33
  • Epikurosz
    Ha nem laksz mobilátjátszó adóra néző lakásban, egyelőre szar a mobilnet, ez tény. Talán 5 év múlva jó lesz.
  • socheater
    Bocsi a szóismétlésekért.
  • socheater
    Sziasztok.

Nekem digis netem van. Teljesen elégedett vagyok velük, de ha választhatnék inkább lenne sz*r és drága netem, cserébe egy kertes házért... Nem vagyok digi b*zi, nem miatta tengetem mindennapjaim egy koszos panelban. Tudom hogy kevés helyen van lan, de ha itt épp elérhető, nem fizetem a drágább trét vagy szőkét, főleg hogy ez még fényévekkel jobb is.
    Amikor még nem volt digi nálunk, akkor trés voltam, és ezeregy gondom volt a hozzáállásukkal, a szolgáltatás minőségével és árával is. Ott vertek át ahol csak tudtak. A két nagy szolgáltatóra akkor is és most is k*pök, és nem azért mert nekem hú de jó, itt az olcsó és gyors net...
    Fősulis csoporttárs mobilos internetet rendelt az albérlethez, pedig a digi lannak se lett volna akadálya. Mikor beszéltem vele azt mondta azért, mert azt reklámozták, és biztos jó. Mindig elfogy a havi korlát neki...
    Előttem már kifejtette valaki hogy a mobil és vezetékes internet nem egymás alternatívája, csak az maradt ki hogy ezt egy átlagember nem tudja, mint azt sem hogy milyen egészséges napi több órát egy adó mellett netezni, esetleg torrentezni.
    Az egész mobil internet egy rossz vicc. Kivétel ez alól ha valakinek nincs más alternatíva persze.
    Mi magyarok egyszerűen átverhetőek, beetethetőek vagyunk például egy Fiber Power csomaggal. A legtöbb ember megeszi hogy milyen jó miközben egy köteg ezrest húznak le róla.
    Voltam piackutatáson, ahol megkérdezték hogy mi a véleményem az aktuális mobil internet reklámról. Csúnyán néztek mikor elmondtam nekik, hogy amig forgalmi limitek vannak nem érdekel a dolog, és nem is akarok válaszolni a kérdésükre. Közölték hogy ez nem kívánság műsor, hanem piackutatás. 
    Ha életbevágó lenne biztos én is kötnék mobilinternetet, de amíg nem az addig úgy nézek az egészre mint egy rossz viccre…
  • Petka
    Nem lehet sajnos.
  • KillerBee
    Jól látom, hogy a korlátlan opcióra már nem lehet előfizetni? A szept. 1-től érvényes díjszabásban már nem találom, talán már csak a régi előfizetőknek elérhető?

Ez most közvetlenül nem érint, de ha karácsonyra meglepem magam egy notebookkal, akkor máris aktuláis lehet egy jó mobilnet-előfizetés.
  • who am I 7
    Enni kell...A főnök éhen fog halni... Nem lesz mibű új ÁNYÓCAT venni
  • Petka
    Díjcsomag: Net 5 GB + korlátlan opció
    Forgalmi korlát: havi nincs, 7 napos ciklusra 20GB (nem heti)
    Havi forgalom: most pontosan nem tudom megmondani, mert nem otthon vagyok, de kb 30GB körül van mindennel együtt
    Havidíj: 6 hónap féláron, 6000+1000 HUF a korlátlan opció díja.
    Modem: Huawei E176, 2000 HUF volt szerződéskötéskor
  • KillerBee
    Nem rossz. Kérlek, írd meg a díjcsomagod pontos megnevezését, az érvényes havi forgalmi korlátot, a havi forgalmadat (upload+download) és azt, hogy mindezért ténylegesen havonta mennyit fizetsz.
  • Gabest
    A mobil internet megöli az sms-t és a hagyományos telefonálást (email, skype, ...), miből lesz így év végi jutalom a vezéreknél? Nem érdekük, hogy használható legyen.
  • Griphons
    Petka drága! Utazz egyszer kelet felé is. Meg fogsz döbbenni...

Amúgy ezen a reklámcikken már megint egy jót röhögtem, hogy majd belefulladtam a reggeli kávémba.
    Kiváncsi vagyok mikor fogja megérni a mobilszolgáltatóknak nagyobb sávszélességet átengedni a tornyaikon. Gyanítom, hogy soha. Legalább is ezzel a technológiával, ezeken a tornyokon nem, az tuti. 5 év?! Esetleg angilában, vagy a fritzeknél, nálunk vagy 50 év!
  • Petka
    Én ezzel youtube HD videókat gond nélkül nézek...
    Nem Budapest, hanem egy kisváros Budapest határában, de kb ugyanezt mértem nyáron Csopakon, Balatonfüreden, illetve szakadás nélkül szólt végig netrádió M7-esen Siófoktól Pestig.

Ez pedig egy régebbi mérésem:

És még egy régebbi a T-Mobile Internet topikból:
  • narumon
    Mármint nem az UPC nél gyorsabb, hanem úgy általában a lassú tréonline féle netnél gyorsabb.
  • narumon
    Hát ha lenne akkor előfizető lennék (talán). Egyetlen gyorsabb net van itt a városban a tvnetwork, akik 20/10-et is adnak valami bagatel árért, de csak a paneldzsungelben érhető el, egy minimális területen.
  • KillerBee
    Nem akartam elhinni, de az előbb utánanéztem és valóban, Szegeden nincs UPC.

Régebben volt egy törvény/rendelet/akármi, amely a kábeles szolgáltatók országos részesedését maximálta. Annak idején ez még hasznos is lehetett (talán), de mostanság csak a Trékom félig-meddig monopolhelyzetét cementezi be.
  • narumon
    Ebben azért nem lennék biztos. Ne Budapest és még 1-2 város nézzük ahol olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy röpködnek a MBitek. Magyarország nagy része sajnos nem ez. És igen bőven van olyan hely ahol még a mobilinternet is csak EDGE-el megy. Ez a max, de más még a láthatáron sincs.
  • narumon
    "Csak nem mindegy, 250GB-nál korlátoznak (UPC) vagy 5GB-nál (Vodkafón)."

Magyarország 4. v. 5. legnagyobb városa. Nincs UPC. Nincs Digi. Van tréonline fos ADSL-el millió forintért, esetlek a mobilszolgáltatók. Ez a reális magyar valóság, sajnos.
    Egyébként meg a mobil internettel semmi gond nincs azzal van gond, hogy mennyiért adják és mekkora korlátokkal.
  • Komolytalan
    Mobilinternet adótorony alatt sincs 7.2MBit/sec. Legalábbis nekem 2.5MBit/secnél nem sikerült többet kipréselni belőle, pedig a ház tetején pont van az adott mobilszolgáltatónak tornya.
    A mobilinternet elérte azt a szintet sebességben, amit az ADSL, vagy a modemes kábeltv nyújtott évekkel ezelőtt. Ping ideje egyszerűen fos, 100 msec, meg hasonlók. Amire jó az a levelezés, böngészés, maximum youtube (HD inkább ne, annál már meg-meg áll), illetve akinél nincs más, annak nyilván ez van. Ha ez sincs akkor postagalamb:-) De hogy ez lenne a vezetékes netnek alternatívája? Ne röhögtess már. Lanos netnél Magyarországi szerverek 2-3msec-el pingelhetőek. Letöltési sebességet/korlátokat meg említették lentebb - minimum 10x jobb mindkét paraméterben a LAN-os net előnye. A két technológia nem konkurense egymásnak, akinek nem gond a helyhez kötöttség, annak fel se merül a mobilinternet, annyival gyengébb.
    Az meg hogy XY mobiltelefon megjelenése mekkorát segít nettó baromság. A legtöbb mobilinternetet egyszer USB-stickkel adják el, nem telefonnal.
  • Renátó1985
    azért megjegyezném itt angliában jóval szarabb az internet mint otthon a németeknél meg több helyen nincs internet mint nálunk, igaz nagyobb ország
    ergo ne legyél ebben olyan biztos nyugodtan lehet pozitívan várni a fejleményeket...
  • Petka
    Nem gurult el a gyógyszerem. Ismerem a Pannon és a Vodafone szolgáltatásait is. Pannonhoz volt szerencsém nekem is, úgyhogy ebben egyetértek veled. A következő mondataim pedig nem tartalmaznak bújtatott reklámot, nem T-s emberke vagyok! Saját tapasztalatból írok, én is T-Mobile mobilnet ügyfél vagyok. Soha nem voltam korlátozva, pedig torrentezek, dc-zek, youtube videókat nézegetek, nagyobb méretű fájlokat töltök fel... Nem azért kötöttem szerződést velük, mert ezzel több lettem, hanem mert az itteni 2 szolgáltató (Invitel, Fibernet) nem felelt meg nekem. Ahogy Bluegold is írta, #2 hozzászólásomban tényleg ezeket az árakat írtam. Nincs szükségem alacsony pingre, mert nem kockulok online játékokkal és nem akarok szervert sem üzemeltetni. A Digit azért zártam ki egyből, mert mindenki ezzel jön, amikor szóba kerül a net előfizetések ára. Tudom, vannak még idióták, akik képesek beköltözni a városközpontba a Digi miatt, de nekem nem ér annyit a csúcssebesség. Jól elvagyok a külvárosban vagy akárhol, lévén a mobilitás adta szabadságnak. :)

P.S.: sírjon annak a szája, aki maga fizeti a netet a saját pénzéből!
  • socheater
    A DSL szolgáltatóim sosem szerettem, mivel pofátlanul működnek (üzletileg). A mostani 30/30-as netért kifizetem a 2500-at, és istenes is teljesen, de mobil netért egy forintot sem adnék. Tudom nem értem csinálják a mobil netet, de vagy ingyen "csak úgy" vagy sehogy, főleg limitekkel... Nyilván engem le se .... tehát még vagy 10-20 évig NEM lesz mobil internetem. Ennyi. :D
  • Polemius
    A cikkben nem is arról írnak, hogy nálunk lesz siker. Európában lesz az. :)
    (Itt meg majd 6-8 év múlva lesz/lenne, amikor már már el is felejtette mindenki ezt a technológiát.)

Amúgy tényleg nincs minden vezetékes/kábeles neten forgalomkorlát.
  • KillerBee
    "a vezetékes csomagokat is korlátozzák"

Csak nem mindegy, 250GB-nál korlátoznak (UPC) vagy 5GB-nál (Vodkafón).

(FIGYELEM! A következő mondatot Petka ne olvassa el.)

Vagy tényleg nincs semmi korlátozás (Digi).
  • strogg
    10GB/1000 huf.
    Amig nem lesznek ilyen árak, addig leshetik.
    Tipikusan mobilos tv. Mindenki ünnepelte, aztán fizetőssé tették. (a szokásos pofátlan árakon)
    Rögtön kiderült, hogy így viszont tuti bukás. De nem, nem teszik ismét ingyenessé. Hááát akkor nézze akinek 2 anyja van.
  • BlueGold
    Dobjál . Meg intézd el légyszives, hogy huzzák ki ide a "város szélére" is a madzagot.
  • Rexhawk
    "Csak annyi a baj a mobilnettel, hogy jelenleg nincs igazán korlátlan csomag és a pingje is szar."
    a vezetékes csomagokat is korlátozzák
  • KillerBee
    "Köszi nem vagyok kíváncsi a digi által kínált csomagokra"

Ki a fészkes fekete fene ajánlotta neked a Digi csomagjait? Elgurult a gyógyszered? Menj orvoshoz vagy legalább vedd be a gyógyszered!

"Szóval nem értem, hogy kb 1 évvel ezelőtt miért húzta mindenki a száját, amikor 6000-ért adta a T-Mobile a korlátlan HSPA netet."

Meg a Voka meg a Pannon is.
    Talán azért, mert sem korlátlan nem volt egyik sem, se nem hozták a névleges sávszélességet. A Trémobil akkori ajánlatát nem ismerem, azt tudom, hogy a Pannon akár már pár MB letöltése után rendszeresen hó végéig modemes sávszélre korlátozta az előfizetőit, akik használni is merészelték az előfizetésüket. A Vodkafon meg a kezdeti korlátlanság után havi 5GB forgalom után tette ugyanezt, de legalább megbízhatóan és következetesen.
  • Hegi90
    most énis dobjak egy linket a 60/40-es netemről havi 4k-ért? :P
  • BlueGold
    Ezek az InvitelTelefon vonal + ADSL korlátlan árai !!!
    Ezzel Télen-Nyáron, Esőben-Hóban full sebességel töltők "bármit". Nézhetek filmet halgathatok zenét korlátlan mennyiségben. A netek játék nem dobál ki. Feltalálták már a "Wlan Routert" is.
  • primo
    Csak annyi a baj a mobilnettel, hogy jelenleg nincs igazán korlátlan csomag és a pingje is szar.
  • tenkenorman
    miért is?
  • roliika
    Mert nem lehet vele torrentezni.
  • Petka
    Amíg volt, addig nem kellett senkinek... Itt van nekem havi 6000-ért korlátlan. A sebességhez és a mobilitáshoz képest ez nem egy vészes összeg. (Köszi nem vagyok kíváncsi a digi által kínált csomagokra) Jelenleg egy 8mbites ADSL net 7000ft körül van + vezetékes telefon. 10mbites kábelnet pedig 8000ft körül. (Átlagárakkal számolva) Szóval nem értem, hogy kb 1 évvel ezelőtt miért húzta mindenki a száját, amikor 6000-ért adta a T-Mobile a korlátlan HSPA netet. (7.2/2mbit)
  • KillerBee
    Szinte már hetente olvasom az ilyen híreket. A mobilinternet várható sikerének mantrázása nem elég, ahhoz versenyképes árak is kellen(én)ek, na meg olyan díjcsomagok, amelyeket a szolgáltató nem lassíthat le telefonos modem szintjére bármilyen mondvacsinált indokkal.