3405

Vicky 1836-1939
  • Trantorius
    Nekem 3 évembe került mire kiharcoltam a békét +megszereztem a 2 Galíciai régiót(amit ajánlok mindenkinek)
    Szerintem ha kellő képen óvatosan játszol és az elején képzel hadsereghez úgy +10 dandárnyi tüzérséget(vagy többet) akkor menni fog.

Én gyalogságot nem tudtam a harcok alatt képezni mivel nem volt elég kézifegyver. Ha 36-tól elkezdtem volna gyártani 39re jó ha meglett volna, szóval azzal nem érdemes próbálkozni.

Az 1.10betaban még talán kicsivel rosszabb helyzetből indul M.o. :S (próbálom kiegyensúlyozni azért az erőviszonyokat, de nem akarom elbagatellizálni a szabadságharcot)
  • tttttom
    Trantorius: Nem lett rossz a módod. :) Csak orbitálisan nehéz...Nem lehetne megoldani, hogy a magyar csapatok egy picivel mondjuk 5-10 dandárral erősebbek legyenek? Mondjuk Erdélyi Hadtest néven. :)
  • Kopiati
    Jó ez így is, szinte minden saját játékuk hiánypótló a maga módján.
  • Trantorius
    Én a helyükbe csinálnék egy trilógiát ami 3 részre lenne felosztva 900-tól 1900-ig
  • Kopiati
    Nehéz lenne normális térképet mögé tenni, hogy történelmileg pontos formák jöjjenek ki. Meg más funkciók, modosító tényezők vannak egy-egy kampányban, amit kimenteni epic lenne:)
  • Trantorius
    Gondolom továbbra sem merült fel a készítőkben hogy úgy csinálják meg hogy folytatni lehessen valamelyik EU résszel?
  • Kopiati
    Elméletileg 1000-1399 (EU-ig bezáróan)
  • Kopiati
    2012 Február 7, Hát Európa és az eu-val kapcsolatban álló térségek, elvégre Keresztes Királyokról van szó:)
    Az a játék a családról szól, hogy menedzselni kell a saját kis hűbéresi hálónkat, lehetünk királyok, vagy hűberesek, de csak rajtunk múlik, mire viszi a család:) a játék 1000 körül kezdődik, az új engine hajtja majd a játékot, forgatható térkép ilyesmi, és persze milliárdnyi bug, elvégre paradox:)
  • Trantorius
    Mettől meddig játszódik?
  • Trantorius
    Crusader Kings 2 csak Európában játszódik, vagy az egész világon?
    Mikorra várható a megjelenés?
  • Kopiati
    Nem az én magyarításom, ez az a magyarítás, ami alapból a mododban volt, csak annyira bántó hibák voltak benne, hogy belepiszkáltam.
  • Kopiati
    Majd Crusader Kings 2-ben lesz igazán jól ábrázolva a helyzet.

A játék kezdete után intenzív a migráció (a valóságosnál jobban), ezért van akkora mozgás.
  • Trantorius
    Jövőhétre várható egy javítás.
    Jelenleg már tartalmazza a:
    -core-ok javítását
    -kezdés során Dalmácia nem az M.o.hoz tartozik, viszont core-t kap rá a Független Magyar Köztársaság kikiáltássakkor
    -az utóbbi decision teljesítésekkor a kormány konzervatívra vált
    -Honvédség neveinek és számozásának javítását

Amit Fog Tartalmazni:
    -Pár új decision
    -Kopiati magyarítását(ha megengedi)
    -Nehezített kezdést, 5-10 dandárt kapnak az osztrákok, több határmenti tartományt már uralnak(erősen gondolkozom hogy a horvát területeket is már elfoglalt legyen kezdéskor és ott álljon az a +5-10 dandár
    -még 1-2 apróság
  • Trantorius
    Ez még csak egy beta változat.
    Alap sztori:
    36-ban kitör a szabadság harc->nyerünk->Kossuth, Széchenyi és társai munkálkodásából létrejön egy új demokratikus nagyhatalom: A Dunai Konföderáció(Ez egy Magyar-Horvát-Román-Szerb megegyezésen alapszik(nem kis ország jön ki végül ha okosan csinálja az ember)
    Victoria 2- Dunai Konföderáció
  • browing
    Ja hát igen de elfelejtettem leírni, hogy ehhez csatlakozna Albánia, Bulgária és Görögország is.
    ÉS így már elég nagy ország jöhetne létre.
  • tttttom
    Adnál egy linket a mododról? :) Megakarom lesni.
  • tttttom
    Történelem tudásom szerint Mitrovicában csak szerbek, magyarok és pár román élt nem több...Sajnos a kamu történelemmel beetetik a készítőket...
  • pecaboy
    Sajnos azt hiszem, igazad van...

Bár Erdély vazallusként történő ábrázolásával akkor sem értek egyet. "Papíron", azaz térképeken, kifelé a Magyar Királyság egységes volt, az más kérdés, hogy volt kismillió kiskirály/báró/gróf, akik gyakorlatban birtokoltak ilyen-olyan területeket (kb. mint a japán daimyo-k, azt elég jól megcsinálták).

Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy Mitrovica tartományban (az ország déli határa) mit keres 41% ukrán és 11% szlovák? Karlovácban is (horvát partvidék mellett) 23% szlovák, 18% ukrán... Ez a "nagymorva birodalom" elméletének utóhatása lenne, vagy mi?
  • pecaboy
    Kezdtem egy sima játékot 1.3 alatt, mod nélkül, és mindenütt 0 a life rating (ami akkor látszik, ha egy tartományra kattintok, és mutatja a terepet - na ott, a bal oldali "hőmérő"). Persze lehet, hogy ez normális, és bizonyos idő elteltével növekedni fog, de a nulla akkor is elég kiábrándító.
  • Kopiati
    Azt hívják Jugoszláviának:)
  • browing
    Lehetne egy event, hogy a konfederáció balkáni részének szláv ajkú lakosai fellázadnak, polgárháborút szítanak és egy új országot akarnak Balákán unió néven.
    Ha nyernek a konfederáció ketté szakadna.
  • Kopiati
    1836 jan. status quo az ideális, elvégre csak függetlenségre vágyik az ország. Utána estleg leehtne triggerelni pár CB eventet, a nemzetiségi törvény utánra, hogy a szomszédos kisebbségek lázadnak, csatlkozni akarnak hozzánk stb...
  • Trantorius
    A játék elején a magyaroknak milyen war goal-juk legyen az osztrákok részére?
    Gondolkoztam a cut_down_to_size-on, a humilitin vagy terület igényen, szerintetek?
  • Kopiati
    Ezek nem pontatlanságok, csak az akkoriban fennálló politikai struktúrákat így tudják ábrázolni, Erdély a honfoglalás után is sajátos közigazgatási státuszban volt, tehát vagy önállónak vagy teljesen az ország részének ábrázolják, teljesen egyik sem helytálló. Crusader kings 2-ben majd lehet ezt helyesen ábrázolni.

A népesedési kérdésre sincs teljes igazság, erdélyben már 1800-as évek legelejétől a románok voltak összességében többségben, a demográfia mutatók bár a magyar népesség növekedését mutatják, de azt más kisebbségek javára érik el a század végéig, és a magyar populáció máshol járt a demográfia cikluson (a népesedés csúcspont az 1. vh alattra esett volna, ha az nincs) pl a cigány kisebbség csak most éri el a népesedési csúcspontját bő 100 évvel késleltetve.
  • Trantorius
    Bocs Kopiati, az elmúlt hetem nagyon sűrű volt. A magyarítást még a neten találtam anno, nem tudom honnan:)
    Megmondom őszintén mióta kiadtam a betát, egy percem nem volt tesztelni. Megleptél ezzel a háborús dologgal, abba a részbe elvileg nem kontárkodtam bele...:S bár annyit változtattam hogy a civ nemzeteket 3 tartományig lehet annektálni míg az unciv-eket 4-ig... De ezt már régen megtettem és nem tűnt fel semmilyen bug.
    Ma az eddig felmerült hibákat megpróbálom kijavítani és feltölteni a javítást. Új decisiokra nem hiszem hogy lesz időm.

Valami ötlet a Konföderáció utáni időkre? Miylen új decisiokat lehetne csinálni?

Kopiati kösz a magyarítás javítását!

Pecaboy:
    -Minden nemzetiség asszimilálódik lassan.
    -0 life rating a Modomba vagy a sima játékba?
  • pecaboy
    És, egyelőre, az utolsó kérdés:
    Ha Ausztriával kezdek, lehet asszimilálni valahogy a nem-magyar, nem-osztrák népességet?
  • pecaboy
    Az normális, hogy minden tartományban 0 a life rating?
  • pecaboy
    Hirtelen kérdés egy noobtól:
    A magyarok preferálására nincs lehetőség Ausztria keretein belül? Látom, hogy a popból sok magyar nem talál munkát (munkanélküli, és így nem tudja kifizetni a fenntartása költségeit, nulla mindene).
    Persze a hadseregben csak magyarokat és osztrákokat toborzok :)
  • pecaboy
    (Ja, ma csináltam meg az angol vizsgám nagy részét, de akkor is :))
  • pecaboy
    A magyarítás amúgy annyira nem érdekel, sztem az EU-Vicky jellegű játékoknál nem releváns.
  • pecaboy
    Üdv!

EU3 játékosként érdekel a Vicky2 is, most sasolom a leírását, eddig nagyon tetszik :)

Egyelőre Ausztriával nyomulnék mint nagyhatalom, tanulgatom, természetesen a magyaroknak kedvezve. A modok per pill nem nagyon érdekelnek, bár a játékban sok a hülyeség, torzítás (elsősorban a magyar területen lévő rengeteg románra, szerbre és hasonlókra gondolok). Hihetetlen, hogy a magyar külpolitika még mindig olyan impotens, hogy a szlovák és román soviniszta hülyeség babonázza meg a történelmi játékokat is a történelmi tények ellenére (EU3-ban is Erdély külön állam 1399-ben, 1836-ban meg a keleti részek, Szatmárral együtt, kb. 70%-ban románok).

Szóval ne aggódjatok, ha rajtam múlik, nem fog kihalni a topik :)
  • Kopiati
    Már 2 dev napló kikerült a kiegészítőről, úgy néz ki a kereskedelem végre átlátható lesz, és a vasutat teljesen megreformálják, árát többszörözik, és hegyvidéki területre csak a 4. től tudod majd építeni, és akkor ott az 1-es szintű vasút értékeit produkálja csak. CB szerzést átalakítják (pontosabban lesz a szerzésre lehetőség...)
  • Kopiati
    Vártam, hogy valaki jelzi az egyetértését/ellenérzéseit azzal, hogy piszkálom a magyarítást:)
  • browing
    Hát úgy néz ki, hogy igen:)
    de nem kell félni, általában így szokott lenni, néha sok komment jön egy nap, aztán egy-két hétig semmi.
  • Kopiati
    Ennyire halott a fórum?:)
  • Kopiati
    Magyarítás jav_b kicsit még tovább javítottam a magyarítást ( a kutatásokat jobbára, volt mit) meg itt már kicsit több mindent fordítottam le, többek között az RGO kifejezést ETF-re (lehet tippelni mit jelent így)
  • Kopiati
    Hogy ne csak a szám járjon:), ezért most ami hirtelen szemet szúrt, azt javítottam, gyárak nevei, jó pár kifejezés javítása, lecserélése, amit magyartalannak, hibásnak éreztem. Meg 1-2 friss fordítás.
    Innen szedheted.
  • Kopiati
    Ma volt időm pörgetni pár évet 1.4ben ezek tűntek fel:
    1, nincsenek háborúk, kitörnek a háborúk, de msánap már békét is kötnek, ez mindenkire igaz, semmi beleszólásom nincsen.
    2, nálam két I. Honvédsereg van
    3, a magyarítást ki csinálta? Mert 1-2 megoldás..öhm..."érdekes"
  • Trantorius
    Héten valamelyik nap megcsinálom a 3 új decisiont és a javításokat..
  • Kopiati
    Javaslat:
    1, A dunai hajózási társasághoz valamilyen gőzös fejlesztés kellene
    kerekereskedelmi helyett (mert logikusabb) és a teljes szakasz helyett elég lenne a teljes alsó szakasz (hogy ne kelljen a poroszokkal-osztrákokkal csak emiatt szarakodni:)
    2, Csepeli szabadkikötő (machine parts+3v4. kikötő fejlesztés) 1900 után elérhető decision lenne
    3, A német Krupp decisison mintájára lehetne, Ganz decision