12
 • hypno
  #12
  A technológia meg van hozzá, hiszen a nagy demokratikus államok licenszelik a "Nagy Kínai Tűzfalat". Vagy legalábbis már erősen gondolkodnak rajta.

  Csak amíg Kínában a demokrácia sárbatiprására használják, addig a fejlet nyugaton az emberi jogok előmozdítása a cél.
 • RecoPhile
  #11
  ja, alapitsunk több terrorista szervezetet
 • Sanyix
  #10
  szerintem kevés ember lesz aki inkább meghal... több olyan lesz aki inkább meghal, de előtte annyi kárt tesz a rendszerben amennyit tud. A "terroristák" egy része is ilyen indíttatású.
 • halgatyó
  #9
  Ahhh...észak Koreai rendszert akartam írni, csak melléütöttem
 • halgatyó
  #8
  Csak reménykedni tudok abban, hogy az emberek nagy tömegeinek előbb fogy el a türelme, mint azt a háttérbrn munkálkodó leírhatatlanul mocskos, aljas irtózatok elképzelték.
  Pedig ilyesmiben reménykedni... a forradalomban, a pusztításban...

  Az a gond, hogy most csak két választás van: a szörnyű és a még szörnyűbb.
  Az a világ, amelyben a kisembernek sem valódi mozgási, sem valódi szólási szabadsága nincs,
  az a világ, amelyben a "nemkívánatos" személyeknek akkor vonják meg a legalapvetőbb személyes szükségleteit, amikor csak akarja valami TITOKZATOS hivatal vagy valami fizetőparkolási-kerékbilincses maffia, vagy akárki más,
  nos, ez a világ rosszabb a mostani dél-Koreai rendszernél.

  Igen, megvonhatnak bármit. Először csak az internetet, amely egyre inkább a hivatali ügyintézésnek is eszköze lesz(!!), aztán majd a nem-konform polgártársunk azt veszi észre, hogy a bankkártyája furcsamód nem érvényes (addigra nem lesz készpénz!), aztán azt veszi észre, hogy a bőre alá ültetett RFID csip nem nyitja az ajtókat...
  Szépen ki lehet majd így pöckölni valakit a társadalomból, hogy éhenhaljon!!!

  Az a baj, hogy effelé halad a világ egy része.
  Pont az a része, amely mocskos pofával ordítozva kioktat másokat a "demokráciáról" meg az "emberi jogok"-ról meg a "fejlődés"-ről.
  Aki pedig az ő kioktatásukat nem tanulja eléggé szorgosan, azt megbombázgatják.
 • halgatyó
  #7
  Nemcsak az említett országban, hanem az egész világban érzékelhető egy lassú de biztos változás, ami a lakosság jogainak a semmibevétele felé halad, szemben az ilyen rejtélyes "hivatalokkal" vagy mi a lóf**okkal.

  Ez a folyamat arra épül, hogy az emberek béketűrőek. Ez alakult ki bennük azokban az évtizedekben, amikor az állam szavatolta a jogaikat.

  Most azonban, amikor egy furcsa feudális anarchia szerű állapot felé haladnak a "fejlett" (-nek nevezett) országok, lassan a lakosság is át fog alakulni. Ám az embertömeg tehetetlensége óriási, csak lassan változtat irányt.

  Előbb az egyik ember, aztán egyre többen. Nem véletlen, hogy Bumbush (volt) elnök a "terrorizmus" elleni harcot nevezte a következő évszázad nagy kihívásának...igen, az ő megbízóinak ez valóban kihívás. Ha meg is valósítják mindzat az iszonyatot, amit terveztek

  Most még csak hajléktalanok, bedőlt hitelek, zsaroló bankok, fizetőparkolás, dugódíj, szmogriadó rendelet, szájzártörvények, "rassisztafaszista" minősítgetések, "integrált oktatás", buktatnitilos (nehogy a jók tanulni tudjanak), és most az internet szabadsága a tét, meg a kultúrális javak fogyasztásának egyre kisebb létszámú dúsgazdag számára való biztosítása előjogként... most talán még csak a szórakozás, de sorra kerül majd a tudomány is!
  Ezek TÉNYEK, ill. a tényekből már ma is látható tendenciák.

  Így hát AZOK fejlesztik gőzerővel a "nemhalálos" fegyvereket. Égetik majd a bőrünket, kutakodnak majd az agyunkban (NMR agy-kísérletek, "hazugságvizsgálat"-kutatások, ..)
  Már készülnek arra az időre, amikor egyre több ember kerül olyan helyzetbe, hogy még a halált is jobbnak érzi majd, mint azt a sorsot, amit szánnak neki.
  Ez a jövőnk.
 • Sanyix
  #6
  mikor tiltják be a könyveket, mert az érzelmeket közvetíthet? (Fahrenheit 451, mert az 1984-ezés már nem menő :D)
 • phoenix1
  #5
  Huh, basszus ennek minek van olyan marha nagy viszhangja. A fene vinné el őket! Már elnézést, de miért nem foglalkoznak már ennél fontosab dolgokkal, pl. az egészségügy. Az emberek még mindig félve mennek fogorvoshoz pl. ha fogat kell húzatni, adhatnának támogatást, hogy feljesszék a technikát az orvostudományban, nem tiltogatni dolgokat.
  Letiltanám nekik, nem mehetnének WC-re két hónapig, ha már tiltogatnak minden hülyeséget ez sem lenne rosszabb!
 • Sanyix
  #4
  Ez háború! Ki lesz az Anticitizen One? :D
 • kvp
  #3
  Itt nem az a lenyeg, hogy megnezzek mit toltott le az adott felhasznalo, hanem az, hogy megakadalyozzak a file cserelest, tartalomtol fuggetlenul. Tehat egyszeruen felszolitanak mindenkit aki hasonlo programokat hasznal, aztan ha nem tudja bizonyitani, hogy artatlan, akkor lekapcsoljak a vonalat. Akirol a vizsgalat soran kiderul, hogy legalisan hasznalta az adott technologiat (skype, world of warcraft, steam, stb.), azok visszakaphatjak az eleresuket. A titkositott file-ok es kapcsolatok ellen pedig az a legegyszerubb vedekezes, hogy amit fel kell torni az nem mehet at. Az ssl/ssh mar torheto man in the middle tamadassal, a http-n letoltott titkositott archiv file-okat pedig blokkolni lehet a szolgaltato transzparens tuzfalanal.

  A fentiek kb. igy neznenek ki:
  -skype, wow: mukodik, mert kezzel engedelyezve van
  -internetes banki tranzakcio vagy vasarlas (https): figyelmeztet a bongeszo, hogy az alairas nem ervenyes, ezt legeloszor le kell ok-ezni
  -rapidshare vagy titkositott csatolt file webmail-es feluleten: az oldal mukodik, de ha titkositott a letoltendo allomany vagy gyanus formatumu (pl. mpeg), akkor bejonne a cenzurazott oldalakra jellemzo piros stopptabla
  -titkositott file-t tartalmazo email: automatikusan eldobja a szerver
  -torrent: nem lehetne csatlakozni sem a tracker-ekhez, sem a kliensekhez
  -politikailag kellemetlen oldalak: vagy nem lehet csatlakozni, vagy piros stopptabla

  Ha a szerzodesekbe belekerul a blokkolas lehetosege, akkor ehhez semmilyen hatosagi engedely vagy vizsgalat nem kell, a szolgaltato azt tehet amit akar. Persze ez nem erdeke egy szolgaltatonak sem, de kulso nyomassal rajuk lehet eroltetni, mivel ez a fajta nyomasgyakorlas jogilag legalis csak nem tisztesseges (nem etikus).
 • Mp3Pintyo
  #2
  A torrent és az ed2k is kódolva van már ezer éve. Semmit nem tudnak vele kezdeni.
 • Simaji
  #1
  Na puff leáll a torrent. Nagy dolog. Annak idején a DC-t is megölték. Mit értek el vele? Lett valami más. Arról nem is beszélve, hogy a RapidShare meg hasonló oldalakat nem fogják tudni bezárni. Ha tömörített, ráadásul kétszer kódolt állományok vannak fent akkor biztosan nem mert évekig eltartana a kódok feltörése.