Nem ajánlja a Windows 7-et az FSF
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én például NetBeans-t használok webfejlesztéshez. Alapjában véve elégedett vagyok vele, de azért lenne mit csiszolni rajta. Ellenben a sokat hype-olt eclipse-bõl már rég kiábrándultam. Ubuntu-t használok kb 2 éve, nagyon sokat fejlõdött a rendszer az utóbbi idõkben. Az viszont biztos: a NetBeans nem egy Visual Studio, a GIMP pedig sosem lesz egy PhotoShop, az OO elfogadható MSO alter., de még sok olyan szoftver vagy alternatíva hiányzik a Linuxhoz, amik miatt például egy reklámügynökség átállna rá. Én csak azért tettem, mert arra, amire nekem kell megfelel, és legalább ez ingyen is legális.
Egyébként egész csicsa FPS-ek is vannak Linux alá, pl a Nexuiz. Tény azonban, hogy a Linux nem az a rendszer, amire dömperrel tolják ki a trendi gamékat. Játékra a Vista alkalmatlan volt (munkára is, borzasztó egyszerûen), így a Win7 komoly hiánypótló OS lesz.
ActiveDirectory téma: értem én, hogy ütõs rendszer, de nem egy nagyobbacska (200+ fõs) céget ismerek, ahol például izmosan támaszkodnak LDAP-ra (ez egy igen ismert pénzintézet). De az IBM cuccok nem csak ilyen irányban erõsek.
Meg az, hogy ha majd az ingyen windows egyszer csak nem akar már frissülni, akkor hogyan fognak esni a felhasználóknak a biztonsági rések. (mert bizony a ms lépésrõl lépésre szigorítani fogja az eredetiség-ellenõrzést)
B0nFire:"marhára frusztráló bír lenni, amikor odaül egy soha nem látott Linux elé, és még a mappáit sem találja meg" - Igen, ez volt a másik ok, amiért elkezdtem belemászni a linuxba. Még szerencse, hogy nem kellett azonnal hátrahagyni az összes wines lehetõséget. Egyszerûen apránként kikoptak.
Nyilván, aki úgy érzi, használhat továbbra is windowst. Meg, aki a gépével együtt, bebetonozva kapta (lásd: lenovo), az is. Meg az erre ráállt és bejáratott cégek is. De még mindig ott vannak az internetet dummiként, a gépüket meg zombiként használó tömegek, akik jobban járnának egy -felhasználóbarát- linux-kiadással.
Sanyix: erre mondtam, hogy a winhez is érteni kell...
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ettõl függetlenül egy igen használható és nem utolsó sorban ingyenes alternatíva a Linux, de a teljes kényelemhez (amire egy átlagfelhasználónak szüksége van, hogy tényleg ne parancssorban kelljen már intézni semmit), ahhoz még pár évet várni kell.
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Volt Windóz XP-m jobb volt, de még mindig nem az igazi..... A Vista tetszett volna, de közben már az XP használata alatt Mac-re váltottam (Azóta nincs gond érdekes módon)
A Win7 -et is kipróbáltam, nem rossz......... de maradok az OSX-nél. jobb a meló vele, és jobb használni.
Bár az új Vaio notimon Win7 lesz..... jók ezek már..... nem kell mindenben hibát találni folyton!!!!
A KÍNAI KORMÁNY ÉVEK ÓTA LINUXOT HASZNÁL........ HISZEN AZ IRODAI PROGIKRA MINEK WIN...
ÍGY NEM KELL TÖBB EZER GÉPRE WINDÓZT MEG OFÍSZT VENNI SOK PÉNZÉRT!!!!!!!
De hogy észérvekkel is alátámasszam az indokaimat: az AD egy rendkívül rugalmas, relatíve egyszerû felületet kínál a gépek központi menedzselésére. Ha Microsoft termékeket használsz (Exchange, Dynamics, stb.), azok is integrálódnak az AD-be, így egy helyen tudsz mindent kezelni: jogosultságokat, beállításokat, programtelepítéseket, -frissítéseket, stb. Egyszerûen túl jó ahhoz, hogy csak úgy kidobja mindenki, mert az FSF most azt mondta.
Amúgy meg az ingyenesség nem minden. Lehet, hogy maga az OS ingyenes, de ha üzemeltetésrõl van szó, ugyanúgy fizetni kell Linux alá is a rendszergazdát, a supportot, képzéseket, mindent. A bekerülési költség elenyészõ a hosszútávú üzemeltetés költségei mellett. És mivel a világ a Windows mellett tette le a voksát, nincs értelme pluszköltségekbe vernie magát egyik cégnek sem (átképzés, újratelepítések, stb.), mert nem térülne meg a befektetése.
mindegyikben volt jó, de rossz is. ÉN azon a véleményen vagyok, hogy a legjobb oprendszer továbbra is az XP. Persze a környezetem számítógépein.
OFF: Ejha, bvalek2! Kemény a fizikacuccod. Bárcsak én is ennyire érteném, fizika szigorlatra készülök és nem megy a kvantumelmélet. 😄
A gond az, hogy bizonyos dokumentum típusok nyílt szabványúnak kéne, hogy legyenek. Szóval sok állam késõn ismerte fel a számítógépes forradalom problémáit, így állami iratokhoz való hozzáférés is más cégektõl függ.A nyílt szabvány lényege nem az,hogy ingyenes a program,ami megnyitja, de "bárki" tud írni rá programot ami megnyitja.Miért fontos ez? Mert ez biztosítja a szabad piacot, másrészt a saját dokumentumhoz való hozzáférésed jogát.Pl írtál egy doksit 5 éve , és most nem tudod megnyitni,mert OEM szoftvert használtál és elszállt a licensz..
A saját szabványokkal az a gond,hogy aztán mindenkinek fizetnie kell aki az azzal készült dokumentumot rajzot , bármint meg akar nézni, vagy programot akar írni ami megnyitja.
Röviden a lényeg az,hogy ne a szoftveren múljon,hogy megnyithatsz-e doksit,hanem magán a doksin😊
Ez kb olyan lenne,mintha minden tollhoz külön olvasószemüveget kéne venned ugyanattól a cégtõl.
Persze vannak readerek,dehát.. mennek linuxon? Szóval mégis MS-t kell venned..
..
árukapcsolás stb..
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
A linuxról meg annyit, hogy én is akkor kezdtem vele ismerkedni, mikor a Vista elõször megjelent, és nem tetszett a Microsoft üzletpolitikája. Azóta csak linuxot használok, minden programom ingyenes, nem kell vírust írtanom, serialok és crackek után kotornom a netet, és az életem sokkal egyszerûbb lett.
Azzal sem értek egyet, hogy a windows egyszerûbb. Több olyan rokonom van, akik még nincsenek 50 évesek sem, de nem képesek maguknak valami programot telepíteni, egyszerû beállításokat eszközölni, vagy egy ikont kirakni az asztalra. Anyámnak 10 éve mindig default windows háttérképe van.
A terminálról meg annyit, hogy inkább bepötyögök egy ötbetûs parancsot, ami megváltja nekem a világot, mint hogy 23 kattintással módosítsak valamit. A dos idején is pötyögtünk.
Mac OSX-en tényleg nem kell... de az másban szar.
De én csinálok Windowst az Ubuntuból is, csak legyen a hátam mögött fejlesztõcsapat, és pénzelõ... hülye leszek ingyen dolgozni... ahhoz már nagyon geeknek kellene lenni, de akkor olyan lenne a rendszer is!
Neked nincs és nem is volt soha jogos érved, és érved sem. Mirõl beszélsz?
2. nem kell az egyikrõl sem lemondani a másik kedvéért. tessék dual-boot-os gépet telepíteni.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Az ismerettségi körömben több olyan ember van, aki már nem játszik. És érdekes módon ebbõl csak 1 használ Linuxot.
Nem kell ferdíteni. A legtöbben Windows-t használnak. De hát a Linux fanboynak még jogos érveket se lehet mondani. Ez van...
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Alternatívák mindig vannak, csak hát... <#vigyor5>#vigyor5>
Mi az, hogy ha nem játszol, hopp ott a Linux??? Én nem játszok, még se akarok Linxuot!
Hopp, ha nem játszik az ember, akkor is szarik a Linuxra!
"(10 emberbõl legalább 7 photoshoppot sem használ)"
Kis finomítás:
100 emberbõl 90 fotosopot se használ, a maradék 10-bõl 9 azért warezolja le és teszi fel mert menõ, és jól lehet vele az iwiw-re képet átméretezni. A maradék egy meg tényleg dolgozik vele, bár ezek közûl a maradékok közûl is sok egyáltalán nem használja ki a képességeit...
Hasonló van az ms office-nél is, az azért kell mert oo-n nem lehet elküldeni a "wördöt" meg az "ekcelt" amit csak az msoval lehet ugye csinálni 😄
Emlékszem, elsõ linuxos élményem már problémával kezdõdött anno, a régebbi kiadásoknál, hiszen ha játszani akartam, már meg kellett mókolni az oprendszert. (Nem a wine telepítésén értem ezt, hanem a videókártya driver beállítását, plusz hozzá mindenféle rendszerkonfigurációt.) Amikor elvittem haverhoz a gépet, kb 30mp alatt megcsinálta nekem, ezzel is látom hogy nem bonyolult dologgal álltam szemben, csupán 20mp volt a terminálban töltött idõ, ahol vadul gépelt.
Most, a legújabb ubuntu már magától megcsinált mindent, nekem csak a szoftvercsomagokat kell leszednem. De még mindig nem tudom megfelelõen használni, mégpedig a következõ okokból:
1. sok PPT, doc, stb. amit a mikrofos oficceval készítettek, a görög betûket stb. úgy kódolják, hogy az openoffice nehézkesen vagy rosszul nyitja meg. Ugyanez van windows környezetben is az OpenOffice-ban.
2. játékok nagy része csak konfigurálással indul vagy úgy sem. Persze a friss játékok döntõ része megy, csak azokhoz meg nincs gépem hogy futtassam õket, ugyanis nem frissítek évrõl évre, hogy kidobjam a pénzt.
3. bennem van a "félsz", hogy vadul elbarmolok valamit, aztán kezdhetem elölrõl.
Tudom, emlékszem, a windowst is így kezdtem anno (XP-t a win98 után), hogy haverral összeültünk, és barmoltuk ezerrel, kiismertük minden csínját-bínját, majd közben 88x újratelepítettük, és azóta nagyon is megbarátkoztam a rendszerrel. Persze kb ennyi erõ kellett volna a linuxra áttérésre is, csak már lustulok.
Lényeg a lényeg: senki nem kényszeríthet senkit, hogy átálljon winxp-win7-rõl linuxra, ugyanis ismét a sulis dolgokhoz jutunk, mint a kötelezõ olvasmány: ami muszáj, azt utáljuk. Ha az FSF a linuxot erõlteti, miért nem segít rajta, miért nem pumpálja bele a pénzt és reklámozza? Valószínû, hogy azzal többet elérne. Ja, hogy még nincs teljesen kész arra, hogy minden winfosos programot futtasson? Nos, igen. Nagyon valószínûsítem, hogy az Õ gépeiken is winfos fut, csak nem árulják el...
Béke 😊
de idõvel csökken a játékra fordított órák száma
felnõve eltûnnek a játékok, és hopp, ott a linux, nem érdekli az embert, hogy nincs wines játék
ha meg egy cégnél nincsenek nagyon spéci programok, akkor egy asztalra kihelyezett msoffice vagy openoffice ikonok között nincs olyan nagy különbség
(10 emberbõl legalább 7 photoshoppot sem használ)