Érkezőben az Opera 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Azt írja lejárt a biztonsági idõkorlát, nem tudom letölteni. 😞

http://goo.gl/gd6Zi5

Kész is van, lehet nem teljesen hibátlan, de tesztelgettem és jónak tûnik.
Szövegmezõk ideiglenes mentése és visszaállítása
Kattints a linken jobb gombbal és hivatkozott tartalom mentése másként, mentsd le az opera userjs könyvtárba, ha nincs ilyen csinálj valahova és állítsd be, hogy ott keresse a userjs-eket: eszközök - beállítások - haladó - tartalom - javascript beállítások és lent megadod a fentebb elkészített könyvtárat.

A scriptben lehet állítani hogy meddig tárolja a szövegeket, és azt is hogy törölje-e õket egyáltalán (alapból ha ellépsz az oldalról, vagy elküldöd akkor törli és 10 napig tárolja), ha ezt kikapcsolod akkor megjegyez mindent amit akármikor, akárhova beírsz.
Nem tudom van-e erre megoldás, de mindjárt csinálok egyet és linkelem itt.
[HUN]FaTaL
Meg lehet oldani valahogy, hogy a begépelt szöveggel együtt állítsa helyre a böngészõ a tabokat?

[HUN]FaTaL
Hm pedig a Get YouTube video-s bookmark linket már használtam FFben is, csak a linkre nem emlékeztem. 😊

[HUN]FaTaL
1. Köszönöm, ez még jobb 😊

2. Amiket használtam greasemonkey szkripteket azok nem mûködtek, de megvagyok nélkülük. 😊 (Prohardver redesign, OinkPlus)

3. Widgetek nem kellenek, ott vannak a Se7en-es gadgetek. 😊

4. YouTube és IETab Linkeket köszönöm. 😊

Sanyix
fanboynak írhatsz bármit, úgyis kitalálja miért szarabb az alternatíva, ha nincs más akkor jönnek az "úgy érzem szarabb, mert zavarja a csímet nemtudom hogyan, meg az aurám színe is megváltozik tõle" 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nyugodtan írjatok még kiterjesztéseket, a nagy részükre valószínûleg tudok operás alternatívát, persze néhány nem fog olyan jól/egyszerûen mûködni mint a foxban, de néhány még jobb is lesz mint egy kiterjesztés (és az opera néhány képességét sem lehet firefoxos kiterjesztéssel pótolni, vagy nem olyan szinten).

Ezzel most egyébként azért fárasztom magam, mert az opera - firefox vitáknál általában arra a végsõ következtetésre jut a fórumozó közösség, hogy az opera jó, de a firefox kiterjesztéseit nem lehet pótolni, én most erre szeretnék rácáfolni.

Természetesen nem állítom, hogy az opera ebbõl a szempontból is(?) jobb a firefoxnál, csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy nem olyan egyértelmû a két böngészõ közötti különbség, mint ahogy azt sokan sejtik.

Az én véleményem az, hogy ez a két böngészõ nagyjából egyformán értékes, és csak az bánt hogy a foxot mégis 10-szer annyian használják (legalábbis Magyarországon), ennek persze számtalan oka van, de az hogy az opera böngészõ rosszabb lenne szerintem nincs köztük.
A címsorba operával is be lehet tenni a folyamatsávot, az egyetlen különbség, hogy itt alapból nem csak a progress bar-t mutatja, hanem minden adatot, mennyi képet töltött már be, milyen sebességgel, stb... (testreszabás - címsorra kattintás - és ott a folyamatsáv beállításának legördülõ menüje)

A greasemonkey szkriptjeinek nagy része mûködik operával, és amik nem, azoknak szerintem a 90%-ukat könnyedén át lehetne alakítani operára (kb 5%-ot csak azért nem mert biztonsági kockázatot jelentene). Egyébként az opera user script is hasonló tudású, egy-két dolgot nem tud, egy-két dologgal többet tud, például nagy elõnye hogy az user scriptek az oldal betöltése elõtt, vagy közben is lefuthatnak, azzal most nem fárasztok senkit, hogy ez miért is elõny.

Nem hinném hogy az opera eszköztáraira lehetne idõjárás jelentést tenni, viszont erre tökéletesen alkalmasak a minialkalmazások, számtalan változat létezik belõlük (Idõkép Opera Widget, multiWeather). Ezek szinte teljesen úgy viselkednek mintha Vistás minialkalmazások lennének, például teheted õket mindig háttérbe.
Használhatod a panelt is az idõjárás elõrejelzéshez, megnyitod ezt a képet: Idõkép elõrejelzés és könyvjelzõbe teszed, úgy hogy kerüljön ki a panelbe, és kész is.
De user scriptel is megoldható, úgy akár minden oldal sarkába bekerülhet bármelyik idõjárásjelentés beágyazható változata bármilyen formában, kb 5 perc alatt elkészíthetõ egy ilyen user script.

A Youtube videók letöltéséhez is létezik 7db minialkalmazás, sajnos nem a legtökéletesebbek, viszont több tíz user script/greaseMonkey script autómatikusan betesz egy linket amivel könnyedén letöltheted a videókat, de használhatsz bookmarkletet is (szerintem ez a legegyszerûb) amivel akár mp4-ben is letöltheted õket Download YouTube video bookmarklet.
Van még más lehetõség is, használhatod az opera:cache -t, ezt a címsorba írva megjelenik minden fájl, amit az opera gyorsítótárazott, így a youtube videók is (a cache-t akár sok száz megára is beállíthatod, szóval jó eséllyel egy több hónappal ezelõtt megtekintett videót is megtalálsz ott), ha közvetlenül a videó lejátszása után megnézed ezt, akkor egybõl megtalálod a videót, de rá is kereshetsz a youtube-os url watch?v= utáni karakterhalmazára.

Az IETab-nak is van alternatívája IETab in Opera, ezzel akár még a windows updatet is tudod használni operán belül, viszont körülményes a beállítása és az activex használata miatt még veszélyes is lehet.
Szerintem ennek egyébként nincs is túl sok értelme, foxban egy kattintás hogy ie motorral nézd az oldalt, operában alapból is egy kattintás hogy az ie-ben nézd meg az oldalt, akárhogy is nézzük, legfeljebb egy alt-tabot spórolsz meg ezzel a kiterjesztéssel, más lenne a helyzet ha mondjuk közben a firebug is mûködhetne.
[HUN]FaTaL
Apró kiegészítõk vannak amiket szerettem, de lemondtam róla. Pl. a Fission ami Safaris oldalbetöltést mutat (a címsorban megy a csík, hogy hol tart az oldal letöltése), valamint a ForecastFox ami idõjárást tesz alulra. A greasemonkey is jó, kár, hogy a scriptjei nem kompatibilisek az Operával. Download statusbar, bár megvagyok elégedve az opera letöltõjével, jobb mint az FF beépítettje. DownloadHelper, youtube és egyéb weboldalba ágyazott videók letöltéséhez (van ilyen az Operában?), IETab motorváltáshoz.

Valóban kezd egész jó lenni a Dragonfly, de azért a firebug még jobb. Mondjuk a firebug önmagában távolról sem elég ahhoz hogy áttérjek a firefoxra, én Operára fejlesztek, de ugyanaz a lap mindig meg van nyitva foxban is, ha valamivel probléma van, akkor többnyire a firebugot használom.
Egyébként nem csak a Chromeban, hanem Safariban és még az ie-ben is vannak firebughoz hasonló fejlesztõi eszközök, de mind közül a firebug a legjobb, legalábbis szerintem.
Ability
Dragonfly nekem kicsit bugos néha, de egyébként szerintem van annyira jó, mint a Firebug, csak kicsit másabb. Talán nem annyira kényelmes, mondjuk sokat nem szórakoztam vele. Chrome-ba is raktak má' egyébként ilyen cuccot, legalábbis az enyémbe van már jó régóta, nem tudom melyik build-tól kezdve. Végülis ugyan az az inspect element-es dolog, csak ki lett egészítve, az is jaú.
Kérem szépen a Firefoxhoz makacsul ragaszkodókat, írjátok ide le, hogy melyek azok a kiterjesztések, vagy egyéb Firefox jellemvonások, amikben az jobb mint az Opera.
Csak hogy tudjam mirõl maradok/maradunk le.

Én egybõl le is írom amirõl én tudok: a Firebug még jobb mint az opera fejlesztõi eszköze, az adblock is jobb egy picivel, a greasemonkey szkriptek ha nem is jobbak az opera user scriptnél, nagyobb a fejlesztõi bázisa.
Akkor már rég a gépeden kéne lenni 😉

pyrohun
Te egy roppant okos ember lehetsz. Ezek szerint soha nem próbáltad azt, amirõl véleményt mondasz. 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

[HUN]FaTaL
Opera simán jobb mint a Chrome. A róka meg kiegek nélkül... Kiegekkel jó, viszont bugos és lassú, ezt untam meg én is.

Majd ha az Opera eléri a róka szintjét, vagy Chromet, akkor esetleg le is töltöm. Nem telepítem, csak letöltöm.

Ability
Hehe, tudom én, MSN-en el szoktad mesélni. 😛 Minden böngészõnek van valami faszsága, Operának pl. a preload. Amit amúgy persze tuti meg lehet oldani, csak ugye amikor sokan panaszkodnak Opera DOM dolgaira és társaira, akkor elfejeltik, hogy ugye a DOM szabvány is változik, hoz be új elemeket, és a böngészõk nem rögtön váltanak rá, vagy úgymond csinálnak átjárhatóságot, és a régi hivatkozások is életben maradnak, míg mondjuk az Opera elõszerettel képes kikuázni ilyen dolgokat, és ráállni az újabb variációra a régi támogatása nélkül. Safariról meg azért el kell ismerni, hogy a legfejlettebb, biztos vannak még benne hibák, de sebességre és technológiai fejlettségben az elsõ. Canvas és HTML 5 meg társaiban élen jár. Meg úgy átlagos JS sebességben is. Amúgy Safariból is jött már ki vagy 5 frissítés, és bár mindig csak a verziószám legutolsó számjegye ugrik eggyel, azért elég mély változások vannak, asszam a 3. frissítés után volt egy rohadt nagy ugrás sebesség terén ismét, pedig az elsõ sem volt lassú.
Köszi Baldric, menni fog!
pyrohun
a legszabványosabbal vitáznék, van benne sok hiba, amit "sikerült" elõhoznom a CB optimalizálása közben, míg operában szinte semmi sem volt.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

a JS motora az nem ugyanaz, mint a Safarié? á, ezeket már a fene se tudja követni.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Ability
Mondjuk annyira nem releváns, mert ugye a webkit-nek is sok köze van a sebességhez, és a leírt példák végülis korrektek. Csak akkor tudnám, hogy mit vettek át a Mozilláéktól, utána fogok nézni, tudom tõlük is vettek át valamit, mintha én úgy emlékeztem volna, hogy az pont a JS motor volt.
Ability
Õõõõ, igaz, szarul emlékeztem.
"Érdekes egyébként, hogy a Chome-ban az FF JS motorja van, csak éppen fényévekkel lassabb volt FF-ben minden mûvelet, mert a Webkit motor fejlettebb, gyorsabban renderel, fejlettebb DOM "kezelés" van benne."

A Chrome a saját, V8 névre keresztelt JavaScript motort használja, pont azért, mert szerintük minden más megoldás túl lassú volt (a V8-at meg egy külsõs cég fejlesztette, a Google pedig megvette õket).

Az imdb-s egérgesztus: eszközök - beállítások - haladó - billentyûparancsok. Itt az egérbeállításnál a szerkesztés, majd vagy írsz egy új gesztust, vagy egy létezõt módosítasz.
Nálam: GestureDown, GestureRight, GestureLeft - copy & New page&Go to page, "http://www.imdb.com/find?s=all&q=%c"
A webcímben a %c helyére illeszti be az éppen kijelölt szót. Ha háttérben akarod megnyitni akkor írd hozzá hogy & switch to previous page
Ugyanezzel a megoldással a google: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=%c"
Nekem még van csinálva jópár, youtube is, torrentz is, stb...
Talán úgy gondolod hogy nehéz megjegyezni a sok egérgesztust, de ha valami logika alapján csinálod akkor nem.

Winamp kezelése: ehhez kell egy fájl, WACommand, ehhez a fájlhoz csinálnod kel parancsikonokat amikbe paraméterként kell megadni a mûveleteket, például WACommand.pause.lnk = D:\Programs\WACommand.exe /pause
Ezután az egérgesztushoz: Execute program, "d:/programs/WACommand.pause.lnk"
Ennyi, úgy vettem észre egyébként hogy ez a wacommand szinte minden médialejátszót irányít, Aimpot, kmplayert biztosan.
Ha mégis gondot okoz a sok egérgesztus megtanulása, akkor megteheted hogy egy egérgesztussal egy saját popup menüt hívj meg, amit persze te állítasz be, nálam például az egyik gesztusra egy menü jön fel ami 4 feliratos oldalt tartalmaz, ezeken kattintva az adott oldalon keres a kijelölt szóra, ha érdekel ezt is leírhatom majd, de ha utánanézel biztos találtsz leírást.

Még figyelembe kell venni azt is, hogy ha minden gyakori mûveletre egérgesztust használsz (vissza, frissítés, jelszó beírás), akkor utána már az eszköztárakon ezekre a gombokra nem lesz szükséges, amik helyére nyugodtan lehet érdekesebb gombokat betenni, akár az imdb-s keresést is, vagy épp a gyakran használt programok linkjét.
Ability
Jaja, egy nyílt forrású böngészõbe (amit a linuxosok már eléggé szétkaptak) tuti tesznek ilyen dolgokat, a Google imidzsének is biztos jót tenne, fõleg, hogy bárki belenézhet a forrásba, és egybõl kiderülne. Nem loggol többet, mint az FF, ugyan olyan, mintha használnád a google keresõt, akár a weblapon, akár FF-ben integrálva, csak a Chrome rá is keres gépelés közben, amit persze ki is lehet kapcsolni.
Ability
Elhiszem, hogy hihetetlen, de tényleg a Safari 4 (és persze az új frissítésekkel együtt) a leggyorsabb, legmodernebb, legszabványosabb böngészõ. Az, hogy mennyire kényelmes, meg hogyan mûködik, és mire használják más kérdés.
Ability
Persze a tömeges "transzformálásnál" nem azonos tartalmat kapna mindegyik elem, nem "központilag" lenne felülbírálva a CSS. Majd az SG fórumán keressetek egy olyan topikot, ahol be van téve Csuwwi topic redesign scriptje.
Ability
Nem sûrûn. Webkiték eléggé vezetnek, Opera kezd közelíteni, jól is áll nagyon, de azért még van hova fejlõdni, FF meg nekem érezhetõen sokkal lassabb. Érdekes egyébként, hogy a Chome-ban az FF JS motorja van, csak éppen fényévekkel lassabb volt FF-ben minden mûvelet, mert a Webkit motor fejlettebb, gyorsabban renderel, fejlettebb DOM "kezelés" van benne.

Amúgy eskü csinálni fogok egy tesztoldalt, egy mindenre kiterjedõ tesztoldalt. Nem valami szintetikus, pontszámos, grafikonos szart, hanem amit élõben ki lehet próbálni. Hogy pl. mi történik akkor, ha megnyitsz egy 10 megás plain/text állományt, és megpróbálsz benne keresni. FF kifagy a fenébe, vagy csak "A program nem válaszol" huzamos ideig. Ha ezzel még nem is sikerült elérni a kívánt hatást, akkor ha rányomsz a találatok kiemelésére (és a file-ban nagyon sûrûn elõforduló kifejezésre keresel), akkor garantáltan befagy. Míg Operában mintha mi sem történt volna, rögtön ugrik elsõ találatra, többit meg kiemeli. Vagy lehet játszani az átlátszó PNG képekkel, vagy a CSS opacity tulajdonságával. Vagy lehet olyat is játszani, hogy vannak azonos, sokszor ismétlõdõ formázott blokkok, mondjuk úgy 200, mindegyik tartalommal, aztán ráeresztesz egy JS-t, ami DOM-mal átalakítja az összeset. Kicseréli a benne levõ tartalmat, más CSS tulajdonságokat kapnak, stb. És nem is kell mérni hozzá, lehet majd látni a különbségeket. Persze gondolnátok, hogy ezek szélsõséges példák, pedig nem azok, fõleg ez az utolsó. Bár egy oldalon valszeg nem fogtok ilyet csinálni, de jól tükrözi a renderelési sebességet és társait, szóval ez számít oldalbetöltésnél is. Amúgy el kell mondanom, hogy az FF 3.5 lehet rácáfolna most pár dologra, pl. az utóbbi példa a 3-as verziónál rohadt nagy lassúságot mutatott a többi böngészõhöz képest, míg 3.5-ben nagyon nagy javulás mutatkozott meg.
[HUN]FaTaL
Volt 9.64es beconfigolt operám, áthúztam a profilt, mostmár azért kezdem belakni a böngit. 😊 Magyar Opera Blogot meg szoktam néha olvasni, jó kis oldal. 😊

Ismerem az egérmozdulatokat, de hogy használod ezt imdb-n való kereséshez?És winamphoz?<#wow1>
Szupi
Bocs, de Sanyixnak igaza van. Legalábbis én vele értek egyet.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Helyes 😊
Csak azért annyit hagy tanácsoljak hogy szánj az opera kezelésének megtanulására/testreszabására is kb annyi idõt, mint amennyit a firefoxos addonok átböngészésére szánnál.
Talán érdemes itt kezdened: Magyar Opera - leírások (sajnos már régóta nem került fel új leírás, fõleg nem az új opera képességeihez, de azért hasznos lesz, igérem)
[HUN]FaTaL
Nah felraktam FF helyére az Opera 10 RC-t, meggyõzött ez is. 😊 Eddig FF-t használtam, pár napig Chromeot és régebben 9es Operát meg 2es FF-et. 😄 Jónak tûnik az Opera, lehet megtartom. 😊

Igen, én is várom már a caracant, de azért a böngészõ gyorsaságát szerintem nem csak a js motor sebességével lehet mérni, én legalábbis úgy gondolom, hogy még ha gyorsabb is a Chrome néhány tized-, századmásodperccel, azt az opera simán visszahozza az olyan apró, önmagukban jelentéktelen, de együttesen igen hasznos képességekkel, mint a beillesztés és ugrás a címsorban.
Ez az apróság is igencsak tud hiányozni ha épp valamelyik másik böngészõvel tesztelek egy oldalt, kimásolom a tesztelni kívánt oldal címét, operában egy gombnyomás és ráugrik, a többiben 1 kattintás és 2-3 gombnyomás, mondom apróság, de ez csak egy példa volt, és sok kicsi sokra megy.
Na meg az egérgesztusok, hát az egy olyan dolog hogy opera után már nem érdekel melyik böngészõ miben és mennyivel jobb, ha épp nincs benne megfelelõ egérgesztus kezelés (operában én egérgesztussal keresek rá a kijelölt film címére az imdb-n, feliratos oldalon, egyéb keresõkben, de még a winampot/aimpet is egérgesztussal kezelem).
Teljes mértékben egyett értek az elhangzottakkal. Azzal még nem, hogy az Opera a leggyorsabb (a 10-es már jelentõsen gyorsabb, mint a 9.x), de hamarosan jön az új Characan motor, ami lepipálja majd a Chrome (egyébként tényleg baromira gyors) webkitjét <#eplus2>
Az Operás fiúk nem nyugszanak amíg oprendszert nem csinálnak a böngészõjükbõl <#vigyor>
Elsõ: Nem kell fannak lenni, hogy valaki lássa, mennyivel jobb böngészõ az Opera mint a többi. Ezt csak az nem látja, aki elfogult egy böngészõ iránt.. (Mindet próbáltam, Explorer 7-8, Chrome, és 2 évig Firefoxos voltam, de már féléve Operás..)
Kettõ: "égre nem kell megerõszakolni a weboldalainkat, hogy mûködjön minden trükk Operán is." Valamit nagyon rosszul csinálsz, ugyanis mint lentebb írták, az Opera 100% szabványkövetõ...
"Megsúgom a sok Opera fannak, hogy a compressed browsing (Opera Turbó) fícsör amire oly büszkék, a Firefoxban már létezik egy ideje. Addon nélkül. Csak nem verik miatta a mellüket, mert alap."
Remek, csak az Opera Turbó nélkül is gyorsabb volt mint a Firefox eddig. Hamarabb elindult, memóriából kevesebbet eszik és nem beszélve arról, hogy a honlapokat is gyorsabban hozzta be így is, mert ha lassú volt a net, a képeket folyamatosan építette fel..

A Turbo meg nem úgy mûködik, hogy a Firefox alapból tudja. A Turbo egy szerveren keresztül lebutítja a honlapokat. A lassú nettel rendelkezõket (pl. Modem, mobilnet) adatforgalmat spórol, és idõt takarít meg, a gyors nettel rendelkezõket viszont a szerveres megoldás már lassítja. Ezért nem ajánlott bekapcsolni, ha gyors a géped és az elérésed..

Az addonok a Firefoxban köztudottan olyan biztonsági hibáknak a melegágya, amit el sem tudsz képzelni. Addonokkal veszélyesebb az a tüzelõ róka mint az Internet explorer 6! Miért lehet megengedni egy böngészõnek, hogy olyan hibalehetõségi legyenek, hogy egy gép felett is át lehet venni az irányítást?

Továbbá nem értem, hogy miért kell a rajongók által készített addonokat az egekig meneszteni.

De igazából mindenkinek a szíve joga, mivel "mérgezi" a gépét. Én megpróbálok a biztonságos, stabil, megbízható és intelligens böngészés mellett maradni. Én úgy gondolom, ezt az Opera tudja egyedül nyújtani számomta... ÉS megismétlem: ÉN ÚGY GONDOLOM, ezt az Opera tudja egyedül nyújtani számomta... És megismétlem, nem a firefoxot minõsítettem ezzel...

Tényleg, én a Uniteot ki is felejtettem, pedig valóban durva, ez még nem feltétlenül látszik a szegényes szolgáltatáskínálat miatt, de próbálgattam a fejlesztését és mit mondjak, elképesztõ, js a szerver oldali szkript is, de nagyon ügyesen megcsinálták, nagyon könnyen fejleszthetõ, de tényleg, egy blogmotor percek alatt meg van, már csak az hiányzik hogy elkezdjenek hozzá egyszerû multis játékokat fejleszteni hozzá, meg egyéb szolgáltatásokat (szerintem ezzel is pótolhatja az opera pár firefoxos addon hiányát).
pyrohun
"Az Opera egy komplett rendszer. Nem kell hozzá semmilyen add-on, úgy jó ahogy van. És legalább saját magával kompatibilis, nem úgy mint a mindenféle sufni add-on az esetek nem kis részében."

Ott a pont.

Amúgy mutasson már nekem valaki hasonló összeállítás, amely pár megabyte-ban tartalmaz:

- egy baromira jól kezelhetõ és szerintem okos és fõleg RETTENTÕEN GYORS email klienst

- egy profi böngészõt csomó olyan dologgal, amit másban nem találsz meg (vagy csak bugos addonok telepítésével érhetsz el)

- torrent klienst (ízlések és pofonok - én is a utorrentet használom amúgy)

- web server-t a browserben (Opera Unite) - ez nagyon durva!! aki még nem ismerné, próbálja ki!

És kb. 5 másodperc alatt feltelepül az én 5 éves gépemen, nem eszi meg a memóriát, rohadt gyorsan indul, nem fagy... soroljam?

pyrohun
Sorry, de Sanyixnak igaza van: ha neked az operánál "erõszakolni kell", hogy mûködjön az oldal, akkor a te kódodban van a hiba. A szabványokat mindig is az opera követte a legjobban, ebben vitának helye nincsen. Csak a fejlesztõk (én is) elkényelmesednek, mert az ie minden szart megeszik és sokszor a firefox is. Csak éppen attól még egyáltalán nem biztos, hogy szabványos, helyes kódot írtál.

szily3, Reg5, kakateve, bocsánatot kérek, most látom hogy folyamatosan rossz üzenetre válaszoltam, mindig a válaszként megadott üzenet feletti üzenetnek szerettem volna címezni.
Az Opera egy komplett rendszer. Nem kell hozzá semmilyen add-on, úgy jó ahogy van. És legalább saját magával kompatibilis, nem úgy mint a mindenféle sufni add-on az esetek nem kis részében.

Csakhogy míg az Opera javában fizetõs volt, a Firefox az olyan rózsaésrobin betyáros ingyenes Microsoft ellenes böngészõnek indult, ezért azután mindenki csakazértis mögé állt. Pedig valljuk be nem kicsit volt ám szar még jó sokáig.
Sanyix
compressed browsing évek óta van minden böngészõben... a turbo viszont máshogy mûködik kicsit, az a minõséget (kép) is lerontja a kisebb adatforgalom érdekében.

Operánál meg azért kell erõszakolni, mert nem elég szabványos az oldal 😉 firefox is messze áll a szabványoktól, és ezekben ie-sedig, mert sokmindent sajátosan értelmez, meg ott vannak ugye a még nem szabványosított extrák amik már benne vannak, holott lehet nem is úgy lesz a végleges. Ezt én is fejlesztõként mondom 😉
Egyik haver szintén fejlesztõ, mutatott egy olyan hibát ff-en hogy az agyam eldobtam. Valami mozgós div volt, ami ie-n chrome-on, operán, safarin tökéletesen mûködött, ff 3.5-ön egyáltalán meg se jelent... na azon néztem nagyokat.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Már megint hülyeségeket álmodsz, és idegbeteg vagy, miért felejted el mindig bevenni a nyugtatókat?

Ha ilyen alap dolog a compressed browsing a firefoxnál, akkor légyszíves linkelj már egy leírást róla, nagyon erõsen kétlem hogy valóban van ilyen.

Nem valószínû hogy fizettek neki azért mert azt írta "internet suite", hiszen valóban így van, vagy mi másnak neveznél egy programot ami nem csak böngészõ, hanem e-mail kliens, rss olvasó, irc chat, torrentkliens meg ki tudja mit felejtettem még ki? (még mielõtt beszólnál hogy nincs rá szükséged, miért fogyasszák ezek az erõforrást, semmit nem fogyasztanak amíg be nem kapcsolod õket)

Az hogy fejlesztõként meg kell erõszakolnod az oldalakat hogy operában is menjenek elég durva kijelentés, elvégre acid3 100% (a korábbi verziók is simán verték az összes foxot), és jómagam is webfejlesztõ lennék, eddig egy esetben volt olyan dom mûvelet amit a fox ismert de az opera nem, bár itt is fontos megjegyezni azt, hogy az nem w3c szabvány volt.
De kérlek cáfolj meg, sorold azt amit nem tud az opera és még igazat is adok neked utána.
Vagy mutass légyszíves egy oldalt aminél problémád volt az operával, nagyon kíváncsi vagyok én annak a minõségére. 😛
Opera turbóval kapcsolatban - most már az Operában is van 😊
Másrészrõl kb. egy fél évtõl, ha jól figyeltem meg kezdõdött egy érdekes anomália a böngészõk között, itt értem az IE, Opera és Firefoxot amik általánosnak számítanak. Amit szerettem volna írni, hogy ezek a böngészõk mindegyike tartalmaz még hibákat több különbözõ területen.
Most mondhatnám, hogy az Opera mellett álok, már a 386-oson is Operát használtam bár akkor még net nélkül, de ez most nem számít.
Másrészrõl figyelembe kell vennünk bármely lehordás elõtt, hogy egy rosszul megírt oldal megjelenítési gondjaiért nem hibáztathatjuk a böngészõt emiatt. Csak egy példa, egy 12px fix magasságú szöveg, padding 1px 0 egy input type submit gombon pontosan illeszkedõ háttér esetében Opera 10-nél és IE 8-nál pontosan illeszkedik, míg firefox-nál fenti padding kap +1px értéket.

Griphons
Megsúgom a sok Opera fannak, hogy a compressed browsing (Opera Turbó) fícsör amire oly büszkék, a Firefoxban már létezik egy ideje. Addon nélkül. Csak nem verik miatta a mellüket, mert alap.

"...addig az Opera egy "internet suite"..."
Na ne mááár... neked fizetnek az Operánál ilyen beszólásokért?

De mint Developer én örülök az Opera 10-nek. Végre nem kell megerõszakolni a weboldalainkat, hogy mûködjön minden trükk Operán is. (Bár még mindig az ie vezeti az inkompatibilitási listát, azért az opera is rávert pár dom-os trükkre mostanáig.) Kiváncsi vagyok az ajax mennyire felejtõs az új operán.

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Imádom, amilyen kulturált beszélgetések (értsd anyázások) folynak az SG vizein ^^
Én Operát használok, 10-est, amióta kijött az elsõ Alpha, és eddig még nem kaptam se jobbat, se szebbet, se kényelmesebbet. Mondjatok valamit légyszi, ami pl übereli az Opera gyorsindítóját 😄 Pedig próbálam krómot is, meg tûzrókát, de egyik se jobb semmivel, arról nem is beszélve, hogy Opera eszik legkevesebbet. Szóval részemrõl marad ez 😉

Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack