45
  • zsolt10
    Én ugy tudom az ati meg az nvidia 1 cég miért is kellene versenyeznie saját magával?
  • Sir Ny
    az ati kiesett. nem vesztett sokat a világ.
  • Sir Ny
    miért? az viszont a szíve joga, a kiadóknak, ha nvidia exkluzív játékokat dobnak piacra. van xbox exkluzív, van ps3 exkluzív játék, akkor miért ne lehetne nvidia exkluzív játék?
  • Telpapa
    Azért ebben a ki,kit,mikor fizetett le dologgal nem dobáloznék..
    Személy szerint mint vásárlót ez ápszolute nem érdekel.Beleszolni ugy sem fogok tudni hápogni meg minek?Értelmetlen szájtépés lenne.Max véleményem lehet.
    Ellenben az viszont rengeteget számit hogy egy egy vga gyártó mennyi támogatást ad az adott szegmensben a kártyájához.Ez mint vásárlót is érdekel,és mint játékfejlesztőt is.Ezért is irtam lejebb hogy én személy szerint sajnálnám ha az NV kiesne,mert nagyon sokmindenben sokkal elörébb tart mint bármelyik vetélytársa.Nem véletlen az sem hogy a kártyáinak a Driverei ennyire okésak.Szerintem a megbizhatóság,használhatóság majd ugyanannyira fontos mint az ár és a sebesség.
    Nem szabad azt sem elfeljeteni hogy az NV nem keveset tett hozzá ahoz hogy a jatékfejlesztők élete sokkal könyebb legyen és sokszor a maxot ki lehessen hozni az adott technologiából amit a kártyáikban felvonultat.Nem beszélve a rengeteg tool-okbol,technikai segitségekből,teljes supportbol amiket ingyenesen elérhetővé tett.Anno mikor a 3dfx kifeküdt nagyon megdöbbentem(bevallom nagyon szerettem a Voodoo-kat:) de szvsz most sokkal nagyobbat veszetene a világ ha az NV kiesne.Persze ugyan ez igaz az Ati-ra is.
  • RoyalPredator
    Minek kell keverniiiii
  • nkmedve
    Mert akkor fizethetné ő is a milliárd eurókat a versenyügynek.
  • Sir Ny
    de csak azt nem értem, hogy az nvidia, ha már lefizette a programozókat, akkor mérnem nvidia onlyvá tétette a gémeket. ha az ember választ egy olyan kártya között, ahol sok játék nem fut, meg egy olyan között, ahol minden fut, akkor az utóbbit fogja választani.
  • scarabeus86
    Nekem kétféle ATI kártyám volt, de egyikkel sem voltam megelégedve, egyik nem azt nyújtotta amit vártam, másik meg 2 hónap után tönkrement.
    Nvidiám is kétszer volt, ill. most van a 3-ik, amikkel teljesen megvagyok elégedve. AMD-től egy életre elment a kedvem.
  • Sanyix
    az nvidia még nem, de az intel már lefizetett, mondjuk áruházláncokat. Legalábbis eddig ezt került bíróságra... de a kedves államigazgató "elitünk" se állt bíroságon, pedig ők bizonyosan elkövettek nem kevés disznóságot. Ilyen a kapitalista diktatúra (egy úr van, a pénz (pina nem, mert azt lehet pénzért venni :D), az egyetlen törvény, a pénz)
  • Rexhawk
    [HUN]FaTaL :
    "A GT300ról semmiféle információ nincs, maximum a fanok álmaiban, ellentétben a HD5xxx-el."
    Van, csak nem kizárólag az SG-n kéne olvasni:)

Frayer:
    "Ahogy beszáll az intel a video iparba, és eljön a sandy bridge idelye, az nvdia lehúzhatja a rolót."
    Hát én azért nem sok reményt fűznék az intelhez...

Sir Ny:
    "egyébként mi az a nagy AMD hype? egyre másra csak azt olvasom a fórumokban, hogy az intel így lefizette az embereket, az nvidia úgy lefizette a játékfejlesztőket."
    az AMD meg a fórumozókat :D

Adenoma:
    "biztos hülyeség, főleg ha ennyien beszélnek róla, sőt még bírósági pereskedés is van belőle..."
    Nem tudom hol olvastál olyan cikket, hogy bíróság elé kellett állnia az nvidiának, mert lefizette a játékfejlesztőket.
  • Adenoma
    biztos hülyeség, főleg ha ennyien beszélnek róla, sőt még bírósági pereskedés is van belőle...
  • Sir Ny
    egyébként mi az a nagy AMD hype? egyre másra csak azt olvasom a fórumokban, hogy az intel így lefizette az embereket, az nvidia úgy lefizette a játékfejlesztőket.
  • Frayer
    nvidiának hamarosan harangoznak

Ellenfelei rendesen behúzták most a csőbe. Plusz saját balfaszsága miatt magát szivatta meg mostanában a cég.

Ahogy beszáll az intel a video iparba, és eljön a sandy bridge idelye, az nvdia lehúzhatja a rolót.

Nembaj.
    Megérdemlik amiért kibasztak a 3dFx-el. Amit annyira bírtam, és akik törekedtek a játékok függetlenítése felé, nem erőltették azt a kurva szar Direct X-et.

Eltűntek, és ezzel mi szívtuk meg a legjobban, mert a dx-et is licenszelni kell.
    Az openGlide-ot meg nem támogatja a winfOs.

Mi szívunk a legtöbbet állandóan.
  • [HUN]FaTaL
    A GT300ról semmiféle információ nincs, maximum a fanok álmaiban, ellentétben a HD5xxx-el.
  • Rexhawk
    ja de de :)
    Elnézést elirtam.

Sanyix:
    persze, hogy nincs, mert még meg se jelent :).raedon 5870 se létezik még.
    és többször is volt már olyan hogy hasonló nyomás alatt nagyott alkotott az Nvidia.
  • A1274815
    GFLOPS nem inkább TFLOPS?
  • Sanyix
    Te miről beszélsz? Nincs semmilyen gt300... csak a fanok álmaiban szerepel.
  • Rexhawk
    1. tudomásom szerint directx 11-et a gt300 is támogatni fogja
    2. a gt300 számos újítást fog tartalmazni (uj MIMD,CUDA 3.0,openCL,ogl 3.2)
    3. a gt300 ~3 GFLOPS számítási teljesítményt nyujt majd, az 5870 pedig ~2,8 GFLOPS tehát teljesítményben is közel azonosak lesznek
    4. az Nvidia igen is fejleszt csak nem a desktop GPU-k terén, hanem az ultramobil eszközök között (tegra,ion)
  • Abu85
    És mit vársz az NV-től? Egy olyan piacba rakja a pénzt, amiben nincs jövője? Nagyon jól gondolkodik az NV, nincs értelme a fejlesztéseknek, mert a jelenlegi helyzetben csak a CUDA elterjedése garantálja a cég számára a versenyképességet, ha ez nem történik meg, akkor vagy nagyon vissza kell fogni a fejlesztési költségeket, vagy ki kell lépniük a PC-s GPU piacról. Egy cégnek sem érdeke egy piaci szegmenst veszteségesen üzemeltetni, csak azért mert a vásárlók egy része a pupjára kivánja az Atit. Amúgy is lehet majd Intel VGA-t is venni.
  • Telpapa
    Hát ez már elég siralmas az NV részéröl.Jo lenne ha összeszedné magát mert a pupomra nem kivánom az Ati-t..de ha igy folytatja nem lesz más alternativa.
    A DX 10.1 viszont jo lépésnek tünik,mert 1-2 év mire egy uj technologia beérik és igy még az aktuális kiforrott tech-et lehet használni a megvett kártyákon(már ha valaki venni is fogja ugye mert jelenleg az ati 4000 es szériái nekem sokkal erösebbnek és piacképesebbnek tünnek)..jo stratégia.
    Személy szerint én DX 11 es kártyát csak akkor vennék meg ha az nagyon low árban lenne.Igaz ez minden ujdonságra.Soha nem veszek meg olyat ami most debütált.Nem vagyok saját pénztárcám ellensége,és a gyártok nem arrol hiresek hogy minden amit behoznak azonnal flottul megy is...nincs se pénzem se kedvem a driver+pach mizériákba belemerülni.
    De én még nem irnám le az NV-t.Volt sokkal szarabb helyzetben is(lasd: Geforce 5xxx széria)Nem örülnék annak ha letünne a levesbe mert jelenleg az egyik legfontosabb VGA gyártó cég aki amellett hogy vga-t gyart támogatja a jatékfejlesztést,nem beszélve a hatalmas support-ról(amiben még mindig egyedülálló!az Ati még nagyon lábadozik ezen a területen sajnos..késön kaptak észbe).Nekem mint vásárlónak sem lenne jo ha kiesne a jatékból.Sött,az lenne a jo ha még beszállna 1-2 gyártó.
  • tomcsa4
    Hátha a tisztelt vásárló nem látja, ohgy azon a kártyán 32 mb memória van, akkor úgy kell neki. Mindenkinek nem lehet a kezét fogni. És nem is kell. Lásd MS, aki betartja ezt (helyesen).
  • zola2000
    Ilyenkor jönnek az élelmes kereskedők, és elkezdenek árulni a GeForce 200as kártyáknál egy kicsivel drágábban GeForce 256ot lámáknak. Aztán a vásárló nem is tiltakozhat, mivel GeForce 256ot vett, azt is kapott a pénzéért ^^
  • Narxis
    Itt nem azon van a hangsúly, hogy szükséges-e hanem, hogy egy cég milyen gyorsan tud válaszolni az új technológiai kihívásokra.
  • tomcsa4
    Hmm csattanós, de nem vitatkozom. :) (Van benne valami...)
  • kvp
    Ennel valamivel egyszerubb lenne ha a chipek verzioszamat adnak meg.

nv1 : nvidia nv1
    nv3 : nvidia riva
    nv4 : nvidia riva tnt
    nv5 : nvidia tnt2
    nv10 : geforce256
    nv11 : geforce2mx
    nv15 : geforce2
    nv17 : geforce4mx
    nv20 : geforce3
    nv25 : geforce4ti
    nv28 : geforcego
    nv30 : geforcefx
    nv40 : geforce6
    nv47 : geforce7
    nv50 : geforce8
    nv55 : geforce9
    nv60 : geforce 100
    nv65 : geforce 200
    nv70 : geforce 300

Azert hazon belul szepen linearisan szamoznak, csak a marketingesek fele ez valahogy soha nem jut el...
  • FoodLFG
    Óriási!
  • Benedekco
    fejlődik az intel, de még csak driver szinten ;)
  • Ravkin
    Én jól megvagyok az s3-ammal.

És egyébként is a szoftveres rendelés veri a legnagyobb dx verziószámokat is.

Úgyhogy ne ugassatok be jóvan ?
  • Szemjuel
    :D:D ez jó xD jelenleg ott tartunk, hogy az nvidia az életben maradásért küzd
    --------

MerlinW
    készül, mivel máshogy nem kaphatnak az nvidia kártyás notik/pc-k premium matricát a gépeikre, dobozaikra :) ahhoz hogy ezt megkapja legalább a dx10.1 kell :)

-------
    A1274815

Elég durva ütemben fejlődnek az intel gpu-k xD vigyázz a szavakkal xD
  • rumkola
    Mert aztán a DX 10.1-re rohadt nagy szükség volt eddig.
    :DDDDD
  • A1274815
    Tegnap frissítettem drivert, márt teljes OpenGL3.1 támogatással van az ATI és igen végre itt a Geomtry Shader is. Ja és újdonságként van benne SM5.0 utasítás készlet támogatás is.
  • A1274815
    Rendben de akkor az MSZP az pedig olyan, mint a mostani Intel GPU-k.
  • tomcsa4
    Jaja, az NV tisztára olyan, mint a fidesz. Szinte mindenben hasonlítanak.
  • Szefmester
    behozta volna? én úgy látom inkább surranóágon beelőzte...

anno az Nvidia azt mondta nem kell fizikai gyorsítás, hülyeség, felesleges.. erre megvette a Phisyx-t..fura..

vagy ott volt a híres csalásuk a 3dmarkban, 20%ot csaltak a driverekkel, az Ati 8%al asszem, és mi volt amikor kiderült? Az ati csalt-ot skandálták és ujjal mutogattak.. fura módon az NV fanboyok verték is a mellük hogy csalt az ATI azért jobb.. csak sajnos kevesebb csalás miatt volt jobb.. :D

én már várom az új szériáját az ATI-nak
  • Dany007
    Na, ahogy látom, akkor az ATI behozta a pár éves lemaradását.
    Végre beindulni látszik a verseny. Ideje volt már.
  • Vanek úr
    Ez úgy hülyeség, ahogy le lett írva. Az NVIDIA előre tudta a fejlődés útját, és magasról pottyantottak rá (mert ők a CUDA és PhysX valamint a TWIMTBP irányába nyomultak), sőt, ki is jelentették, hogy teljesen felesleges a DX10.1. Aztán hogy a 7 egyik plecsnijéhez kell az ilyen VGA (talán a Win7 premiumhoz), már mégiscsak jó.
    Emellett az AMD/ATI tudott rendesen lépni (ők hasonló módon voltak lemaradva az SM3 bevezetésénél); és a DX9 sem az volt, ami az elején megjelent, hiába volt több évig egy néven (megjelenésekor még SM2 sem volt; a DX9 végén meg már SM3-nál jártunk/járunk - ennek megfelelően volt DX9, DX9a, DX9b, majd DX9c).
  • armageddon666
    Már megint átnevezés
    meg DX10.1 :\
  • torcipepe
    szerintem azért tökölnek még ennyit a 10.1-el, mert nekik is tele a tökük az M$-el és azzal, hogy rövid idő alatt három új DX-et adtak ki. biztos szokatlan nekik, elvégre a dx9 sok éven át működött.
  • gkalcso
    > Lövésem sincs, mi a jó Nvidia-nak abban hogy a 10.1-el tököl...
    Kevesebb licence díjat fizetnek utána. Amúgy ők most az OpenGL 3.2-vel nyomulnak, miközben az AMD/Ati-ban csak 3.1 lesz.
  • MerlinW
    "nvidia ennyire készül a windows seven-re"
    Ha készülne akkor D11-es kártyákkal jönne októberben, ahogy az Ati.
    DX10.1-et már a Vista is kezeli több mint egy éve:)

Lövésem sincs, mi a jó Nvidia-nak abban hogy a 10.1-el tököl...