Victoria 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ki meddig jutott el eddig?
Az olaszok nálam nem igazán akarnak egyesülni, pedig lett volna rá esély. Magyarországgal és a poroszokkal ketten levertük az osztrákokat, de az olaszok semmit nem léptek. 1900-ban vagyok és nem alakult meg Olaszország, pedig a Sziciliaiak elég erõsek, Egyiptom legnagyobb részét befoglalták.
Meg a németek sem egyesültek teljesen. Észak-Német szövetség létrejött, még Dániát, Arab félszigetet is befoglalták, de a Bajorok és Würtemberg megmaradt.
Anglia meg nem gyarmatosit. Afrikát én és a franciák gyarmatositottuk, indonéz szigeteket szintén én vittem el, mindenki más kimaradt a gyarmatositásból.
Amúgy poroszokról annyit hogy szerintem a cut down to size opciót kellene választani, a háborúzol vele. Igaz sok infany-val jár de nekem bejött.
Ha a farmerek többet keresnek farmerként, akkor nem fognak gyárba menni. Két lehetõség van, növeled a gyárak termelékenységét, vagy növeled a farmok termelékenységét 😊 mert ez együtt jár a farmok munkaerõbefogadóképességének (de szép szó) csökkenésével (nézd meg a fejlesztések leírását).
Valahol a termelésnél látod hogy mennyit gyártasz egy adott cikkbõl (rajta kell hagyni a kurzort), talán meg azt is hogy ki gyártja a legtöbbet, de egyelõre nem tudtam mire használni az ilyen adatokat.
Még egy kérdés: van egy halom gyáram, de a farmerek mégis nagyon lassan alakulnak át gyári munkásokká.
2. Nem, akkor Nagy-Németországot hozod létre Ausztria teljes területével. Nem egyszerû dolog viszont, fõleg azért mert ki kell ütni Poroszországot a nagyhatalmi státusból.
1. Bábállamot hozzá lehet csatolni az anyaországhoz háború nélkül?
2. Ha az osztrákokkal létrehozom a Német birodalmat, az is így külön fog megjelenni mint a Dél Német Szövetség vagy mint egy bábállam?
Mennek ugyan az aranylelõhelyeimre is, de nem mindenki, sokan inkább Amerikába.
Figyeld a badboyodat (reputation), és tartsd 20 alatt. Lassan magától is csökken, kb évente 1-el. Ha +50 alatt van a viszonyod egy szomszéd állammal, akkor kis eséllyel kaphatsz határvillongás eventet, és akkor egy provinciára kapsz casus bellit. Egyébként meg nem szabad teljesen annektálni országot mert az baromi sok badboy.
Nem tudja valaki, hogyan lehet leállítani a kivándorlást? Magyarokkal vagyok, minden adó 0-n, a tarrifák alacsonyak, mégis sok a kivándorló.
Victoria 1-et is játszottam, ott soha nem volt kivándorlóm.
Más: hogyan lehet okot csinálni egy háborúhoz? Szerbia befoglalása után már nem tudok úgy háborút indítani, hogy ne essen nekem a fél világ.
kézikönyv megvan, csak általában ott azzal kezdik, hogy megtanítják bekapcsolni a gépet. (bevallom ezt még nem néztem meg)
a tutorialt akkor megnézem hátha okulok belõle sokat (eleget).
kösz a tippeket
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
eléggé nagy paradox fan vagyok már régóta(eu és hoi sorozat függés mind a mai napig, mount and blade etc.), nem is értem hogyan kerülte el a figyelmemet ez a játék.
viszont szégyenemre amint mélységében megláttam a kezelõfelületet, nagyjából végigfutottam a lehetõségeket azonnal kiléptem, mert rájöttem, hogy képtelen vagyok segítség nélkül megérteni 😄
kellene nekem valami olyan tutorial, leírás, amivel csak el tudnám kezdeni az egészet, mert ez a sok csúszka meg diagram elijesztett kissé (mégegyszer mondom azért edzett eu-s és hoi-s vagyok, és eléggé elvetemült ahhoz, hogy leüljek és meg is értsem mi mire való 😄)
olyan infók, hogy mit érdemes elején állítgatni, hogyan mûködik a trade (atyaúristen, ez sehol nem volt még ennyire összetett) stbstb...
kösz, ha tudtok segíteni.
t
Innen töltsd.
Olvasd el hogy hogyan kell installálni, mert amikor én próbáltam teljesen felülírta az eredetit amit külön valahová át kellett másolni.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?507268-Divergences-Optional-DLC
A mohának mindig a déli oldala fás!
az a bajom ezekkel a maiakkal, hogy minden scriptelt és elõre eldöntött szituk vannak.....ma csak a CIV5 az ami random lehet kezdeni mindent 😞
pedig kipróbálnám ezt is
(steames V2 õm van nem tudom azt lehet-e bolygatni maszek modokkal)
A mohának mindig a déli oldala fás!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Pops will not assimilate in overseas colonies.
Pops in occupied provinces should not promote or demote.
Arty brigades have defence now, techs increasing their attack will also raise def.
Quite alot of optimisation done, mostly focused on late game performance.
Kúl.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Azt szeretném még kérdezni, hogy Poroszokkal, hogyan kellene megcsinálni a Német Birodalmat? 1860-ban járok és az egyetlen területi szerzeményem a dánoktól elvett Schleswig. Egyesével kellene ledarálnom ezeket a kis országokat? Hogy védjem ki az infamy-t? Nem tudom magamra uszítani õket, mint az EUIII-ban?
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Polgárháború robbanhat ki? Úgy értem, hogy az ország egyik felét elfoglalták pl.: a kommunisták, de a fõvárost nem foglalták el. Na, tehát, ha egy éven belül nem foglalom a provinciákat vissza, akkor megalapul pl.: a Kommunista Németország?
(egyébként honnan szerezted meg a csomagot?)
Kommunista/fasiszta kormányom még nem volt, úgyhogy azt nem tudom 😊 de elvben ha királyként kormányt alakítasz belõlük (fenti porosz alkotmánynál ezt nem lehet, ott szélsõséges pártból csak reakcióst lehet választani) akkor a következõ hónapra megváltoztatják az államformát.
Bocs, de unatkozom.