Nem ajánlja a Windows 7-et az FSF
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jelentem gold partnership van es az rc ota valaszthato a win7 a munkaallomas oprendszerekent (alkalmazott valaszthatja) mert a jovo rendszer meg stabilabb es gyorsabb mint az xp a reszlegemen circa 75%-os az arany (es igen ICT vallalat)...
nezz korul a piacon es utana mondjal messzemeno kovetkezteteseket mert igy oke hogy ertesz hozza de nehol beut a szakbarbarsag meg az eloitelet
http://goo.gl/gd6Zi5
Te sem olvastad el a cikk elején lévõ link mögötti infókat.
A stílusodon meg csiszolhatnál, mert a végén nem lesz aki vitatkozzon veled az okádék stílus miatt, és még azt hiszed hogy meggyõztél mindenkit.
De egyébként ez igaz: ahány linux distro annyi beállítási fajta.
Na igen. Ezen viszont tényleg nem ártana változtatni, egyfajta "szabványt" csinálni: az alap beállítások amik nem distro függõk (lan, vga, nyomtató, stb) mindengyik distro alatt ugyanaz legyen és ugyan ott legyen.
Talán annyi elönye van a linuxnak biztosan, hogy jobban testreszabható (és most nem a csicsára gondolok).
Na ezért kipróbáltam volna a Win7-et... de nincs benne ebben sem.
nálunk csak a user találkozik windows felülettel.
Minden rendszert linux üzemeltett, kezdve a levelezõn, folytatva az MDE controllereken keresztûl a penkey vezérõlig minden...
Ja: jelneleg közel 19ezer munkatársam van, ebbõl 241 IT-s, a világ közel 30 országában vagyunk ott és egy globális intranetet üzemeltetünk.... linux alapon...
de miért nem folytatod? Aktive háttér pl. MErt az is van. Akár csak a win-nek.
Meg van 3D Cube ami meg egészen látványos, DE: ezek csak a kûlcsíny, de megjegyzem: fele akkora hw kell a compiz-hez mint az aeronak...
Debian: na pont a Debian féle linuxok fogják a felhasználókat maguk mellé édesgetni???? A Debian a hardcore linuxosok rendszere. Na ezt lehet buherálni 1 hétig mire belövöd... Igaz akkor viszont sirály :)
"akit tobbre hasznalja az altalban geek es nincs csaja aki furan nez ra hogy miert jo fel napot elcseszni arra hogy beizzitson egy huawei 3g modemet a kedves ubuntujara..."
a geekenek tudod mi az elönyük? Hogy nem szokásuk feladni és mint ilyenek komoly munkaerõt képeznek a válalatoknál. Nekem bejött az, hogy geek vagyok.
Tudo csajom van, 2 új autóm és egy baszott nagy házam. Mind ezt elértem 28 évesen úgy, hogy azt csinálom amit szeretek, ami igen kevés embernek adatik meg. És még jól is kersek.
Aztán lehet vannak azok akik lenézik a geek-eket... én meg õket, hiszen ha fele annyit tudnának mint én már azt sem értenék meg :)))
"szar az openoffice uzleti " azért nálunk nyár eleje óta már hivatalos szabvány az OO álltal kifejlesztett nyílt formátum...
Már az ntfs is naplózó fájrendszer elég régóta...
"Júniusban magyar nemzeti szabvány lett az ingyenes OpenOffice irodai programcsomag által használt Open Document Format (ODF), ami segítheti a nyílt formátum hazai terjedését, valamint a Microsoft elavult formátumainak az eltûnését."
http://index.hu/tech/2009/07/15/eltunhet_a_.doc_formatum/
Na errõl beszélek: SuSE alatt sax2, Kubuntu alatt KRandR, másutt jobb kattintás az asztalon és beállítás; és ez csak egy szaros kis felbontás-állítás volt...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
hmmm. én elindítom a sax2-öt és beállítom. Nem szerkeztek semmit.
-megnyit
-biztos benne?
-beállít
-alkalmaz
-bezár
-jóváhagy
-biztos?
-... úgy maradt
<#crazya>#crazya>
U.i.: A linuxosok egyvalamin elgondolkodhatnának. Rendben, hogy egy adott beállítás elvégzéséhez a netrõl levadászható minden információ, ami alapján elvileg elvégezhetõ a beállítás. DE. Az eddigi melóhelyeimen az olyan szoftverfejlesztésekkel volt a legnagyobb szopás mindig, amelyet szinte kizárólag informatikai képzettségû vezetõk vittek végig, bitrõl bitre megvalósítva a projektspecifikációban foglaltakat, de egyvalamit rohadtul figyelmen kívül hagytak, mégpedig azt, hogy azt a szoftvert a) nem programozók fogják b) a tesztüzem pár hete/hónapja után éveken keresztül napi rendszerességgel használni, hanem átlagos felhasználók, akiket nemcsak az a fekete-fehér kérdés érdekel, hogy az adott feature bennevan-e, hanem hogy mennyire használható az egész. A linuxnál én ugyanezt érzem: bennevan minden lehetõség, amit csak akarsz, ha bele akarnál nyúlni a lelkébe, de annak ezen lehetõség 99%-ára nincs szüksége, amit el kellene fedni elõle, másfelõl viszont ezen látszólag pilótavizsgás lehetõségek egy részét azért elérhetõvé kellene tenni baj esetére, lásd mondjuk IRQ-állítás a Windows Eszközkezelõjében.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
- megnyit
- beállit
- bezár
:)))
Oskovulet fejlesztok kimeljenek akik meg mindig nem leptek at az xp-t...
khmm... a linux már lehagyta az XP-t. Kérdés az, hogy mire akarod használi. Pl. tudod megkora tré egy rendszer az os/400-as??? Egy kurva passziánszt sem lehet rajta játszani (cd/dvd írásról már ne is beszéljek, sõt a GúgliÖrsz sem fut le rajta), ráadásúl full offline az egész, mindig frissíteni kell a képernyõn látható dolgokat... És ezt rá merik pakolni egy több mint 30milliás szerverre... megkora marhák ezek az IBM-nél mi? :)
"Linux az pro felhasználónak készült, Windowst pedig bárki tudja használni egy kis idõ után."
ha az elsõ op. a linux akkor ezt tanúlja meg és ez lesz neki a könnyû. Amikor én elösszõr 1983-ban leültem az elsõ gépem elé (TVC 32k) szerinted hány ember tudott nekem segíteni? (ui a bibi itt van sztem: a win-es span nagyságrendel több mint a linuxos)Hát nem sok. 1984-ben megírtam az elsõ programomat, ekkor voltam ált.isk. 3-os... Ha érdekel és akarod is tudni akkor a linux legalább olyan 1xü mint a win.
"Ez ilyen dolog, Microsoft nyert már 15 éve, nem vettétek észre? "
kérdés az, hogy miben?
Pl. számomra a legfontosabb a stabilitás és az adatbiztonság. Hát itt speciel legalább 15 évvel le van maradva.
Pl. a Windowsnak a mai napig nincs naplozó filerendszere (ez lett volna a WinFS ami szépen kimaradt a Vistaból de a 7-bõl is...). Ennek hiányában már kissé komplikáltabb az adatbiztonság garantálása.
Viszont az télny, hogy játék qurva sok van rá. De csak a játékért marhaság egy pc-t fentartani...
Ja kérdés: szted a PS3-nak milyen op-ja van? :)) Hát nem windows alapú arra mérget vehetsz :))
Ettõl függetlenûl: mindegyik rendszernek meg van az elõnye és a hátránya is. Én most kihegyeztem a válaszomat a linux védelmére, de gy.k. nekem otthon min. 3 rendszer szokott futni: WinXP/Linux/DOS mindegyiknek meg van az elõnye, hátránya. Netre Windows nem mehet ki. Ez nálam alapszabály. Mert speciel pont a rendszerbiztonság terén 15 éves lemaradásban van a windows :))
Es ha szamodra az egy hitelesito rendszer annyi kozod van hozza mint hottoldnak az eszervhez (ekkora analfabeta beszolast reg lattam egyszeruen verlazito hogy egyesek mennyire ostobak es csipobol fikaznak, majd ha designoltal ad-t akkor magyarazz, es nem fogom elhinni hogy csinaltad mert akkor nem mondanal ekkora fassagot)
Komolyan ekkora sotet allatok vagytok? Tisztelet a kivetelnek.
Win7-re se raktam semmit csak egy vga+mb drivert ennyi elegendo is volt firefoxot hasznaljon az akinek hat anyja volt,
nem bantok egy linuxost sem, ha neki bejon hogy szophat ingyen (en is szoptam vele de en szervert csinaltam nem pedig desktopot) legyen, de mikor fogjatok mar fel hogy olcso husnak hig a leve, openoffice szarabb mint az ms office, winnek ezerszer jobb a supportja es olcsobb mint egy linux support (fedora desktop support tobb mint 200$ egy evre) nesze neked ingyen oprendszer, ha hulye vagy hozza ugyanugy fizetsz vagy ramegy egy valag hasznosan eltoltheto ido...
Es meg egyszer sufni on-site-osok ne szoljanak mar hozza mert csak magukbol csinalnak hulyet...
Amúgy az FSF-nek annyiban igaza van, hogy az MS gyakorlatilag monopólhelyezetben van és emiatt óriási bevételekre tesz szert, amit visszaforgatva uralja a piacot. Nincs igazi verseny az oprendszerek terén.
Amúgy jé válaszoltál! idióta...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nézzél utána. 2 disztrib között ugye annyi a különbség, hogy néha más programok vannak ugyanarra a 2-ben, de nagyon sok az átfedés is sõt többségben ez van(igazából ugyanazokat a programokat variálják, egyik tele van szerverprogramokkal, másik desktoppal, harmadig mind2-bõl valamennyi, negyedik crackerprogramokkal.) Ha egy linuxot megtanul az ember, akkor az összessel elboldogul. Ha nem akkor klikkdroid aki nem tudja mit csinál, csak megjegyezte hova klikkeljen ezen buktak el sokan az xp-> vista váltásnál is, többek között ezért "szar"-nak nevezett a vista...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
No, ez - vagyis ugyanazon beállítások legjobb esetben is csak nagyjából hasonlóképp történõ elvégzése - az egyik szopás a Linux-szal és ez is marad mindaddig, míg a disztribek burjánzanak: az átlagfelhasználó részére hiába Linux, a két külön disztrib két külön, max. hasonlóan kezelhetõ oprendszernek fog minõsülni, amit külön-külön meg kellene tanulnia, ha mondjuk a cégnél és otthon is Linuxot használna.
Én folyamatosan csak a marhaságokat próbálom cáfolni amit ez a sok hülye a linuxról összehord.
pl "mert az én szabadidõm már ne abból álljon, hogy a PC elõtt döglök, mert ezt kell letölteni, azt kell letölteni, vagy itt kell utána olvasni, ott kell utána olvasni."
Erre is azt írom, hogy "NE töltsé le" bazze, elégedj meg a az alap telepítéssel...
Ja de gondolom akkor a win7-re se töltesz semmit. Jó az ie, nemkell videodriver sem, stb.
Nem írtam hogy ezt vagy azt használd, vagy ez szar az szar.
Eszem megáll b+ mostmár az a baj hogy egyszerû :DDDDD
Elmebeteg vagy fiam ez mostmár bizos, mert a hozzászólásod végén már megint az a baj hogy bonyolult.
Van ezer féle disztribúció, külön külön egységes átgondolt fejlesztések... mellesleg ez megintcsak bullshit, külön disztribekre készült dolgok is remekül együttmûködnek.
Hagyjál már ezzel az active directoryval, szánalom hogy egyesek egy hitelesítõ rendszeren akadnak fenn, amire ezernyi alternatíva van.
"Egy SQL szervert még csakcsak felraksz Linuxra, de mihez kezdesz vele, ha semmi mást nem tudsz feltenni, ami használná."
Az hogy te sql szerveren kívül nem vagy képes mást telepíteni rá, az egyéni probléma :)
Idióta.
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
Persze, mert neked jogos érveid vannak, sõt vannak is érveid. Hát mentem magam alá csinálok.
Az ilyen vitákkal mindig az a baj, hogy a másik fél egyáltalán nem tudja elismerni azt, ha másiknak ugyanolyan érvei vannak az õ véleménye mellett. Persze könnyebb rámondani, hogy hülye, ugyebár.
A legnagyobb gond a Windows vs. Linux vitába, hogy csak a hülyék mennek bele. Mindenki felnõtt ember, el tudja dönteni, hogy melyik operációs rendszer felel meg neki, persze kizárólag tesztelés után.
Az, hogy begyöpösödött Windows fikázók és Linux fanok vannak, hát...
Csak nem tudom megérteni, hogy miért nem lehet elfogadni azt, ha valaki tudatosan, több kipróbálás után megfelelõnek a Windows-t találja, és az mellett teszi le a voksát? Azt meg máig nem értem, hogy mire fel ez a nagy büszkeség Linux felhasználók részérõl? És oda jutunk, hogy netes portálokon verik a mellkasukat, mint King Kong a WTC tetején.
Jelzem, nem egy olyan ismerõsõm van, aki már rég nem játszik, mégis szarik a Linuxra. És akkor õ hülye? Mert az ugye nem érv, hogy nem tetszik, vagy épp a franc se vesztegeti az idejét a különbözõ disztribúciók és frissítések telepítésére? Érdekes.
Az, hogy ingyen van a Linux? Leszarom. De olyan magasról, hogy öröm nézni. Napi szinten 2-3 órát használok PC-t (vagy még annyit se), a franc se fog új Operációs rendszerrel ökörködni, ha a Win7 kézre simul, mert az én szabadidõm már ne abból álljon, hogy a PC elõtt döglök, mert ezt kell letölteni, azt kell letölteni, vagy itt kell utána olvasni, ott kell utána olvasni.
Örülj, hogy vannak érveid, de szart se érnek.
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
Cégnél meg nem csak az AD miatt nem lehet Linuxot feltenni. Vállalatirányítási rendszerek se nagyon vannak Linuxra (iScala), meg ott az Automaster például, annak sincs linuxos verziója, viszont alternatívája sem, pláne ha azt kell használni ami az anyacégnél van.
És ami nagy hátránya a Linuxnak, hogy van ezer féle disztribúcuió, nincs egységes, átgondolt fejlesztés, mint a Windows esetében (más kérdés, hogy a végén mi sül ki belõle, lásd Vista...).
Viszont egy Windows 2003/Active Directory szerveres, WinXP munkaállomásos hálózatnak aligha van nagyvállalati környezetben alternatívája. Egy SQL szervert még csakcsak felraksz Linuxra, de mihez kezdesz vele, ha semmi mást nem tudsz feltenni, ami használná.
Az ubuntu a hülyéknek van? Millió dolláros üzletekhez szolgáltat alapot.
Ha igazán geekségre gondolok, akkor mondhatnám hogy LFS (linux from scratch - ahol minden kis részletet te fordítasz le, és írsz meg) valami fájdalmasan puritán ablakkezelõvel, segédprogramok nélkül, ahol minden beállítást konfigfájlokon keresztül tehetsz meg. Sõt, inkább ablakkezelõ nélkül, az internetet is karakteres böngészõvel elérve.
acsarkodjatok linux huszarok csak elobb tanuljatok egy kis szakmat, akkor talan meg azt is felfognatok hogy mekkora szar az openoffice uzleti szinten es hogy AD nelkul egy nagyvallalat infrastrukturaja lehetetlen lenne (ha mondasz alternativat varom)
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter