Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magyarországgal szokott valaki lenni?
Ki meddig jutott el eddig?

Az olaszok nálam nem igazán akarnak egyesülni, pedig lett volna rá esély. Magyarországgal és a poroszokkal ketten levertük az osztrákokat, de az olaszok semmit nem léptek. 1900-ban vagyok és nem alakult meg Olaszország, pedig a Sziciliaiak elég erõsek, Egyiptom legnagyobb részét befoglalták.
Meg a németek sem egyesültek teljesen. Észak-Német szövetség létrejött, még Dániát, Arab félszigetet is befoglalták, de a Bajorok és Würtemberg megmaradt.
Anglia meg nem gyarmatosit. Afrikát én és a franciák gyarmatositottuk, indonéz szigeteket szintén én vittem el, mindenki más kimaradt a gyarmatositásból.
Nem irigylem a fordítókat 😊 Ha jól sejtem az a német elsõbbség elismertetése, ha átviszed akkor megkapod a poroszok SoI-ját (bár lehet hogy csak az északnémeteket, nem mintha a poroszoknak lenne más)
Hatalmi Fölény a Cassus Beli neve
Az osztrákoknak van egy Cassus Belije a poroszokkal szemben, valami Nagy Hatalmi...nem tudom mi...legalul van, az mire jó?
Ismeri valamelyikõtök a Hungary Flavor Mod-ot. Ha igen mi a vélemény, jól mûködik minden?

Amúgy poroszokról annyit hogy szerintem a cut down to size opciót kellene választani, a háborúzol vele. Igaz sok infany-val jár de nekem bejött.
Az okosok szerint reménytelen területelvétellel letörni a poroszokat, az egyetlen megoldás hogy hadat üzensz és vagy egy évig megszállva tartod hogy tönkremenjen az ipara, akkor egy rövid idõre kieshet a pikszisbõl és erõvel beteheted a SoIdba. Persze ekkorra már el kellett hogy vegyed a franciáktól Elzász-Lotaringiát, mert nem lesz sok idõd. Én nem vagyok elég fanatikus kipróbálni, pláne hogy az aktuális osztrák játékomban a bajorok is nagyhatalom lettek, még ha nyolcadik helyen is.

Ha a farmerek többet keresnek farmerként, akkor nem fognak gyárba menni. Két lehetõség van, növeled a gyárak termelékenységét, vagy növeled a farmok termelékenységét 😊 mert ez együtt jár a farmok munkaerõbefogadóképességének (de szép szó) csökkenésével (nézd meg a fejlesztések leírását).
Valahol a termelésnél látod hogy mennyit gyártasz egy adott cikkbõl (rajta kell hagyni a kurzort), talán meg azt is hogy ki gyártja a legtöbbet, de egyelõre nem tudtam mire használni az ilyen adatokat.
Kösz, vicces lesz, 1-szer már megvertem a poroszokat, de ehhez még jópárszor meg kell vernem, a gond csak hogy Cassus Beli nélkül durva infany-val fog járni... Erre van valami megoldás?
Az én kérdéseimre tudja valaki a választ?

Még egy kérdés: van egy halom gyáram, de a farmerek mégis nagyon lassan alakulnak át gyári munkásokká.
1. Nem. A szatellitság csak egy permanens szövetséget jelent, még a SoI-dból is simán kivehetik.
2. Nem, akkor Nagy-Németországot hozod létre Ausztria teljes területével. Nem egyszerû dolog viszont, fõleg azért mert ki kell ütni Poroszországot a nagyhatalmi státusból.
Arra már sikerült rájönnöm hogy Ausztria nem alakul át Dél Német Szövetségé sajnos, csupán bábállamként jön létre mellette. A kérdésem a következõ lenne:
1. Bábállamot hozzá lehet csatolni az anyaországhoz háború nélkül?
2. Ha az osztrákokkal létrehozom a Német birodalmat, az is így külön fog megjelenni mint a Dél Német Szövetség vagy mint egy bábállam?
Itt nem írja, hogy melyik ország mennyit exportál, importál?
A játék mappájában hol lehet megtalálni a pártokat, ahol át lehet írni, hogy milyen jellemzõik legyenek. V1-ben könnyû volt megtalálni, de itt sehol nem találom.
Szociális juttatásokat nem tudok adni nekik, mert mindenki konzervatív. Magyarországgal vagyok, sok idõ, mire a sok farmerbõl gyári munkás lesz.
V1-ben elég volt a militancyt és az adókat alacsonyan tartani és nem ment soha senki semerre. Most elindítom a játékot 1836-ban és 1-2 hónap múlva már jelentõs a kivándorlás, pedig, az adók 0-án vannak, tarrifák max 10%-on, munkanélküliség nulla, militancy szinte semmi. Ráadásul ott van Károlyváros, ahol aranyat bányászni, valamint befoglaltam Singapur mellett azt a kis országot, ott is 3 tartományban termelnek aranyat, oda is mehetne mindenki aranyat bányászni, ne menjenek el Amerikába farmernek.
Mennek ugyan az aranylelõhelyeimre is, de nem mindenki, sokan inkább Amerikába.
Vic1-ben is volt kivándorlás csak nem láttad. Elvben ha vannak politikai jogaik és erõs szociális háló akkor kevésbé mennek el. Valamennyire mindig fognak mert mindig lesz vallási/nemzetiségi/politikai kisebbség.
Figyeld a badboyodat (reputation), és tartsd 20 alatt. Lassan magától is csökken, kb évente 1-el. Ha +50 alatt van a viszonyod egy szomszéd állammal, akkor kis eséllyel kaphatsz határvillongás eventet, és akkor egy provinciára kapsz casus bellit. Egyébként meg nem szabad teljesen annektálni országot mert az baromi sok badboy.
Máshopgy nem lehet megoldani? Nem tudja valaki hogy a Cin én Unciv nemzetekre vonatkozó szabályok hol lehetnek leírva a játékban?
Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogyan lehet leállítani a kivándorlást? Magyarokkal vagyok, minden adó 0-n, a tarrifák alacsonyak, mégis sok a kivándorló.
Victoria 1-et is játszottam, ott soha nem volt kivándorlóm.
Más: hogyan lehet okot csinálni egy háborúhoz? Szerbia befoglalása után már nem tudok úgy háborút indítani, hogy ne essen nekem a fél világ.
Írd át a mentett állásban uncivnek.
A játékhoz nincs olyan mod vagy nem lehet átírni a játék mappájában, hogy ne csak 1 provinciás országokat lehessen Annektálni?
értem
kézikönyv megvan, csak általában ott azzal kezdik, hogy megtanítják bekapcsolni a gépet. (bevallom ezt még nem néztem meg)
a tutorialt akkor megnézem hátha okulok belõle sokat (eleget).

kösz a tippeket

Egész jó többlépcsõs tutorialja van a játéknak. Amúgy pont a trade az amihez nem is kell hozzányúlni.
Pluskast
Max a kézikönyvet tudom oda adni pdf formátumban.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

sziasztok.

eléggé nagy paradox fan vagyok már régóta(eu és hoi sorozat függés mind a mai napig, mount and blade etc.), nem is értem hogyan kerülte el a figyelmemet ez a játék.
viszont szégyenemre amint mélységében megláttam a kezelõfelületet, nagyjából végigfutottam a lehetõségeket azonnal kiléptem, mert rájöttem, hogy képtelen vagyok segítség nélkül megérteni 😄

kellene nekem valami olyan tutorial, leírás, amivel csak el tudnám kezdeni az egészet, mert ez a sok csúszka meg diagram elijesztett kissé (mégegyszer mondom azért edzett eu-s és hoi-s vagyok, és eléggé elvetemült ahhoz, hogy leüljek és meg is értsem mi mire való 😄)
olyan infók, hogy mit érdemes elején állítgatni, hogyan mûködik a trade (atyaúristen, ez sehol nem volt még ennyire összetett) stbstb...

kösz, ha tudtok segíteni.
t

Ha jól értem ebben a topicban a mod (ami amúgy nem hivatalos) modjai vannak.
Innen töltsd.
Olvasd el hogy hogyan kell installálni, mert amikor én próbáltam teljesen felülírta az eredetit amit külön valahová át kellett másolni.
mi az hogy opcionális DLC, nem hivatalos?

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?507268-Divergences-Optional-DLC

A mohának mindig a déli oldala fás!

Ettõl történelmi stratégia 😊 De próbáld ki a Divergences modot, az alternatív történelemmel játszik és nincsenek benne akkora böhöm szuperhatalmak mint Anglia, Oroszország vagy Kína.
Hogyne lehetne bolygatni. Attól, hogy még steames, ettõl még ugyanúgy játék 😛
nincs még olyan mód, amivel random világ random szereplõkkel 0-ról kezd?

az a bajom ezekkel a maiakkal, hogy minden scriptelt és elõre eldöntött szituk vannak.....ma csak a CIV5 az ami random lehet kezdeni mindent 😞
pedig kipróbálnám ezt is

(steames V2 õm van nem tudom azt lehet-e bolygatni maszek modokkal)

A mohának mindig a déli oldala fás!

Nem tudok róla...
bakkerman
hali,nincs magyarositás a gémhez? kezdenék egyet a poroszokkal

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Reduced default assimilation rate by 25%.
Pops will not assimilate in overseas colonies.
Pops in occupied provinces should not promote or demote.
Arty brigades have defence now, techs increasing their attack will also raise def.
Quite alot of optimisation done, mostly focused on late game performance.

Kúl.
Muki100
Most kell vele elkezdeni játszani, eddig nem volt értelme. Már ha ez a patch ér annyit.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Mi a véleményetek az 1.3-as patchrõl? Nem unjátok már a game-t?
lee86
Kijött az 1.3-as patch!

¡Hala Madrid!

Hm, köszönöm szépen, akkor megpróbálok e szerint lépni.
Német egyesítést lehet kétlépésest (könnyebb) vagy egylépésest (nehezebb). Elsõnél elõbb az Északnémet Szövetséget alapítod meg. Ehhez az összes északnémet kultúrájú provinciának kell tulajdonodban vagy befolyási körben lenni. Gyakorlatban ez azt jelenti hogy el kell venni Dániától a területet ami az övé, le kell szakítani róla Schleswiget (vagy Holsteint? a szatellitjét), aztán amikor lejár a békeszerzõdés, Schleswiget bevonod a szférádba, plusz még Hannovert el kell szakítani az angoloktól és szintén szférába tenni. Németországhoz ezen felül az kell hogy az összes kis német állam a szférádban legyen (el kell venni Ausztriától), plusz a franciáktól jön Elzász-Lotaringia. Infamyt nem is kapsz, mert amit erõvel szerzel arra van casus bellid.
Kezdem felfogni a játék lényegét, bár még néha csõdbe mennek a gyáraim, de azt hiszem megértettem mindent.
Azt szeretném még kérdezni, hogy Poroszokkal, hogyan kellene megcsinálni a Német Birodalmat? 1860-ban járok és az egyetlen területi szerzeményem a dánoktól elvett Schleswig. Egyesével kellene ledarálnom ezeket a kis országokat? Hogy védjem ki az infamy-t? Nem tudom magamra uszítani õket, mint az EUIII-ban?
Kopiati
Hmm nekem dobozos aztán nem tudom ahhoz, hogy lehetne, gamersgate nem tudom hogy mûxik ilyen szempontból.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
A fõvárost kell elfoglalniuk, ha a terület nemzetisége lázad fel, pl hungarian rebels, akkor viszont létrejön az államalakulat 1 év múlva...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Lenne egy újabb kérdésem:
Polgárháború robbanhat ki? Úgy értem, hogy az ország egyik felét elfoglalták pl.: a kommunisták, de a fõvárost nem foglalták el. Na, tehát, ha egy éven belül nem foglalom a provinciákat vissza, akkor megalapul pl.: a Kommunista Németország?
Köszönöm. A steamrõl vettem.
Kopiati
Az Interwar sprite Pack akkor aktiválódik, ha ki van fejlesztve az 1918-as tech...

(egyébként honnan szerezted meg a csomagot?)

Még egy kérdés: letöltöttem azt a DLC-t, ami modernné teszi a katonákat. És ezzel az lenne a kérdésem, hogy mikor aktiválódik?
Azt egyébként, hogy érhetem el, hogy megszavazzák?
Téves, rájöttem. Csak éppenséggel nem akarják megszavazni, tehát cseszlovákhetem.
Öhh. Bocs, de ehhez én még nem nagyon értek. Hogyan adjak minimális választójogot?
Ha monarchia vagy akkor elég minimális választójogot adni és egybõl porosz alkotmányod lesz ami már alkotmányos monarchiának számít.
Kommunista/fasiszta kormányom még nem volt, úgyhogy azt nem tudom 😊 de elvben ha királyként kormányt alakítasz belõlük (fenti porosz alkotmánynál ezt nem lehet, ott szélsõséges pártból csak reakcióst lehet választani) akkor a következõ hónapra megváltoztatják az államformát.
Megyek is jelenteni az ombucmannak. xD

Jájj ne!!!Szegíny romákok kiménekülnek az urszágbul, mert a kummunizmusba munka van és nincs segílyke a purgyík után. 😞 (😄)

Bocs, de unatkozom.

Ajj... De az meg nem jó.... Elveszítem az összes Sphere-met...