79
-
Epikurosz #39 Különben sajnálom az egereket, a kis aranyosokat. -
Epikurosz #38 "Egy ember lebegtetésére alkalmas változat azonban még bőven meghaladja műszaki képességeinket, tette hozzá Liu."
100 év múlva mosolyogni fogtok ezen!
A szuperkavitációs torpedókon is, amelyeket én is láttam a tévében.
A másik: szerény véleményem szerint a sejtek nem tudják, hogy ők most a gravitációs mező hiánya, vagy annak hatását kioltó elektromágneses mező miatt levitálnak. -
kvp #37 "meg kell fordítani a Hublet"
Ez mar a megforditott valtozat. A hubble rokonai katonai kemmuholdak. Mivel mindet sikerult palyara allitani, ezert a tartalekpeldanyt kapta meg a nasa. Tettek meg ra par extra muszert es felkuldtek. Normalis fotot pedig nagyon nehez nagy tavolsagbol tukrokon keresztul csinalni. Mert egy ekkora magnes kozelebe egy femalkatreszeket tartalmazo fenykepezogeppel nem tanacsos odamenni. -
lapaleves #36 csak nehogy a macskák kezére kerüljön. -
MacropusRufus #35 tudhatna, de nem tud. még... -
MacropusRufus #34 meg kell fordítani a Hublet :)) -
Sir Ny #33 annál sokkal többet, akár hangsebességgel is tud menni. (igen, tudom, és nem érdekel) -
MacropusRufus #32 Szuperkavitáció: "A szuperkavitáció jelensége akkor lép fel, ha a kavitáció nem csak néhány gőzbuborékra terjed ki, hanem a folyadékban nagy sebességgel haladó testet teljes egészében gőzköpeny veszi körül. Ezt a jelenséget használják ki újabban szuperkavitációs torpedóknál. Az első szuperkavitációs torpedó, az orosz Skval rakétahajtású eszköz, igen nagy sebességet ér el a víz alatt. Hátránya, hogy az erős zaj és a rakétából kiáramló gázok miatt könnyen felismerhető és lokalizálható."
forrás: wikipedia -
Sir Ny #31 -
MacropusRufus #30 valami olyasmit gagyogtak, hogy a nagy sebesség miatt egyfajta levegő buborék képződik a test körűl ami jelentősen csökkenti a közegellenállást. A torpedó a szuperkavitáció nevű jelenséget használja ki. A cuc neve Barracuda és elvileg akár 800km/h sebességet is képes elérni a víz alatt!
-
neoG #29 Csillió fényévre lévő csillagokról csodás képeket tudnak készíteni, de egy 10 centiméterre lévő egérről nem tudnak egy normális fotót csinálni -
Szemjuel #28 jaj tényleg de hülye vagyok :S:S miért ragadtam le a hajócsavarnál azt nem tudom... :D hiszen a víz alól indított rakétákat is egy gázbuborék veszi körbe nem? :) -
jamborl #27 A kis egerkek minket tesztelnek, az embereket, termeszetunket, viselkedesunket, annak fuggvenyeben hogyan reagaulunk egy-egy tettukre, cselekvesukre, reakciojukra, kimulasukra. Mivel tudniillik, csak sokan nem tudjak, pedig igy van, hogy az ember csak a 3. leginteligensebb leny a foldon.
A masodik a delfin ;) -
#26 Ja, csak az nem vákuum. Kis nyomás, de nem nulla. -
kvp #25 "Asszem az oroszok dolgoztak rajta."
Rendszerbe is allitottak oket. Legutobb egy ilyen miatt robbant fel az egyik tengeralatjarojuk, amikor inditaskor besult. Kavitaciot hasznalnak, tehat a torpedo a mozgasi energiaja altal keltett kisnyomasu zonaban kialakulo gozburkon siklik.
ps: Az egeres kiserletet egy 90-es evekbeli tudomanyos musorban mar mutattak, csak akkor nem vizsgaltak az ellettani hatasat, mert csak par percig ment a kiserlet. (mindenesetre orulten porgott a kiseger es probalt valamibe kapaszkodni) -
waterman #24 éppen azért mert a kavitációs torpedók egy buborékban haladnak nagy sebességgel, nem hajócsavar, hanem rakéta tolja őket. -
#23 Neki nem kell dolgoznia rajta, elég sokan megtették helyette. A kulcsszó: oriási sebesség és kavitáció. Asszem az oroszok dolgoztak rajta. -
Szemjuel #22 az utolsó kérdés engem is érdekelne :D de végül is szerintem lebeg az is :D nedvesség abban is van.. :D -
#21 Assemmi, de lehetne csapatni olyan hajóval a sarki jég alatt! Hogy néznének nagyokat a bálnák?!?! -
Szemjuel #20 de az egy olyan szerkezet ami folyamatos mozgásban van, nagy sebességgel, és a hátul lévő szárnyak irányban tartják(gyanítom azt nem veszi körbe semmi, mivel akkor irányíthatatlan lenne és meg se bírna mozdulni mivel a 'hajócsavar' a semmiben pörögne :)
-gondolom én, aztán remélem jön valaki okosabb aki leírja pontosan hogyan működik:)- -
MacropusRufus #19 a Discovery-n nyomtatták a németek új torpedóját ami a tervek szerint
hangsebességgel megy majd a víz alatt, mert egy levegő buborék veszi körbe.
Érdekes volt. Tervnek nem rossz, ha megvalósúl akkor viszont félelmetes fegyver lesz, nincs hajó ami el tudná kerülni a támadást. -
#18 Az egér erre való.
Másrészt akkor nyilván nem nyírja ki az egeret. Vagy nem olyan gyorsan, hogy számítson. Téged meg max 20 év múlva tesznek ilyenbe, ha egérméretre növelni 20 évig tartott...
Egyébként gyanítom nem kevés áramot eszik a ketyere, másrészt nem hiszem, hogy hónapokig akarják az egeret súlytalanságban, de főleg olyan kis helyen tartani...
Egérszart is lebegteti a mágnes? -
#17 Szegény egerek. AZ erős mágnese tér kinyírja szép lassan az embert, így az egeret is. Ráadásul nem antigrav, ahogy már itt többen elmondták. Szóval bullshit. Én nem szeretnék egy kurva nagy (működő) elektromágnesben érezni a súlytalanságot, köszike...
Mondjuk az erős mágneses térnek az egérre gyakorolt fiziológiai hatása jócskán megmásíthatja/hamisíthatja bármely kísérlet eredményét, szal. még arra sem jó, amire használják, nem?! -
Szemjuel #16 hát igen, még elméleti szinten is képtelenség létrehozni egy ilyen tengeralattjárót :S:)
érdekes látvány lenne ahogy "belezuhan" a tengerfenékbe :D -
uwu #15 A gondolatmeneted több sebből vérzik.
1. A "vákumbuborék" felszíén ébredő erőrendszer kiegyensúlyozatlansága.
2. A tengeralattjáróra ható felhajtóerő hiánya.
3. A tengeralattjáró haladási irányába eső víz elmozdításának hiánya.
Még biztos van pár dolog, csak most első ránézésre ennyi. Sajnos egy fizikai képtelenségről elég nehéz tudományosan értekezni, ezért elnézést, ha helyenként félreérthető amit írtam. -
szabi0 #14 Vízfejűek előnyben.
Üdv
szabi -
#13 Vákuumbuborék!! XDDDDDD
Ezen azért dolgozz még egy kicsit szerintem... :D -
#12 És te golyót? -
JL666 #11 cirkusz egereknek
segélyt nem kapnak? -
Caro #10 Itt azon lenne a lényeg, hogy a diamágnesességből származó erő térfogatilag hat, nem felületileg.
Vagyis az egér szempontjából tényleg olyan, mintha nem hatna rá a gravitáció, ez különbözteti meg pl. a repülőgéptől, ahol a szárnyakra hat csak felhajtóerő, és ez tartja az egész gépet.
Más kérdés, hogy szövetek között azért ébredhet valamekkora belső feszültség (attól függően, hogy mennyire diamágneses anyagokból állnak). -
Zedas #9 Kyronnak van igaza:
"The magnet pushes the water inside the animals up, making them fly"
Szóval ez korántsem hiteles szimuláció, legalábbis molekuláris szinten semmiképp. -
torreadorz #8 "Mondjuk a mágneses víztaszítás alkalmas lenne arra, hogy egy tengeralattjáró egy lég- vagy vákuumbuborékban haladjon nulla ellenállással."
Ja de gondolom ilyenkor a buborék is együtt mozogna a tengeralattjáróval, aminek meg szintén lenne vizellenállása, a nagyobb méret miatt mégnagyobb mint a hajónak...
-
feri79 #7 Hát igen, ennyi erővel a repülőgép is lebeg, csak ott nem mágnest használnak hanem levegőt, de ettől még nem lesz mikrógravitáció a repülőn -
uwu #6 Honnan tudják, hogy a lebegő egér súlytalanságot érez?
Mi van ha mondjuk a magasabb víztartalmú szerveinél fogva érzi egy kicsit fellógatva magát mondjuk 2-3%-nyi g-vel-vel?
A csontjaiva biztos nincs annyi víz mint mondjuk a veséjében. -
endrev #5 Mondjuk a mágneses víztaszítás alkalmas lenne arra, hogy egy tengeralattjáró egy lég- vagy vákuumbuborékban haladjon nulla ellenállással. Igaz, erre spéci víztaszító festék is alkalmas lehet. -
endrev #4 "és Ha Kryonnak van igaza"... -
endrev #3 Kételkedem benne, hogy valóban képesek árnyékolni a gravitációt, és a Kryonnak van igaza (tehát nem árnyékolják), akkor az egér egyáltalán nincs súlytalanságban, ergo a dolog nem alkalmas az eredeti célra: a súlytalanság biológiai hatásainak vizsgálatára.
Jó lenne többet tudni a folyamatról, amelynek akármi is az alapja, persze szenzációs. -
Kryon #2 Diamágnesesség, a vizet taszítja a mágneses tér, és mivel az élőlények nagyrészt vízből állnak így erős mágneses térrel lebegtethetők.(javítson ki valaki ha tévedek) -
#1 Nagy kunszt, ilyet én is tudok...a képen nem látszik, de ott a hasán a mágnes
Egy hozzáértőtől amúgy szívesen venném, ha elmagyarázná, hogy lehet mágneses mezővel egy élőlényt lebegtetni...tudom, ezt már csinálják évek óta, de akkor sem értem :-)