3405

Vicky 1836-1939
  • Kopiati
    Milyen verzóval játszol? (a szám 1.0, 1.1 ilyesmi...)
  • Trantorius
    Lehet nehézséget állítani?

Megoldás minél több reform,minimális adó és mihamarabb vált demokráciára vagy alkotmányos monarchiára.
  • pecaboy
    Sziasztok!

Pár napja kezdtem Viky2-zni, korábban EU3-aztam, félig átolvastam a V2 manualját meg még fogok is olvasgatni róla. Ausztriával kezdtem egy játékot. A problémám az, hogy felül, a felnőtt lakosság számánál hiába írja, hogy szinte napról-napra nő, 1853-ban már csak 8,84 milla van belőlük, ami kb. a fele a kiinduló állapotnak. Ez hogy lehet? Mivel easy-n nyomom, le tudtam venni az adókat elég minimálisra, van egy rakás gyár meg kettes szintű vasút. Szociális és politikai reformokat a liberálisok relatív hiánya miatt nem tudok csinálni, lehet, h ez a baj? De pár másodpercig néztem pl. Anglia egyik tartományának lakosságát, az is csökken...

Megoldás?
  • Trantorius
    Mod készítésének során leginkább a szövegek megírásával bajlódok mostanában. Nem vagyok egy jó szöveg író de szeretnék valami normális külsőt adni az Eventeknek és Decisionoknak...
  • Kopiati
    Megtámadod humilate-el, nem csinálsz semmit, amint tudsz asszem 1 hét, kérj white peacet.

Adóemeléssel az a a gond, hogy a hatása miatt visszapromótálódnak paraszttá az emberek, ha nem tudnak craftmanként megélni, a 6 napos kamuháborúval ez enm történik meg.

Ha komcsikat akarsz azért előtte a választások alkalmával építeném a komcsi tábort, planned economy, stb... és után csinálni egy lázadást.
  • gatoth
    Militancy emelésére van még egy trükk: emeld meg mindenki adóját 100% körülire, de legalább annyira, hogy a lakosság nagy részének még a létszükségletek se teljesüljenek. Elég hamar megharagszanak rád, így meg már a konzik egy része is megszavazza a reformokat (1 militancy felett 10%, 2 felett 20% stb...)

A lázadást meg jobb leverni, kivéve ha nem pont az a célod, bár ez függ attól is, hogy milyen. Ha pl. komcsi diktatúrát szeretnél, és ők lázadnak fel, akkor hagyd elfoglalni a fővárost, mert ha sikerül nekik és egy évig megtartják, akkor győz a forradalom.. Ha nem kívánatos, akkor meg le kell verni.
  • Santata
    Valamint ha lesz lázadás azt leverjem-e.
  • Santata
    Támadjam meg oké, gondolom ne mobilizáljak, és hagyjam folyni a háborút?
  • Kopiati
    Sokkal több, mert nem azonos szinten vannak, a demokráciában nem "appointed" a kormány, nem kijelölt. hanem választott.
  • Trantorius
    Bocs, nem láttam.

Úgy néz ki ma már nem kerül fel az 1.1b,majd csak jövőhéten. Viszont az már egy viszonyleg végleges változat lesz.
  • Trantorius
    HEgy ugyan olyan szinten álló alkotmányos monarchiából mennyivel nagyobb a kivándorlás mint egy azonos refomokkal rendelkező demokráciából?
  • Kopiati
    Humiliate, de írtam is. Csak 0.5 infamy, vagy 1...
  • Trantorius
    Nem lesz így egy kicsit sok az infamy? Vagy milyen hadüzenetre gondolsz?
  • Kopiati
    A sok háború miatt amúgy is konzervatívok maradnak, mert pro military, meg jingoism.
  • Kopiati
    Üzenj hadat egy messzi uncivnek (humilate 0,5 infamy) (zulu) és white peace, emiatt nagy lázongás (ha nem elég nagy akkor másik uncivnek) és így tudsz reformot csinálni.
  • Santata
    Próbálok, de hiába próbálom liberális oldalra hangolni az embereket (évi 1/2 %-al nő csak).
  • Kopiati
    Csinálj reformokat, és legyél demokrácia, akkor kevesebben mennek el külföldre.
  • Santata
    Kezdésnél Tunéziát megtámadtam elfoglaltam, amint békét kötöttem Egyiptomot támadtam meg és visszaszereztem Krétát. Egyből utána orosz viszony 200-ra, ahogy a francia is. Mind2 szövetséget kötött velem (oroszokkal egyből, franciák meg spherebe raktak). Amint török megtámadja egyiptomot, gyakran beavatkozik nálam 1-1 nagyhatalom (vagy N.Br. v USA) mobilizál és átviszi Ázsiába a seregét, a flottámmal blokkolom a szorosokat így csak a kevés helyi erőt kell legyőznöm, már 2szer győztem így (East Macedonia és Aegean Islands van még core). A főgondom az iparosítás nagyon lassú.
  • Kopiati
    Szerzel erős szövetségest, aki white peace-el kiszáll... vagy csinálsz egy sereget, komolyabbat, és defenzív bedarálod...
  • Trantorius
    Görögökkel hogy lehet leverni a törököket? Szövetségesekkel vagy flottával a Boszporusznál? Csak mert nem tudom elképzelni hogyan lehet olyan kis országgal sikereket aratni.
  • Kopiati
    Most ért véget egy 3-4 éves háború angliával, és csatlósaival (porosz-török-oranje) Orenje annektálva, Porosz elvesztette a teljes Ruhr-vidéket, török az afrikai területeit, megy egy provinciát európában (vele már enm volt kedvem elmenni 100%-ig, aztána angliától csomó apróságot szedtem el, alig látszik valami haladás, közben amerika kezd bekékülni:)
  • Santata
    Oké, 1 török elleni háború már megvan nyerve. Valahogy sose élveztem nagy állammal játszani, jobban szeretem ha áttekinthetően kicsi területem van, a legnagyobb állam amivel játszottam Sardinia-Piemont volt (amivel egyesítettem olasz államot még 1.1-ben)
  • Kopiati
    Igen, mindkét verzió tervben volt, de mivel indiában túl sok serege van, már az elején is, ezért oda marha sok aktona kéne, ezért angliát pusztítom, most jön a gyarmatok darabolása, nem rég érkezett meg a sereg ázsiába a hollandok miatt, aztán egyenlőre a unciveket szedem össze, meg dél-amerikát, spanyolokat, aztán indiába majd a kivándorló gyarmati seregek mennek:), anglia 250 diviziójából 200 indiában van, aztán érted...az sok:) szerencsére euba nem hozza őket. meg elkezdem a bábállamait levagdosni róla, és beszedem őket sarcnak:) De közben amcsikhoz bekopogok, mert a polgárháború döntetlen lett, agy van hatalmi űr:)
  • Kopiati
    Törökországot szedd szét (teljesen) mert isztambul kell, és az a főváros, uccsóra lehet csak elkérni. Ha létrehozod, képet dobjál róla! Én egyszer babilont szeretném megcsinálni:) de ahhoz nagyon aberráltnak kell lenni:D
  • Santata
    Görögországgal tolom, nem gyenge. 1.4 bétába is van Bizánccá alakulás, mert nem találom a decisionök között. Ha igen mi kell hozzá.
  • Trantorius
    Briteknél óvatosan kell csinálni. Én ahogy háborúba keveredtem velük először mindig 1-2 angliai területet vettem el, mivel a flottám ritkán volt erősebb mint a briteké így csak egyszer kellett megszenvednem a partra szállással,onnantól kezdve mindig állomásoztattam 60-90 dandárt Angliába.

Én nem kezdeném feltétlenül Indiával, inkább az összes többivel, mivel egyszerre nem fog sikerülni elfoglalni egész indiát és onnantól kezdve meg hatalmas sereggel kell szembe nézni minden egyes angol háborúnál ezzel pedig az a gond hogy túl nagy erőket kell átcsoportosítani Európából Indiába,így pedig az európai rész vételen marad.
  • hollófernyiges
    Isten ments hogy beleszóljak, de én a britektől először a gyarmatokat (Indiát!) venném el, mert Britannia szépen kéznél van, könnyű elfoglalni és termeli a győzelmi %-ot.
  • Kopiati
    Most újraraktam a játékot, 1.3-ig csak, modot még nem tettem fel így, előbb francia bosszú game van:)
  • Trantorius
    Nem rossz!:) Kár hogy nem szeretem a franciákat:S:P
    Ilyenkor is villámháborúzik a gép vagy ha csak ha Mo-val vagy?
  • Kopiati
    Francia "Világuralom kampány állása: 1854
  • Kopiati
    Multi sztem szar:) de időt lehet skálázni... akár megállítani is, ha valaki kiesik a szinkronból...igazából lanpartira való:D
    mert ott a kis távolság miatt zéróping...
  • Trantorius
    Én azt tanácsolom hogy az angolt mindenképp írd át, de én pl mind a 4 oszlopba átírtam az általam betett új dolgokat, hogyha valakinek más nyelven van akkor se üres mezőket vagy ahogy írtad TEXT feliratot lásson
  • gatoth
    Beszállnék a magyarításba én is, de kicsit hülye vagyok hozzá sajna.
    Szóval azt látom, hogy 3 oszlopba vannak rendezve a dolgok, angol, francia, német. Szóval be kéne írni egy negyedik oszlopba a magyar kif.-eket, és valahol megadni neki, hogy legyen magyar nyelv is, vagy mehet az angol oszlopába is? Mert megpróbáltam úgy, hogy a ledgerben a country-t orszagra átírtam, de mentésnél vmi kompatibilitási problémákról írt. Elindítottam, országra éppen átírta, csak egy csomó helyről meg elvett, és ilyen "_TEXT_ ..." feliratokat rakott ki. Bocs az amatőr szóhasználatért, de ne vagyok nagy mágus benne.
    Szóval vki segíthetne, mi lehet a baj, ha tudja.
  • Trantorius
    Multiba miylen a játék menete, gondolom nem lehet időt megállítani, stb...
  • Kopiati
    Addig nyomulok a francikkal, Capture the World!:D
  • katarzis
    Valakinek esetleg van kedve játszani multiban? Szívesen kipróbálnám ám előre szólók még van mit tanulnom a játékról.
  • Trantorius
    Úgy néz ki hogy megint csak szombat késő délután és vasárnap lesz időm valamit is alkotni, szóval Vasárnap estére várható az 1.10beta, jó pár változtatással és javítással.
  • Trantorius
    Fasza, nagyon jól hangzik a kiegészítő is és a VRRP mod is! Plusz külön öröm hogy folytatódik a magyarítás!:D
  • Kopiati
    Infók a kiegről:
    -Nem lehet hadat üzenni CB nélkül (de új wargoalokat lehet majd hozzáadni)
    -A CB-ket "gyártani" kell afféle összetett diplomanőver segítségével, az elkészülte időbe telik, befolyásolják a politikai berendezkedés, a célpont fejlettsége (civ-unciv), a viszony stb.
    -A háborús készülődést a szövetségesek látják, de az ellenfél fülébe is eljuthat, itt jön képbe a szabad sajtó és egyéb ilyen intézmények megléte-meg nem léte, napi esély van a lebukásra.
    -A random határ villongások maradnak (ritkulnak)
    -Lesznek új wargoalok (bábállamok szabadságharcolhatnak)
    -A wargoalok presztizsértékei ezután skálázódnak, nem lesz fix érték (hogy -10, +5) hanem a meglévő presztizshez aránylik majd (sok presztizshez megalázó vereség, nagy veszteség)
  • fityusz
    Közben én is kedvet kaptam folytatni a magyarítást, akit érdekel innen leszedheti a legutóbbi állapotot:http://www.megaupload.com/?d=INZFW5H4

Victoria II 1.3-hoz jó csak! Egyszerűen csak felül kell írni a meglévő fájlokat az általam készített fájlokkal.