CNC-Hírek,Észrevételek!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az enyém az 60x60as, és csak kettõ van benne, mondjuk ez marógépen készült, és figyelembe kellett venni, hogy milyen T-horonymaróink voltak.
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
A 20x20-as kockába szeretnél még 6db kisebbet? Gyorsan leskicceltem, ez azt jelenti, hogy minden kockának 0.75-ös fala lenne (ez nem túl sok), és ekkor tudsz, 0.75-ös beszúró késsel dolgozni(elméletileg,papíron)
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
a precíziós satukban a põofáknál van 2kis gumi
arra van,hogy a satuba rakott anyagot lehuzza,nem kell kalapálgatni
nem tudja valaki a guminak a méretét? akár kábéra?
ilyesmit szeretnék mint ez a fa tengeralattjáró
NCT vezérlõhöz nem tudtok valamiféle szimulátor programot, amivel tudnám gyakorolni a programozást?? nagy segítség lenne!
mert a sima csöveknél, oválnál nincs nem észrevehetõ a lenyomat!
és azt tudja valaki hogy milyen anyagból kéne készíteni a szerszámokat pofákat hozzá hogy ne legyen lenyomat!
vagy csak annyin múlik hogy hogyan állítod be a gépet?
ilyen gépen dolgozok
tegnap beszart, zártszelvényt hajlítottam! és a szerszám támasztó pofa nem ment vissza a végállásba a támasztó, amin van az ment vissza végállásban és ami végzi a hajlítást visszafelé menve összeütköztek automatán volt a mûvelet.
van rajta végállás kapcsoló és azon túlment elõre irányba!
kijött a szerelõ és még mindig nem tudták megcsinálni! a támasztónál leengedtük az holajat és visszatoltuk levegõtelenítettük ekkor jó volt egy darabik majd egy idõ után jön elõre és megint nem megy vissza csinál olyat is hogy kézi üzemmódban nyomom elõre és félúton megállítom de nem áll meg hanem szakaszosan megy elõre.
a nullpont meg elment két fokkal ami a hajlítást végzi az lánchajtással mûködik gondolom az ütközésnél megnyúlott a lánc laza is volt és állítottunk rajta!
<#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT
Ahogy te sem!<#vigyor2>#vigyor2>
Azért este remélem meglátogatsz!<#wink>#wink>
Manapság nem számít annyira a végzettség! Szerintem ugyanaz a helyzet mint a nyelvvizsgával...nem az a fontos hogy van-e,hanem,hogy tudsz-e beszélni...
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menõ:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
A muszaki rajzolo is csak azért van meg mert országos versenyen bejutottam az elsö 10be. bezzek pont abban az évben nem volt olyan extra jutalom hogy felvegyenek egy általam megjelölt föiskolába, mint elötte éven.
Én mindíg így csinálom!
Aztán jön a károk helyreállítása és a TMK hívása!<#vigyor>#vigyor>
A szakember az szakember!<#wink>#wink>
Teszteletlen program-elõtolás 120%-nyeeeeeeee
már dobja is ki a vasat, aztán mindenki menekül:)))Igen nagy móka!
A sikeres korrekciókról nem is beszélve, ami után a masina a forgácskihordóba akarna lemenni, csak van közbe egy tokmány meg fõorsó (na nem mintha ez számítana neki <#taps>#taps>)
A képzett CNC munkás az ritka, ezért megbecsülik a munkahelyén. HA van neki. Az anyagi meg olyan amilyen. de inkébb külföld.
Én személy szerint kézi forgácsolásban vagyok inkább otton, CNC-t is tanultunk de csak érintõlegesen. Programoztunk különbözõ alakzatokat, de csak teszttel futtattuk. Nagyon vigyáztak anno azokra a gépekre. Lehet tulságosan is. Kicsit bánom, hogy nem mentem bele jobban, de akkor is kézi forgácsolás rlz :) sztem közvetlenebb a kapcsolat a fémmel. egy burkolaton kersztül nézni, hogya gép legyértja egy megírt program alapjén nem olyan élvezetes.
Védõszemüveg, szem-kéz koordináció, emulzió szag, + forgácshegyek :) az a zsír xD
de jo moka volt anno ma mar nem csinalnam ezt a szakmat nem nekem valo viszont legalabb nem esek ketsegbe ha "kitorik a szek" laba nem ugy mint a mai fiatalsag:)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Persze ha acélmegmunkálás van, annak mindig lesz egy jellegzetes mûhelyszaga :)
Én alumíniummal dolgozok, ott semmi extra.
Ez már CNC Marógépen(DeckelMaho-TNC430-as vezérlõvel) készült.
púúúúú
gepgyartastechnologus szakon vegeztem anno umszkiba es rendesen megtanitottak a szakmat.. mondjuk az teny hogy az emuzio szaga megutaltatta velem az egeszet:D
kevesen helyeszkedtek el suli utan a szakmaban de aki igen az jol keres jo allasa van (nem feltetlenul cnc-skent hanem anyagvizsgalo etc.)
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
Pedig olyan embernek aki keni vágja a cnc maró kezelést és programozást, kapásból lenne állásajánlatom 2 mûszakba gép mellé. Sõt, gyanítom minden városban akadna helyük, ráadásul átlagon felüli bérezéssel.
Arról nem is beszélve, hogy az elméleti oktatás édeskevés. Kb pont olyan szartseér kategória, mint a diploma manapság. Átrugdossák az embereket kettessel, aztán mikor lediplomázik azt hiszi tud is valamit...lol. Régen amikor technikusok egész nyarakat töltöttek gép mellett, meg minden második hét az oktatás alatt is kötelezõen mûhelyben zajlott, na ott még készültek szakemberek...
PSP user n\' soon ps3 user too :)
nem azt mondom hogy én proff vaok de sok minden van ezen a területen belül amit meg kell tanulni....
GGMU
Command & Conquer: Forgácsoló
Szeressük a zacskós tejet