3405
Vicky 1836-1939
-
Paddy #2085 A pártoknál én dönthetek, h melyiknek segítem az útját? -
#2084 Nép növelése: az egészségügyi ellátást növelni kell a szoc. reformnál,kifejleszteni az orvostant és a villamosságot.
Betiltott pártoknál 20%-kal növeli a támogatottságot. -
Paddy #2083 Sziasztok! Nem rég kezdtem el a játékot és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Az első az, hogy van-e valami olyan oldal ami részletesen foglalkozik a játékkal? Ha nincs akkor honnan kaphatok választ olyan kérdésekre például: Populáció növelése miképp lehetséges? A politikai fülnél, hogyan tudok bele nyúlni abba, hogy mondjuk az én pártom őrizze meg jobban a százalékos támogatottságát? Előre is köszönöm a válaszokat!! -
Navarro #2082 Hello!
Tudja valaki hogyan lehet a Victoria 2 -ből importálni(?) a mentést a Hearts of Iron 3 -ba? Mert elméletileg, úgy tudom, lehet valahogy'. A HOI 3 leírásánál láttam(?) vagy hol, hogy lehet ilyet. Ha valaki tudja hogyan, ugyan írja már le vagy ide vagy privátba, mindegy.
Köszönöm. -
#2081 Eddig az expedíciókról szóló eventeket gondolom már sablonosnak találtátok,de ez valami új a kiegészítőben ;)
Az őrület hegyei (The Mountains of Madness)
A Déli-sarkra való expedíció felkeltett valami borzalmasat. Egy hatalmas idegen város romjaiban azonosíthatatlan dolgokat fedeznek fel, amik vagy növényeknek, vagy állatoknak fognak fel . Dolgok, amik Földet uralták az ősi múltban. Olyan dolgok, amelyek visszatérnek és tele vannak kimondhatatlan éhséggel. -
#2080 Kiegészítőben meg lehet csinálni, hogy a poroszokkal bábállammá tegyük Ausztriát, a háborúban kivártam míg 10-11.-re megy le a státusza, így az eddigi befolyása alatt lévő országokat már nem nehéz megszerezni...
Egy háború még a franciák ellen, és kész nagy német bir.<még eddig nem jutottam el>, de már a "Poroszország" felirat keresztülmegy Ausztrián is :) -
#2079 Hadat üzenni meg asszem úgy lehet, ha magas a jingoizmus,és így kapsz casus bellit is (ha nincs már eleve is). -
#2078 Ha létezik a német birodalom,vagy 80 alatt van a presztízsed, akkor hozhatod létre a monarchiát. -
#2077 A nép jogai, reformok (szabad sajtó) stb miatt könnyebben kiderül, hogy rühelled a szomszédot... -
#2076 Politikai berendezkedés, épp ez szabályozza azt is, hogy tudsz-e és hogy hadat üzenni, pártok is sokat számítanak... -
browing #2075 Én arra lennék kíváncsi, hogy ez a suppression micsoda?
Illetve mi alapján derül ki a többi ország számára, hogy én esetleg veszélyes vagyok a békére nézve vagyis háborúra készülök?! -
browing #2074 Ha jól tudom a te országod nem lehet a német-birodalom. (Ugye Ausztriával is létre lehet hozni a nagy német egységet.)
Osztrák-magyar monarchia egy "alternatív" megoldás a birodalom egysége érdekében, de ha elég erős azt osztrák birodalom ahhoz, hogy ezt az egészet egybe tartsa (több mint 80 prestige) akkor ugye felesleges létrehozni az OMM-et.
Hadat lehet üzeni truce ideje alatt is, legalábbis én tudtam de akkor negatív hatásai is lesznek, pl prestige csökkenés. -
jocking #2073 És nincs erre valami megoldás, hogy truce ideje alatt is lehessen hadat üzenni újra?
Más: Szeretném átalakítani Ausztriát Osztrák-Magyar Monarchiává. Megvan minden feltétel, egyet kivéve, miszerint VAGY nem lehet 80-nál több presztízsem, VAGY a Német Birodalomnak nem szabad még léteznie. Nos, nekem 80-nál több presztízsem van, viszont a Német Birodalom nem létezik (még poroszok vannak, meg a sok kis vacak német államocska), mégsem tekinti teljesítettnek a feltételt. -
#2072 Azt jelenti, hogy, a béke legalább X évig tart, asszem 5 év, addig nem is tudsz újat fabrikálni. Ha demokrácia leszel, akkor főleg nem:) -
jocking #2071 Értem. Ahogy néztem, casus bellit a "Justify War" gombbal lehet szerezni. Viszont a már említett háború után ez a gomb is inaktív, és ha rajta hagyom a kurzort, akkor ezt írja: "Truce with: CB-zni kívánt ország". Most már nem tudom mi lehet... Talán valami bug? -
#2070 Mert nincs casus bellid. -
jocking #2069 És akkor a törököknek miért nem tudok újra hadat üzenni? -
#2068 Lehet az a gond, hogy ha jól emlékszem miután a pupetet elszeded az a spheredbe kerül, úgyhogy románok ezentúl best friends foreva... -
jocking #2067 Olvasd el az 1. kommentemet. Pont az a lényeg, hogy a törököktől már kigolyóztam a románokat, akik már nem vazallusok. Mégsem tudom megtámadni sem őket, sem a törököket újra. -
hollófernyiges #2066 Az lehet a gond, hogy a románok a törökök vazallusai és nem támadhatod meg őket külön. Támadd meg a törököket és lehet hogy tőlük is lenyúlhatod direktben Wallachiát. Ha nem, akkor előbb ki kell szakítani a szatellitstátusból. -
jocking #2065 Igen, azt tudom, hogy az is kell a hadüzenethez. Elvileg a "justify war" gombbal lehet csinálni. Viszont az nálam inaktív, pedig van elég diplomatám. -
#2064 Csinálj casus bellit..., anélkül nem tudsz hadat üzenni. (nem tudom most pont hogy kell nincs meg a kieg..még) -
jocking #2063 Hali!
Kéne 1 kis segítség a House Dividedben. Ausztriával játszom, és egy háborúval elértem, hogy az ottománok befolyásából kikerüljenek a románok (release puppet). Most a románok ellen szeretnék menni, de valami miatt nem engedi, hogy hadat üzenjek. Mit csináljak, hogy hadat tudjak üzenni a románoknak? -
#2062 Láttam, ki is próbáltam, elvileg működik, csak gyakorlatilag fagy ki nekem állandóan :( Lehet, hogy kénytelen leszek megvenni látatlanban :( Hol a legolcsóbb? -
#2061 Ez az új kiegészítő már valami (House Divided), megpróbálom szinkronba hozni az eddigi munkámmal + a fontosabb új elemeivel hogy érthetőbb legyen :)
És végre csak egy ctrl+bal kat és az összes lehetséges katonai egység kiképződik. -
Navarro #2060 Ok, most nézem, valszeg az 1.3 patch nem elég, kell az 1.4-es. -
Navarro #2059 Hello!
Nem tudom, megy vajon ez a kieg. az Edemsky V1.1 -el, mi a véleményed? (ez az Edemsky mod Magyarországot adja hozzá, tehát nem kell kiválni és hasonlók, hanem kezdéskor benne van külön Mo. is) A V2 alapjátéka pedig, ha jól emlékszem 1.3-ra van patch-elve.
Csak érdeklődök. Szóval, szerinted? -
#2058 A kieg egész jó, bár a görgetés nem a legjobb, viszont a térképnézetek baromi hasznosak és ahogy a hadsereg méretét kijelzi, az is jó.
Viszont a hadüzenetek sokkal nehezebbek... -
#2057 Itt a link: http://thepiratebay.se/torrent/7004463/Victoria_II_A_House_Divided_[full_setup][v2.1] -
#2056 Piratebayra már felrakták ketten is...de nem tudom, hogy múkodik-e
-
#2055 Én várok egyenlőre egy leárazást, CK2-re is, egyenlőre Mass Effect 3 lemeríti a keretem:) -
#2054 Most ezt gyülekező ponttal oldották meg, erre a pontra visz a gép, minden katonát a kijelölt övezetből, így azért könnyebb lesz képezni.
Hadat már csak CB-vel lehet csinálni, amit úgy kell "diplomáciával csinálni, ami ha kiderül, hogy te terveket szövögetsz adja a badboyt:) lehet taktikázni:) Lesz a seregnek végre patrol funkciója, hogy a lázadkat automatikusan megtámadja, ha erősebb. -
#2053 Remélem az egységek kiképzésén javítottak, mert nagyobb országoknál már unalmas az örökös kat-kat-kat gyalogosok kiképzésére. Legjobb lenne, ha meghatározhatnánk a csapatok számát típusonként (100 gyalogos, 50 tank, 25
mérnök) és automatikusan kiképződnének, míg el nem érik a szintet.
+Érdekes lenne, ha lehetne más államokban szerveződő lázadókat támogatni ( pl. nacionalista lázadókat, vagy a velünk azonos politikai irányzatúakat)
+Gyarmati kalózállam, amelynek nincs központja, területek nélkül is mozgathatnánk egységeket és egészen addig irányíthatnánk az államot, míg egyetlen egy kalóz is él. (Ha van ilyesmi MOD, szívesen elfogadom ;) -
#2052 Na ja. Nekem a történelmietlenségével van bajom. Pl olasz vagy német egység. Ha nem valamelyik olyan országgal vagy amelyik ezügyben éríntett volt akkor a büdös életbe nem jön létre. Ezért is szerettem az első részehz a VIP modot. Sajna a csapat a második részhez már nem csinálta meg.
Viszont ha ennyi minden plussz van benne akkor megveszem. -
#2051 Baromi sok újdonság van benne...
Teljesen átdolgozták a civilizációs folyamatot
Sokkal reálisabb lett a gazdaság is (nehezebb felhalmozni a pénzt, és óriás flottákat létrehozni)
Átdolgozták az asszimilációt is, így nem lesz India 80%-a brit...
Politikai rendszer is más lett
+csomó minden más.
Én a warezra várok, és ha tetszik, akkor megveszem. De mióta megvettem a HoI3-at meg a Vic2-t azóta óvatosabb vagyok, mivel mindkettőben hatalmasat csalódtam. Remélhetőleg a Vic2 hibáit kijavította a kieg. -
#2050 Én elvileg ma meg akarom venni, csak azon gondolkodtam, hogy megéri e? Most gyakorlatilag benne van az amerikai polgárháború és még mi? Mert ahogy olvastam az infókat sok más újdonság nem igen található benne. Lehet érdemesebb lenne a CK2-t megvárni és azt megvenni. -
#2049 Már van (csak pénzem nincsXD) -
#2048 Holnap mikor érkezik a kieg? Lehet már tudni? -
#2047 Érdemes beküldeni 1 sereget a jövendő gyarmatra, mert akkor gyorsabban kolonizál. A kieg után meg főleg, mert lesznek agresszív őslakosok asszem. -
Kommunista #2046 Igen pont a liferating akartam kérdezni, kösz mind kettőtöknek. Indulhat a gyarmatosítás :D