Otthoni 3D film nézés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Mert ott tuti fent van ;)
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ja, van már folytatása is Mindörökké Aranyhaj (vagy Aranyhaj Mindörökké) címmel. Ez utóbbi egyelõre nem szinkronizált. Csak magyar feliratos...
Dvd-n a la nature meg épp tegnap láttam a Tesco-ban :)
Persze az meg se nem fullHD, se nem 3D :)
Otthon nekem csak Blue-rayen van meg és nem látom sehol 3D-ben (itthon magyarul).
De amint ráérek, lecsekkolom Neked.
Úgy sejtem, a hangminõség lehet a gyenge, hiszen empéjté dolby digital helyett..
Az említett mkv valóban 2 giga sincsen és valóban 3D, de nem 720p..
hanem 1080p :)
És természetesen engedi a 3D módot bekapcsolni :)
Viszont találtam mást is:
ez meg egy kib...szott 816p wazze :)
És természetesen ezt a 3D-t is engedi bekapcsolni :)
720p 3D-t még nem találtam. De a 816p az már majdnem az<#hehe>#hehe>
Amúgy milyen Samud van: smart led, sima led, vagy plazma?
Asszem natút lcd 3D nincs is. Vagy igen?<#fejvakaras>#fejvakaras>
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Nekem pl. az Aranyhaj elsõ része mkv-ban még 1,5 giga sincs. Pedig 720p és 3D is. :P
BD rip ISO-ban (1080p 3D) pedig vagy 50 giga. Csak az meg nem mkv :D
De amúgy igazad van..
Csak mondjuk én pendrive-ról divxHD-t nézek, ami szintén durván csak 1,5 giga..
Azért ehhez annyit még hozzáfûznék így utólag (bocs, hogy csak most) hogy az én LG tetyóm 2011-es modell. DivxHD-t, mkv-t, dts-t hibátlanul viszi. (A netrõl szedett Avatar volt az elsõ 3D-s mkv amivel teszteltem).
Ez a megállapítás, hogy az LG sz@rt sem játszik a Samu meg mindent, szerintem abszolút típus-verzió függõ dolog még ma is.
A Sony másolásvédelme meg lazán átvágható. A pendrive-ot Fat32-re kell formázni Ntsf helyett és már "látja" is :)
Nekem Sony BD-m van és így használom :)
Mondjuk en nem ajanlom senkinek, hogy ilyen rossza fileval bajlodjon. Inkabb szedj le egy masikat ujra, de amugy az mkvmerge gui val tudod hosszabbitani a filmet akarhany masodperccel. Azzal a progival tudsz letorolni az mkv filebol barmi autio savot esetleg felesleges feliratot. Persze hozza adni is lehet barmit.
Amugy remelem barki akinek HD tv je van az mar nem divxezik hanem x264 es mkv fileokat tolt. 720p minimum.
Azt meg tudja valaki hogy "muszáj" a 1.4 HDMI-HDMI kábel a számítógép és a TV közé vagy elég a DVI-VGA kábel is a 3d-hez?
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Media lejatszo meg hiaba adja igy vagy ugy a kepet a lenyeg a tv kepfrissiteseben rejlik. Es mindegyik tv mas egy kicsit. Nem mukodne. Ha tv-t akarsz venni es a passziv meg az aktiv tv ara kozott nincs kulonbseg vegyel passzivat. Nekem aktiv van es nem fogom lecserelni azert mert kijon neha napjan egy 3d film. most a Lorax ra varok. Az utolso uj 3d film meg kb a john carter volt majdnem ket honapja.
Én speciel a passzív szemüveges témára adnám voksomat és ne feledjük aktív szemüvegesbõl is van nem kevés, ami felezi a képsorok számát 3D-ben.
Az aktív szemüveges 3d tv-k ugye úgy mûködnek, hogy egyszerre csak az egyik szem látja a képet. Akkor a tv az egy normál tv, csak rácsatlakozik a szemüvegre.
Emiatt arra gondoltam, hogy lehetne készíteni egy olyan médialejátszót, ami rácsatlakozik a szemüvegre és így maga a lejátszó küldi a képeket felváltva a tv-re miközben szintén ez a lejátszó vezérli a szemüveget.
A HDMI kábel képfrissítése 50Hz tehát a két szemnek két különbözõ 25Hz-es videó jut.
Mi a véleményetek errõl?
Te se láttál még hologramot akkor. :D
Az tényleg hozza a 3D élményt! Nekem a 3D-s tv-nél mindig a hologramos kép ugrik be, mintha 2 rétegbõl állna a film, és csak egy kicsit jön elõ a 3D hatás, míg az Imax 3D mozinál, olyan mintha térben is a filmben lennék! ennyi erõvel lehetne 4D-s tv is , ahol illat kapszulák is lennének a tv-hez. 5D-nél meg még lenne a tv-hez mozgó ülés is! :D
Magam is megjártam a poklok kálváriáját 3D ügyben mert szinte senki nem ért a témához!
Elmondom: LG 42LW579S Tvm van. Azért vettem, mert 65 éve fotózom (korábban is csináltam 3Ds FF képeket, de most megjelent a FUJI Real 3G W3 3Ds fényképezõ, ami a képek mellett HD videót is tud! Egy hónapomba tellett mire kiderítettem, hogy az LG TVa Fuji formátumot lejátssza-e! Igen!
2. Interneröl letöltött filmek Pl: Avatar, vagy a Hupikék, legnagyobb megdöbbenésemre nem mûködtek a TVn. Fogtam egy filmet a Pendriven és elmentem a Media Marrkt-ba, játsszák már le egy LG TV-n hátha az enyémmel van baj! Nem ment! Na próbáljuk meg egy Samsungon! Gond nélkül ledarálta! Kiváncsiságból elmentem a Sonyhoz is , ott a TV még a Pendrivét sem volt hajlandó felismerni!
Konklúzió! A netrõl letöltött folmek ha a hangjuk DTS az LG nem játssza le, a Samsung igen! A Sony a másolásvédelem hiánya miatt semmi netrõl letöltött filmet nem játszik le! Azért megolgottam a bajt, mert a DTS hangú 3Ds filmeket átkódoltam sztereóra (nincs házimozi rendszerem 5.1) így most minden megy.