48
-
#8 Ez milyen beteg!
-
Talgi #7 "A háborúk csak cirkusz a népnek, a show ami hitet ad a kisembereknek, hogy vannak vesztesek és vannak győztesek, hogy valamilyen értelemben ők is győzhetnek. Ha más nem amikor megölnek egy másik kisembert."
Van benne valami, de szerintem azért ez nem egészen így működik. Csak "show" miatt nem folytatnának háborút, inkább komoly politikai és pénzügyi érdekek vannak a háttérben. A háború indokául persze nem ezeket az érdekeket mondják, ha nem pl: békefenntartást, igaszságosztást, stb.
És szerintem itt jön be amit említettél. -
#6 A fegyvert le kell gyártani, a katonát fizetni, etetni kell, a fegyverekre, hadseregekre elköltött pénz gyakorlatilag családoknak ad kenyeret, visszafolyik a gazdaságba.
Sokkal dúrvábbak azok a pénzek amit egyszerűen eltőzsdéznek.
Ez a legutóbbi kis bankárválság a világnak néhány ezer milliárd $-jába került.
Többszörösébe, mint amennyit a világ 1 évben a haderőkre költ, mindezt kb fél év alatt. Akkor gondolhatjátok, hogy mennyit forog a tőzsdén megy ide oda, gazdagít olyan embereket, akik már most is gazdagabbak, mint egy kisebb ország.
A háborúk csak cirkusz a népnek, a show ami hitet ad a kisembereknek, hogy vannak vesztesek és vannak győztesek, hogy valamilyen értelemben ők is győzhetnek. Ha más nem amikor megölnek egy másik kisembert.
Közben már minden lapot leosztottak, egyértelmű ki fog veszíteni, max annyi a kérdés, hogy mikor száll ki. -
#5 Közröhej, hogy a háborukra, meg a fegyverekre, évente több 100 milliárd dollár elmegy, de értelmes kutatásokra, a jövöre, alig jut morzsa...SZÉGYENE EZ AZ EMBERISÉGNEK!! -
NullZ3r0 #4 Sebaj, majd a kínaiak mennek helyettük. Hogy a Holdra ki ér oda előbb, az még kérdéses, de az már tuti, hogy a Marsra kínai lép majd először. -
Phace #3 Az egész csak parasztvakítás!
Azt a pénzt amit a kutatásra fordíthatnának elköltik "békemissziókra". Földhöz ragadt, bürokrata seggek kezében van a döntés. Sajnos a háborúk, és az olaj utáni hajsza meggáltolja, hogy az emberiség elmozduljon a holtpontról. Bár ez az én személyes véleményem. És az sem véletlen, hogy elviekben 10 év alatt feljutottak a holdra az amcsik, most 40 évvel később, meg már az űrbe jutás is nehézséget okoz. Szánalmas. -
Pares #2 A Marsra szerintem csak a Holdról lenne érdemes elindulni. Alacsonyabb gravitáció, nincs atmoszféra, kicsit rövidebb út. Bár míg a Holdon űrbázisunk lesz, nem beszélve egy kilövőállomásról... -
#1 Jó lesz, ha 2030-ra eljutnak a Holdra. Bár olvastam olyat is, hogy kihagyják a Holdat és egyenesen a Marsot veszik célba. Jó ötlet, rögtön fejest a mélyvízbe. Nagyobb lesz a kudarc vagy emberveszteség veszélye, amire hivatkozással végleg be lehet csukni a boltot.
Csak azt nem értem, kinek és miért jó ez.