Otthoni 3D film nézés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ó, ott valóban fenn van 3D-ben magyarul. Én eredeti lemezen szerettem volna, csak sajna úgy tûnik arról le kell mondanom.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Zephyr Retiring
Az nCore-on is nézted? :)
Mert ott tuti fent van ;)

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Komolyan? Bakker, sehol sem találom...

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Zephyr Retiring
**szinkronosan**
Ja, van már folytatása is Mindörökké Aranyhaj (vagy Aranyhaj Mindörökké) címmel. Ez utóbbi egyelõre nem szinkronizált. Csak magyar feliratos...

Zephyr Retiring
Ki kellett hogy adják, mert nekem szinkrinosan (magyar hanggal) van meg 3D-ben..
Dvd-n a la nature meg épp tegnap láttam a Tesco-ban :)
Persze az meg se nem fullHD, se nem 3D :)

Most hogy így szóba került. Nálunk magyar országon az Aranyhaj 3D-ben nem lett kiadva, igaz?
Otthon nekem csak Blue-rayen van meg és nem látom sehol 3D-ben (itthon magyarul).

Zephyr Retiring
Nem tudom, nem vagyok otthon.
De amint ráérek, lecsekkolom Neked.
Úgy sejtem, a hangminõség lehet a gyenge, hiszen empéjté dolby digital helyett..

CSOCSO
Most lestem meg. A 720p Aranyhaj MKVban 4.5 giga. a 1080 as 3D meg majdnem 10! Mennyi a bitrata abban a 1.5 gigasban??? Kezzel lehet szamolni?
CSOCSO
Az arancshaj gondolom mese.. A mesek mindig sokkal kisebbek. Mondjuk a 720as 3D meg 1.5 giganak is ultrakicsi. Altalaban a 1080p mese szokott 4 giga lenni. a 720 as kb 2.5 de nem 3D ben. 1.5 meg divx nek is kicsi!
Zephyr Retiring
Nos, kicsit elnéztem a dolgokat.
Az említett mkv valóban 2 giga sincsen és valóban 3D, de nem 720p..
hanem 1080p :)
És természetesen engedi a 3D módot bekapcsolni :)
Viszont találtam mást is:
ez meg egy kib...szott 816p wazze :)
És természetesen ezt a 3D-t is engedi bekapcsolni :)
720p 3D-t még nem találtam. De a 816p az már majdnem az<#hehe>
Amúgy milyen Samud van: smart led, sima led, vagy plazma?
Asszem natút lcd 3D nincs is. Vagy igen?<#fejvakaras>

Az én Samsung TV-m csak 1080p-t tud 3D-síteni.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Zephyr Retiring
Az attól függ..
Nekem pl. az Aranyhaj elsõ része mkv-ban még 1,5 giga sincs. Pedig 720p és 3D is. :P
BD rip ISO-ban (1080p 3D) pedig vagy 50 giga. Csak az meg nem mkv :D
De amúgy igazad van..
Csak mondjuk én pendrive-ról divxHD-t nézek, ami szintén durván csak 1,5 giga..

CSOCSO
Fat32 usb-n egy file max 4 giga lehet. Tehat kb a 720p mese MKV-kon kivul mindent fel kell szeletelni.
Zephyr Retiring
Unatkoztam, kicsit visszaolvastam.. :)
Azért ehhez annyit még hozzáfûznék így utólag (bocs, hogy csak most) hogy az én LG tetyóm 2011-es modell. DivxHD-t, mkv-t, dts-t hibátlanul viszi. (A netrõl szedett Avatar volt az elsõ 3D-s mkv amivel teszteltem).
Ez a megállapítás, hogy az LG sz@rt sem játszik a Samu meg mindent, szerintem abszolút típus-verzió függõ dolog még ma is.
A Sony másolásvédelme meg lazán átvágható. A pendrive-ot Fat32-re kell formázni Ntsf helyett és már "látja" is :)
Nekem Sony BD-m van és így használom :)

nem tudom, de kiderítem
Nagy divatja van filmeket 60 frame-re konvertálni és még PC lejátszóból sem eszi meg bármi! Nem ilyen volt?

CSOCSO
olvasgass. Ha valami nem vilagos kerdezd meg ujra
Sziasztok! Abszolute kezdõ vagyok. TV-m: Samsung smart ES6100. Ha 3D-t néznék, mi kell? Elég egy külsõ winchi és a letöltött mkv? Figyelni valamire? Jó a szemüveget felveszem majd, de pl. formátum.
CSOCSO
valszeg a fileval volt a baj.
Mondjuk en nem ajanlom senkinek, hogy ilyen rossza fileval bajlodjon. Inkabb szedj le egy masikat ujra, de amugy az mkvmerge gui val tudod hosszabbitani a filmet akarhany masodperccel. Azzal a progival tudsz letorolni az mkv filebol barmi autio savot esetleg felesleges feliratot. Persze hozza adni is lehet barmit.
tegnap belefutottam egy érdekes dologban, letöltöttem a "virágboltból" egy 720p-s filmet, felraktam pendrive-ra és bedugtam a tv-be, el is indult gond nélkül, viszont itt jött a gond, észrevettem, hogy mindenki gyorsítva mozog, mondom ez így nem oké, megnéztem a számlálót az infóban és láttam, hogy gyorsan mennek a másodpercek, lemértem a telefonon, 40 másodperc alatt a filmbõl lement 1 perc! :D Azt hittem, hogy a tv hibája, de elindítottam a gépen is a filmet és ott is ez volt, úgy tudtam csak megnézni, hogy lelassítottam a lejátszóprogramban.
CSOCSO
Nem zaklat a smart tv. Van kis dobozom ami tudja a hulut, netflixet, youtubeot meg valami olyan masik progi amiben benne van tobbszaz online adas mint a red bull tv tol elkezdve a college humoron keresztul a MINDEN. Sosem hasznalom.

Amugy remelem barki akinek HD tv je van az mar nem divxezik hanem x264 es mkv fileokat tolt. 720p minimum.
102 centis aktív samsung, és nem smart :D mindenáron azt akarták rámbeszélni (gondolom nekik nagyobb biznisz) de mivel pc-re kötöttem, nekem nem kell smart, este kirpóbáltam vele az avatart, hát meglepõdtem, hogy milyen szép képe van :D
CSOCSO
:) udv
+ fav, beszereztem én is egy 3D-s szépséget
CSOCSO
jo kerdes. Amugy 1.4 se kell. Az erositom is csak 1.3at tudja de azzal is megy a 3D
Sziasztok
Azt meg tudja valaki hogy "muszáj" a 1.4 HDMI-HDMI kábel a számítógép és a TV közé vagy elég a DVI-VGA kábel is a 3d-hez?

Köszönöm a gyors választ!!!! Nem akartam ügyfélszolgálattal vacakolni, de iagazd lehet, h így nem fogja senki tudni... remélem iagzad lesz és gyorsan megy majd:)
Innen így tuti nem tudunk segíteni. Nekem is smartom van, felhívod az ügyfélszolgálatot 3 perc alatt megoldják, mert fel tudnak csatlakozni a gépedre és visszaállítani. Hajrá!
Azta, valaki SOS nincs közelben? Fel akartam venni a vízilabdmeccs egy részét és valszín valamit elnyomkodtam, mert valami hibaüzenetet ír ki. Samsung Smartról nézem, valaki?
egész jó a közvetítés, kb. 95%-ban élvezhetõ a 3d hatás :)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

CSOCSO
kivancsi voltam, hogy magyarorszagon is van-e ilyen csatorna. Megvan az egesz nyito ceremonia az olimpiarol 3D ben. Nagyon szepen megcsinaltak.
tegnap néztem (m3d-n), miért kérdezed?

CSOCSO
nem tudom, Magyarorszagon nem biztos hogy van ilyen adas de a torrentekrol esetleg beszerezheto. Amerikaban van kulon adas.
Attila8805
Méé lehet? :D

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

CSOCSO
Olimpiat valaki nezi 3d ben?
CSOCSO
A tv nek es a szemcsinek szinkronban kell lennie. Maskepp nem mukodik. Felesleges abban gondolkodnod, hogy majd te osszehekkeled a filmet.
Media lejatszo meg hiaba adja igy vagy ugy a kepet a lenyeg a tv kepfrissiteseben rejlik. Es mindegyik tv mas egy kicsit. Nem mukodne. Ha tv-t akarsz venni es a passziv meg az aktiv tv ara kozott nincs kulonbseg vegyel passzivat. Nekem aktiv van es nem fogom lecserelni azert mert kijon neha napjan egy 3d film. most a Lorax ra varok. Az utolso uj 3d film meg kb a john carter volt majdnem ket honapja.
Nem nevezném "sima tévének" õket. Egyrészt tudnia kell lekezelni a kétszer annyi képkockát, ehhez kell ugye HDMI 1.4 vagy hasonszõrû DP. A másik meg az, hogy ilyen TV eleve 100/120Hz-es, mert ha nem 50/60 félképet kapnál szemenként marha gyorsan berókáznál tõle ...
Én speciel a passzív szemüveges témára adnám voksomat és ne feledjük aktív szemüvegesbõl is van nem kevés, ami felezi a képsorok számát 3D-ben.

Sziasztok!
Az aktív szemüveges 3d tv-k ugye úgy mûködnek, hogy egyszerre csak az egyik szem látja a képet. Akkor a tv az egy normál tv, csak rácsatlakozik a szemüvegre.
Emiatt arra gondoltam, hogy lehetne készíteni egy olyan médialejátszót, ami rácsatlakozik a szemüvegre és így maga a lejátszó küldi a képeket felváltva a tv-re miközben szintén ez a lejátszó vezérli a szemüveget.
A HDMI kábel képfrissítése 50Hz tehát a két szemnek két különbözõ 25Hz-es videó jut.

Mi a véleményetek errõl?
CSOCSO
zsir
Nálam megy, klassz! :)

Danecay
Köszi! Sejtettem, hogy feleslegesen van bonyolítva.

CSOCSO
mind ugyan az. mindenki mashogy nevezi el. kb mintha magyarok ugy neveznek el hogy egymas alatt vagy alul felul stb
CSOCSO
nem
Danecay
Nekem az ez egyszerû kérdésem lenne, hogy az Above Under és Over Under valamint a Top and Bottom (TAB) között van e bármilyen különbség, vagy csak a megnevezések vannak teljesen feleslegesen bonyolítva, és ha igen akkor mi a búbánatnak. A különbözõ gyártóknál más és más a megnevezés? Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat a legtöbben a technika legalapjaival sincsenek tisztában így meg még pluszban megvariálják a nagy semmit. Érdekes, a Siede by Side, (SBS) az mindenhol Side by Side, nincs 10 féle neve. Ha mégis lenne különbség, akkor leírná valaki, hogy mi?

Sziasztok. Ha letöltök egy 3d-s filmet ott lehet választani hogy 2d-ben nézzem? Van rá lehetõség?
CSOCSO
Journey 2 nagyon jo lett! A film kozepes de a 3D nagyon zsir! Kotelezo mindenkinek :)
"Nekem a 3D-s tv-nél mindig a hologramos kép ugrik be, mintha 2 rétegbõl állna a film, és csak egy kicsit jön elõ a 3D hatás"

Te se láttál még hologramot akkor. :D

CSOCSO
A tv meret a lenyeg. Egyertelmu, hogy IMAX et semmi nem fogja vissza adni. En nagyon is szeretem a 3D-t az en tv men. ( 188cm)
zoliii
Az otthoni 3D-s tv-zés, nem tudja vissza adni az Imax 3D mozis élményt! :D
Az tényleg hozza a 3D élményt! Nekem a 3D-s tv-nél mindig a hologramos kép ugrik be, mintha 2 rétegbõl állna a film, és csak egy kicsit jön elõ a 3D hatás, míg az Imax 3D mozinál, olyan mintha térben is a filmben lennék! ennyi erõvel lehetne 4D-s tv is , ahol illat kapszulák is lennének a tv-hez. 5D-nél meg még lenne a tv-hez mozgó ülés is! :D

Tisztelt Gyülekezet!

Magam is megjártam a poklok kálváriáját 3D ügyben mert szinte senki nem ért a témához!
Elmondom: LG 42LW579S Tvm van. Azért vettem, mert 65 éve fotózom (korábban is csináltam 3Ds FF képeket, de most megjelent a FUJI Real 3G W3 3Ds fényképezõ, ami a képek mellett HD videót is tud! Egy hónapomba tellett mire kiderítettem, hogy az LG TVa Fuji formátumot lejátssza-e! Igen!
2. Interneröl letöltött filmek Pl: Avatar, vagy a Hupikék, legnagyobb megdöbbenésemre nem mûködtek a TVn. Fogtam egy filmet a Pendriven és elmentem a Media Marrkt-ba, játsszák már le egy LG TV-n hátha az enyémmel van baj! Nem ment! Na próbáljuk meg egy Samsungon! Gond nélkül ledarálta! Kiváncsiságból elmentem a Sonyhoz is , ott a TV még a Pendrivét sem volt hajlandó felismerni!

Konklúzió! A netrõl letöltött folmek ha a hangjuk DTS az LG nem játssza le, a Samsung igen! A Sony a másolásvédelem hiánya miatt semmi netrõl letöltött filmet nem játszik le! Azért megolgottam a bajt, mert a DTS hangú 3Ds filmeket átkódoltam sztereóra (nincs házimozi rendszerem 5.1) így most minden megy.