbehemótabb OS-e.
-
#90 Ide nem IQ fighter harcos kell, hanem egy elfogadható OS-nek kell maradnia: ez pedig a Windows XP. A kész tények önmagukért beszélnek, egy bukott Vista után a szar vonalat erőltetve próbálják most foggal-körömmel a Microsofték lenyomni az emberek torkán az újdonsült OSnek még jóindulattal sem nevezhető kakájukat. A 0 fícsör mellett egy hodály nagy bugos, lassú, brutálgépigényű és még ráadásul szopatós és drága is, ha mondanátok akárcsak egyetlen okot is amiért többek közt az ide látogatók nagytöbbsége feltelepíteNÉ akkor már régen nem nyomnám itt az igét, hanem odábbállnék pl. egy Linux fórumra segédleteket írogatni. Ha legalább a látszatot fenntartva egy új szkinnel lepték volna meg az embereket, de neeem még azt se kap a paraszt, hadd szokja.. a kezdő animáción és a gusztustalan szupertaszkbáron kívül mit kap még lássuk?
- Kap még egy gusztustalanul nagy , fél képernyőt betöltő Start Menüt,
- kap még egy DRM kernelszintű másolásvédelmet, amivel még a vadonatúj , gyári DVDket se lehet lejátszani, viszont 50%át a taszkidőnek elviszi vadászni,
- kap még egy buznyák UACot ami a másik 50%-át is elviszi a taszkidőnek,
- kap még egy rakás idióta , idétlen , semmirekellő szörvájszt amit ha fél évet önkínzó módon , látástól-mikulásig windowst tanul a paraszt akkor talán a rendszere összeomlása nélkül , biztonságosan lekapcsolgathat WinPE-vel , VLITE-tal, hogy maradjon 1% taszkideje, ami a boltba megvásárolt 4 gigaherces procijából 40 megaherces számítógépet varázsol
- kap még egy Windows XP módot, ha az Ultimét verziót vásárolja meg, potom 100ezer forintért, és ha rendelkezik az XP-mód futtatásához szükséges méregdrágra 2magos+HW virtualizációs processzorral csak azért, hogy az egyébként csóró, olcsó gépén spóroló, szakik, majd valószínű, hogy a legdrágább gépet fogják csak azért megvenni, hogy utána 10 órán keresztül izzadjanak az XP mód előcsikarásával, ahelyett, hogy a régi 200 megaherces gépét hagyta volna meg , a megszokott XP-vel és az évek alatt kínkeservvel beszerzett és konfigurált programjaival...
- kap még egy új nótpadot, és egy tuning paintot is !!!
ami miatt már minden kétséget kizáróan megéri váltani !!!
- kap még egy Internet Explorer 8-at amin a céges Eplorer 6-ra írt alkalmazások garantáltan NEM fognak futni, hála az MS "gondos kompatibilitásának" önnön szoftvereivel,
- kap még szuper biztonságot, mint amit anno az XPnél is behirdettek és csak idén vagy 200 kritikus sebezhetőséget foltoztak be(?) aminek a felét meg merem kockáztatni, hogy a Microsoft fejlesztőgárdája rakott bele trójai hátsóajtóként,
kap még parasztvakítást és annyi süket dumát, hogy még az is jóllakik vele, aki nem éhes.
-
cateran #89 Melyik részét nem érted,hogy ez a processzorok beépitett virtualizációs lehetőségét használja ki? Vagyis -javitsatok, ha tévedek-ez hardveres és nem szoftveres emuláció...
Másrészt meg balfasz vagy..már 4 gépre raktam fel a Win 7-et (2 laptop és 2 középkategóriás gamer desktop) Köszönik szépen jól vannak,tulajok sem panaszkodnak.. -
Skyline #88 ratatával felesleges vitáznotok vagy 20 (pl gettoharcos,stbstb) regje van elvakult microfost ellenes fanboy,rendszerint fröcsögi a mérhetetlen ostobaságait telenyomva 85 vegyes smile-val..
Egy iqfighter reg nemártana neki de az még nem volt. -
#87 Válasz a "sok" fajvédőnek, aki feltehetőleg egy fizetett, elfuserált Mikroszoft buherátor:
a beégés az az, hogy a többi, nyílt forráskódú, és egyéb virtualizációs környezetek ennél nagyságrendekkel kisebb processzoron képesek egyidejűleg 3-4 operációs rendszert emulálni a fos windózon, aminek a zárt forráskódjának a lekódolásánál részt se vettek, ezek a nyálverőgépesek meg a saját operációs rendszerüket nem képesek rendesen leemulálni, vagy azt is csak úgy ha a legbrutálabb 100ezer forintos ultimét szarjukat pokolod fel egy mai árfolyamon alsóhangon 150ezer forintos ketyerére... [nagy] dugják hát fel maguknak a windows 7esüket és maradjanak veszteg végre vele, hallani se akarok többet erről a huladék szarról, ami az első telepítésnél már azonnal kék halált dobott memóriahibával (!!!!) még egy virtuálgépben amiben minden a pic$ája alá volt tolva..
-
neoG #86 Asszem ennek a regednek is lőttek.Legalábbis ekkora égés után nem kéne többet használni -
#85 Úgy látszik, az Nvidia tényleg mindig is az erőre gyúrt, az ATI(AMD) meg az extrákra. Sokan szidták a GF4 MX 440-es kártyát is, de meglepő módon, amit elbírt, azt jól bírta.
Ezek a hibrid kártyák viszont nálam eléggé kérdésesek, ugyanis ha úgy megyünk, hogy mindent összevonunk, akkor a végén a PC-ből is konzol lesz. -
Abu85 #84 A Virtual PC szolgáltatás VT-X vagy AMD-V virtualizációs technológiát igényel. Ha a procid nem tudja, akkor ennyi. -
#83 "tehát ez nem csak játékokhoz lesz jó. pl egy folding@home, vagy boinc kliens dx11/openCL támogatással elég komoly kapacitás növekedést hozhatna, ha a cpu terheléséről áttérnének a gpu használatára."
Ezek jelenleg is elérhetőek már GPU-s verzióban, ehhez nem kell DX11. A DX11 ilyen szempontból "csak" segiteni fogja a programozók munkáját. -
#82 Jajj nemár. Tök hülye vagy a windowshoz, az miatt más venni fog hidd el. -
#81 Hát mielőtt letöltöd akkor ki van irva kreténnagy betűkkel, hogy csak hw virtualizációra képes processzoron megy. Hogy nem tudsz olvasni az már más kérdés. -
ozric #80 "Mert mi is kell egy GPGPU-hoz? Lényegében egy csomag technocol, egy proci és egy grafikus chip."
Kihagytad a lényeget, a GPGPU szoftvereket. A memória modell miatt vért lehet izzadni az optimalizálással, köszönhetően a 4 szintű memória rétegnek.
Bővebben itt. -
DragonKnight #79 "...pl. miután már az ember letöltötte a kb. 1 gigás VirtualPC és Windows XP csomagokat..."
Miután volt akkora fasz a kedves felhasználó hogy az ótvar FuSi laptopjának a PDA processzorán akarta futtatni a VirtualPC-t, amikor direkt megmondták hogy Virtualizációs támogatás kell hozzá.
Az hogy a gagyi laptopban a Tesco gazdaságos Intel szutyok ezt nem támogatja az már csak privát pech.
De azért le lehetett volna ellenőrízni.
Az lehet hogy a többi VM tud rajta futni, de hogyan??
"Ja egyébként valszeg csak annyi volt a baja, hogy nincs 1 giga ramom, csak 980 mega, mert 24-et elvitt a videoram"
Az azért gáz ha az emberfia nem érti azt, amit mond neki a rendszer és megpróbál okosnak látszani. -
Rexhawk #78 "Az nvidia-t két dolog tartaj életben.
Az első az agyatlan fanatikusok akik nem veszik észre hogy az nvidia 80-90ezer forintos kártyáit az ati 50 pénzért húgyba alázza.
A másik a kamu fiziksz effektelgetésük amikre SZERINTÜK csak a zenvidija kártya tud megjeleníteni ...lol..."
Fizetett AMD hirdetésünket olvashatták. -
ozric #77 "tehát ez nem csak játékokhoz lesz jó. pl egy folding@home, vagy boinc kliens dx11/openCL támogatással elég komoly kapacitás növekedést hozhatna, ha a cpu terheléséről áttérnének a gpu használatára."
Nehéz értelmesen vitatkozni azzal aki csak PR közleményeket olvas. A DX11 compute shader lényegében csak a vertex-, pixel-, stb shader bővítése minden hátrányukkal együtt. Arra kitűnően alkalmas, hogy rendkívül jól skálázódó algoritmusok (FFT, video codec, raytrace vagy R-eyes renderelés, stb) elszaladgáljanak. Viszont adatintenzív vagy random access algoritmusoknál behal, mert nincs megfelelő szinkronozáló és memóriakezelő utasítas benne, ami az OpenCL-ben igen (bár ott se mindegyik). Például a DX11 compute shader szálanként 32kB memóriát enged csak használni (TLS - Thread Local Storage). Ráadásul a feldolgozó blokkok között nem lehet közvetlenül címezni, csak szálcsoporton belül. Mindezek miatt a compute shader tökéletesen alalmatlan FEA (végeselem szimuláció - CAD módszer), matematikai, vagy orvosi (CT, MRI) képfeldolgozás a CPU-nál gyorsabb feldolgozására. Az meg hab a tortán, hogy az OpenCL az OpenGL-hez hasonlóan kiterjesztésekkel bővíthető, és az OpenCL 2.0 sokkal előbb fog megjelenni, mint a DX12. -
A1274815 #76 "a helyedben én is ilyen ideges lennék, ha fizetett microszoft buherátor volnék és ilyen csúnyán meggyaláznák a munkámat, "
Birom ezt a paranoid gondolkodást, mindenkit (le)fizet a a gonosz, fasiszta-náció-kommunista-ciónista-zsidó Microsoft.
"mert a 69-es hozzászólásom után fél júzer nem sok, de annyi nem fog itt win7-et telepíteni az már biztos,"
Grandiózus vagy már megint, nem kicsit hanem nagyon! Ki a fenének képzeled magad, hogy itt a te véleményeddel mindenkit manipolálhatsz és írányíthatsz! Főleg hogy többen is jelezték, hogy már rég telepítették sokan itt.
"nézd meg alaposabban azt a képet, hogy nem 700, hanem 1600 Megahertzes gépről van szó !"
Nem igazán érdekelnek a képeid. -
A1274815 #75 DX11 jön Vistara is. -
#74 a helyedben én is ilyen ideges lennék, ha fizetett microszoft buherátor volnék és ilyen csúnyán meggyaláznák a munkámat, mert a 69-es hozzászólásom után fél júzer nem sok, de annyi nem fog itt win7-et telepíteni az már biztos, nézd meg alaposabban azt a képet, hogy nem 700, hanem 1600 Megahertzes gépről van szó !
Van hozzá köze, hiszen ezt a DirectX-et a Winfossal nyomják mindig együtt.
Történetesen a DirectX11 a WinFOS 7-tel együtt fog kijönni, és gyanítom, hogy sem a Visztára sem az XP-re nem fogják -szándékosan- kiadni... Vagy talán esetleg a trójaival már kiirthatatlanul gyárilag intergált Visztára még kiadják... -
Szefmester #73 régebben még ott vergődtek hogy nem kell physix mert felesleges.. aztán szépen megvették.. és tádáá.. most erre verik a nyálukat.. -
A1274815 #72 "Jó kívánságok" feléd hotold:
-medve igyonrád vízet
-Columbo rajzoljon körbe
-A Joker kérdezzen meg téged hogy: "Akarod tudni hogyan szereztem ezek a sebhelyeket?"
Amúgy meg ne csodáld, hogy a Virtual XP nem megy az 700MHz-es ocska gépeden, Virtual Box fut Win7 alatt sőt a VirtualPC olyan verziója is, amihez nem kell VT/AMDV.
Miköze van a DX11-es kártyákhoz az "XP über alles" agymenésedhez? -
#71 Valószínű hogy én pont emiatt a Windows 7 miatt fogok megint 100ezer forintot számítógépre költeni, mert annyira elnyerte a tetszésemet ! Hajrá ! -
#70 Kiváncsi lesze ebből mit fognak nv-ék kihozni. -
#69 Imádni fogják ezt a Windows 7-et az emberek ! Igazán felhasználóbarát, pl. miután már az ember letöltötte a kb. 1 gigás VirtualPC és Windows XP csomagokat, feltelepítette és néhányszor újraindította a gépét, közni, hogy nem található a gépben virtualizációs technológia. Nem baj VirtualBoxba vagy VMware-be eddig is tudtunk XP-t emulálni, még akár Linux alól is, de nem gond, ez a Win 7 mindenél többet ér !
Ja egyébként valszeg csak annyi volt a baja, hogy nincs 1 giga ramom, csak 980 mega, mert 24-et elvitt a videoram
-
Skyline #68 Az nvidia-t két dolog tartaj életben.
Az első az agyatlan fanatikusok akik nem veszik észre hogy az nvidia 80-90ezer forintos kártyáit az ati 50 pénzért húgyba alázza.
A másik a kamu fiziksz effektelgetésük amikre SZERINTÜK csak a zenvidija kártya tud megjeleníteni ...lol...