30
  • Magiszter
    #30
    Én azt olvastam róla hogy pik-pak társítja a látott mozgást egy 3d-s skeleton-hoz szinte valós időben. Ha a ezt a társított mozgást le lehetne menteni valami mocap formátumba amit a 3dsmax is megeszik akkor már boldog lennék. Nem kell nekem olyan hűde részletes dolog. És hát azért egyszerűbb lenne egy animációs filmhez mozgásokat rakni mint kézzel állítgatni a biped karakterkét centiről centire.
    Aztán majd kiderül hogy mi igaz abból amit beharangoztak. Nem tudom emlékszik e még valaki a Vista nagy újításaira... amiből nem lett semmi.
  • huanito
    #29
    A kis költségvetésű játékokhoz azért ideális lesz.
  • huanito
    #28
    Szerintem elég lesz a válladat elfordítani, akkor is fordulni fog a karakter. A szemed ugyanúgy a TV-n tudod tartani.
  • Szefmester
    #27
    ömm a mocaphez nem egy natal szintő kamera kell.... sőt ha valódi 3d lekövetést akarsz akkor minimum 3 kamera a szükséges
  • Magiszter
    #26
    Ha ez a kütyü tényleg motion capture-t mível és olyan jófélét ahogy mondják akkor asszem használnám 3dsmax-hoz. Bár persze M$ termék ezért megoldják hogy csak Live rendszerben, csak online eléréssel és csak az ő szoftverükkel működjön. Ha készítenének is egy olyan programot ami tényleg ezzel venne fel motion capture-t esetleg 3D-s videót, vagy "neaggyisten" éjszakai felvételt 3D-ben (ha már dual camera meg IR.) az annyiba fog kerülni mint maga a készülék. Csak játékra én tuti nem vennék ilyet főleg hogy szerintem ilyen 40-50k körül fog mozogni érzésem szerint megjelenéskor.
  • Evoluti0N
    #25
    Egy FPS-ben kicsit mondjuk gázos lenne használni. Ha azt akarod, h a játékban a karaktered elforduljon balra, akkor a neked is el kell fordulnod, de akkor már nem látod rendesen a TV-t, monitort. Vagy pl a futást, sétálást hogy oldanák meg? Helyben futással, sétálással? A sok rossz kondíciójú kocka (mint pl én :D) nem bírná sokáig szusszal :D. Mindenesetre kíváncsi vok rá. Ha tényleg olyan jó lesz és majd pár hónappal a megjelenése után le megy az ára, akkor befektetek egybe. :)
  • Naridar
    #24
    Nézzük hol lehetne ezt használni...

    Tales of Vesperia
    Forza 3
    Wii Sports-szerű játékok
    Tekken 6
    most ennyi jutott eszembe. Egyébként nem rossz ötlet, lehet hogy PC-re én is beruházok egybe.
  • Szefmester
    #23
    amerikai módon próbáltam gondolkozni, és egy olyan gép ami a fekete bőrű újságíróval nem volt kompatibilis akkor az alábbi dolgokkal miért lenne jobb a helyzet? Mellesleg mindent hülyebiztosra kell tervezni. Más gamepaddal meg azért nem verjük szájba a másikat mert nem hadonászunk vele, max a wiimote-tal.. Vagy van itt olyan játékos aki úgy játszik mint a legtöbb kisgyerek, hogy ugrás közben emelgeti a joyt, vagy nem a karaktert mozdítja hanem ő akar elhajolni valami elől?
  • cateran
    #22
    Köszönöm...ezt elolvasva lefordultam a nevetéstől
  • Sir Ny
    #21
    és mégis kit érdekel, ha a T. Szülők egyforma ruhában voltak az ikrek készítésekor?
  • huanito
    #20
    Jó, hogy ki tudod találni a legszélsőségesebb körülményeket! Ha nem vered szájba más vezérlővel, ezzel sem fogod.
  • Szefmester
    #19
    és mi van ha ikertesók játszanak? pl gyerekek, akiket a T. Szülők egyforma ruhába dugtak?

    továbbmegyek, mekkora hely kell ehhez hogy értelmesen lássa a lábad karjaid, és egész tested? és mekkora kell egy 2fős játékhoz, anélkül hogy pofánverném a másikat kalimpálás közben?

    mi van ha a fotel/szék és a TV között van egy asztal ami kitakarná egy részem ami kellene.. rendezzem át a lakást csak emiatt?

    szép és jópofa ötlet, de szerintem nem ez a jövő..
  • cateran
    #18
    +1 huanitohoz es Alien!-hez..agree:)
  • Alien!
    #17
    miért is függ a HC gamerség a irányítástól?!?!? Simán Hc gamernek gondolom azokat a srácokat akik a konzolos Cod4 multiba beleölnek 70-80 nap tiszta játékidőt,mint megannyi kissrác a toplista élén,vagy aki tonnányi meccset játszik a Fifa09-el,hogy aztán induljon a világbajnokságon,vagy azokat akik képesek napokig 1 pályán autózni a gran turismoban,hogy javítsanak egy tizedet a részidejükön....
  • huanito
    #16
    Úgy látom, sokan úgy gondolják, hogy a hagyományos játékokat fogják vele irányítani, pedig az csak egy lehetőség. Az, hogy ki számít HC gamer-nek ne nagyon firtassuk. Szerintem az, aki a legkomolyabb nehézségi fokon végigvisz egy játékot, akár kontrolpaddal, akár Natallal, az mindenképpen az. Nem hinném, hogy aki kontrolpaddal játszik végig egy golf játékot, az komolyabb játékos, mintha egy másik ember Wii-n játssza végig ugyanazt a játékot.
  • muerte2
    #15
    A SONY is fejleszti, E3on o is bemutatta, mondjuk eleg osszecsapott es felkesz volt a dolog, sztem nem volt betervezve, csak gyorsna osszedotak valamit mert a konkurencia is mutatta a magaet.
    A SONYe sem rossz, semmi extra csak egy mozgaserzekelos kontroller de nem rossz
  • NEXUS6
    #14
    A wow sem kizárd, a M$ valamit egyezkedett a múltkor a Blizarddal.
  • TVelvet
    #13
    Itt nem ez a lényeg, hanem az hogy a fejlesztők saját kútfőből, tudnak megint variációkat készíteni ehhez a perifériához.

    És hidd el sokan meg fognak lepődni milyen jól megoldják, hisz ezért kapják a pénzüket ( nem keveset ).
  • Bogyi007
    #12
    A Crysis folytatása jön Xboxra is meg Ps3-ra.....
  • Loverman
    #11
    pont a cikkben írtak arról hogy a bemutatón bebizonyították hogy nem lagos és eléggé pontos, de tök jó hogy te jobban tudod milyen a natal :D
  • Adenoma
    #10
    meg a crysis-t xboxra. no meg a wowot.

  • Adenoma
    #9
    a hc gamerek számítógépen játszanak billentyűzettel, és profi egérrel, nem pedig kontrolleren...

    ki mondta, hogy hc gamereknek készül ez a cucc?

    de sok hc gamer wii-zik...
  • RYO21
    #8
    "Az E3 kiállításon Bill Gates közölte, hogy a Natal várhatóan számítógépekre is meg fog jelenni."

    Kurva anyját neki, inkább Forza 3at adja ki PC-re!
  • Bogyi007
    #7
    De itt nem is arról van szó hogy minden játékot ezzel kell majd irányítanod.
  • rudymester
    #6
    Gondolom próbáltad mindkettőt, azért tudod a különbséget. :)

    Nekem egyik sem jön be igazán. Sokszor játszok éjaszaka ágyból és akkor tökéletes a kontroller számomra. Aki valamit komolyan játszik, azoknak nem alternatíva egyik cucc sem. Pl Forza 2-ben ha kikapcsolom a blokkolásgátlót, akkor csak éppen rálehelni szabad, mert más esetben a fékek egyből satuznak. addig jók ezek cuccok, ameddig választható lehetőségek maradnak. A legnagyobb hátrány a natalnak, hogy nincs "visszajelzés". Nem érzem, hogy mennyire nyomtam/húztam meg a gombot. Ráadásul elég fárasztó lehet egy autós játéknál a levegőben tartanunk a kezünket, hogy tudjunk kormányozni.
  • Alien!
    #5
    mer azt te tudod előre ugye?!? Sztem játékos szempontból a Sony magic wand 2x használhatóbb és pontosabb cucc,mint a Natal...A Natal maximum futurisztikus,bemutatókon nagyon jól kinéző vmi,ami a lag és a pontatlansága miatt valszeg nem lesz a HC gamerek kedvenc "kontrollere"...mondjuk egy menüt faszán vezérelgetnék vele(á lá Minority Report),de másra nem kéne.
  • wackydog
    #4
    ...haaaat aszm a sonytol a legjobb otlet volt kihozni a ps3 slimet(kuka)
    Ahelyet fejlesztenenek valami hasonlot.jovore ismet szep vereseg ele nezhetnek ha nem valtoztatnak.Gratula igy tovabb!
  • REPS0L
    #3
    hát az xbox cuccokat senkise fogja kidobni :D
  • bermuda3
    #2
    nem is rég láttam az első videót ezzel kapcsolatban, (az is lehet h az egyetlent láttam, nem tudom) de elég hihetetlennek tűnt. valószínű h csillagászati ára lesz, de elég gyorsan halad a világ, nemsokára dobhatja ki mindenki a ps-xbox-wii vackokat :) jó azért megrögzött gamepad fanatikusok kicsit még megtarthatják... :)
  • vmiki88
    #1
    érdekes mozgásérzékelős technológia és egészen jól működik :)