57
  • archelf
    Egyébként nem tudom mit sír mindenki a szélessávú net miatt. Én még modemmel is játszottam SC-ot a haverommal (36 kbit) és nem volt semmi gond vele. Nem hiszem, hogy nagyságrendekkel nagyobb forgalmat bonyolítana a 2. rész. Szerintem még mobilneten vidéken (2-3 kB/s körüli sávszélességgel) is el fog menni.

AE
  • neoG
    A példád akkor lenne jó, ha vennél egy ferrarit, az meg leszabályozna itthon 130-nál.örülj paraszt, van ferrarid, de a lényeget dugd fel a seggedbe
  • Fbn Lx
    a blizzard írhat apád faszának játékot, de abból sajnos nem lesz pénze, így ezt követően írás helyett nyugodtan szophat.
  • Indigo
    Tyűű, ez ám az érvrendszer! Nomen est omen... És még azt mondják, hogy a WoW nem káros a mentális egészségre... Kár, hogy ez az "övé a cucc", meg írjatok magatoknak, már eléggé elcsépelt, komolytalan, gyerekes faszságok...

Amúgy szerinted a Blizzard kinek írja a játékokat?
    a. magának - hisz "övé a cucc",
    b. apád faszának - merthogy csak az van, jogod nincs,
    c. a játékosoknak - akik akkor fognak fizetni a játékért, ha azt kapják, amit várnak
  • Komolytalan
    Nem tom mi ez a nagy felháborodás. Én is verhetném a nyálam, hogy mi az már hogy egy Ferrari 50 milánál kezdődik, nekem meg nincs annyim, pedig nekem _jogom van_ Ferrarit birtokolni. Apátok f.sza van nektek, nem jogotok. Ha a Bliz azt mondja hogy putri káeurópában nem játszik senki, akkor nem játszik és pofa súlyba. Övé a cucc, olyan feltételekkel licenszeli, amilyennel akarja. Ha akarja installálás előtt leformázza a picsába a retves gépeteket, és akkor se szólhattok, mert előtte rákattintottatok az elfogadom a licensz szerződést checkboxra, holott nem is olvastátok.
    Ha nem tetszik csináljatok káeurópai blizzardot, és írjatok magatoknak olyan játékot amit akartok.
  • ProGabe #52
    jah, be kell jelentkezni... az offline profilodba. úgy hivják guest mód, nem kell hozzá net! ezt külön elmondták blizzconon! persze a netes fórumozók megint egymást okosítják

a Blizzard minden jogi lépést megtett, hogy eltörölje a p2p módot kihasználó warezt, beintettek nekik, hát ez lett a vége. a warezosok miatt szívnak a becsületes LANosok, nem a Blizz-t kéne emiatt ócsárolni, hanem a sok faszt^^

ők fejlesztik a játékot, saját pénzükből, azt csinálnak, amit akarnak. "rózsaszín" diablo-t, vagy lan-mentes, netet követelő sc2-t, egyre megy
  • IMYke2.0.0.0
    Ugye, most nem akarsz "nagy általánosságban" igazságokat osztogatni arról, amit hiszel: miszerint, CSAK Magyarországon vannak olyan települések, emberek, akiknek nincs, vagy nem lehet saját hozzáférése...
    Mert akkor fel kell ébresszelek: a valóság nem ez.

S arra is gondolhatnál, hogy azok a bizonyos "15.000 Ft-os"* játékok erősen valószínű, hogy nem esnek abba a kategóriába - mivel ugye, a Blizzard féle ötlet [eddig] egyedi -, mint a cikk tárgya...

[arra külön kíváncsi lennék, hogy
    a, hányan vesznek ennyiért
    b, mi kerülhet ennyibe, amikor manapság átlag 10-12 ezer minden over hyped játék]
  • narumon
    Értem én a te problémádat de hidd el ez egy igen marginális réteg a blizzard szempontjából. Azt hogy magyarországon határszélén nincs internet kurvára nem érdekli a blizzardot. Őszintén egyébként hány olyan ember van akinek határszélén nincs internete, de 15e forintos játékot vesz?
  • IMYke2.0.0.0
    Még mielőtt repost-tol valaki erre: "Battle.net-eztem Diablo-val, StarCraft-tal, Diablo 2-vel és a Diablo 2:LoD-dal is" - egyetemi kollégiumban.

• IMYke2.0.0.0
    "Nha mondj már nekem ma magyarországon egy olyan koleszt ahol nincs net."

Őszintén szólva, csodálom, hogy nem nézted meg az adatlapomat: már bőven kiléptem az egyetemista korból...
    S annak ellenére, hogy OTTHON NINCS NETEM, munkahelyen és könyvtárban igen - előbbiből írok -, nem azért rinyálok, mert le akarom warezolni és otthon single-be nyomni a játékot, hanem azért, mert meg akartam venni és elvetemült haverokkal, otthon, a netnélküli határszélen játszani vele...
    S nem mellesleg, a tököm ki van, hogy egy sima Single Player-hez is LIVE/Steam/s majdan Battle.Net azonosító és aktív hozzáférés kell... sőt, a mentéseimet is ott akarják majd tárolni!

Battle.net-eztem Diablo-val, StarCraft-tal, Diablo 2-vel és a Diablo 2:LoD-dal is... tudom, hogy működött anno, és azzal semmi baj nem volt. Tisztában voltunk azzal, hogy MP-s karakterek a B.szerveren tárolódnak, s ugyanakkor a LAN-partyk Hostja tárolja a többiek mentését.
    S most ennek adnak egy hatalmas pofont, "bazdmeg-geci-fizessél-nekünk-mert-kell-a-lóvé-a-sok-évnyi-fejlesztés-miatt" okán.

Szeretem azt is, hogy a net/MMO-függők osztják az észt, a "mindenkinek van netelérése" / a "MP szerverek jók" stb. tematikával...
  • narumon
    "Elmondanád ezt az általad emlitett Dél-Koreaiaknak is,ahol TV közvetitések mellet zajlanak a LAN partyk és bajnokságok? "

Ez annyiból rossz példa, hogyha jól tudom akkor battlenet2 és az sc2 egyik legfontosabb újdonsága, hogy ezek a közvetitések és nagy versenyek, teljes mértékben ki lesznek szolgálva.
  • narumon
    "SC+BW-t nyomtuk LAN-on [kollégium, 3 gép egy szobában], belső hálón = eszméletlen volt!"

Nha mondj már nekem ma magyarországon egy olyan koleszt ahol nincs net. Ergo ugyanugy fogod tudni nyomni 3 gép egy szobában. Az meg, hogy hátul milyen csatlakozó jön ki a gépből nem tökmindegy?
  • Indigo
    Amikor 1 cég,arra "kényszerit",hogy a megvásárolt terméket csakis az ő akarata és meglátásai szerint használd,az minden csak nem fejlődés vagy inkább nem a helyes irányba:)

Én is akartam írni vmi ilyesmit, csak lemaradt. Kösz, hogy megtetted helyettem :)

Ja, és még annyit, mielőtt valaki belekötne: még csak véletlenül sem amiatt "rinyálunk", mert ezzel megnehezítik a warez-t. Ok, legyen másolásvédelem, amivel a warezosok csak szívnak. De egy indokolt, szükséges és használt "fícsört" ne vegyenek már ki belőle a másolásvédelelmre hivatkozva. Főleg, hogy nagy valószínűséggel úgyis feltörik, tehát értelme nem lesz, és akkor megint ott vagyunk, hogy a tisztességes vásárlókat szivatják...
  • Indigo
    SC+BW-t nyomtuk LAN-on [kollégium, 3 gép egy szobában], belső hálón = eszméletlen volt!
    ezen élmény esélyét veszik el a tisztességes vásárlóktól

Pontosan erről van szó!
  • Indigo
    Nem szentbeszédet tartottam, csak a véleményemet mondtam el. Sajnálom, ha ez téged frusztrál. És csőlátású lennék, csak mert szükségem lenne a LAN-ra? Érdekes megközelítés...

a vilag valtozott, kerdes, hogy sirankozik, vagy koveti azt

Ok, te is az a fajta vagy, aki végletekben gondolkodik (siránkozók vs. "korszerű" emberek), és akinek jobb híján minden úgy jó, ahogy kapja. De a siránkozáson kívül létezik még alternatíva: ha már változik a világ, akkor alakítsuk mi is úgy, hogy számunkra is alakuljon, ne csak más érdekeit kelljen elfogadnunk. Pl egy ilyen petíció jó alkalom lehet erre, félig-meddig már meghallgatásra is talált. Mellesleg akkorát nem változott a világ, hogy teljesen búcsút intsünk a LAN-nak. Ezzel csak a Blizzard magyarázza a faszságát. 130k aláírás nem elég meggyőző bizonyíték, hogy a játékosoknak szükségük van a LAN-ra?

Ja, és mégegyszer: otthon, egyedül kuksolva a gép előtt soha nem lesz akkora feelinges egy játék a havarokkal, mint amikor néhányan összehoznak egy LAN-party-t (nem feltétlenül napokon át tartó tespedésre kell gondolni, szóval nem kell hozzá szabit kivenni).
  • cateran
    Ne haragudj,de tipikus példája lehetsz az elvakult fan embernek (van itt az Sg-n Sony,PS3,Apple,Linux és termeszetesen Blizz fanatikus is)
    Az nem fejlődés,hogy rákényszeritenek 1 single mod használatánál a multiplayer eszközenek a használatára (jelen esetben a net) Ez korlátozás,akárhonnan nézed.
    A LAN visszaszorult? Elmondanád ezt az általad emlitett Dél-Koreaiaknak is,ahol TV közvetitések mellet zajlanak a LAN partyk és bajnokságok? De emlithetném az internetkávézókon alapuló játéktermeket is,ahol szintén LAN-ban játszanak a népek (hogy legyen magyar vonatkozása is)
    Persze értem én,hogy magadból indulsz ki (legtöbb ember igy tesz,én is)de ez nem alap:)
    1,5% csekély? Ezek csak azok akik vettél a fáradtságot,utánanéztek a neten és aláirták..nyugodtan szorozd be 2-vel esetleg 3-mal..aztán az igy kapott összeget szorozd be 1 becsült árral,amibe a játék fog kerülni..na ennyi biztosan nem fog befolyni, mint bevétel (persze azért nem kell félni..HA megjelenik,akkor a Blizz kaszálni fog)
    Amikor 1 cég,arra "kényszerit",hogy a megvásárolt terméket csakis az ő akarata és meglátásai szerint használd,az minden csak nem fejlődés vagy inkább nem a helyes irányba:)
  • Healbacsi
    Indigo: szanj csak nyugodtan, en 5 eve azert szereztem netet, hogy wowozhassak, es ezt a mai napig teszem, szoval nekem ne add elo a szentbeszedet lecci. Nekem nem erdekem, hogy legyen lan, mert en ugyis live serveren fogok jatszani az ismerosokkel. Egyszeruen csak probaltam kicsit felnyitni a sok csolatassal szenvedo szemet, hogy a vilag valtozott, kerdes, hogy sirankozik, vagy koveti azt, ennyi. Anno en is sokat lanoztam, de ma mar a lan igen csak visszaszorult. Emlekszem, mikor 2 havonta pakoltunk ossze az egyik havernal hetvegi lanokra, most jo ha felevente osszehozunk egy ilyesmit, mert a live servereken meg tudod ugyanazt csinalni, es meg szabadsagot se kell kivenned.
    Mennyi ember is irta ala a peticiot a lan ugyeben? 150k? hat az mondjuk a wow elofizetokhoz kepest 1.5%, ami eleg csekely.
  • Tower Guard
    Húzzák ám mint a szart. Eleven mikor jelenik már meg? Atyaég mennyi évig baszakodnak ezek. Az ember már-már el is felejti hogy létezik még ilyen is...
  • IMYke2.0.0.0
    Utolsó két bekezdéseddel:
    SC+BW-t nyomtuk LAN-on [kollégium, 3 gép egy szobában], belső hálón = eszméletlen volt!
    S mivel, előreláthatólag, ezen élmény esélyét veszik el a tisztességes vásárlóktól a B2.0-ra kötelező login-olással, és a kötelező net eléréssel, szerintem nem is lesz olyan kis érvágás a Blizzardnak az, ha a warezosok mellett még sok, valódi SC-rajongó [eredetiben csücsül a helyén nekem is alap + kieg] sem veszi majd meg...

• semmikozod
    SC2 halott.
    Diablo3 halott.
    Quake3 (live) él és élni fog.

....

Blizz barátaim tanulni kéne az okosak példájából.

Aki azt mondja, hogy a netes játék ugyanaz mint egy lanparty az egész egyszerűen hülye.

A blizz bukni fog a sc2-vel, de az a sanda gyanúm, hogy a diabloval is. Bár lehet a wowosok hoznak annyi bevételt, hogy meglegyen a kellő mennyiségű eladott diablo.
  • Indigo
    Narumon: valószínűleg nem nagy az adatforgalom, de a válaszidőnek nem tesz jót, ha egyszerre többen is használnak egy csatornát...

Healbacsi: csak szánni tudom azokat, akik ahelyett, hogy kiállnak a saját érdekeik mellett, inkább megmagyarázzák a dolgokat a másik oldal fejével gondolkodva, hogy miért is kell beletörődnie valamibe...

Elhiszem én, hogy "Blizzard" (mint fogalom és bálvány egyben), meg piaci elemzés, meg egyéb agymosások, de ez foglalkoztassa azokat, akiket ez érdekel...

Mint mondtam, nem vagyok a warez híve, de amikor döntenem kellett, hogy vegyek egy játékot 8 ezerért, amit ha jól emlékszem 3-szor lehetett telepíteni, aztán a további telepítésekért Németországba kellett volna telefonálni, és esdekelve magyarázkodni, hogy miért is akarom mégegyszer felrakni a jogtiszta, vásárolt szoftveremet, vagy inkább letöltöm, és nem bosszantom magam az ilyen faszságok miatt, akkor az utóbbit választottam. Szóval, nem vagyok már hajlandó mindent lenyelni.

Hogy nem játszhatunk SC2-t haverokkal LAN-on keresztül? Nem vihetem ki a laptopomon a nyaralóba, mert állandó netkapcsolat kell hozzá? Jó, akkor abból nem laknak jól, amit tőlem kapnak.
  • Healbacsi
    Justil: latom kezded latni mitol doglik a legy. A blizz mar abban a helyzetben van hogy megteheti ezt, es teszi is ezt, mert profitot akar maximalizalni, ezt ugy tudja, hogy rakenyszerit arra, hogy vedd meg a jatekot, es esetleg ha kesobb ne adj isten kedved van, vegyel igenybe nehany szolgaltatast a battle.neten. Igen elveszitenek par jatekost, koztuk jo sok warezost, de a szolgaltatas rendszer, amit nyuljtani fog a battle.net 2, amint elindul sokkal tobb embert fog vonzani, mint ahanyat elriaszt.
    Egy baratom azzal peldalozott, hogy a gta3 ban nem volt multi, megis egy mod kereteben a fanatikus rajongok irtak egyet kiegeszito progit, amivel lehetett multizni, szoval nem kell aggodni, nem lesz ez maskepp a sc2-vel sem. Gondolj csak a wowra. 10milla+ aki live serveren tolja, de hany millio, aki torton jatszik, nem beszelve a privat serverekrol, amihez meg net sem kell. Tuti lesz vmi kani fele tores, es single player tores, amivel a kampanyt vegig lehet vinni.
  • cateran
    Ez a gondolatmenet a Galaxis utikalauz stopposoknak cimu konyvet jutattja eszembe..ha a stopposnak van torulkozoje,akkor tuti van fogkefeje,fogkremje,tusfurdoje,stb csak eppen pont most fogyott ki belole igy akit lestoppolt az szivesen ad neki kolcson...(ha van szamitogeped van neted is,ha van neted akkor az esetleg siman elbvir 3-4-5-6-vegtelen jatekost)

Amugy nem is tudom ki irta,hogy "aki latta a Bnet 2.0-t az tudja,hogy szuperul fog teljesiteni" vagy vmi ilyesmit olvastam..hat en lattam a prezentaciot a Bnet 2.0-rol,de azon kivul,hogy csillivili GUI-j van,nem lattam,hogy ki tudna szolgalni barmit is (olyan lesz ez mint a wowos tesztek...uuu mar 2 honapja a tesztserveren a raidinsta,nincs szamottevo bug meg lag..aztan amikor kiadjak elesben,akkor kiderul,hogy 3 bossbol 1 total szar,4 fazisbol 4 bugos,az insta meg lagol mint allat,mert mig a tesztserveren voltak benne 100-an,addig elesben egyszerre 100x annyian akarjak tolni...)
  • Justil
    és arra nem gondolsz, kedves Multitask, hogy a Blizzard magasból szarik azokra, akik nem rendelkeznek net eléréssel?
    Ne érts félre, nem akarom őket védeni, nekem amúgy is tök 8, ha kijön a game kb 95%, hogy megveszem eredetiben, de nem fogom a neten tolni, kijáccom a kampányokat, aztán esetleg pár skirmish, azt jóvan, engem nem izgat az online játék.
    Ugyanakkor még 1x kérdem, szerinted egy ekkora presztízsű céget hol érdekli a jóskapista, akinek nincsen netje? 2009-et írunk, nem vagyok tájékozott, de gondolom vagy év végén, vagy jövőre, vagy azután jelenik meg a játék. Őszintén szólva az ő helyükben lehet, hogy én is ilyen döntést hoztam volna...nyilván vannak programozóik, designereik, zenészeik, az ő dolguk kreatívnak lenni, és fasza játékot csinálni. De ott vannak a marketingesek, a kiadó, stb. az ő dolguk pedig eladni a játékot, és ha ezzel a megoldással vissza tudják szorítani a warezolást, legalább valamennyire, akkor máris megérte nekik, és magasból tesznek a hozzád hasonlókra.
    Amúgy én tökre megértem, amit írsz, csak olyan dolog a részükről, hogy "értem én, csak leszarom".
  • Healbacsi
    Indigo tedd a szivedre a kezed, es gondold meg. A blizz mar tobb mint 10 eve gyart netes jatekokat, meg ha azoknak volt is single verzioja. Pontosan tudjak, hogy az elmult 10 evben hany ember valtott singlerol multira, ez egyszeru piac elemzes.
    "Azon az 1 MBit-es ADSL-en fogunk osztozni 3-4-en? :D "
    Hidd el, a vasarlok 0.05% -at se teszik ki azok akik masokkal kenyzelenek megosztani a netet. Eppen ezert nem fognak vele foglalkozni. Ezt be kell latni, ha egy jo jatekhoz jutsz, vegig tolod magad a story miatt, aztan fel a netre, ahol haverokkal nyomatjak tovabb.
    Azt se mondhatjuk, hogy Magyarorszagon siralmas a net eleresek szama, ezt mutatja a wowosok magas szama is.
    En csak ajanlom mindenkinek, hogy ahelyett hogy siratnatok a jatekot, es lazadtok, gondolkodjatok, hogyan tudtok jo netet krealni, mert meg fogja erni.
  • narumon
    Hát nem hinném, hogy olyan húde nagy adatforgalmat mozgatna. Szerintem néhány óra játék után sem lesz néhány tiz MB-nál több az adatforgalmad.
  • Indigo
    Az egy dolog, hogy van net, de nagyon sok helyen olyan net van, ami játékra alkalmatlan... Arra külön kíváncsi vagyok, ha haverokkal játszani támad kedvünk, akkor hogy fogunk majd SC2-zni :) Azon az 1 MBit-es ADSL-en fogunk osztozni 3-4-en? :D
  • Indigo
    Én eddig mindenhol azt olvastam, hogy neten keresztül akarják "szimulálni" a LAN-t... Te honnan veszed a saját verziódat?
  • Indigo
    Tegyél egy X-et a fejedre, ahová a kőbaltádat kéred.
  • lordofchaos
    Kőbaltát akarok! Mi az hogy a kőbaltával nem kompatibilis az SC2!? Hogy képzeli ezt a Blizzard?
  • Loverman
    ja az mp3 amit letöltesz az is qrvára kézzel fogható (csakhogy a te nyelvezeteddel beszéljek)
  • Loverman
    nyugi, majd ha felnősz, elmúlik ;)
  • Loverman
    hibás információ... végülis engedélyezve lesz a LAN de előtte be kell logolni battle.net-re, de az adatforgalom nem azon keresztül fog történni
  • cateran
    Azon filozom,hogy szimplan hulye vagy,olvasni nem tudsz vagy valami mas lehet a komment mogott?
  • KasztnerTokman
    Én örülök neki! Vegyétek meg ,mert megéri!
    Ez meg hápogás ,hogy nincs netem akkor hogy írtad a forum postot?
  • Indigo
    Ezek a lepesek egyszeruen 1 alapveto jogomtol fosztanak meg:barhol es barmikor hasznalhassam a jatekot...

Az a baj, hogy a vásárlással csak egy licenszet kapsz, játszhatsz vele, de nem lesz a te tulajdonod, hogy bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között élvezhesd. De játszani is csak addig játszhatsz, amíg a magasságos kiadó cég azt jónak látja (lásd Electronic "Arts" multiplayer megszüntetéseit)...

Őszintén szólva, én mindig is ellene voltam a wareznak, de az ilyen "unfriendly" lépésekkel, amikkel újabban a tisztességes vásárlókat szivatják a kiadók, már eljátszották a jóhiszeműségemet. Majd ezzel is az lesz, hogy aki letölti, az mindenféle "másolásvédelemnek" nevezett szivatástól megkíméli magát, míg ha fizetek érte, akkor majd bosszankodhatok egy csomó dolog miatt (nem feltétlen, de nagyban benne van a pakliban - velem sokszor előfordult már).

Szóval, így nálam is felejtős a játék. Nehogy már a single player-hez is kelljen állandó netkapcsolat... Meg ez a fajta interneten keresztüli LAN opció...
  • cateran
    "hogy koreaban mikor betort a sc, akkor senkinek se volt netje"
    Azert ennyire ne rugaszkodjunk mar el a valosagtol....
    Amugy magambol indultam ki mikor azt irtam:nincs net nelkuli single mod? Akkor felejtos..es nem a letoltes,hanem a vasarlas...(MOST van netem,csakhogy most a ceg altal adott un. staff houseban elek..es mellettem meg 14-en basszak a rezet a neteleresen,megfejelve azzal,hogy csucsidoben a doglott beka segge alatt a sebesseg) HA elkoltozom,semmi sem garantalja hogy lesz netem megint es ha anelkul nincs SC2,D3 hat semmi baj..nem veszem meg oket es kesz (hagyjuk a suket dumat,hogy warez igy meg ugy..a Blizz minden jateka oriasi anyagi nyereseggel zart,boritkolhato,hogy ez a 2 is az lesz,akkor is az lenne,ha lenne benne LAN es a singlehez nem kellene online baszakodas..)
    Ezek a lepesek egyszeruen 1 alapveto jogomtol fosztanak meg:barhol es barmikor hasznalhassam a jatekot...foleg a barhol ami csorbul,de mi van ha elmegy a net? Ha a servereknek kakukk (eleg ha csak a login server dob 1 hatast) Persze az EULA tartalmazza majd,hogy a Blizz mossa kezeit ilyen esetekben....
  • Hegi90
    Erről van itt szó....
    El kéne már rugaszkodni ettől a régimódi hozzáállástól, és felfogni, hogy nem azért van a Battlenet2, hogy kibasszon a játékosokkal.
  • FoodLFG
    Egyetértek. Én úgysem vettem volna meg, így tökmindegy, hogy mi van battlenettel a játék körül. Majd nyomom single-ben, vagy tört LAN-on. El van intézve.

Ebből is látszik, hogy a warez nem okoz nagy kárt a fejlesztőknek. Nem is hiszem, hogy ez a warezelők ellen irányulna, inkább a Battle.net 2.0 lehet a dologban, hogy az ad majd valami plusz, amit eddig nem.. A Blizzard valamit hosszútávon is tervez ezzel az új Battle.nettel, úgy tűnik.
  • Healbacsi
    Sokan azt hiszik, hogy a blizzard tonkre fog menni, mert nem fogjak megvenni a sc2-ot.. meg fogjak, az a par user aki nem veszi, amugy is torton tolna lanolgatva meg single playerben, max akkor venne meg ha leviszik 2k huf ala. A masik, hogy sokan ide irogatnak es sirnak, hogy nincs net eleres. Ilyen sokan raernek melohelyrol netezni?
    A sok okosnak elarulom, hogy koreaban mikor betort a sc, akkor senkinek se volt netje, megis nemzeti sportta valt a jatek, netkavezok ezrei nyiltak, csak akkor szuntek meg mikor a szelessavu net ott is elerhetove valt.
    Be kene mar latni, hogy a blizz nem eagames szintu vackokat ad piacra, amit letoltesz a torrent oldalrol, jatszogatsz vele 1-2 hetet aztan koszi szepen torlod. Naluk egy jatek evekre szol, ha vkinek tetszik, akkor megoldja hogy legyen netje.
    Baluman: "Ráadásul ez a húzás arra utalhat, hogy a játék alapból nem sikerült jól" Mar megbocsass, de te mar toltad betan?.. ha igen legyszives meselj nekunk, milyen a jatek.