165
-
#125 Ne személyeskedj! Nem a piacon vagy. -
endrev #124 Mondjuk azért kéne elfogadni, mert az ingyenes alternatívákat hackelni kell ahhoz, hogy mindent tudjanak, amire szükséged van, érteni kell hozzá, vagy kell valaki aki ért hozzá. Vagy nem? -
BlackRose #123 Én meg azt hittem, hogy majd Richard Stallman fogja Steve Ballmer-el útra indítani a Windows 7-est Október 22-ikén, és az FSF teljes mértékben Windows 7-re áll majd át... szóval milyen hír ez, hogy az FSF nem támogatja a Windows 7-est, hiszen ez magától érthetődő dolog és még a jegesmedvék is tudják... -
#122 "Hagyjál már ezzel az active directoryval, szánalom hogy egyesek egy hitelesítő rendszeren akadnak fenn, amire ezernyi alternatíva van."
Ennél nagyobb baromságot régen olvastam. :D -
#121 Engem nem érdekel a szoftverleírás... igen, WinE kell hozzá, de megy. Azzal nem is lenne semmi probléma... De nem csak PS létezik, hanem csomó dolog.
Microsoft pedig hagyja a winE-t, kissé meglepő, de nem foglalkoznak vele. Mert ők is pontosan tudják, hogy Linux nem futtatja gyorsabban windowsos alkalmazásokat, csak igen kivételes esetekben. Pl. Firefox egy fokkal gyorsabb WinE-n. Hehehe...
WINDOWS XP, pont, lezárva... nem érdekel a többi linuxos véleménye... -
gemihu #120 Ja "Eltűnhet a .doc formátum" docx van helyette:) Mert az MS nem akar olyan nyíltat használni.. na . Meg a másik, itt van nagy böhöm cég, megcsinálta az IE6-ot ami nem szabványos vagy milyen ennek ellenére vannak tőle függő programok, most mindenféle buherával lehet megoldani,hogy menjen esetleg vistán is,nem is értem miért nem része az alaprendszernek kompatibilitási szempontból.
Ráadásul sokan úgy kezdtek el rá fejleszteni,mintha az IE6 örök rendszer lenne és egyetlen, na ez a gond IE6=internet,pedig csak IE6 = ms böngésző.
Amúgy a PS-ről még annyit,hogy nincs olyan a szoftver leírásába,hogy menne linuxon, a wine-s dolgokat most ne említsük, mert az nem egyenlő azzal,hogy linuxra fejlesztették.
-
Koge #119 minek csiszoljak a stilusomon ha az opensource huszarok csak ebbol ertenek (tisztelet a kivetelnek) az ilyenekrol mindig a debian tanarom jut eszembe aki sikhulye volt a winhez es aki visszakerdezett azt kirohogte hogy de hulye vagy, mindehhez volt 120 kg, vele is igy beszeltem, fortyogott is amikor levizsgaztam nala
nem akarok meggyozni senkit amig ennyi hulye "IT-s szakember" van addig nekem mindig lesz biztos munkam -
#118 Azért illene rájönni, hogy nem mindenkinek van szerverparkja, és PS3-ja.
Természetes, hogy otthoni felhasználásról van szó. És ne, hogy azt hidd, hogy Linux annyira biztonságos. Mert ha így menne, akkor megyek, és kiny**** myVIP/Iwiw legszebb csajait rögtön, egyből az összeset. Pl. nehezebben tudom átlátni a folyamatokat, igaz, csak egy fokkal Gnome/KDE környezetben. Ha jól tudom. Másodszor pedig, nem úgy fut, mint az XP.. Idegesítően lassabb a flash, gagyi a videolejátszás is, több képernyős driverektről nem is beszélve.
PS3-on pedig jól el van a linux, ahhoz hozzá sem kell nyúlni, mert minek. Majd ha lesz szerverparkom, akkor majd linuxozok A-Z-ig ott.
De részemről ennyi, nekem tudom, mi a jó, az mellett döntök, aki meg linuxot használ, nem rossz elfoglaltság, de nem kellene senkinek sem oltogatnia a Windowsos felhasználókat... Ez ilyen nagyon GEEKes... Arról nem is beszélve, hogy sok linux felhasználót már az utcáról meg lehet ismerni a monitorfejük, és úgy a kinézetük miatt... van kivétel, de mondom. -
vmiki88 #117 öö, most mi van?
akkor használjak linuxot? Majd ha csinálnak rá DirectX-et :) -
SityiSXT #116 Ki mondta, hogy az AD csak hitelesít? Olvass egy kicsit, aztán várok alternatívákat. Komolyan érdekelne... -
Koge #115 ""jelnetem a nagyvállalatok legalább 2/3-da nem lépte át az XP-t mert a jövő rendszer még szarabb mint amit jelneleg használnak.""
jelentem gold partnership van es az rc ota valaszthato a win7 a munkaallomas oprendszerekent (alkalmazott valaszthatja) mert a jovo rendszer meg stabilabb es gyorsabb mint az xp a reszlegemen circa 75%-os az arany (es igen ICT vallalat)...
nezz korul a piacon es utana mondjal messzemeno kovetkezteteseket mert igy oke hogy ertesz hozza de nehol beut a szakbarbarsag meg az eloitelet -
#114 Nincs naplózó fájlrendszer. Hát ez nagyon érdekes. Az NTFS akkor micsoda? -
#113 Shift+Alt -
#112 "fikazza a fizetos os-eket mert tobbet kaszalnak es jobban mukodik mint a nyilt?"
Te sem olvastad el a cikk elején lévő link mögötti infókat.
A stílusodon meg csiszolhatnál, mert a végén nem lesz aki vitatkozzon veled az okádék stílus miatt, és még azt hiszed hogy meggyőztél mindenkit. -
Koge #111 rufus oszinten kit erdekel hogy milyen ember es hogy elsz vagy amig arrol beszelgetunk hogy egy idiota tarsasag fikazza a fizetos os-eket mert tobbet kaszalnak es jobban mukodik mint a nyilt? nem izgat a ket autod se a hazad se a jo kereseted, sajnalom hogy magadra vetted a geek fogalmat... es igenis lenezem a kockakat mert jomagam is szakmabeli vagyok es kepes vagyok ugy ellatni a feladatomat hogy nem buzulok ra teljes egeszeben mert az a szuklatokoruseg netovabbja -
MacropusRufus #110 bár a KDE alatt shift + numpad +/- és megy a váltás...
De egyébként ez igaz: ahány linux distro annyi beállítási fajta.
Na igen. Ezen viszont tényleg nem ártana változtatni, egyfajta "szabványt" csinálni: az alap beállítások amik nem distro függők (lan, vga, nyomtató, stb) mindengyik distro alatt ugyanaz legyen és ugyan ott legyen.
-
MacropusRufus #109 -
MacropusRufus #108 jelnetem a nagyvállalatok legalább 2/3-da nem lépte át az XP-t mert a jövő rendszer még szarabb mint amit jelneleg használnak.
-
csomi #107 Akkor most ajanlod a Win7-et vagy nem? :) -
David Coulthard #106 Én is úgy tudtam, hogy az ntfs naplózó fájlrendszer, de mit jelent az, hogy nem egészen ilyen jellegű naplózásra gondol az aki naplózó fájlrendszere gondol? Mi a probléma az ntfs naplózásával?
-
MacropusRufus #105 azért a windows sem az a hárdver barát valami... az is jobban szereti, hogy 1x felraksz valamit aztán hagyjat békén. Pár uninstall/install párossal hamar újrahúzás lesz a vége.
Talán annyi elönye van a linuxnak biztosan, hogy jobban testreszabható (és most nem a csicsára gondolok). -
MacropusRufus #104 ez igaz is. de azért nem egészen ilyen jellegű naplozásra gondol az aki naplózó fáljrendszere gondol. Ezt tudja az MS is ezért fejleszti a WinFS-t...
Na ezért kipróbáltam volna a Win7-et... de nincs benne ebben sem. -
MacropusRufus #103 akkor a cégünk kivétel :))
nálunk csak a user találkozik windows felülettel.
Minden rendszert linux üzemeltett, kezdve a levelezőn, folytatva az MDE controllereken keresztűl a penkey vezérőlig minden...
Ja: jelneleg közel 19ezer munkatársam van, ebből 241 IT-s, a világ közel 30 országában vagyunk ott és egy globális intranetet üzemeltetünk.... linux alapon... -
MacropusRufus #102 "komolyan nektek bejon a zselemozgasu meg a tuzes ablak? egyszeruen olyan gagyi hogy faj, stilus nuku), "
de miért nem folytatod? Aktive háttér pl. MErt az is van. Akár csak a win-nek.
Meg van 3D Cube ami meg egészen látványos, DE: ezek csak a kűlcsíny, de megjegyzem: fele akkora hw kell a compiz-hez mint az aeronak...
Debian: na pont a Debian féle linuxok fogják a felhasználókat maguk mellé édesgetni???? A Debian a hardcore linuxosok rendszere. Na ezt lehet buherálni 1 hétig mire belövöd... Igaz akkor viszont sirály :)
"akit tobbre hasznalja az altalban geek es nincs csaja aki furan nez ra hogy miert jo fel napot elcseszni arra hogy beizzitson egy huawei 3g modemet a kedves ubuntujara..."
a geekenek tudod mi az elönyük? Hogy nem szokásuk feladni és mint ilyenek komoly munkaerőt képeznek a válalatoknál. Nekem bejött az, hogy geek vagyok.
Tudo csajom van, 2 új autóm és egy baszott nagy házam. Mind ezt elértem 28 évesen úgy, hogy azt csinálom amit szeretek, ami igen kevés embernek adatik meg. És még jól is kersek.
Aztán lehet vannak azok akik lenézik a geek-eket... én meg őket, hiszen ha fele annyit tudnának mint én már azt sem értenék meg :)))
"szar az openoffice uzleti " azért nálunk nyár eleje óta már hivatalos szabvány az OO álltal kifejlesztett nyílt formátum...
-
saitek #101 "Pl. a Windowsnak a mai napig nincs naplozó filerendszere (ez lett volna a WinFS ami szépen kimaradt a Vistaból de a 7-ből is...)"
Már az ntfs is naplózó fájrendszer elég régóta...
-
MacropusRufus #100 egy régi hír de: "Eltűnhet a .doc formátum"
"Júniusban magyar nemzeti szabvány lett az ingyenes OpenOffice irodai programcsomag által használt Open Document Format (ODF), ami segítheti a nyílt formátum hazai terjedését, valamint a Microsoft elavult formátumainak az eltűnését."
http://index.hu/tech/2009/07/15/eltunhet_a_.doc_formatum/
-
Garfield #99 hmmm. én elindítom a sax2-öt és beállítom. Nem szerkeztek semmit.
Na erről beszélek: SuSE alatt sax2, Kubuntu alatt KRandR, másutt jobb kattintás az asztalon és beállítás; és ez csak egy szaros kis felbontás-állítás volt... -
MacropusRufus #98 "Én használom mindkettőt (Win és Linux is), de elhiheted, a Winhez sem árt némi hozzáértés. Valóban kényelmesebb, de azt azért túlzásnak tartom, hogy egy képernyő színmélység állításához mindenféle file-okat kelljen editálnom (Linux). "
hmmm. én elindítom a sax2-öt és beállítom. Nem szerkeztek semmit.
-
#97 egyébként az Alt+Shift-kombó miért is nem jó? -
#96 vista-stílusban:
-megnyit
-biztos benne?
-beállít
-alkalmaz
-bezár
-jóváhagy
-biztos?
-... úgy maradt
-
Garfield #95 Azért én ebben a "megtanulja és utána bármit tud használni" dologban nem lennék olyan biztos bár egy Ubuntu - Kubuntu meccsben sem, és ennek semmi köze a klikkdroidsághoz: mert oké, hogy kicsit másképp kell keresgélni, csak épp a Gnome-KDE miatt kicsit másképp, kicsit mást kell keresni. És akkor még sehol sem volt szó a tökmás disztribekről, melyeknél többé-kevésbé kell parancssorban turkálni. Az a rugalmasság, amiről te beszélsz, vagyis amikor nem azonos ikon és konkrét programnév alapján keres az ember, hanem funkcó, menübeli elhelyezkedés, angol név jelentése, ikonból következetethető funkció alapján, az rengeteg felhasználóból hiányzik, ezért lesz számukra két disztrib két teljesen más oprendszer.
U.i.: A linuxosok egyvalamin elgondolkodhatnának. Rendben, hogy egy adott beállítás elvégzéséhez a netről levadászható minden információ, ami alapján elvileg elvégezhető a beállítás. DE. Az eddigi melóhelyeimen az olyan szoftverfejlesztésekkel volt a legnagyobb szopás mindig, amelyet szinte kizárólag informatikai képzettségű vezetők vittek végig, bitről bitre megvalósítva a projektspecifikációban foglaltakat, de egyvalamit rohadtul figyelmen kívül hagytak, mégpedig azt, hogy azt a szoftvert a) nem programozók fogják b) a tesztüzem pár hete/hónapja után éveken keresztül napi rendszerességgel használni, hanem átlagos felhasználók, akiket nemcsak az a fekete-fehér kérdés érdekel, hogy az adott feature bennevan-e, hanem hogy mennyire használható az egész. A linuxnál én ugyanezt érzem: bennevan minden lehetőség, amit csak akarsz, ha bele akarnál nyúlni a lelkébe, de annak ezen lehetőség 99%-ára nincs szüksége, amit el kellene fedni előle, másfelől viszont ezen látszólag pilótavizsgás lehetőségek egy részét azért elérhetővé kellene tenni baj esetére, lásd mondjuk IRQ-állítás a Windows Eszközkezelőjében. -
MacropusRufus #94 azért azt leírnád nekem, hogy 1 kattal a win alatt, hogyan tudod átálítani a bill-t.... érdekelen ui. minden beállításhoz min. 3 klikk kell:
- megnyit
- beállit
- bezár
:)))
-
Koge #93 "WinXP/Linux/DOS mindegyiknek meg van az előnye, hátránya. Netre Windows nem mehet ki. Ez nálam alapszabály. Mert speciel pont a rendszerbiztonság terén 15 éves lemaradásban van a windows :))"
Oskovulet fejlesztok kimeljenek akik meg mindig nem leptek at az xp-t... -
#92 azért ez a cím elég megtévesztő. nem a windows 7-et nem ajánlják vagy a snow leopard-ot. egyik windows-t vagy osx-et sem ajánlják, elvből. -
MacropusRufus #91 "mint ahogy írtam is régebben, Linux még nem érte el azt a szintet, hogy versenyezzen az XP-vel."
khmm... a linux már lehagyta az XP-t. Kérdés az, hogy mire akarod használi. Pl. tudod megkora tré egy rendszer az os/400-as??? Egy kurva passziánszt sem lehet rajta játszani (cd/dvd írásról már ne is beszéljek, sőt a GúgliÖrsz sem fut le rajta), ráadásúl full offline az egész, mindig frissíteni kell a képernyőn látható dolgokat... És ezt rá merik pakolni egy több mint 30milliás szerverre... megkora marhák ezek az IBM-nél mi? :)
"Linux az pro felhasználónak készült, Windowst pedig bárki tudja használni egy kis idő után."
ha az első op. a linux akkor ezt tanúlja meg és ez lesz neki a könnyű. Amikor én elösszőr 1983-ban leültem az első gépem elé (TVC 32k) szerinted hány ember tudott nekem segíteni? (ui a bibi itt van sztem: a win-es span nagyságrendel több mint a linuxos)Hát nem sok. 1984-ben megírtam az első programomat, ekkor voltam ált.isk. 3-os... Ha érdekel és akarod is tudni akkor a linux legalább olyan 1xü mint a win.
"Ez ilyen dolog, Microsoft nyert már 15 éve, nem vettétek észre? "
kérdés az, hogy miben?
Pl. számomra a legfontosabb a stabilitás és az adatbiztonság. Hát itt speciel legalább 15 évvel le van maradva.
Pl. a Windowsnak a mai napig nincs naplozó filerendszere (ez lett volna a WinFS ami szépen kimaradt a Vistaból de a 7-ből is...). Ennek hiányában már kissé komplikáltabb az adatbiztonság garantálása.
Viszont az télny, hogy játék qurva sok van rá. De csak a játékért marhaság egy pc-t fentartani...
Ja kérdés: szted a PS3-nak milyen op-ja van? :)) Hát nem windows alapú arra mérget vehetsz :))
Ettől függetlenűl: mindegyik rendszernek meg van az előnye és a hátránya is. Én most kihegyeztem a válaszomat a linux védelmére, de gy.k. nekem otthon min. 3 rendszer szokott futni: WinXP/Linux/DOS mindegyiknek meg van az előnye, hátránya. Netre Windows nem mehet ki. Ez nálam alapszabály. Mert speciel pont a rendszerbiztonság terén 15 éves lemaradásban van a windows :)) -
Koge #90 Sanyix alternativat az AD-re most kerek
Es ha szamodra az egy hitelesito rendszer annyi kozod van hozza mint hottoldnak az eszervhez (ekkora analfabeta beszolast reg lattam egyszeruen verlazito hogy egyesek mennyire ostobak es csipobol fikaznak, majd ha designoltal ad-t akkor magyarazz, es nem fogom elhinni hogy csinaltad mert akkor nem mondanal ekkora fassagot)
Komolyan ekkora sotet allatok vagytok? Tisztelet a kivetelnek.
Win7-re se raktam semmit csak egy vga+mb drivert ennyi elegendo is volt firefoxot hasznaljon az akinek hat anyja volt,
nem bantok egy linuxost sem, ha neki bejon hogy szophat ingyen (en is szoptam vele de en szervert csinaltam nem pedig desktopot) legyen, de mikor fogjatok mar fel hogy olcso husnak hig a leve, openoffice szarabb mint az ms office, winnek ezerszer jobb a supportja es olcsobb mint egy linux support (fedora desktop support tobb mint 200$ egy evre) nesze neked ingyen oprendszer, ha hulye vagy hozza ugyanugy fizetsz vagy ramegy egy valag hasznosan eltoltheto ido...
Es meg egyszer sufni on-site-osok ne szoljanak mar hozza mert csak magukbol csinalnak hulyet... -
Alfa Of NS #89 A Linux valójában rendszerépítőknek kiváló. Egy adott célre össze lehet legózni az optimális elemket. Viszont lényegében csak fix hardver-szoftver környezetben jó. Tehát szervereknél, vagy ha elég az alapból felrakott cucc, vagy műholdra kell oprendszer stb stb. Ha már változó a környezet, telepítgetni kéne ezt-azt akkor már könnyen gázos lehet a dolog. Utána kell járni, nincs hozzá megfelelő komponens, nehézkes az install stb. Erre persze azt szokták mondani, hogy szakértőknek készült a Linux, pedig valójában rosszul van megcsinálva. Ebből a szempontból! Nem véletlen, hogy még mindig 1%-on van a Linux elterjedtsége.
Amúgy az FSF-nek annyiban igaza van, hogy az MS gyakorlatilag monopólhelyezetben van és emiatt óriási bevételekre tesz szert, amit visszaforgatva uralja a piacot. Nincs igazi verseny az oprendszerek terén. -
#88 Uhh belelépsz a lelkembe :D
Amúgy jé válaszoltál! idióta... -
#87 "az átlagfelhasználó részére hiába Linux, a két külön disztrib két külön, max. hasonlóan kezelhető oprendszernek fog minősülni, amit külön-külön meg kellene tanulnia, ha mondjuk a cégnél és otthon is Linuxot használna."
Nézzél utána. 2 disztrib között ugye annyi a különbség, hogy néha más programok vannak ugyanarra a 2-ben, de nagyon sok az átfedés is sőt többségben ez van(igazából ugyanazokat a programokat variálják, egyik tele van szerverprogramokkal, másik desktoppal, harmadig mind2-ből valamennyi, negyedik crackerprogramokkal.) Ha egy linuxot megtanul az ember, akkor az összessel elboldogul. Ha nem akkor klikkdroid aki nem tudja mit csinál, csak megjegyezte hova klikkeljen ezen buktak el sokan az xp-> vista váltásnál is, többek között ezért "szar"-nak nevezett a vista... -
#86 Áh, ezt már válaszra sem méltatom.