3405
Vicky 1836-1939
-
#2045 ...és fejleszd ki azt a három techet, ami a liferatinget csökkenti. (machine gun, nationalism, medicine) -
#2044 Nos a gyarmatosítás 3 dologtól függ.
1. Legyen megfelelő nagyságú kikötőd. Ugyanis ha ráviszed az egeret az adott területre amit gyarmatosítani akar kiírja, hogy milyen távolságra van a legközelebbi kikötődtől. Szóval minél nagyobb a kikötőd annál távolabra tudsz gyarmatosítani.
2. Legyen szabad ideád. Mármint arra az opcióra gondolok ahol egy adott provinciában be tudod állítani, hogy mire fókuszáljanak, ugyanis ott tudod majd elindítani a gyarmatosítást.
3. Fejleszd a Navy tudományokat mivel azok kifejlesztésével tudod növelni a kikötőd méretét. -
Kommunista #2043 Már vagy 2 éve ez és eddig nem szólta meg senki... Ha valamelyik embert esetleg sértené, hogy ez a nevem akkor megváltoztatom, de amúgy nem fogom...
Egy kérdés a játékkal kapcsolatban: Hogy lehet a játékban gyarmatosítani? Nem igazán jöttem rá eddig :/ -
#2042 Szerintem cseréld le a felhasználóneved, jobban jársz vele... -
Kommunista #2041 Köszönöm a tájékoztatást!
Esetleg valamelyikőtöknek, természeten ha nem vesztitek zaklatásnak, :) akkor elkérhetném az MSN vagy Skyp címét, ugyan is szükségem lenne egy kis segítségre, mivel eléggé döcögősen mennek egyes területek még a játékban.
Előre is köszönöm!
Üdv:Kommunista -
#2040 Nem is tudnak rájuk szavazni, mert nem támogatják a választásokat. -
#2039 Szélsőséges pártokat (anarchisták,komcsik, stb.) sosem fogja a népesség többsége megszavazni, ezért kell a felkelések idején "elfoglaltatni velük a fővárost min.1 évre.
[akinek kell még magyarosítás privátba kérje, elsősorban nem ez a fórum témája ;] -
#2038 Az 1800-as évek végén jelennek meg, a culture techek fejlesztése a 4. oszlop jót tesz nekik (forradalom&ellenforradlom) és a fővárosod foglalják el, mert őket nem lehet megválasztatni. -
Wandor #2037 Einar, ha nem probléma nekem is eltudnád küldeni a magyarosításodat? :) Előre is köszönöm -
Kommunista #2036 Na az jó lesz :) -
#2035 Ja. Kb 1900-as évek legelején jelennek meg. -
Kommunista #2034 Üdv!
Még majd most kezdem el ezt a játékot, de lenne egy kérdésem: Nevemhez illően :D Kommunistákat hatalomra lehet juttatni a játékban? -
#2033 Nekem elküldenéd? -
#2032 Érdekszférában lévő államok csak a történelmileg pontos eseményeknél annektálhatóak (Németország, Olasország, India) Egyébként nem.
Az asszimiláció függ a korábban felírt módosítóktól, és a politikai berendezkedéstől, pl residencynél kevésbé annektálódnak, mert idegengyűlölet stb, senki sem közösködik velük. A te kultúrádba csak határon belül van asszimiláció. Egyébként a kisebbségek száma csökken, kivétel az accepted culture, bár ott lassú nagyon-nagyon a csökkenés. -
#2031 Múlthétre ígértem a frissített magyarosítást (VRRP módhoz is!), de még mindig nem bírtam felvenni a kapcsolatot a magyaritasok.hu oldal készítőivel. Így egyenlőre csak privátba tudom elküldeni, akinek itt fórumban kell. -
#2030 Nem tudom. Max nagyon nehezen, mert minél magasabb "kasztja" meg a kultúrája (literacy, con, stb), annál nehezebben asszimilálódik. -
#2029 És el tudom érni ezt Ausztriával Itáliában? -
#2028 Úgy tudom, csak akkor megy, ha a saját kultúrád van már többségben az adott országban. -
#2027 Valaki meg tudja mondani,hogy annektálódnak az érdekszférádban lévő államok? Anglia simán olvasztja be az indiai államokat, de az osztrák érdekszférájú itáliai államoknál (Toszkánia, Párma) nem megy. -
#2026 Ezt örömmel hallom. Többek közt azért hagytam abba a játékot, mert nagyon zavaró volt, hogy irreálisan erős birodalmak születtek az Fr-GB párosból. -
#2025 Az asszimiláció már sokkal lassabb (most azért sírnak, mert túl lassú)
A brit sereg továbbra is nagy, de már közel sem akkora, a flottát azt viszont rendesen megvágták.
A kiegészítőben tovább balanszolják, szerencsére a ott már a franciákat is letörik picit, végre nem lesz ilyen ipari robbanás. -
#2024 Sziasztok!
Elég régen VIC2-ztem, kb a megjelenéskor. A kérdésem az lenne, hogy kijavították már a brutális asszimilációt meg a brit x millió fős hadsereget? Milyen változásokon ment keresztül a játék a megjelenése óta? -
#2023 A kiegészítő megjelenése február 2-ára csúszott (tovább csiszolják, balansz), gondolom a végső 1.4-es verzióval hangolják össze az érkezést így. -
#2022 Köszi, amúgy most épp Szászországgal voltam, de mire megalakul az Észak-Német Szövetség csak kidob, meg se kérdi, hogy akkor én irányítsam-e azt is...
VRRP módnál +pont, hogy fővárosi provinciák is elfoglalhatok, pl. Bécs enyém lehet egy háborúból! -
#2021 1. Alapítsd meg az Északnémet szövetséget:
-Az osztrák érdekszférába tartozó Szászországot az érdekszférádba kell vonnod (vagy annektálod, de badboyt kapsz)
-Dániától meg kell szerezned Schleswiget (Casus bellid van rá)
-Hannovernek és Holsteinnek is az érdekszférádban kell lennie.
Végül, ha minden északnémet többségű tartomány a tiéd (tulajdonban, vagy érdekszférában), megteheted.
2. Németország
2/1:A kisnémet egység:
-Az Ausztrián kívüli német tartományokat kell ellenőrizned
-El kell foglalnod Elzász-Lotaringiát
2/2 A Nagynémet egység:
-Az nyugat-osztrák tartományokkal is bírnod kell.
CSAK EGY MÓDON CSINÁLHATOD:
Hadat üzensz Ausztriának *Hatalmi fölény elismertetése*,
Megszállod Ausztria teljes területét...
...és vársz kb. 3 évet, amíg az osztrák ipar tönkre nem megy ÉS AMÍG KI NEM ESIK A NAGYHATALMAK KÖZÜL. CSAK EKKOR FOGADD EL AZ OSZTRÁK BÉKEAJÁNLATOT, MERT CSAK EKKOR TUDOD LÉTREHOZNI.
Megj.:A kisnémet egységhez elé a hatalmi fölény elismertetése, Elzász-Lotaringia és Schleswig birtoklása.
És ha még Poroszországgal vagy, két lépésben el tudod foglalni Svájcot:
Elcsatolod K-Svájcot, majd a béke lejárta után casus bellivel annektálhatod (Neuchatelen porosz flag van).
Ausztriát csak akkor támadd meg,ha erősebb a hadsereged! -
#2020 Megvannak a provinciák magyar fordításban, elküldtem. Remélem,átment -
#2019 Már a héten a magyaritasok.hu-n elérhető lesz az eddigi fordítások, aztán még ebben a hónapban aktívan fordítok, februárban meg már főiskola... -
koj #2018 a magyarítás milyen készültségi fokú? -
#2017 Ok, elküldtem privátban az eddig lefordítottakat, remélem jelentkezik még pár ember! -
#2016 Én már kezdtem egy modot, már tizenkét ország játszható (pl.: Wales, Tirol,
Saar-Vidék, Baszkföld), kicsit fordítottam is. Ha kell, segítek. -
#2015 Kedvcsinálónak: "Best of" magyarosítási szövegek a VRRP módból:
-----------------------------------------------------------------
1.,Egy event címe: Fenomenológiai és hermeneutikai filozófiai tradíció
Erre a válaszopció: Mikor fog ez nekünk jobb hadihajókat jelenteni?
2., Eventcím: Béke a mi időnkben
Tartalma: Sem ember, sem MI nem tud harcolni az UNIT ellen.
A szervezetet a Doktor védi.
Na akkor melyik VRRP-s srác is az a Doktor ? :D
3., Cementgyár tanulságos leírása:
"Ebben a gyárban cementet termelnek szénből és vegyszerekből. Cementet arra használjuk, hogy felépítsük az ipari világot, azokból a gyárakból, melyek forrása az építkezések vagyona, amelyek azok a lakások, amelyek otthont adnak azoknak a munkásoknak, akik a szerelőszalagoknál güriznek."
4., Egy érdekes blokk cím:
"A világgazdasági jelentést átírják - kérem várjon."
Nocsak,nocsak az eredeti túl sivár, vagy mi?
5., Eventcím: Mi nyertünk egy csatát…
Tartalom: …de elvesztettük a legjobb embereinket.
Válasz : Legyőzhetetlen katonáink megtudnak halni? -
#2014 Sziasztok!Már én is kezdek veterán lenni a játékot illetően, azonban sok újat is tud még mutatni! Hogyan? :D
Elkezdtem folytatni a carasan által félbehagyott magyarosítást,
ma pedig a VRRP 1.16 móddal is elszórakoztam, mert van eltérés az alap gametől -még a tábornokok tulajdonságainál is..-
Szóval akinek van némi ideje (heti egy óra is több a semminél), az segíthetne a megaprojektben: angol/francia/német nyelvtudás szükségeltetik <részemről a német>
(Az általam lefordítottakat még később teszem közzé, nem árt még itt-ott javítgatni, de számíthattok már teljes magyar eventekre is!) -
#2013 Január 24. a céldátum, Februárban jön a Crusader Kings. -
browing #2012 Azt hittem, hogy februárban jön, de most kellemesen csalódtam.
Remélem jól fog sikerülni és nem lesznek benne csökevényes hibák... -
#2011 A hónapban jön a kiegészítő! Készen álltok rá? -
browing #2010 Neked is:D -
#2009 Dicsőséges téli hadjáratot mindenkinek!:) -
blitzkrieg1 #2008 En a magyarokbol szoktam a tuzerseget toborozni, ugyanis az szokott a legkevesebb elesni a csatakban, a kisebbseg megy golyofogonak. :)
Egy-egy seregemben szokott lenni sokfele nemzetiseg. Nem csinalok kulon szlovak, roman seregeket. -
sulyid #2007 NA jólvan, azt azért én sem mondanám, hogy amennyiben nemzetségi felkelés törne ki, sok túlélőt hagynék, de alapból megpróbálom mindent megadni nekik, amit a fő kultúra megkap. :) -
tttttom #2006 Ez nem egy elavult szemlélet. :)
Csak tudod én sem akarom mindig kiirtani a kisebbségeket...Csak, ha elszáll az agyam akkor jólesik így egy kicsit kiélni magamat. :D
Eu3-ban is szoktam ilyen nemzetiségi hadsereg féleséget összetákolni. :D