CNC-Hírek,Észrevételek!

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

16gaborm
Ezt a hsz. kinek szántad?

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

tigeroo
uh most szerintem csökkent a srác affinitása a téma iránt 😄DDDDd
és jól is mondja.

Bruk
3. éve tanulok gépésznek azaz még 2 évem van hátra aztán leérettségizek és utána még maradok 2 évet valami mittudom én milyen képzésen ami után kapom meg a jó szakmákat. 😊

Doomista
Akiket ismerek CNC szakembereket, azok mögött 10-20-30 év hagyományos gépi tapasztalat van. Na viszont a mostani világban pár éved van, hogy csak a hagyományos gépeket tanuld meg valamennyire...aztán van azon maradsz, vagy mész a CNC, NC-re, avagy olyan tanfolyam ami az összeset tartalmazza. Elég kevés az idõ.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Bruk
Hát igen.. 2 éven át inkább csak kis esztergán dolgoztunk meg lakatos munkákat végeztünk.. ezen az éven elkezdtük az elméleteket.. és igen... nagyon nehéz. 😄

Bruk
Hát nekem minimum cnc-re, hegesztõre meg géprajzolóra lesz papírom. Ha itthon nem is, külföldön igen lehet ezekkel keresni... bár itthon is keresett szakma.. elég belenézni pár hirdetésbe.

Doomista
Én is e szakmában vagyok...ennyi.

De ha nem vagy tisztában az alapokkal...[anyagismeret,irányítás technika,hagyományos gépek (eszterga,maró,köszörülés,és egyébbel), akkor fogsz szívni...A maró CNC gépeknél , már a befogás is nehéz...elvégre hogy kell megfogni egy ilyen olyan munkadarabot, hogy ha oldalról marod, akkor ne essen ki...ezer féle befogás van...ahhoz is ezer féle befogó darab. Nah meg ha CNC, akkor már NC is...nem de ? Nah meg nem egy féle programozás van...van a "G" kód, és van párbeszéd kód. Ez is két külön dolog, persze hasonlóság akad. Suliban például hunor gépeken a G kódot tanulhatod, de egy Deckel Maho CNC gépnél már párbeszéd kód van. Vicces, lenne, ha suliban megtanulod a G kódot, odaállsz a munkahelyen a géphez, és hoppá, ez nem hunor, amit te tanultál, és párbeszéd kód van rendszerben...nem tudsz hozzá kezdeni sem...nagyon figyelj, ha elvégzed ezt a tanfolyamot, hogy hova mész dolgozni. És igen, keresett szakma ez, és jól fizetõ, ha nem zöld gombos leszel, hogy berakod a munkadarabot a CNC gépbe, és megnyomod a zöld gombot. Na meg nagyon nehéz szakma...de ezt már csak az tudja, aki tanulja, és egyre jobban látja be, hogy mi minden van e szakmában.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

King of Roads
vótam nyitás után

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

azjóaz 😄
16gaborm
Amúgy nem tudom hogy vagytok vele de senki nem mondta hogy 10hónap alatt meglehet tanulni a "szakma" minden aprólékát! 10hónapos a tanfolyam és misem várunk csodát tõle............<#mf2><#kocsog><#lama><#lama>

n3whous3
Egyéni probléma a környéketek akkor, még itt délvidéken is a városokban van hely ilyenre, pedig itt nem szokott a foglalkoztatás az egekben táncolni.

púúúúú

csak én vagyok ezen a fórumon olyan buzi,hogy cukrásznak tanulok?<#awink> 3.-os vagyok 😄

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

SLICK
5 évig tanultam ezt, meg is van a technikusi vizsgám. De kár, hogy csak Pest környékén és a Dunántúlon keresik jobban ezt a szakmát. Plusz külföldön. Én nem tudtam elhelyezkedni Hajdú-Bihar megyében, ott inkább elfele küldték az embereket a válság miatt.
Amúgy 10 hónap alatt lehetetlenség kellõen megtanulni ezt. Gyakorlat nagyon is kell hozzá, meg az anyagismeret.

Heffi
Pontosabban: nem ilyesmi, hanem ez.

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Heffi
Apámnak is ilyesmi a foglalkozása.
3 hónapja munkanélküli, sehova se veszik fel.

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

nonicks
nekem meg nincs BBC csak CNN!

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Bruk
Észrevételeim a dologgal kapcsolatban hogy az elsõ két évben mûhelyünk volt (lakatos, kis eszterga) meg elmélet volt az anyagismeret meg elsõ évben mûszaki rajz.
Idén:
Anyag és gyártás ismeretek
Géprajz elmélet
Géprajz gyakorlat
Mûszaki mérés
Mechanika
<#idiota>

Bruk
Én gépésznek tanulok. Ha elvégzem ezt a sulit kapok cnc esztergályos, hegesztõi papírt meg asszem kapok majd lakatosra. Emellett géprajzot is tanulok meg még ki tudja mit fogunk.. 😊

VRSDM
én is most kezdtem egyet szintén OKJ-s képzésben.
nekünk a teljes 2éves kurzus (ha nem lenne az elsõ ingyen 1.2millióra jönne ki) és 8modulból fogunk vizsgázni
én mondjuk CAD-CAM informatikusnak tanulok de hát végülis a CNC az közös pont.

u dont have to listen anybody else but me

Lacee
gratulálunk, a topic célja?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

KAMIONOS KOGYO
CNN<#buck><#banplz>

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!

Sickness
Ez az OKJ-s nem ad papírt arról hogy te programozhass, hanem csak a gépkezelésrõl. Az egy dolog hogy átveszik ezeket a programokat meg megíratnak velük egy két könnyebben legyártható dolgot, kb ennyi is marad... Meg 10 hónap alatt nem is lehetne megtanulni. Én jártam és kurvára nem élveztem D😄
Na jó a kézi forgácsolás az faja -.-

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Montanosz
nekem a BBC jobban bejön, legalábbis pontosabb a híranyag háttér)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

aha és?
n3whous3
Mert ki vagyok én? Ne mértem a hozzászólásodat. Egyébként meg úgy van, ahogy mondom, tesóm meg tud ebben erõsíteni, õ végzett mind2-t, CNC programozás is egy furcsa véletlen lett neki, mindenesetre kurvára semmit nem fog érni a tudásod, ha nem tudsz olyanokat, amik az esztergályos szakmához szorosan kötõdnek.

púúúúú

16gaborm
Mondod te....

Yeltzin
én már láttam ilyen gépet.... ez a hozzászólásom <#vigyor2>

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

n3whous3
Körülbelül ez lófaszt se fog érni, ha nincs esztergályos végzettséged szvsz, mert az anyagismeret, meg egy halom olyan dolog van, amit elméletben nem fogsz tudni elsajátítani, így gyatra selejt arányú cuccokat fogsz gyártani.

púúúúú

16gaborm
Nem mondod?<#mf2>

Sir Quno Jedi
Azé az tudod, hogy utána majd melózni is kell, nem dõl magától a píz?!? 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

16gaborm
Ez a cél!<#email><#crazya>

LeonSilver
Ha jól vizsgázol és szert teszel némi gyakorlatra akkor Európában bárhol eltudsz helyezkedni.Nagyon keresett szakma!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

16gaborm
Szeretettel üdvözlök mindenkit az új Topicomban!
Most kezdtem 2 napje egy CNC-Forgácsoló tanfolyamot,Felnõttképzés rendszerben!OKJS-s bizonyitványt kapunk majd a legvégén!Sajnos modul rendszerben kell vizsgázni,4idõközi vizsgánk lesz a 10 hónap alatt!
Ennek az egésznek nagyából 250.000FT lesz a vége!!

← ElőzőOldal 2 / 2