Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még lenne valami, a csökkenõ lakosságot hogy lehet növelni?
Uncivel most nincs kedvem, múltkor próbáltam egyet, nem jött be annyira. Nagyon lassan akart beindulni, magyarokkal jó mert a béka segge alatt kezdenek de 4 év alatt nagyhatalommá lehet válni becsukott szemmel is.

ha csökkentem az alsó osztály adóit amiben a szakmunkások és katonák vannak akkor több szakmunkásom lesz és több katonát képezhetek?
Kopiati
Panjab--->India (ha túléled az elsõ unciv éveket...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

A ploralizmus, intervenció, jingoizmust, állampolgárság: tartozkodás és atöbbi pártokkal kapcsolatos dolgot eltudnátok nekem magyarázni hogy micsodák is.
Hirtelen felindulásból,kezdtem egyet a magyarokkal, meglepõdtem hogy nincs konzervatív pártjuk, mikor lesznke elérhetõek, mert õket szeretem a legjobban.
Valahogy ellehet érni hogy legyen? Miért nincs?
Muki100
Uruguay a legjobb, csak ajánlani tudom.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

A Pápai állammal az olasz egység megvalósítása nálam egész szórakoztató tud lenni.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Melyik országgal a legélvezetesebb játszani? Melyikbõl lehet sok munkával, nehezen de egy erõs nagy hatalmat létrehozni?
El akarok kezdnei egy új kampányt, ahol valami szarbból akarok valami erõset létrehozni, nem akarom feltétlen az egész világot, csak azt hogy a játék végére ne legyen olyan ország amit ne tudnék szétverni ha arról van szó.

Németeken, Magyarokon gondolkoztam. Magyarokkal a kiválás után van esély bármi értelmes dolgot létrehozni? Pl: Egyesíteni a Balkánt, és megszerezni teljes Afrikát, arab Félszigetet és Kis Ázsiát. Mert ez lenne a célom a magyarokkal.

Anno emlékszm kezdtem egy játékot velük, de annyira nem tudtam képezni katonaságot, hogy elment a kedvem az egésztõl, mi erre a megoldás?
Kopiati
F12, shift+F12, így is írtam a múltkor.

A bevételek a commerce techek 1, 2, oszlopa növeli, növeli az admin hatásfokot, nem bújnak ki az adók alól, mivel oylan területeket foglaltál el, ahol az alap admin lakosság kicsi-illetve nincs, azért ott minimális az adóbevétel, és/vagy emiatt a különbözõ adminos dolgok (bûnözés, korrupció magas (az adminok száma és hatásfoka miatt ezek nálad lassan számolódnak fel.)

- Az elõzõ gondolat menet alapján következõ választ magad is tudod, mellesleg érdemes sziámot, johore-t összeszedni a precious metal ért (arany) amit sokan termelnek így neked a büdzsét sztem csak a Johore-i bányák kiegyenlítenék. (nekik van 2db bányájuk, ami egy akkora országnak...sok😊)

Indiát olvasztani sztem azzal az eventtel lehet, ami a politics fülön van alul, jó pár core-t, és bábállamot bírtokolni kell, egyébként nem ismerem azt, lehet csak ennyi a funkciója, hogy kapsz egy kis presztizst. (angliával én nem játszom)

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kipróbáltam a játékot a módosítással amit írtam, számomra sokkal élvezhetõbb lett a játék a diplomáciai pontok és az annektálási feltételek bõvítésével. Ésszerûbb és jobb így hogy nem kell annyit bibelõdni se a pontokkal sem azzal hogy civilizált nemzetnél ki kell várni hogy már csak egyetlen egy provinciája legyen, ettõl majdnem megõrültem mindig is.
Indiát hogy tudom magamba olvasztani? Van egy rakat bábállamom, volt egy misszió amit teljesítettem is mert azt hittem az kell hozzá, de nem történt semmi(nem jut eszembe a neve a missziónak de a Nacionalizmus&imperalizmus kellett hozzá)
Hogy tudom elérni hogy több szoc. illetve politikai reformom legyen?
Európán belül foglalok több pénz jön be mint a gyarmatoknál?
A jólét és a bevétel mitõl függ, mert 1854-ben vagyok angliával, enyém Dél-Afrika, Belgium, Venezuella, Kazasztántól Ausztriáig az összes, sziget és minden kis állam Kínán kívûl(akik Sqhere-ek, póén, a szövetségesem a 2. legerõsebb hadsereggel rendelkezõ ország) és mégis a kapitalistáknak: 10% Középosztály 40-50% Alsó Osztálynak pedig 60-70%-os adót kellett kiszabnom hogy ne mennyek csõdbe.
Megreformáltam a gyárrendszert az elején, nagyon franklón mennek, 50millióan vannak az országba.
Igaz hogy van 300 Dandárom de szerintem az országhoz képest nem nagy sereg.
Kb 14 000 a bevételem és 13 000 a kiadásom.
Nekem az F11-el és a Shift+F11-el csak azt a képernyõn lévõ dolgokat fényképezte le, nem a teljes világot. Melyik gombbal lehet az egészet?
Kopiati
USA, USCA, Chile egész jó, Brazíliának szomszédja ne legyél😊

Kopiati
Csak demokráciába, illetve demokratikus államba vándorolnak be (elnöki diktatúra az tud fogadni bevándorlókat, de nem túl sokat...) A bevándorlók hullámokban érkeznek, és a játék vége felé nagyon sok, 1.4-ben mindig van 1-2 dél-am GP, a többi másodlagos hatalom... (ha kína civilizûlódik, akkor óriási bumm van😊 nanfaranek-beifarenek mindenütt...) a vezetõ párt jó ha full citizenship-et tud, ez a toleráns cucc, a residency az nagyon idegengyûlölõ. Itt már számít a szoc reform, mert ha egérrel állsz a reformon, megmutatja mire-mekkora bónuszt ad, immigrant attraction, stb...

Kopiati
Jó módszerem nekem sincsen, mert szinte minden patch után újra kell tanulni az iparoítást (miéri meg stb...) de ahogy láttam a munkanélküli POP-ok szeretnek változtatni magukon, lehet a sok luxus miatt ami nálam is éri õket( inkább lesznek kapitalisták-bürükraták-clergymanek, mint craftsmanek...) Azt tudom középosztályon a kis adó jó, mert a fejlõdõ országodnak az artisanok kellenek, belõlük lesznek a kapitalisták (ergo saját szakértelmét hasznosítja a sok megtakarításával) Craftsmanek pedig a munkanélküli paraszt-bányász lesz, ausztriából ezek inkább elvándorolnak, mert királyság, pl nekem 1920-ra voltak olyan magyarországi megyék, ahol csak 20k ember élt, pedig pop limit-sokkal-sokkal több...) Az ipari pontszám a termelt áruk értékét mutatja, ezért van a francia ipar bumm, mert luxus javakat termel szinte...

A problémát részben megoldja ha elfoglalsz egy amerikai országot, a tõled kivándorlók, hozzád vándorolnak. 😊 Saját kolónia afrikában stb, nem jó annyira, mert nincs bevándorlás bónusz...és nincs asszimilációs bónusz. Adminokra vigyázzál😄 van egy olyan arány, amikor a clergymanek inkább adminok lesznek, mint clergymanek... legrosszabb😊

Na akkor USA-hoz (illetve tágabb Amerikához) is lenne kérdésem 😊
Miután befejezem a németekkel, szeretnék kezdeni egyet valamelyik Latin-Amerikai országgal. Célom, hogy maximálisra növeljem a bevándorlást, és nagyhatalommá tegyem. Valamelyik kisebbre gondoltam (Kolumbia, Ecuador), hogy nagyobb legyen a kihívás. Tudsz arról valamit, hogy az emigránsokat mi befolyásolja abban, hogy melyik országba vándorolnak ki? A mostani játékomban az usa így gyûrt le pontokkal 1905-re, hogy ömlenek a bevándorlók (tõlem is), és fõleg ipari munkások hozzájuk.

Az válaszodhoz: nekem forradalom után vagy liberális (enyhe paradoxon), vagy reakciós diktatúra lett. A jakobinus felkelõk csinálnak demokráciát?
Szintén Ausztriához: tegnap írtam, hogy nem bírtam vele 25%-nál feljebb tornászni a craftmenek arányát a játék végére. Na a gép 1890-re 31%-nál járt. Gondoltam tanulok tõle valamit ezért beléptem Ausztriával. Összes 3 nat. focusig volt kifejlesztve a tech, azok mondjuk mind craftmenen voltak. Én ekkor jártam 5, vagy 6 focusnál, és egy kivételével mind cm-en volt. Az iparnál az elsõ oszlopot mindig az elsõk között húzom, mégsem sietnek annyira a parasztok munkásokká válni. Probléma lehet, hogy ált. a farmerek és labourerek luxusugényei is teljesülnek 100-ban. valszeg azért mert húzom a többi RGO hatékonyságnövelõ techet, de csak azért, h még kevesebb parasztra legyen szükség, és ezzel párhuzamosan húzom a commerce-bõl a 3. és 5. oszlopokat is (factory input, output hatékonyságnövelõ).
Tegnap írtad, hogy ügyes adópolitika is segíthet. Ez az osztrákoknál 20-20-5%-ot jelentett. Én általában az összes adót 0-án (vagy a közelében - max 5% -) hagyom, és inkább a vámokat emelem. Szóval szerinted milyen adópolitikával lehetne még növelni az arányukat?
Hozzátartozik ehhez, hogy most a németekkel még adtam nekik egy elég erõs lökést, amikor 1870 körül észrevettem, hogy a lakosság 22% bürokrata 😮. Nem akartam elhinni. Meg is vágtam az adm. kiadásokat 5%-ra, így közülük is szép számmal válnak cm-mé, és mégis 1910-ben csk 25% az arányuk.
Nem értem ezt...
Kopiati
Ismerõs dolog, csak én a szoc reformot sem adom meg, ha olyan nagy jólétet csinálok, ahol 5-10% az adó😊 akkor bekaphatják, ha el akarnak menni😊

Lehetõség, ha nekiállsz kormányokat váltani, emiatt, nõ a lázongás, és így ha konzervatívokat tezsel be, vagy libciket, akkor 3-4%-nál már engednek. A végsõ megoldás egy forradalom (sikeres) lenne, államforma váltással, csak nagy jólétnél senki sem szeretne lázongani...,

Én Most kezdtem USA-val, célom a szó szerinti United States of AMERIKA😊 majd kiderül sikerül-e, itt fasisztákat akarok hatalomra, de olvastam hivatalos fórumon, hogy fasisztákat csak elégedetlen országban lehet betenni... sajnos...

Közben a németekkel tolom, és újabb problémám akadt. 1910 környékén járok, craftmenek arány most van 25%-nál, clerkeké 5,5%, az írástudok arány 96,5% az országban. A craftmenek legnagyobb részének teljesül az összes igénye, literacy náluk is magas. Minden adott lenne a clerkké váláshoz, ezért is hagytam mind a nat.focust a craftmeneken, hogy azokat pótlom, azok meg majd szépen promotálódnak. Igen ám, de õk inkább kivándorolni szeretnének Amerikába, és mennek is, egy 100000-es csoportból pl százával havonta. Ennek oka leginkább a magas conciouness (vagy mi 😄). Tehát csökkentem kéne, amit elvileg papokkal lehetséges, de már így is a lakosság 5,14%-a pap. Alternatív megoldás?
Persze lenne még ötletem: politikai reformok, elsõsorban a szabadságjogok területén. Itt jön be a másik probléma:
Amikor az osztrákokkal toltam (többször is), mindig úgy alakult, hogy pol. reformból max 1-2-t tudtam elfogadtatni, volt hogy még 1-et se (1920-ban még abszolút monarchia volt). Ennek oka volt, hogy az 1860-70-es évekre megjelentek a szocik, akik rendszerint leginkább a liberálisoktól vittek el szavazatot, és a szocik inkább a szoc. reformokat preferálják. Azokat rendszerint végig is vittem mindet.
Most a németekkel tolom, tök ugyanez a helyzet. Az összes szoc. reform kiütve, de a politikaiból viszont csak 2. (weighted wealth választójogig). De már legalább a szocik meggyengültek (gondolom értelmüket vesztették a nagy jólét miatt 😄 ), de még mindig csak 37-38% szavazna pol. reformot, a militancy meg csak nem akar 1-es fölé nõni.
És most jön a feketeleves: nézegettem kicsit a stat-okat, és a gép az osztrákokkal már az univerzális választójognál tart, szoc reform meg semmi.
Nem értem ezt abszolút, mivel az eventeknél mindig a liberálisokat preferálom, ha úgy adódik.
Tudtok errõl valamit, hogy mi befolyásolja leginkább a felsõházi képviselet alakulását?
Kopiati
Nem.

Gyarmatosításnál kell katonaságot küldeni a területre?
Kopiati
Semmi különbség nincs a végeredmény között. (lehet annyi, hogy ha civilizált conquest unciv, akkor tartomány lesz, ha protectorate akkor gyarmat. Unciv csak conquestet tud, ha olyan a szitu.

Értem.
Közben lenne egy újabb kérdésem: van különbség aközött, ha egy uncivet simán annektálok, vagy pedig protektorátus lesz? Egyik 20, a másik csak 8 infamy. Azért nem mindegy 😊
Kopiati
Azt kihagytam iparban az elsõ oszlop csökkenti az RGO-k méretét (parasztok-bányászok) így több craftsman lehetséges...

Kopiati
Ausztriával nem.😊 Csak Industrial score-al csak kínával (vele viszont piszok könnyû😊)

Craftsmaneket lehet növelni jó adókkal, clerkek is adó függvénye, de a clerkeknek a megfelelõ literacy kell. Ezt a pop áttekintõben lehet megnézni hogyan promótálódnak...

A clerkek nálam Monarchiával 1900-ra többen voltak mint 4% (ideális), csak az elején kellett nekik egy népes tartományban lendületet adni, utána maguktól átalakulnak ha tudnak... 1910-re 2700 körüli ipari pontom volt, minden focus (7db) craftsmaneken volt...(tovább nem játszottam, elértem minden célom, szabad balkánt)

Köszi szépen! Eddig csak abból állt a kolonizálásom, hogy Kelet-Ázsiai unciveket annektáltam. 😊

Más: szerinted lehetséges Ausztriával komolyabb háború nélkül, fõképp industrial score-ral elsõnek lenni a nagyhatalmak között? Többször játszottam velük (kedvenc), de a briteket és a franciákat nem sikerült elvernem eddig :S
Szintén gond van a társadalom átalakulásával: 25%-nál nagyobbra sem sikerült növelni craftmenek, és 3%-nál nagyobbra a clerkek arányát. pedig húztam az összes tech-et. Vagy nem is tud többet a történelemhûség miatt?
Kopiati
A Liferating, valami életminõség lehet magyarul, annyira nem lényeg, de meghatározza a terület kolonizálhatóságát. Akkor tudsz kolonizálni, ha a minimum liferating megegyezik, vagy kevesebb, mint a terület liferatingje.
(a kikötõ range nem annyira lényeg, ha van szomszédos területed, akkor azokat is tudod, kolonizálni, a range, a távoli tengeri kolóniáknál lényeges.

Szóval amire kíváncsi vagy, a minumum liferating csökkentése:
1, Medicine tech -5% (ha jól emlékszem)ez után lehet etiópia, és egyiptom mellett 1-1 területet kolonizálni.
2, Nacionalizmus tech -10%, ezután afrikában még nem nagyon lehet kolonizálni...sajnos
3, Machine gun tech -10%, ezután teljes vállszélességgel lehet kolonizálni😊
Az adminisztrációs költségvetés jelentõsen befolyásolja a kolonizálás sebességét (100% a leggyorsabb) Ne kolonizálj olyat amit más elkezdett, mert nem lehet behozni a lemaradást.

A liferating jelenti a bevándorlók-költözõk számára a vonzerõt, kisebb, kevésbé vonzó (szahara kevésbé vonzó a POP-oknak, mint a szép erdõs Európa.)

Sziasztok!
Párszor már voltam itt, akkor sokat tudtatok segíteni remélem most is így lesz. Szóval: bár már nem vagyok kezdõ, egy elég alapvetõ dolog még mindig homály számomra:

Kolonizálásnál nem csak a range számít, hanem van ott vmi liferating is.

1. Mi az? Nem vagyok hülye az angolhoz, de erre se a Google, se az MTA szótár nem dobott választ.
2. Hogyan tudom növelni, vagy:
3. Hogyan tudom a minimumot csökkenteni? (erre találtam 1 techet, de az is kevés - 10-em van, 30 a minimum.)

Köszönöm elõre is.
Kopiati
Amikor csak csíkos a terület, "okkupálás=megszállás" technikailag katonai közigazgatás, stb van ott, politikailag rendezetlen a terület.

Most kezdek egy Francia,Portugál,Holland, Piermont,Pápai Állam és lehet hogy Orosz háborút. Remélem nem fog jönni az összes szövetségese mert akkor hosszú és véres háború elé nézek...
Én most Belgiumot fogom megtámadni és annektálom, így lesz közös határvonalam afranciákkal. próbáltam a Spanyol Sqhere-men keresztül de annyira szar ott a max létszám/terület hogy éhen halt volna a seregem amivel értelmesen betudtam volna ütni a franciákat.
Okkupálás mit takar?

Igazából eddig 3 dolog zavart nagyon ebbe a játékba.
1. A Diplomáciai Pontok = Megoldva
2. Bibelõdés kis országok annektálásával(5-10 évig tartott egy kisebb állam annektálása, ha betartottad a békeszerzõdést és kivártál) = Megoldva
3. Több Warcore pontért miért nem lehet elfoglalni más ország Fõvárosát, kerüljön pl 2szer annyiba de meglehessen csinálni, ne korlátozzák már ennyire le a játékosokat a szabad terjeszkedésbe. = Megoldhatatlan az én tudásommal😞
Kopiati
Van infamy túllépés, de senki nem szólt érte😊, Egyiptom meghódítása macerás ha az ember figyel az infamyre, mondjuk 1890-ig nem is volt infamy túllépésem, ekkor támadtam meg egyiptomot az utolsó területéért, mivel a törökök beszedték a corejaikat (ez volt a tervem) és a maradékot meg én. etiópia is csak tüske volt az austro-magyar afrika álmában😊 (afro-magyar lakosság éljen😊)
Az ilyen kép az F12-vel készül, amikor csak az országod, akkor SHIFT+F12, F11 a sima screenshot.

Tetszik az event átírásod, lehet majd következõre megfogadom. (Lengyeleket nem annektálták, csak okkupálták a friccek 39-ben, mint anno az OMM Boszniát (amit csak késõbb annektáltak)

Az életbe is pik-pak elfoglalták a nemzeteket, a késõbbiekbe egész Lengyelországot legyalulták napokon belül...
Megtaláltam a játék mappájában azt a részt ami eddig rohadtúl zavart. nem értettem hogy egy civilizált nemzetet mért csak akkor lehet meghódítani mikor már csak egy régiója van.
---------------------------------------------------
Victoria 2 / Common / Cb_Types.txt
---------------------------------------------------
# Conquest
conquest = {
sprite_index = 2
is_triggered_only = yes
months = 12

is_valid = {
# only one state or unciv
or = {
and = {
civilized = no
NOT = { number_of_states = 5 } <------Nem civilizáltnál, 5-nél kevesebb
}
not = { number_of_states = 2 } <--------Civilizáltnál 2-nél kevesebb
}
is_independant = yes
}

Én ezt átállítottam úgy hogy civilizált nemzetnél ha már csak 3 régiója van(fõvárossal együtt, akkor is meglehessen hódítani.
Nem tudom mennyire fair, mennyire borítja meg a játékegyensúlyt, errõl a ti véleményeteket is kikérném. Engem személy szerint rohadtul zavart hogy pöcsölni kellett mindig az utolsó provinciákkal, 5 éveket várni csak azért mert nem lehet hódítani míg egy nem marad...
Háát akkor jegelem a játékot, s vissza térek a Supreme Ruler: Cold Warra, illetve a HOI leszármazottakra ( AOD-DH ).
VAn infany túl lépésed vagy ezt mind próbáltad a diplomáciai keretekn belül összehozni?
Túllépett infanyval van olyan szövetséges aki háború esetén melléd áll?(itt nem a sqhere-kre gondolok)

Ilyen képet melyik kombinációval tudok csinálni?
Kopiati
Esélytelen... Mondj le róla, hiába csinálnál zsidó államot (Izrael, csak event után kap core-t, 1900 után elvileg) Hivatalos fórumon, is pedzegették, hogy ha valaki meg is csinálja Izraelt, ott gyakran 100% arab lakosság lesz (irónia a köbön) mivel a bevándorlási vonzása az Amerikáknak nagyobb sokkal, arra a részre csak colonial migration lehetséges, de akkor is csak a saját országod nemzetisége fog odamenni.

Most kezdtem bele a játékba, s lenne 1 kérdésem: hogyan lehet elérni, hogy egy bizonyos vallás tagjai egy országrészbe/országba csoportosuljanak? Kísérletképpen létre akarok hozni egy zsidó államot a közel keleten.
Kopiati
Így állok 1900-ban, az Osztrák-Magyar Monarchiával, kongót én kolonizáltam, erre a rohadt congo event, elvette... fákk (dolgozom a problémán😛) A célom a balkáni országok felszabadítása a török elnyomás alól (románia, kis államainak bekebelezése) Nagy terjeszkedést kivételesen nem akartam, támogattam a német egységet hiába, Törököket németeket párszor elpofáztam, törököknek már seregeik sincsenek😊, oroszoktól, még Lengyelországot szeretném létrehozni, de nem tudom provokálni õket egy háborúba..., Portugál Afrikai területek kellenének, de A spheremben van egyenlõre...

Kopiati
Mindig a nagyhatalmakkal kell kezdeni, a maradék az sose lesz erõs, Anglia a végjátékra, a Franciákkal együtt iszonyat erõs Angliával elõször franciákat kell letolni (vica versa) utána nincsen gond.

Hát igen, rohadt zavaró tud lenni ha azért nem tudod folytatni a hódítást mert nincs elég pontod.
Kipróbáltam, eddig jól mûködött.
Elõzõ játékomba ott szúrtam el az angolokkal hogy bár én voltam a legerõsebb, de túl gyorsan terjeszkedtem, túl sok országnak mentem neki egyszerre(5-7-nek) és emiatt támadtak be a franciák. Most azt csinálom hogy egyszerre csak 1-2 országot támadok, majd csak békekötés után megyek tovább. kicsit lassabb, de nincs kedvem a franciákhoz mert túl macerás õket támadnom. Bár mso gondoltam a jövõre és érdekszférába tettem a spanyolokat, így legalább lesz hol partra szállnom, biztonságban.
Kopiati
Szerintem fair, Paradox fórumon van valaki aki franciákkal állt neki világhódításnak, célja, hogy maximum 3 ország maradjon😊 ott is megy a matek a diplopontokkal

UnCiv:.......0.0......(-50%-ról 0-% azaz 0.2/hó) akartam írni.
A másikat nem találtam.

Great Power:....3.0..........(100%-ról 300% azaz 0,8/hó)
Second Power:...1.5..........(25%-ról 150% azaz 0,5/hó)
Civ:............0.5..........(0%-ról 50% azaz 0,3/hó)
UnCiv:.........-0.5..........(-50%-ról 0-% azaz 0.2/hó

Megtaláltam!
Victoria 2 / Common / static_modifiers.txt

Alul megvan részekre bontva a Great Power, Second Power, Civ és UnCiv országok bónuszai és levonásai(Diplomáciai pontok, fejlesztési pontok, badboy/infany pontok, stb)
Diplomáciánál 1,0 = 100%
Ami kb havonta ha jól rémlik 0,4/hó-ra jött ki.
Azért tovább keresem a diplomáciai dolgok ponthatárait, mert egy hadüzenetért vagy követelésért ne kelljen már pontokra várni...
Szerintem biztos átlehet írni a játék mappájában, csak nem találom...
A diplomáciaipontokra nincs valami megoldás játékon belül vagy kívûl? Gondolok itt fejlesztésre, cheat-re,trainerre vagy a játék mappáján belül átírható korlátokra, hogy legalább a hadüzenet, békeszerzõdés, és követelések ne kerüljenek dip.pontba mert ez kiakasztó...