45
  • BaLeeX
    #45
    Tetszett a film csak tényleg marhára kiszámítható volt.
    Annál egyértelműbb nem is volt amikor a lökött főhősünk úgy ajándékozta oda a nyanyának a gombot, hogy bele sem nézett abba a qrva borítékba.
    Ez olyan egyértelmű volt, hogy fékezés után a rossz borítékot kaparja elő, hogy félelmetes. Így ami a végén a csattanó lett volna én már vártam, hogy mikor fog megtörténni.
  • RixosWalerius
    #44
    Nekem nagyon bejött:D
  • Blasta
    #43
    ez a film bizony egy kalap kaki lett sztem
    ezvan
  • dukey42
    #41
    "mindig sejteni lehetett a történéseket, a szereplők sorsát "
    szerintem az sem feltétlenül jó ha nagyon csűrik csavarják a sztorit

    vegyük például a tipikus c. nolan filmek, amik nagyon pörgőses, többszálon fut a sztori, hosszúak, stb, ezért nem éppen "könnyed szórakozás" nézni őket :)

    nem baj az ha egyes filmek (öt mondatban leírható sztorival) szimplán szórakoztatnak..
  • dukey42
    #40
    a "sorvadj el"-ben is magyarul beszélnek a cigányok (ezt nem láttam a listán)
    egyébként nekem az év horrorja eddig, Sam Raimi hozta amit vártam, remek film
  • Derapo
    #39
    Nekem nagyon tetszett igazi régi vágású horror mozi.
  • Chaosman88
    #38
    ITT találtam egy weboldalt, ahol elég sok filmből össze lettek gyüjtve a magyar jelenetek :)
  • kukacS3K
    #37
    általában nem nagyon fognak meg a horrorok de ettől biztos beszarnék mert félek az öreg néniktől:D
  • DaemoonHunter
    #36
    Szerintem jó film volt! Nagyon jól eltalálva, vegyesen megfűszerezve fekete humorral, kis paródiával, és persze horrorral, ami a vázat adja. Alap hogy nem kell vérbeli "beszaratós" horrorként tekinteni rá...nem is annak szánták.
  • jozef1976
    #35
    Szürke,átlagos,számomra egyszernézős filmre sikeredett,akár az Unborn. Az egyedüli pozitívum a jónéhány Evil Dead-re hajazó jelenet és kamerabeállítás volt. A túlzott hype okozta csalódás vaskos iskolapéldája...
  • Atisz #34
    Nos ez valóban nem örvendetes, de biztos vagyok benne, hogy az átlag amerikai mozinézőnek fogalma sincs róla milyen nyelven hadoválnak (nincs kidomborítva). Ráadásul a magyar tényleg gyönyörű és egyedülálló nyelv, ezért különösen jó az ilyen misztikus maszlagok interpretálásánál.

    Sokkal nagyobb szívás, hogy Magyarország Európában nagyobb lapok hasábjain szinte kizárólag a (vélt) rasszizmus kapcsán szerepel. Mondanom sem kell, hogy az ilyen emberek, akik ezeket az információkat szivárogtatják ki (sokszor teljesen alaptalanul) és így tüntetik fel Magyarországot, okozzák az igazi problémát, nem pedig az ilyen "magyarul beszélt a cigány" és ehhez hasonló esetek.
  • PokerFace
    #33
    Jól van, ez is igaz, de nem erre gondoltam konkrétan, hanem hogy a mozinak is vannak előnyei, sőt, ha jó időpontot fogunk ki csak előnyei vannak (nincsenek zajongó, csámcsogó emberek körülöttünk).
    Természetesen máshova is el kell menni haverokkal, de most a téma a moziba járás.
  • Yv@n
    #32
    Nemtudom, haverokkal inkább olyan helyre megyek, ha már ki tudunk mozdulni, ahol az együtt eltöltött idő nem abban merül ki, hogy egymás mellett ülünk a sötétben :)
  • PokerFace
    #31
    Ok, akkor 1000 ft, de akkor is ezt nem érti itt sok kocka, hoyg kimozdulsz haverokkal barátnővel bárkivel, és "programozol", nem otthon ülsz a monitor előtt, hanem egy nagy vásznon, dübörgö hangfalak közt élvezheted az adott filmet, de ezt hiába mondom olyanoknak akik képesek egy félig székhátulját mutató mozifelvételt nézni a 17 colos monitorjukon...csak azt nem, értem az ilyenek minek szolnak hozzá a filmes/mozis hírekhez.

    A pénzeden meg újjítsd fel a géped, úgyis azzal éled az életed.
  • PokerFace
    #30
    Kecskeméten a Malom áruházban, sőt már előtte is a Palace Cinemas 650-1190 ig tartotta a jegyáraka, minden nap más, pl hétfőn egész nap 650 ft...
  • PokerFace
    #29
    Ja, de legább a feleségem/barátnőm szórakozik, sőt közösen szórakozunk, kimozdulunk, közös élményekkel gazdagodunk stb.
    Ja, igen ahhoz ki kell mozdulni a gép elöl, tényleg bocs, hogy beleszoltam...
  • Jubei
    #28
    Már késő én kb 1 hónapja láttam a filmet
  • feamatar
    #27
    rosszul látod, rengeteg filmben/sorozatban emlegetik ott a magyarokat.
    How I met Your Mother, Columbo, Scrubs ami így hirtelen eszembe jutott.
    Sztem ez kva jó.
  • zsoltz
    #26
    mozijegy 650 Ft?:D inkább 1000:)meg engem nem érdekel a mozi:Da neten ingyyen fent van és van más dolog is amire költeném azt a pénzt:D
  • slickboy
    #25
    Majd elfelejtem Alison Lohman számomra teljesen hiteles tanyasi kiscsajból lett városi bankügyintéző.
  • slickboy
    #24
    Nem durrant nálam akkorát a film, mint amit vártam tőle, de azért rossz sem volt, sőt. Igen, néha nagyon kiszámítható volt. A banya nagyon eredeti volt szerintem. Justin Long nem volt meggyőző egyetemi tanárnak, még mindig inkább az Aki bújt, aki nem című, ugyancsak ütős horrorfilm-beli karaktere ugrik be. A leggagyibb az indiai jós volt, aki egyrészt ócskán játszott, másrészt amatőr volt a karakter, hiszen amikor már az általa egyetlen lehetséges megoldásnak javasolt módszer csődöt mond, akkor kapja elő a kalapból a következő "egyetlen" lehetséges módszert. Ez a leggyengébb pontja a forgatókönyvnek.
    Hogy a banya magyarul átkozódik? Nekem tetszett. Én büszke vagyok kicsit, amiért a horrorrendezők elég egzotikusnak találják valami gonosz átok elmondására a magyar nyelvet. Lugosi Béla sikeréhez kellett magyar akcentusa is. Káromkodni is magyarul lehet legválasztékosabban. A tengerentúli emberek pedig nem tudják hogy mi volt magyarul meg mi egyéb nyelveken, ahogy nagy valószínűséggel mi sem tudjuk megkülönböztetni pár szó alapján a norvégot a svédtől...
    Aki meg kizárólag kommersz filmek alapján állít ki véleményt egy adott országról vagy embercsoportról, annak úgy kell.
  • proof18
    #23
    Csak Kecskeméten, a malommoziban 650 HUF, és csak hétfőnként. máshol azért nem ilyen árak vannak, viszont kellemes lehetőség egy ilyen mozi a közelben mindenképp :)
  • Zombee
    #22
    Ez igazán remek hír, és biztosan jó befektetés, utazási költséggel két személyre ott vagyunk, hogy inkább megveszem DVD-n, és megnézzük LCD tévén... nem én vagyok a moziért, hanem az értem. Ha nincs a közelemben, akkor nem fogom ott megnézni.
  • narumon
    #21
    Node hogy winniehez visszacsatoljak mi volt benne jól megcsinálva. Volt benne néhány számitógépes trükk ami bár ne lett volna mert nagyon gagyi volt. Megilyedni nem lehetett hiszen mp-re pontosan lehetett tudni, hogy most mi következik. Viccesnek meg egykét jelenetet leszámítva nem volt elég vicces. Persze nem azt mondom, hogy másnak nem tetszhet csak furcsa a hype körülötte.
  • narumon
    #20
    Melyik mozi 650 Ft?
  • azirafael
    #19
    Remekül összerakott horror film volt. Végre nem akarták túlbuzizni a dolgot hanem a klasszikus ördögűzős időkben már bevállt ijesztgetésekkel csináltak egy jól összerakott szórakoztató horrot. Nekem ezért nagyon tetszett. Nem a világmegváltó új ötletekért - mert ilyen nem volt benne - hanem egész egyszerűen azért mert jól volt megcsinálva.
  • Me0w
    #18
    Az a 650 forint, mivel feleseggel/baratnovel mesz, rogton 1300 forint, plusz fizetsz az odajutasert, stb. Kosz, nem :)
  • Chocho
    #17
    Ez általában azért van, mert fogalmuk sincs róla, hogy a magyar miként beszél. Nem egy filmben fordult elő már ilyesmi. Sőt, azzal se nagyon vannak tisztában, hogy a magyarok hol és miként élnek. A kedvencem a Vasember magyarul beszélő afgán terroristái voltak. Na az kész...
  • pann
    #16
    Szerintem az utóbbi 10 év egyik legjobb horror filmje. Ilyet sajnos manapság negyon keveset csinálnak.
  • PokerFace
    #15
    Legább azt ne töltsétek már le ami még megy mozikba, mert ha nem lehetne más uton megnézni azt megértem, de nem igaz, hogy nincs 650 forintod egy rohadt mozizásra, meg legább emberek közé mennél!
  • PokerFace
    #14
    Kecskeméten játsszák!
  • winnie
    #13
    pedig szerintem még nagy beleérző képesség sem kell ahhoz, hogy lássa az ember, hogy mások szerint miért k* jó film a drag me to hell, még akkor is, ha ő utálta.

    de, ha kíváncsi vagy, olvass el pár kritikát, blogos véleményt, kommentet, sőt az imdb-n is van rengeteg pro és kontra vélemény, melyekben leírják, hogy mi tetszett benne a népnek.
  • Wolfi24
    #12
    Az amcsik azért használják a magyar nyelvet, mert nekik olyan egzotikusan hangzik. Egy-két rendező beismerte, jó pár teszt is mutatja, hogy a kedvenc szavuk ami jól hangzik az a "cipőfűző".
    Anno én ezt olvastam valahol.
  • Zombee
    #11
    Mennyire szereted a horrort?
  • winnie
    #10
    ehh, mint egy gumicsont, remélem azért a filmről is lesz szó:)

    "Ha cigányok vannak egy filmben, akkor már szinte biztos hogy magyarok. "

    ez elég nagy butaság, hiszen idén minimum 3 filmben voltak, ott sem azok voltak. tavaly 2 ugrik be, egyikben sem magyar volt. melyik volt az utolsó film, ahol magyar volt a cigány? nyilván volt párban, de hirtelen nem ugrik be. lehet, hogy kihagytam valamit.

    és persze newsflash: itt sem magyarok voltak a cigányok. (ott volt a halotti tor a filmben, ahol oroszul és egy keverék szláv nyelven beszéltek. de nem magyarul)

    az átok magyar volt, ergó még azt sem lehet mondani, hogy az öregasszony magyarul beszélt volna, mindössze egy ősi, általa ismert mondatot szórt a lány fejére. mintha csak valaki fakkolt volna egy ízeset:)
  • narumon
    #9
    Mi is megnéztük, bár kihagytam volna. Bárgyú, klisékkel operáló, minimális élvezetet sem hordozó film volt szerintem. Nagyon gyenge, nem tudom másnak mi jött be ennyire ezen a filmen. Részemről 2/10
  • berserk87
    #8
    Ha cigányok vannak egy filmben, akkor már szinte biztos hogy magyarok.
    Egy ismerősöm idegenvezetőként dolgozik és mesélte hogy amikor a túristákat vezetett Magyarországon akkor elmentek egy óvoda mellett és az idős túristák odamentek a kerítéshez és arról beszéltek, hogy milyen szép cigány gyerekek vannak itt, pedig nem is voltak azok. Csak mivel a magyar cigányzene nagyon híres így azt gondolták, hogy az összes magyar ember cigány, de ez az ismerősöm több ilyen esettel is találkozott.
  • Chocho
    #7
    Sajnos nem egyszeri esetről van szó.
  • savior
    #6
    magyarul a film mondandoja: vigyazzatok a ciganyokkal
  • Zombee
    #5
    Nem forradalom kell ide, hanem jó film. Sajnos vidéken nem vetítik sehol, legalábbis Szolnok környékén nem tudok róla.