3405
Vicky 1836-1939
-
Trantorius #1725 Nekem 3 évembe került mire kiharcoltam a békét +megszereztem a 2 Galíciai régiót(amit ajánlok mindenkinek)
Szerintem ha kellő képen óvatosan játszol és az elején képzel hadsereghez úgy +10 dandárnyi tüzérséget(vagy többet) akkor menni fog.
Én gyalogságot nem tudtam a harcok alatt képezni mivel nem volt elég kézifegyver. Ha 36-tól elkezdtem volna gyártani 39re jó ha meglett volna, szóval azzal nem érdemes próbálkozni.
Az 1.10betaban még talán kicsivel rosszabb helyzetből indul M.o. :S (próbálom kiegyensúlyozni azért az erőviszonyokat, de nem akarom elbagatellizálni a szabadságharcot) -
tttttom #1724 Trantorius: Nem lett rossz a módod. :) Csak orbitálisan nehéz...Nem lehetne megoldani, hogy a magyar csapatok egy picivel mondjuk 5-10 dandárral erősebbek legyenek? Mondjuk Erdélyi Hadtest néven. :) -
#1723 Jó ez így is, szinte minden saját játékuk hiánypótló a maga módján. -
Trantorius #1722 Én a helyükbe csinálnék egy trilógiát ami 3 részre lenne felosztva 900-tól 1900-ig -
#1721 Nehéz lenne normális térképet mögé tenni, hogy történelmileg pontos formák jöjjenek ki. Meg más funkciók, modosító tényezők vannak egy-egy kampányban, amit kimenteni epic lenne:) -
Trantorius #1720 Gondolom továbbra sem merült fel a készítőkben hogy úgy csinálják meg hogy folytatni lehessen valamelyik EU résszel? -
#1719 Elméletileg 1000-1399 (EU-ig bezáróan)
-
#1718 2012 Február 7, Hát Európa és az eu-val kapcsolatban álló térségek, elvégre Keresztes Királyokról van szó:)
Az a játék a családról szól, hogy menedzselni kell a saját kis hűbéresi hálónkat, lehetünk királyok, vagy hűberesek, de csak rajtunk múlik, mire viszi a család:) a játék 1000 körül kezdődik, az új engine hajtja majd a játékot, forgatható térkép ilyesmi, és persze milliárdnyi bug, elvégre paradox:) -
Trantorius #1717 Mettől meddig játszódik? -
Trantorius #1716 Crusader Kings 2 csak Európában játszódik, vagy az egész világon?
Mikorra várható a megjelenés? -
#1715 Nem az én magyarításom, ez az a magyarítás, ami alapból a mododban volt, csak annyira bántó hibák voltak benne, hogy belepiszkáltam. -
#1714 Majd Crusader Kings 2-ben lesz igazán jól ábrázolva a helyzet.
A játék kezdete után intenzív a migráció (a valóságosnál jobban), ezért van akkora mozgás. -
Trantorius #1713 Jövőhétre várható egy javítás.
Jelenleg már tartalmazza a:
-core-ok javítását
-kezdés során Dalmácia nem az M.o.hoz tartozik, viszont core-t kap rá a Független Magyar Köztársaság kikiáltássakkor
-az utóbbi decision teljesítésekkor a kormány konzervatívra vált
-Honvédség neveinek és számozásának javítását
Amit Fog Tartalmazni:
-Pár új decision
-Kopiati magyarítását(ha megengedi)
-Nehezített kezdést, 5-10 dandárt kapnak az osztrákok, több határmenti tartományt már uralnak(erősen gondolkozom hogy a horvát területeket is már elfoglalt legyen kezdéskor és ott álljon az a +5-10 dandár
-még 1-2 apróság -
Trantorius #1712 Ez még csak egy beta változat.
Alap sztori:
36-ban kitör a szabadság harc->nyerünk->Kossuth, Széchenyi és társai munkálkodásából létrejön egy új demokratikus nagyhatalom: A Dunai Konföderáció(Ez egy Magyar-Horvát-Román-Szerb megegyezésen alapszik(nem kis ország jön ki végül ha okosan csinálja az ember)
Victoria 2- Dunai Konföderáció -
browing #1711 Ja hát igen de elfelejtettem leírni, hogy ehhez csatlakozna Albánia, Bulgária és Görögország is.
ÉS így már elég nagy ország jöhetne létre. -
tttttom #1710 Adnál egy linket a mododról? :) Megakarom lesni. -
tttttom #1709 Történelem tudásom szerint Mitrovicában csak szerbek, magyarok és pár román élt nem több...Sajnos a kamu történelemmel beetetik a készítőket... -
pecaboy #1708 Sajnos azt hiszem, igazad van...
Bár Erdély vazallusként történő ábrázolásával akkor sem értek egyet. "Papíron", azaz térképeken, kifelé a Magyar Királyság egységes volt, az más kérdés, hogy volt kismillió kiskirály/báró/gróf, akik gyakorlatban birtokoltak ilyen-olyan területeket (kb. mint a japán daimyo-k, azt elég jól megcsinálták).
Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy Mitrovica tartományban (az ország déli határa) mit keres 41% ukrán és 11% szlovák? Karlovácban is (horvát partvidék mellett) 23% szlovák, 18% ukrán... Ez a "nagymorva birodalom" elméletének utóhatása lenne, vagy mi? -
pecaboy #1707 Kezdtem egy sima játékot 1.3 alatt, mod nélkül, és mindenütt 0 a life rating (ami akkor látszik, ha egy tartományra kattintok, és mutatja a terepet - na ott, a bal oldali "hőmérő"). Persze lehet, hogy ez normális, és bizonyos idő elteltével növekedni fog, de a nulla akkor is elég kiábrándító. -
#1706 Azt hívják Jugoszláviának:) -
browing #1705 Lehetne egy event, hogy a konfederáció balkáni részének szláv ajkú lakosai fellázadnak, polgárháborút szítanak és egy új országot akarnak Balákán unió néven.
Ha nyernek a konfederáció ketté szakadna. -
#1704 1836 jan. status quo az ideális, elvégre csak függetlenségre vágyik az ország. Utána estleg leehtne triggerelni pár CB eventet, a nemzetiségi törvény utánra, hogy a szomszédos kisebbségek lázadnak, csatlkozni akarnak hozzánk stb... -
Trantorius #1703 A játék elején a magyaroknak milyen war goal-juk legyen az osztrákok részére?
Gondolkoztam a cut_down_to_size-on, a humilitin vagy terület igényen, szerintetek? -
#1702 Ezek nem pontatlanságok, csak az akkoriban fennálló politikai struktúrákat így tudják ábrázolni, Erdély a honfoglalás után is sajátos közigazgatási státuszban volt, tehát vagy önállónak vagy teljesen az ország részének ábrázolják, teljesen egyik sem helytálló. Crusader kings 2-ben majd lehet ezt helyesen ábrázolni.
A népesedési kérdésre sincs teljes igazság, erdélyben már 1800-as évek legelejétől a románok voltak összességében többségben, a demográfia mutatók bár a magyar népesség növekedését mutatják, de azt más kisebbségek javára érik el a század végéig, és a magyar populáció máshol járt a demográfia cikluson (a népesedés csúcspont az 1. vh alattra esett volna, ha az nincs) pl a cigány kisebbség csak most éri el a népesedési csúcspontját bő 100 évvel késleltetve. -
Trantorius #1701 Bocs Kopiati, az elmúlt hetem nagyon sűrű volt. A magyarítást még a neten találtam anno, nem tudom honnan:)
Megmondom őszintén mióta kiadtam a betát, egy percem nem volt tesztelni. Megleptél ezzel a háborús dologgal, abba a részbe elvileg nem kontárkodtam bele...:S bár annyit változtattam hogy a civ nemzeteket 3 tartományig lehet annektálni míg az unciv-eket 4-ig... De ezt már régen megtettem és nem tűnt fel semmilyen bug.
Ma az eddig felmerült hibákat megpróbálom kijavítani és feltölteni a javítást. Új decisiokra nem hiszem hogy lesz időm.
Valami ötlet a Konföderáció utáni időkre? Miylen új decisiokat lehetne csinálni?
Kopiati kösz a magyarítás javítását!
Pecaboy:
-Minden nemzetiség asszimilálódik lassan.
-0 life rating a Modomba vagy a sima játékba? -
pecaboy #1700 És, egyelőre, az utolsó kérdés:
Ha Ausztriával kezdek, lehet asszimilálni valahogy a nem-magyar, nem-osztrák népességet? -
pecaboy #1699 Az normális, hogy minden tartományban 0 a life rating? -
pecaboy #1698 Hirtelen kérdés egy noobtól:
A magyarok preferálására nincs lehetőség Ausztria keretein belül? Látom, hogy a popból sok magyar nem talál munkát (munkanélküli, és így nem tudja kifizetni a fenntartása költségeit, nulla mindene).
Persze a hadseregben csak magyarokat és osztrákokat toborzok :) -
pecaboy #1697 (Ja, ma csináltam meg az angol vizsgám nagy részét, de akkor is :)) -
pecaboy #1696 A magyarítás amúgy annyira nem érdekel, sztem az EU-Vicky jellegű játékoknál nem releváns. -
pecaboy #1695 Üdv!
EU3 játékosként érdekel a Vicky2 is, most sasolom a leírását, eddig nagyon tetszik :)
Egyelőre Ausztriával nyomulnék mint nagyhatalom, tanulgatom, természetesen a magyaroknak kedvezve. A modok per pill nem nagyon érdekelnek, bár a játékban sok a hülyeség, torzítás (elsősorban a magyar területen lévő rengeteg románra, szerbre és hasonlókra gondolok). Hihetetlen, hogy a magyar külpolitika még mindig olyan impotens, hogy a szlovák és román soviniszta hülyeség babonázza meg a történelmi játékokat is a történelmi tények ellenére (EU3-ban is Erdély külön állam 1399-ben, 1836-ban meg a keleti részek, Szatmárral együtt, kb. 70%-ban románok).
Szóval ne aggódjatok, ha rajtam múlik, nem fog kihalni a topik :) -
#1694 Már 2 dev napló kikerült a kiegészítőről, úgy néz ki a kereskedelem végre átlátható lesz, és a vasutat teljesen megreformálják, árát többszörözik, és hegyvidéki területre csak a 4. től tudod majd építeni, és akkor ott az 1-es szintű vasút értékeit produkálja csak. CB szerzést átalakítják (pontosabban lesz a szerzésre lehetőség...) -
#1693 Vártam, hogy valaki jelzi az egyetértését/ellenérzéseit azzal, hogy piszkálom a magyarítást:) -
browing #1692 Hát úgy néz ki, hogy igen:)
de nem kell félni, általában így szokott lenni, néha sok komment jön egy nap, aztán egy-két hétig semmi. -
#1691 Ennyire halott a fórum?:)
-
#1690 Magyarítás jav_b kicsit még tovább javítottam a magyarítást ( a kutatásokat jobbára, volt mit) meg itt már kicsit több mindent fordítottam le, többek között az RGO kifejezést ETF-re (lehet tippelni mit jelent így) -
#1689 Hogy ne csak a szám járjon:), ezért most ami hirtelen szemet szúrt, azt javítottam, gyárak nevei, jó pár kifejezés javítása, lecserélése, amit magyartalannak, hibásnak éreztem. Meg 1-2 friss fordítás.
Innen szedheted. -
#1688 Ma volt időm pörgetni pár évet 1.4ben ezek tűntek fel:
1, nincsenek háborúk, kitörnek a háborúk, de msánap már békét is kötnek, ez mindenkire igaz, semmi beleszólásom nincsen.
2, nálam két I. Honvédsereg van
3, a magyarítást ki csinálta? Mert 1-2 megoldás..öhm..."érdekes" -
Trantorius #1687 Héten valamelyik nap megcsinálom a 3 új decisiont és a javításokat.. -
#1686 Javaslat:
1, A dunai hajózási társasághoz valamilyen gőzös fejlesztés kellene
kerekereskedelmi helyett (mert logikusabb) és a teljes szakasz helyett elég lenne a teljes alsó szakasz (hogy ne kelljen a poroszokkal-osztrákokkal csak emiatt szarakodni:)
2, Csepeli szabadkikötő (machine parts+3v4. kikötő fejlesztés) 1900 után elérhető decision lenne
3, A német Krupp decisison mintájára lehetne, Ganz decision