117
  • Zoliz
    #117
    "visszatér Magyarország két kedvenc csatornájá"

    attól függ kinek kedvenc, józan ember nem fertőzi magát ezekkel
    főleg a zsidó származású Vágóval..
  • Atisz #116
    Picit erősen fogalmazol: nem biztos hogy buta, inkább alacsonyabb végzettséggel rendelkező (ez tény). Mindazonáltal sokan szórakozásból is nézik, vagy mert "nincs más".

    A politikáról meg annyit, hogy - hála Istennek - egyre több fiatalt érdekel a politika, amiből - tegyük hozzá - baj nem lehet. A politika iránti túlzott érdeklődésnek ugyanis nincs hátulütője (ha csak valaki nem gyűlölködés miatt politizál - sajnos vannak ilyenek), a felelős gondolkodás - amit a politikával való foglalkozás velejárója - pedig nagyon hasznos dolog.
    A mai helyzetben óriási luxus lenne, ha nem törődnénk a politikával (Svédországban megtehetnék - érdekes módon ennek ellenére náluk mégis rengetegen járulnak az urnákhoz parlamenti választásoknál), persze ha megfigyeljük, láthatjuk, hogy ez is csak az egyik oldal érdeke (hogy melyiké azt úgyis mindenki tudja), hogy elidegenítse az embereket a politikától.
  • reaper4
    #115
    ". Ez az a műsor, amely megmutatja, hogy a celebek, a náluk sokkal híresebbek és rátermettebbek tudnak-e boldogulni átlagemberként. A sztárok olyan alantas munkákat fognak végezni, mint a bolti eladás, a mentőzés és az állatkerti gondozás, az első héten hazánk jelesei közül Zana Zoltánt, Balázs Klárát és Szőke Andrást láthatjuk. " milyen cikk ez már? minket lehülyéz a "celebek"-hez képest pl.: pákó. + alantas munkák: "bolti eladás, a mentőzés és az állatkerti gondozás". hát az anyád.
  • Atees1987
    #114
    Igen ám csak tudod az az ember aki ilyen 'celeb' műsorokat néz, az olvassa a szennylapokat nagy szeretettel, mert egyszerűen érdekelté tették az ezek emberek magánéletét is, nem elég nekünk az ami a Tv-ben megy, még a pletyka is kell.
    A politika tényleg nem valami jó választás, én magam sem szeretem, csak 1 példát akartam mondani a sok más, 'talán' 'értelmesebb' műsor közül amit lehetne nézni ezek helyett. Persze ha valaki szórakoztatásra vágyik, nem ismeretterjesztésre akkor megnéz egy szórakoztató műsort, de semmikép sem ezeket. Szánalmas ami itt a magyar kereskedelmi TVkben megy. Nem értem h eme műsorokban mi lenne a szórakoztató, nálam máshol kezdődik a dolog.
  • winnie
    #113
    "Én csak annyit tudok hozzászólni a témához hogy a buta ember néz 'celeb' műsoroka"

    Én csak annyit tudok hozzászólni a témához hogy a buta ember szerint néz csak a buta embert 'celeb' műsorokat.

    "Vajon miért nem nézünk Politikai, ismeretterjesztő műsorokat?"

    mert senkit sem érdekel a politika. hálistennek. csak a kevés párt fanatikusait, de a legtöbb ember erősen politika ellenes.

    ha pedig ismeretet akarsz, akkor olvasol. ugyanannyi idő alatt több tudást fogadsz be. tévében csak buta, izé, lusta ember néz ismeretet. aki azt akarja, hogy elmondják neki, mit érdemes tudnia.
  • Atees1987
    #112
    Én csak annyit tudok hozzászólni a témához hogy a buta ember néz 'celeb' műsorokat, azok akiknek nincs túl izgalmas és érdekes magánélete, és így próbál vajmi csekély szint vinni a hétköznapokba. Az embereknek nem igazán erre van szükségük, ezekből nem lehet tanulni semmit, csak a hülyeséget, mert sajnos erre kíváncsi a többség. Legyen az Mónika Show, VV, BB, ...
    Apropó, mostanság láttam h reklámozzák a Mónika Showt, hát nem is tudom milyen jelzőkkel illessem, mintha valami hatalmas színpadi drámát adna elő a kisebbség, hát komolyan mondnom, szánalmas. És ez érdekli az embereket, hogy 12 nemnormális hogy tengi az idejét egész nap bezárva 1 házba? ez lenne a való világ? ilyen? ez kell nekünk nézni?
    Vajon miért nem nézünk Politikai, ismeretterjesztő műsorokat? mert a körülmetélteknek ez az érdekük, hogy hülyítsék az embereket, félrevezetni, elvonni a figyelmet attól a ténytől h az ország belülről rohad.
  • Atisz #111
    Hát elég sok. Majka, Anikó pl. még nekem is egyből beugrik.

    A Bódi családot nem véletlenül írtam családnak és nem Gusztávnak, mivel ok, hogy ő zenél, de minek celebstátuszba emelni a feleségét, pereputtyát... ennyi erővel bárkinek a bárkije lehet celeb.
    Megint eljutottunk oda hogy nem az a lényeg, hogy ki vagy, mit tudsz, hanem hogy felkap-e a média avagy sem - és ez a baj (már ha tényleg mindenáron ezen csatornák ezen műsorait akarod nézni).

    A tv-zéses témával ne haragudj, de nem értek egyet. Egy gépbeállítói munkakör a maga 3 műszakával nekem valahogy "keményebb melónak" tűnik, mint a tv-zés. Persze tudom lehet diverzifikálni, de épp az a poén, hogy egy senki bemondót celebbé tesznek, míg pl. egy tényleg kreatív programigazgatót az ismeretlenség jótékony homályában tartanak.

    Az érdeklődést generálják, olyan ember felől nehéz érdeklődni akit be sem mutatnak...
  • winnie
    #110
    nem neked kell mondanod, de akkor mondj olyan bb/vv szereplőt, aki celebstátuszban van. a mentalista felfedezettek mind gyakorló bűvészek, de megint csak: egy bukott műsorból nem tudsz felemelkedni, egyikről sem fogsz igazán olvasni újságban, nem fogod látni őket tévében.

    a bódi családot nem is értem. bódi guszti eszméletlen sikeres énekes. a riporterek és bemondók meg főképp letették a munkájukat az asztalra, a tévézés az egyik legkeményebb meló.

    "Ha egy totál érdektelen senkit futtatna a 2 legnagyobb kereskedelmi tv közül az egyik (mint ahogy sokszor most is teszik :))"

    nem szokták tenni és nem lenne fokozott érdeklődés, max egy ideig, hogy "ki ez?". ez az elmélet sokszor sokféleképp megbukott, csak azok hisznek benne, akik szerint a közönség zombi, márpedig, aki "hisz", az is a közönség része.
  • Atisz #109
    Mondjak párat? :)

    BB/VV szereplők, Bódi-család, Mentalista-"felfedezettek", a különböző saját csatornájuk által felfuttatott riporter/bemondó celebek... (a válogatáshoz az rtlklub.hu és a tv2.hu oldalakat vettem igénybe)

    Egyébként meg a közönség nem magától érdeklődik a "celeb" iránt, hanem mesterségesen generálják az érdeklődést. Ha egy totál érdektelen senkit futtatna a 2 legnagyobb kereskedelmi tv közül az egyik (mint ahogy sokszor most is teszik :)), akkor már másnap aziránt az ember iránt is fokozott érdeklődés lenne tapasztalható.
  • winnie
    #108
    "Ráadásul fele az emlitettek közül, még egy kolbászos kenyeret se tett le az asztalra... "

    ezen mindig ledöbbenek. mondj 10-et, nem, 5-öt, nem, 3-at, aki nem tett le semmit. (mondjuk ez is baromság, hiszen miért kell letennie valamit is valakinek. az bőven elég, hogy eléri, hogy a közönség érdeklődjön iránta.
  • Okisz
    #107
    OFF: A hideg kiráz már a Celeb szó hallatán. Komolyan srácok, csak engem zavar ez, hogy amióta megvoltak ezek a 'celeb vagyok ments ki innen' jellegű műsorok a tv-ben, azóta minden "hírességet" celebnek hívunk mert ez olyan menő dolog. Ráadásul fele az emlitettek közül, még egy kolbászos kenyeret se tett le az asztalra...
  • Atisz #106
    Azért ennyire ne sarkítsunk :)
    Lehetne pl. több közéleti-elemző műsor, politikával, gazdasággal, fogyasztóvédelmi tanácsokkal, környezetvédelemmel, stb. Mert ezt is el lehet adni érdekesen, tévhit az, hogy ez senkit nem érdekel (persze ehhez - mint már korábban említettem meg kell egyáltalán próbálni).
    A politika pl. néha sokkal viccesebb tud lenni, mint egy akármilyen kreált celeb műbalhé. Ráadásul hasznos is lenne, mert az embereknek felkeltené az érdeklődését, vmi hasznos irányába (mint tudjuk ma elég sok ember magasról tesz a politikára - de hőbörögni azért tudnak :)).
    Szóval van más irány, nem csak a celebek, csak hát ugye ez már bevált, egyszerű is, olcsó is, szóval minek bonyolítani. Megjegyzem, ezzel a gondolkozásmóddal csak a médiában lehet "életben maradni".
  • tomcsa4
    #105
    Én nem foglalkozom avval, melyik szerző a népszerűbb, a nagyobb elismertséget szerzett. Az sem érdekel, hogy Petőfi a nagyobb irodalmi személyiség vagy Mikszáth. Ha érdekel tőlük valami, elolvasom. Shakespeare kiváló választás szerintem, de akinek nem tetszik, olvasson mástól.

    Az sem érdekel, ha valaki csak krimiket olvas. Csak olvasson!

    gulyasandras: bocsánat, elég támadó hangvételűnek tűnhetett az írásom. Sajnos nem lehet "kihallani" írásosan, amit szerettem volna. Mindössze csodálkozással írtam neked. De igazad van, teljes mértékben egyetértek veled.
  • KillerBee
    #104
    Azt hittem - a válaszodból ítélve bizonyára tévesen -, hogy ismered az irónia fogalmát.
  • willcox
    #103
    Nyilván? Ne kelljen már egy hozzászólás értelmezéséhez magyarázat! Pláne olyantól, akinek ekkora az arca.
  • willcox
    #102
    A kérdésed komolytalanságát jól mutatja, a "hány százalékkal". Inkább méhészkedj.
  • KillerBee
    #101
    Kik szárnyalták túl és hány százalékkal???
  • KillerBee
    #100
    Nyilván azt akarta írni, hogy a magyar köznyelvben is használatos a szó - csak korlátozott verbális képességei akadályozták a szabatos fogalmazásban.
  • willcox
    #99
    "mindenki shakespeare szonetteket olvas lefekvés előtt" - Shakespeare a maga korában volt nagy, utána nagyon sokan túl is szárnyalták. Az, hogy egyes sznobok szerint Shakespeare-rel kell kelni és aludni nyilván akkora baromság, mint aki a bibliára mondja ugyanezt.
  • willcox
    #98
    "sőt, nem csak az angolban, hanem a magyar nyelvben is van ilyen szó" - LOL!
    Megadnád azt a szótárt (persze nem az idegen szavak szótárát, meg nem is a szleng szótárt), amiben ez szerepel a magyar szavak között?
  • gulyasandras
    #97
    Arra próbáltam utalni, hogy az állandó "semmi nézhető nincs a tévében" mantra helyett akár olvasással is lehet próbálkozni. De hiába próbálom ösztönözni a környezetemben lévőket, ők akkor is a tévét választják.

    Nemrégiben nagyobb családi összejövetelt tartottunk, ahol sok minden szóba került, és a témák között természetesen felbukkant a tévézés (főképp borzasztó mivolta) is. Lényeg a lényeg, amikor rákérdeztem az olvasásra, akkor mi volt az eredmény? 26 rokonomból az elmúlt 6-7 évben 24 nem vett könyvet a kezébe, maximum nagytakarításkor. (Arról már nem is beszélek, hogy ezt a tényt egyáltalán nem szégyellték. Volt, aki azt mondta: "Olvasunk eleget az interneten." De jó volt hallani ezt is: "Épp elég fárasztó a Metropolt átnézni.")

  • tomcsa4
    #96
    Nagyon kevesen olvasnak. Funkcionális analfabéták végeznek az egyetemeken. Mégis mit gondolsz?

    Menj el egy középiskolába. A diákok egy része olvasni sem tud. Nem vicc.
  • gulyasandras
    #95
    Azért nem kell mindenkinek Emily Dickinson műveit fejből tudni, de néha lehetne olvasni/olvasgatni is. Nem ezt tapasztalom.
  • winnie
    #94
    ""Tényleg ez kell a népnek (amit én baromira nem hiszek el)""

    ezt nem is értem, hogy mit nem lehet ezen nem elhinni. a bulvár mindig is népszerűbb volt, mint a magas irodalom. az tuti, hogy itt mindenki shakespeare szonetteket olvas lefekvés előtt, de el kell fogadni, hogy a világban nem mindenki ennyire iq-fitt, mint az sg fórumon.
  • winnie
    #93
    "
    vandörfu <- a kifejezés ilyen szintű"

    huhh, nagyon nem vagy képben.
  • gulyasandras
    #92
    "Tényleg ez kell a népnek (amit én baromira nem hiszek el)"

    Nálunk bezárt az egyetlen könyvesbolt, a könyvtárban tavasztól már csak ketten dolgoznak, pedig a vonzáskörzet majdnem 40.000-es.
  • Atisz #91
    A "celeb", a "celebrity" angol nyelvű szóból ered (ami nyilván ered vmi másból, mint általában :)).

    A "celebrity" a "celebration"-ből ered, ami ünneplést, ünnepélyes eseményt jelent. Tehát a "celebrity" nagyjából "ünnepelt sztárt", "hírességet" jelent. Tehát elvileg mindenki "celeb".

    Na de ugye ennek a szónak - főleg a média sulykolása által - kialakult egy pejoratív jelentése is, az előző hozzászólásomban említett személyek definiálásra. Tehát akik - nagyon lesarkítva - minden tudás nélkül lettek hírességek, olyan emberek, akiket dugni (mármint eldugni :)) kéne, nem pedig példának beállítani.
  • Atisz #90
    Nono.
    Azért ne keverjük a "celeb"-et a klasszikus értelemben vett "sztár"-ral. Simán megnézek egy filmet Robert De Niro, Tom Hanks, Bruce Willis vagy Mel Gibson szereplésével/közreműködésével. Ők színészek ugyebár (bár pl. Gibson az utóbbi időkben inkább rendező) - ha úgy tetszik - valamit "letettek az asztalra", tehát nem valami bulvártémával, exhibicionizmus vagy pletyka révén kerültek be a média birodalmába.

    Abban igazad van, hogy a tv "mondja meg", hogy mit nézzek, mert ha beletesznek egy műsorba egy valóságsó 21. senkijét, akkor bizony nem fogom megnézni, még akkor sem ha netán egy újfajta, forradalmi megújuló energiaforrásról van szó (mert tudom, hogy a műsor nem arról szól, hanem arról, hogy a celeb elsütésével nézettséget érjenek el)
  • Zombee
    #89
    "A latin melléknév (celebris, -e) jelentése: ahová sokan és gyakran látogatnak, azaz nagyon keresett hely, ember, akit/amit sokadmagával keres fel az ember, és igen sűrűn, ahol sokadalom, nyüzsgés van."

    Vagyis nyilvános WC. Szar az összes celeb magyarán :).
  • roliika
    #88
    "híresség, ismert ember, a celebritás szóból. A latin melléknév (celebris, -e) jelentése: ahová sokan és gyakran látogatnak, azaz nagyon keresett hely, ember, akit/amit sokadmagával keres fel az ember, és igen sűrűn, ahol sokadalom, nyüzsgés van."

    "Háát, maga a celeb szó a celebrity angol szóból jön, mely jelentése: híresség, hírnév, híres ember, ismert személyiség.
    "
  • roliika
    #87
    Gugli sem tud ezzel mit kezdeni..de hogy poliuretán azt érti...nem érdekes?

    webforditas.hu-n odatették hogy híresség, de szerintem erős gyomor émelygés közepette...maradjunk annyiban, hogy nincs ilyen szó.

    vandörfu <- a kifejezés ilyen szintű
  • roliika
    #86
    http://translate.google.hu/translate_t?prev=hp&hl=hu&js=y&text=celeb%0D%0A&file=&sl=en&tl=hu&history_state0=#
  • winnie
    #85
    "Ilyen szó, vagy kifejezés nincs az angolban."

    huhh, akkor nem tudsz angolul. (a jelentését csekkold a neten, bár szerintem a legtöbb ember képes felfogni a jelentését szótár nélkül is. valószínűleg fiatal vagy. jó neked:)

    sőt, nem csak az angolban, hanem a magyar nyelvben is van ilyen szó.
  • tomcsa4
    #84
    Nem is neked kell érteni, hanem a médiának :)
  • roliika
    #83
    Mellesleg vattafakk iz celeb?

    Ilyen szó, vagy kifejezés nincs az angolban. USA sem ismer ilyet, hogy celeb...már megint milyen hülyeség ez.

    Az hogy sztárok az is durva rájuk nézve azért...mert nem olyan hűdenagy előadóművészek akik szerepeltek 50 oszkárdíjas filmben...nemértem ezt az egészet.
  • winnie
    #82
    mondj egy műsort a tévében, amiben nincs celeb? kábé az az alapfeltétele, hogy legyél tévében. és akkor celeb vagy. (valahol viccesnek tartom ezt a távirányítható zombi gondolkodást, amikor az ember nem azt néz, amit akar, hanem amit nézetnek vele. ha például az egyik csatornán lenne valami, ami érdekel, de a tévé belerak egy celebet, akkor te azonnal elkapcsolsz, mert kvázi a tévé ezt "mondja" neked. hiába akarod nézni, nem nézed, mert celeb van benne.)
  • tomcsa4
    #81
    Hát ha nem is az értelmi képességhez (vannak akiknél igen), de egy unalmas, céltalan és semmitmondó életet feltételez.
  • Atisz #80
    Nos lehet hogy én vagyok túl igényes, de én ha egy műsorban megpillantom/meghallom/érzékelem bármilyen "celeb" közreműködését, akkor azonnal elkapcsolok.

    4 opció lehetséges:
    1. A 2 kereskedelmi csatorna heroikus népnevelési célzattal le akarja járatni a "celebműsorokat" a dömpinggel, majd miután ezt elérte, hasznos, ismeretterjesztő filmek és egész estés mozifilmek vetítésébe kezd bele (valljuk be, erre kisebb az esély, mint hogy Szlovákia önszántából lemond Felvidék még magyarok rakta részeiről)
    2. Unják napjaink celebjeit és emígy lejáratva őket egy új, divatos, feltörekvő celebnemzedéknek próbálnak helyet csinálni.
    3. Sokallják a sorozatok megvásárlására fordított összegeket, illetve inkább azok szinkronköltségeit. Olcsóbb "celebeknek" aposztrofált magyar senkikkel (tisztelet a kivételnek) operálni.
    4. Tényleg ez kell a népnek (amit én baromira nem hiszek el, még mindig - lévén nincs alternatíva, próba és tapasztalat alapján pedig elég nehéz következtetéseket levonni - legalábbis a médiában (és a konyhaművészetben meg a gépgyártásban).
  • Omega
    #79
    "Idén 40%-kal több celeb"
    Igen! Ez az! A világ meg van mentve, mindenki csak erre várt.
  • KillerBee
    #77
    Csak bennem idézi ez az egész Franz Kafkát?