82
-
Epikurosz #42 Nyugodjatok meg: KB biológialilag nő, de intellektuálisan férfi (sőt, még az is lehet, hogy leszbika!), így a férfiúi büszkeség nem sérül.
Én elolvastam a ziip által belinkelt blogos írást, és elsőre egyet is értettem vele, de, de, de...
Beültem a kocsiba, hogy elugorjak valahová, és kurvára nem volt kedvem klasszikus zenét hallgatni. Nem akartam, hogy gondolkodásra késztessen, mert elveszi a figyelmem, egyszerűen egy, a háttérben menő tücc-tüccre volt szükségem. Mert mindennek megvan a maga ideje, a különböző zenei műfajoknak is.
Én egyébként most hallok először erről a flancolós .flac zenei formátumról. -
#41 most nem azért de hogy a faszba jutott a topic oda ahol most tart onnan ahonnan indult? :)
egy-két megjegyzés az elhangzottakhoz:
-magasabb kultúra!=jazz, nem ítélheted meg valakinek a kultúra szintjét az alapján, hogy jazz-t hallgat-e. ez csak egy újabb ok, hogy valakivel ne érthess egyet. nálam a rock az igazi zene. de nem mondom senkire, hogy kultúrbunkó, mert soha nem hallott még az általam favorizált zenékről.
-a flac az igényeseknek való, jellemzően otthonra, egy megfelelően jó hangrendszerhez, mert ott tényleg nagyon ki tud jönni a különbség. nekem konkrétan az egész zenei gyűjteményem ebben van. sajnos manapság nem divat az igényesség és a tömeg nagy része igénytelen lejátszóval, igénytelen 500 forintos fülhallgatóval, igénytelen zenét hallgat, igénytelen 128kb/s-es mp3 tömörítéssel. (mp3 is szólhat szépen, ha megfelelő forrásból (lossless) lett rippelve, megfelelően nagy (jellemzően >250kb/s) bitrátán egy megfelelően jó konverterrel (pl. LAME))
-azzal nincs baj, hogy a nők is dolgoznak. azzal inkább van baj, hogy sok feminista azt elvárja, hogy amikor az neki előnyös lenne, úgy kezeljék, mint egy férfit, amikor viszont más helyzetekben nem bánnak vele kellően nőként, akkor megsértődik. ez így egyszerűen nem működik, döntsék el, hogy mit akarnak, de nem lehet minden úgy, ahogy ők kívánják, mert a világ nem azért jött létre, hogy a seggüket nyalja mindenki. -
Yv@n #40 :D:D:D -
#39 Evidenciákról nem látom értelmét beszélgetni, főleg nem a te finoman szólva is konfrontatív, sőt egyenesen sértő stílusod mellett.
A #33-ra azt kezdtem el válaszolni, hogy így még senki sem hívott randira, hiszen nyilván azért írtad, mert élőben is meg szeretnél győződni nő voltomról. Aztán a #34 olvastán elküldés előtt kitöröltem, amit írtam. Bocs, de a #34-gyel és a #36-tal diszkvalifikáltad magad. Még lehúznál a szintedre és legyőznél a rutinoddal. :P -
Ferrer #38 És mi bizonyítja, hogy jobbak lennétek bármiben is? Egyáltalán miben vagytok jobbak? Autóvezetésben? ;D
Szívesen beszélgetnék még egy tengert erről, de ez itt off. MSN?
-
#37 A Kirche, Küche, Kind ma már out, helyette Karriere, Küche, Kind az in.
"És szerinted jól van ez így, mi?"
Szerintem igen, mert azzal, hogy nem jártál felsőoktatási intézménybe, helyzetbe hoztad a nálad alkalmasabbakat.
"Idióta karrierista nők csak elveszik az értékes munkahelyeket."
Karrierista? - lehet. Idióta? - biztos nem, ha képesek elvenni tőletek az értékes munkahelyeket. Inkább gondolkodj el ezen, amint az erectile tissue átadja a vezérlést az agyadnak, úgy 70 éves korodban. Már ha megéred, mert még mindig ti haltok korábban - na meg a mosónők, de arra ott a mosógép. -
Ferrer #36 És szerinted jól van ez így, mi? Idióta karrierista nők csak elveszik az értékes munkahelyeket. Én még szavazati jogot se adnék nekik, nem hogy munkát. Na de az ilyen teféle nőcik sose lesznek boldogok, és csak sírnak a kispárnájukra. Nekünk meg, tesztoszterongörcs. Hahahahaha (Béla bácsisan) -
#35 Miféle témákban, te szellemi rokkant? Látszik, hogy felsőoktatási intézménynek még a közelében sem jártál, mert akkor láthattad volna, mennyi lány jár műszaki szakokra. Lassan már e téren is jobbak leszünk nálatok, nektek meg marad a toszteszteron-görcs. -
Ferrer #34 De ha tényleg nő vagy, és ilyen témákban kompetens, kicsit el lehetsz baszva. Vagy nem is kicsit.. -
Ferrer #33 Hát az hót ziher h az esgére egy nő se ír, szóval mégiscsak az vagy. köccsentő ;)) -
#32 Túl magas volt a labda, bocs. :D
Nekünk nőknek általában jobb a verbális készségünk és csípősebb a nyelvünk, így egy pasinak nem érdemes szópárbajba bocsájtkoznia velünk: jó eséllyel csak veszíthet.
Amúgy is, szerintem jobb a békesség, nem? -
Ferrer #31 Ez jó volt xd -
#30 Nocsak, belenéztél a tükörbe? -
Epikurosz #29 -
Ferrer #28 Jé, egy köcsög! -
Epikurosz #27 Márpedig igaza van a kollégának.
Azok, akik iparszerűen írnak, szerintem nem is igazi írók. Az igazi író belead apait-anyait a művébe, ehhez meg idő kell és energia.
A tucatíró, tucatzenész, tucatfestő meg csak úgy önti magából a műveket, mert kell a pénz a házra, az új kocsira, a gyerek taníttatására, nyaralásra. Emiatt, nem az igazságot írja, komponálja, festi, hanem amire buknak az emberek. Az emberek pedig buták, buknak az alkoholra, a cigire stb-re is, szóval mindenre, ami tönkreteszi őket. -
#26 Térj vissza a pszichiátriai intézetbe, ahonnan kiszöktél, már keres az ápoló. -
Ferrer #25 Jólvan, látom te is tudod, hogy a flac huszárkodás lúzer dolog.
Különben nem buktál volna így ki :DD -
#24 Miféle monopóliumról beszélsz? Másoknak is módjuk van könyveket digitalizálni - akár ugyanazokat is, mint a Google - és a terjesztésről megállapodni a jogtulajdonosokkal.
A Microsofttal tett hasonlatod durva csúsztatás, mert az MS a programjaival új értéket hoz létre, a Google viszont csak egy sokak számára elérhetőbb formátumba konvertálja a más formában (nyomtatott könyv) már eddig is elérhető (könyvtárak) információkat. -
bakagaijin #23 Nos, az hogy monopóliumra tör az - kivételesen - nem a Gugli miatt van, hanem egyszerűen mások nem követték a példáját. Értsd: azért van ilyen helyzetben mert más nem AKART ilyen könyvtárat csinálni (Amazon-nak pl. van/volt lapozgatós-betekintős szolgáltatása, de ez nem terjed ki a teljes könyvre. Tehát már csak ezért sem beszélhetünk monopóliumról.)
Számomra az egészben a legviccesebb az, hogy a másik oldalon az MS meg a Yahoo van, nem pedig könyvkiadók vagy ilyesmi akiknél a könyvek és jogaik vannak. Tehát könyvekről ebben a vitában szó nincsen, kizárólag IT megrendelésekről beszélünk. A könyvek mint olyan meg le vannak sz@rva...
Ennyi erővel az ISBN szám is monopólium, merhogy egyedi... -
#22 1. Olyan formátumban teszem fel, amilyenben akarom.
2. Ha neked nem tetszik a formátum, ne töltsd le.
zlipp #18: Örömmel látom, hogy neked is van segglyukad. Gratulálok! -
sonicXX #21 Néhányaknak nagyon félresiklott az alapprobléma értelmezése... a gond az, hogy a monopóliumra tör az elektronikus könyvek piacán (is), ami ha megeszitek a kalapotokat, akkor se lesz jó. Ugyanazért lesz ez gond, mint az MS monopóliumának csúcsán gond volt, itt csak a piac más. A monopóliumban nincs választási lehetőséged (csak elméletben). Hogy ez a többi céget sem merő jótékonyságból érinti mélyen, az csak természetes, így ez nem is lehet vita alapja. Egy piac egyhangúsága gondot okoz mindenkinek, kivéve a piacot uraló cégnek.
A Google minden IT szegmensen belül brutális iramban terjeszkedik, és amelyik konkurens céget nem vásárolja fel, azon egyszerűen csak átgázol. Leveri az árakat és ezzel százával-ezrével lehetetlenít el kisebb-nagyobb vállalatokat és azok alkalmazottait. A Google nem a jótündér... pontosan ugyanaz hajtja, mint bármelyik piaci résztvevőt: a pénz, kizárólag. De egy dolog profitálni, és egy másik dolog legyalulni az egész IT piacot. -
cateran #20 ". A zenész és az író is elmegy reggel dolgozni a munkahelyére, és szabadidejében zenét szerez, illetve könyvet, novellát ír, a valamikori ködös jövőbeni kiadás legcsekélyebb reménye nélkül."
Meg az eszed tokja:D (mar bocsanat..) A zeneszekrol nem tudok nyilatkozni,de az irokrol igen (mint konyvkoto :))
Konyvet PONTOSAN a jovobeni kiadas miatt szokas irni es nem holmi fun erzes miatt..1-1 profi vagy felprofi szakkonyv elkeszitese gyakran 5-6 ember 4-5 eves (vagy tobb) munkaja (ebben benne van a tudomanyos lektoralas is)
A szepirodalmi muvekre plane igaz (persze ertelemszeruen vannak olyanok akik tenyleg csak irogatnak,de azok inkabb novellakat es ujsagokat celoznak vele)
Ne feledd, 1-1 konyv kiadatasa (rendes nyomtatasrol beszelek) nem 2 filler..ha szines nyomat is van benne akkor meg plane..ha meg ne adj isten valami muveszi album vagy hasonlo..na az mar horror ar.. -
Ferrer #19 Mért nem rögtön wav-ban tetted fel ezeket a számokat. Hogy még könnyebben hozzájuk lehessen férni -
#18 Magasabb kultúra = jazz?
Pont a jazz megjelenésével kezdődött az a folyamat, aminek mostanság a pop zenét köszönhetjük.
Érdemes elgondolkodni a következő cikken. -
#17 Mi is a baj a TESCO Expressekkel?
A magasabb kultúra soha nem volt mindenki szellemi tápláléka, miért lenne kivétel a kereskedelmi televízió? A kereskedelmi rádiókban sem Anton Bruckner vagy Joey Calderazzo szól, de nem is Joe Farrell (November 68th) vagy Jim Snidero (I Should Care), akiket épp most hallgatok PC-ről. Felőlem tönkre is mehet az összes kereskedelmi TV vagy rádió, mert nem nézem/hallgatom őket, undorodom a belőlük áradó szennytől. De sajnos van épp elég kultúrvéglény, akik eltartják őket.
Természetesen elérhető a magasabb kultúra is, de azt ne a kereskedelmi tv-ben keresd.
(Kíváncsi lennék, mit szólsz a két fenti linken elérhető zenékhez. Ebből kiderülne, zeneileg Kieslowski vagy a Barátok közt szintjén állsz.) -
#16 "Vannak persze a média által favorizált győzikék és kozsók, akik persze pénzt kapnak ezért, de ők a zenészeknek csupán az egy ezrelékét vagy tízezrelékét teszik ki."
Ezzel nagyon nem értek egyet. Győzike és Kozsó mióta zenész? Szerintem inkább nagyüzemi szemétgyárosok. -
#15 Többször le lett már itt is írva, de ha kell leírom újra meg újra. A zenészek és az írók nagy része nem abból él meg, hogy zenél és ír, mert nem tudja kiadni/eladni. És ez nem csak mostanában van így; mindig is így volt, csak sokan erről egyszerűen nem tudnak. A zenész és az író is elmegy reggel dolgozni a munkahelyére, és szabadidejében zenét szerez, illetve könyvet, novellát ír, a valamikori ködös jövőbeni kiadás legcsekélyebb reménye nélkül.
Vannak persze a média által favorizált győzikék és kozsók, akik persze pénzt kapnak ezért, de ők a zenészeknek csupán az egy ezrelékét vagy tízezrelékét teszik ki. A többi nem abból él, mégis zenél.
Látogass csak el a karcolat.hu-ra, és olvasgasd az amatőr szerzők novelláit és kisregényeit! Millió tehetséges ember ír. Viszont ezek közül mindig is kevesen lesznek azon szerencsések, akik meg is tudnak belőle élni. Tehát mindig lesznek zenék és olvasnivaló is. A kiadók létezése előtt is volt, és utána is lesz. -
gulyasandras #14 A kisboltok alatt nem éppen könyvesboltokat értettem, de nézd meg mit csinál a Tesco: nagy választék ->odamennek a vevők (én speciel nem) -> kisebb üzletek megszűnnek -> igény azért lenne rájuk -> jönnek a Tesco Express-ek
Az a baj, hogy már a kultúrát sem nagyon támogatják: miért nem csináltok olyat, ami eladható? Így aztán például a Tízparancsolat(Krzysztof Kieslowski)helyett Barátok közt van a tvben.
De legyek egy picit ontopic is: ki fog írni ingyen könyveket? Nem mindenki lelkesedik az ötletért, hogy pl. évekig gyűjt anyagot, feldolgozza és kiad egy könyvet (lásd 1812 NAPÓLEON VÉGZETES OROSZORSZÁGI HADJÁRATA), aztán a többség ingyen letölti az e-olvasójára.
Merthogy fizetni a többség nem fog, hiszen lassan mindenkinek jár minden ingyen: könyv, zene, film, szoftver stb. "az emberiség közös szellemi kincsét nem lehet kisajátítani" címszóval. Az előadó/szerző meg éljen meg valami rendes munkából.
Bár van olyan ismerősöm, aki egészen addig nagy warezoló volt, amíg a saját bőrén nem tapasztalta, hogy milyen az, ha az embernek a saját programját kínálják párszáz forintért. Ők pedig nem tudták mire vélni, hogy nem úgy fogy a program, mint az első hetekben. -
#13 Teljesen egyetértek, azt kivéve, hogy nálunk, egy 14000-es kisvárosban a lakótelepen is van kisbolt, aminek olyan kicsi az árukészlete, hogy eleve be sem megy az ember, mert még 3 másikba úgyis el kell menni. Mindezek ellenére aranyáron adja az alapvető élelmiszereket, holott a jóval nagyobb készlettel rendelkező áruházak S..R és P...y M...et ott vannak 100 méterrel arrébb.
Az ilyen szvsz meg is érdemli, hogy becsukjon.
Konklúzió: kocsmát kell nyitni, mert az is van nálunk vagy 200 és egy se megy csődbe. Könyvesbolt már vagy 10 éve nincs nálunk egy se. Nincs rá kereslet. Szomorú, de ez van. Én is az internetről veszem a könyveket. -
#12 "ez ugyanis az árak csökkentésére kényszeríti majd a riválisokat, a keresőcég pedig könnyen visszaélhet majd előnyös pozíciójával."
az árak csökkentésére kényszerítené őket? nahát, tragédia.
mocskos kurva annyát ezeknek a féreg profithajhász cégeknek. -
#11 "Környékbeli kisboltok is csak úgy zárnak be mert nem bírják a versenyt. Nekünk meg lassan hideg vízért is be kell menni valamelyik nagyobb városba."
A környékbeli kisbolttól sokat eleve ne várj, vajon egy kis könyvesbolt mekkora választékot tud raktáron tartani? Ha nagy a választék, ahhoz nagy raktár kell, ami pénz. A nagy raktárkészlet lassaban forog, tovább áll lekötve benne a boltos pénze, ergo jóval magasabbak lesznek az árai. Ezeket a jóval magasabb árakat te talán megfizeted, mások inkább nem - de ha belőled nem tud megélni, akkor becsukja a boltot és ezért nem a nagyobbakat kell hibáztatni. Na meg mint írták, az interneten is lehet rendelni, jó eséllyel a kisbolt is onnan szerzi be neked a könyvet, ha a boltosnak van esze, csak ráteszi a saját nyereségét is, így drágábban kapod meg, mint ha eleve a neten rendelnéd.
Bármilyen kisbolt akkor tud megélni, ha a környéken lakók hasznosnak tartják. Ha választékban, árban és nyitvatartásban nem felel meg a vonzásközetében lakók elvárásainak, akkor tönkre fog menni és ezért sem a nagyok a hibásak. Be kellene látni végre, hogy nem a nagyok teszik tönkre a kis boltokat, hanem azok a vevők, akik átpártolnak a nagyokhoz azért, mert az jobban kiszolgálja őket. A te kisboltod is élne még, ha te, a szomszédaid és azok szomszédai mind ott vásároltak volna be. De ha nem ezt teszitek, akkor nem kell sírni, hogy bezárt, mert ti nem hagytátok, hogy megéljen belőletek. Avagy törvénnyel akarod kötelezni a vevőket, hogy a drágább kisboltban vásároljanak?
A közelünkben van egy kis élelmiszerbolt, amely éjjel-nappal nyitva van, karácsonykor, húsvétkor és aug. 20-án is, folyamatosan és mindig. Nem olcsó bolt, ám a környéken lakók hajlandók megfizetni azt, hogy ha kell, a legnagyobb ünnepnapon is, hajnali 3-kor is megvásárolhatják azt, amire szükségük van. Mindez ráadásul jópár "nagy" közelében, amelyek ennek ellenére nem teszik tönkre, mert olyan plusz szolgáltatást nyújt a bolt, amelyet a nagyok nem. -
#10 Nincs semmi baj a "pedig"-ekkel, de ha téged zavar, nyugodtan váltogathatod a "holott", "noha", és "jóllehet" kifejezéssel. -
gulyasandras #9 Bocs a "pedig"-ekért. -
gulyasandras #8 "Vagyis amelyeket senki nem adott ki már jó ideje. Megható az aggódásuk.
Teljesen egyetértek."
Nekem alig bírtak az Usa-ból Oroszlánkölyköket (Irwin Shaw) szerezni (pedig az egyik legnagyobb hazai angol nyelvű könyvesboltról van szó), a mai amazon listán: 121,041 in Books Pedig egyáltalán nem az bűnrossz könyv. -
waterman #7 nem tudom miért böki egyesek csőrét, hogy olyan könyvek is eljuthatnak az emberekhez a gúgli meg a többi hasonló segítségével, amikről ha csak bemegyek a helyi könyvesboltba, még 200 év alatt sem hallanék.
sajna az f451.anyag.info oldal sem működik már, pedig nagyon jó könyvek voltak ott is. én azt mondom, hogy rohadjanak meg azok, akik pénzt kérnek olyan elektronikus könyvekért, amiknek már nem is él a jogutódja. azok a valakik alkottak valamilyen történeteket, vagy sorokba öntötték a tudásukat azzal a szándékkal, hogy másoknak is ugyanúgy örömet okozzanak. erre ilyen vérszívó "jogvédők" ingyenélnek mások szellemi termékéből. amíg a jogutód jó módban él és nem hal éhen, addig mindenkinek kussolnia kéne és örülnie, hogy létrejött egy könyv. ezek a jogdíjak, meg a szabadalmak meg a hasonló álszent dolgok a szabad gondolkodás lépfenéi. -
sedward #6 @gulyasandras:
"Környékbeli kisboltok is csak úgy zárnak be mert nem bírják a versenyt. Nekünk meg lassan hideg vízért is be kell menni valamelyik nagyobb városba."
Nem, mert interneten meg lehet rendelni. Ezen az, hogy emelt áron mondjuk az MS fogja csinálni ugyanezt, nem segít.
@KillerBee:
""A versenytársak különösen az elárvult könyvek és egyéb kiadványok sorsa miatt aggódnak"
Vagyis amelyeket senki nem adott ki már jó ideje. Megható az aggódásuk.
A hányinger környékez ezektől a cégektől."
Teljesen egyetértek. -
gulyasandras #5 Környékbeli kisboltok is csak úgy zárnak be mert nem bírják a versenyt. Nekünk meg lassan hideg vízért is be kell menni valamelyik nagyobb városba. -
physis #4 Törött link. Javítom. Forgotten books, olyan régi könyvek, hogy ha itt keresgélek, akkor biztos lehetek benne, hogy ami itt megvan, azt teljes terjedelmében felteszik.
Hogy az egyes szakterületken menyire bizonyul hasznosnak, azt nem tudom, természettudományos témában nem keresgéltem még itt, mindenesetre énnekem eddig is igen haszosnak bizonyult, mert sok jó régi néprajzi anyag is van (indián és szibériai és ausztrál népek meséi). -
physis #3 Ez nagyon változó.
Vannak könyvek, amik teljes egészében fenn vannak (ezek a régi könyvek, ezekre külön is rá lehet keresni a oldalon).
Vannak olyan könyvek, amiknek csak a címe, esetleg tartalomjegyzéke van fönn, és link, hogy kitől vehetjük meg.
Sok könyvből egyetlen vagy egy-két fejezet van fenn.
Van olyan is, ahogy megvan szinte a teljes könyv, de kb. minden tizedik oldalt kihagyják.
Nekem olyan szerencsém volt, hogy sok fontos szakkönyvet megtaláltam úgy, hogy a teljes könyv fenn van, vagy legalábbis majdnem az egész, úgy, hogy csak minden tizedik oldalt hagyják ki. Még olyan speciális szakmunkákra is igaz lehet ez, mint pl. egy felső-kolimai jukagir nyelvkönyv. Egyébként a keresésnél be lehet állítani, hogy milyen mértékben meglévő könyre kíváncsi az ember.