155
  • 5c0rp330n
    hát, ha az nem értelmes érv neked hogy kibaszottul megeszi a memóriát és kibaszottul lassú még így is, akkor nemtom, hogy mi az.
    talán nem véletlen, hogy a legtöbb játéknál amikor a gépigényeket taglalják, külön vistához odaírják hogy oda bizony kétszer annyi ram fog kelleni. és ami a hab a tortán hogy sok esetben még így is feleannyi fps-t produkál, mint egy xp vagy 7. ezt számtalan teszt és az itt hozzászólók is igazolták.
  • Epikurosz
    Az Operát meg nem ismerem (ill. volt fent egyszer, talán 2 éve, 1-2 napra), de ha a krómos kedvenceim importálni tudja úgy, hogy az ékezetes magyar karakterekből nem csinál kriksz-krakszokat, akkor kipróbálom.
  • Epikurosz
    Én végigmentem a szamárlétrán. 3 éve használom a Windows Vistat, eddig soha nem fagyott le (kopp-kopp). De ez notebookon megy, az XP meg asztalin. Na az legalább félévente lefagyott. Erre a notebookomra valszeg fel fogom pakolni a Win 7 egy OEM-es példányát, de a következő pécémen kizárólag Linux lesz. Mert én szeretek haladni a korral, és követni a műszaki fejlődést.
  • [HUN]FaTaL
    Ott a pont, hasonlóan gondolom. :)
  • Sanyix
    nálam pont annyival ment mint xp-n... 70-80 fps-el. Hogy van ez? Ne ősrégi hozzáadott videokártya drivert használj.
  • passatgt
    live for speed nálam vistán-n 30-35 fps-el ment, 7-en 75-80
  • msstz
    Vagy ha épp torrenten tölt le/fel, akkor is hasznos.
  • Baldric
    A turbó nem csak modemes nethez jó, a mobilos neten kívül hasznos lehet még azoknak akiknek 1-1.5 megás a nete, mert az ilyen netnél még jelentkezik a jótékony hatása, valamint a gyorsabb nettel rendelkezőknek is jó, ha éppen töltenek valamit, megy a torrent, stb...
  • who am I 7
    Bár valami 9.2axvy vagy mittomén milyen verezió van a telómon, de agybajt kapok tőle :D

zola : Notival ok...jogos.Akkor még számoljuk bele a pusztasági notisokat is XD
  • who am I 7
    De az nem azt jelent, h magyarisztánnak készült, hanem csak példáztam, h már itt se nagyon van olyan net..ettől már max csak a dzsungelbe van rosszabb :D
    Egyébként akkor nekünk is csinálhatnának valami újítást, ne csak annak a pár %-nak..bár nem tom hány %át teszi ki a lassú net a home usereknek..de gyanítom nem 90..
    Mobil operát egyszerűen nem tudtam megszokni :S és sebességre se volt változás...
  • zola2000
    Aki notival mobil netet használ, és kiér egy olyan helyre ahol csak gprs van, az áldani fogja az opera turbót.
  • who am I 7
    Összehasonlítottad már a két kernelt?
  • Sanyix
    Te hogy magyarisztánban nincs modemes net... de bantuföldön meg északkoreában, meg dzsudzsnádzsáneszben még modemes netnek is örülhetnek.
    Na meg forgalomkorlátos mobilnetet használva sem hátrány a kisebb adatforgalom, és ez a turbo izé egybként is a mobilos verzióról jött.
  • Sanyix
    érdekes, ilyenről még nem hallottam, főleg nem két szinte azonos alapú rendszernél.
  • who am I 7
    Ki mondta, h magyarországnak készült?
  • who am I 7
    Amivel mi dolgozunk program, 3x olyan gyorsan fut win7en mint vistán :) ez tapasztalat, és nem kam...ettől függetlenül vistáztam, majdnem amióta megjelent és más bajom nem nagyon volt vele, játék ugyanúgy ment jól..mondjuk a progi lassú voltm ami fontos sajno..ha nem jön a win7 akkor visszaáltam volna xp-re, de úgy voltam vele, h azt a kis időt kibírom már.Legalább jól néz ki az oprencer nem kell hánynom tőle, ha csak netezek/zenéthallgatok/msnezek meg egyéb hülyeségek.
  • Sanyix
    pontosan esőerdőkre, magyarországot meg gondolom leszarták, ahogy mindenki, főleg mert az opera nem külön magyarországnak készül.
  • Sanyix
    Ez a szokásos tetű lassú fos volt az xp-hez képest ez minden vistagyűlőlőnél előjön, mert értelmes érve nincs. Főleg abban a ténynek a tudatában, hogy 7 év xp, és 1,5 év vista használat után én nyugodtan kijelentem, hogy nem lassabb a vista mint az xp, sőt.
    A memóriazabálós hülyeség meg még nagyobb faszság, ugyanis ezt a superfetch zabálja fel, ami betölti azokat a programokat a memóriába amiket úgy gondol használni fog a user, így indításkor nem kell megvárni hogy a vinyóról beolvassa, és mellesleg ha kell a memóriahely, rögtön kiüríti.
    Ja és csak nehogy szíven üssön, de: ugyanez benne van a win7-ben is...
  • who am I 7
    akkor ez egy "*****" hasznos újítás volt.Mire tervezték?Esőerdőkre akkor?Mert már itt magyarisztánban sincs pl. modemes csak alig..."miteszik?" XD
  • Sanyix
    Annyira nem értesz hozzá hogy az már fáj. Én ahhoz képest hogy "linux fanboy" vagyok, mégis jobban értek a vindózhoz. Legalább nem okoskodnál a marhaságokkal, hanem utánanéznél miben különbözik a vista a 7-től...
  • Sanyix
    normális nettel nem is, ugyanis kis sávszélre van...
  • Etinger
    Én eddig Vistat használtam, most 7-et próbálgatom. Egyikkel sincs komolyabb gondom, de ami a Vistában nem tetszett az a 7-ben sem tetszik, és arra, hogy a Vista miért nem jó, arról nem hallok továbbra se jó érvéket. Arról meg főleg nem, mivel jobb a 7 a Vistanal...

Hogy a cikkhez is hozzászóljak. 2%-os részesedés... ennyi. Ennek is oka van.
  • who am I 7
    Nekem semmit nem jelentett az "opera turbo".
  • 5c0rp330n
    persze, hülyézd le az emberek 95%-át és nevezd őket végtelenül hozzá nem értőnek, te meg legyél büszke magadra vistás zászlóval a kezedben. a vista egy halálraítélt próbálkozás volt, aminek esélye sem volt, hogy elterjedjen, mert egyszerűen több hátránya volt, mint előnye. a win 7-el meg ne hasonlítsd össze, mert az azon kívül, hogy mindenben sokkal jobb a vistánál, sebességben mégsem olyan tetü fos mint a vista, nem zabálja úgy a ramot, stb, teljesítményben az xp szintjét is hozza. a vista egy zsákutca volt. a win 7 majdnem minden szempontból előrelépés az xp-hez képest.
  • Sanyix
    és az a durva hogy ezek a hülyék mondják a 7-re most hogy húdejó, amikor kb egy vliteolt vista kb a legújabb frissítésekkel beépítve :)
  • Camouflage
    Aktualis windows topic hianyaban ... igen :)
  • Sanyix
    A hülyék. Olyan volt a vista "szarsága" mint most a 7 jósága. Divat. Arról nem is beszélve, hogy a 7 olyan közel áll a vistához, hogy sp3 néven is adhatták volna...

Csak egy végtelenül hozzá nem értő ember mondhatja hogy az xp-hez képest visszalépés volt a vista...
  • WoodrowWilson
    Most komolyan Windows flémet akartok csinálni egy Opera topikban? : )
  • B0nFire
    Nem arra gondoltam, hogy tényleg jobb-e, mert ez szubjektív, de csak nem várjuk el egy szoftverfejlesztő cégtől, aki abban érdekelt, hogy a legújabb fejlesztését használják, hogy nem a legújabb termékét fogja dicsérni. Naná, hogy azt fogja, függetlenül attól, hogy milyenre sikeredett.
  • 5c0rp330n
    vista egy hulladék volt, a legtöbben akik kipróbálták, sírva menekültek vissza xp-hez.
  • Sanyix
    Igen tudjuk a vista tényleg sokkal jobb volt mint az elődje, ellentétben az me-vel ami mindennél borzasztóbb lett.
  • Szefmester
    persze, de ha nem fagyott volna le a win98 élőben akkor azt mondják sokkal jobb mint az elédje... a vistára is ezt mondták, pedig tudjuk mi volt az..
  • Sanyix
    azért ez hogy az újabb jobb egyáltalán nem biztos, lásd windóz me, vs 98.
  • B0nFire
    "..olyan kijelentéseket találunk, miszerint az Opera 10 a böngésző eddigi történelmének legjobb változata lesz..." - Naná! Majd azt fogják mondani, hogy volt már ennél jobb is. LOL Az ilyen kijelentéseket le sem kéne írni, mert valószínű, hogy a nap holnap is keleten fog kelni, és nyugaton nyugodni.
  • zsolt320i
    én szeretem az operát, nekem bevált!