290
 • billxxx
  #290
  Már rég megvan a technológia
 • xyl
  #289
  #284-re válasz:
  Csak a Pink Floyd nimbuszát ráncigálom.... Nehogy már ők legyenek a Megmondók!
  Pink Floyd was 100% Wrong. We do Need an Education!
 • kukacos
  #288
  kvp #264-ére válaszoltam.
 • Epikurosz
  #287
  Ezzel mit akartál elérni?
 • Julius Caesar
  #286
  Köszönöm, nehéz lenne kiegészíteni, jól össze van szedve.
 • kukacos
  #285
  A Pink Floyd zenébe is szedte, mi a gond a valláskárosultakkal (legalábbis nekem ezt is jelenti):

  http://www.youtube.com/watch?v=IXdNnw99-Ic
 • kukacos
  #284
  Lehet, de mi köze az ateizmusnak a fogyasztói társadalomhoz és ún. annak "templomaihoz"? A fogyasztói társadalom nem vallás, az ateizmusnak meg nincsenek templomai. Vagy akkor már inkább a kutatóintézetek és az egyetemek, mint a plázák.

  Úgy látom, sokakra hatott a keresztény-katolikus és általában a vallásos propaganda, ami erősen igyekszik összekapcsolni az "istentelen" állapotot a morális zülléssel. Azt akarják a fejekbe verni, hogy az erkölcs csak és kizárólag istentől eredhet, egyedül ő (ja és persze mi, felkent szolgái) mondhatják meg, mi a Jó és mi a Rossz. Érdekes például, hogy az egyháznak adakozni minden vallásban Jó.

  Ne dőljetek be nekik.

  Egyébként maguk alatt vágják a fát, mert istent gyakorlati praktikusságával indokolni teológiai zsákutca. A vallás attól nem lesz koherensebb, igazabb vagy szebb, hogy egyszerűbbre sikerült embereket könnyebb vele irányítani. Sőt.
 • Epikurosz
  #283
  OK, niemand.
 • KillerBee
  #282
  "Amikor én durván személyeskedek, akkor neked régen rossz."

  Már megint hetvenkedik a szájkarate-világbajnok! Engem mindig elszomorítanak a fórumokon másokat fenyegető, hozzád hasonló niemandok, akik a való életbeli frusztrációikat vezetik le az itteni szájhősködésükkel.

  kukacos #277: Biztos olvastad, hogy az áruházakat és plazákat a fogyasztói társadalom templomainak is szokták nevezni. Szerintem kvp erre utalt.
 • kukacos
  #281
  THE YEAR WAS 2081, and everybody was finally equal. They weren’t only equal before God and the law. They were equal every which way. Nobody was smarter than anybody else. Nobody was better looking than anybody else. Nobody was stronger or quicker than anybody else. All this equality was due to the 211th, 212th, and 213th Amendments to the Constitution, and to the unceasing vigilance of agents of the United States Handicapper General.

  http://instruct.westvalley.edu/lafave/hb.html
 • babajaga
  #280
  A kommunizmus az emberek közel egy anyagi és erkölcsi szintre emelésének eszméje. Alapja hogy egyik ember ne tehessen szert a másik rovására túlzott előnyre. Csak Sztálinnal nem kell a kommunizmust azonosítani, mert az teljesen téves.
 • Epikurosz
  #279
  Ez ahhoz képest csak egy enyelgés volt.
 • Epikurosz
  #278
  Amikor én durván személyeskedek, akkor neked régen rossz.
 • kukacos
  #277
  Nahát, sose tudtam, hogy a plázáknak teológiai oka van... Azért majd tanulmányozd az ateizmus szócikket egyszer.
 • KillerBee
  #276
  Újra meg újra megcsodálom azon képességedet, hogy a legközömbösebb témákból is képes vagy átmenni durva személyeskedésbe. Már így jöttél a világra vagy csak később érte az agyadat valami súlyos trauma?

  Savanyú a szőlő, magadból indulsz ki vagy mindkettő? Azért megsúgom, rendszerint a munkahelyi 100/100 Mbites (vagyis szimmetrikus) netemet szoktam használni a nagyobb le- vagy feltöltésekre, torrentre stb. Az itthoni gyorsabb net csak arra lesz jó, hogy ha sürgősen kell valami, akkor hamarabb letölthetem valamelyik benti gépemről. Havi 50-100GB-nál biztos nem lesz több a forgalmam ezután sem, hordozható winchester rulez.
 • Epikurosz
  #275
  off
  Én 8 évig voltam Digi-s, korábban EPA-HCS, majd EMKTV (HDSNET) ügyfél, 2006-ig.
  A legolcsóbb isp, a legjobb szolgáltatással. A tulaj egy nagyváradi magyar (lehet benne román, sőt zsidó vér is), aki még nem nyilatkozott újságnak tudtommal. Eleinte sokat reklamáltam, de a végén (az utolsó kb. 6 év után) sírva bontottam szerződést, költözés miatt (itt nincsenek).
  Egyébként, te nem érdemled meg őket, mert csak visszaélsz a nagy sávszéllel. Neekd egy sima ISDN elég lenne, sőt. :-)
 • NEXUS6
  #274
  Mer' mikor tudtad egyáltalán követni!?
 • KillerBee
  #273
  Köszönöm az együttérzésedet. Amúgy egy hónapon belül Digi lesz, ötszörös sávszélesség fele áron.
 • Epikurosz
  #272
  Áldassék a UPC neve!
 • KillerBee
  #271
  Miféle hülyeségre? Most már nem tudom követni, kinek mire írtál.
 • KillerBee
  #270
  Nem azt írtam, hogy a kurdok kinyírásai miatt avatkozott be az USA, hanem azt, hogy már csak ezért is jogos volt a beavatkozás. Finom különbség, de azért különbség.

  Ha már a kuvaiti olajkutakról van szó, akkor hogy is volt az a kb. 10 éves háború Irak és Irán között? Az is az USA műve volt? Mert ugye az a 10 éves háború két jelentős olajkitermelő között sokkal inkább hatással volt az olajárra, mint az, hogy az USA rendet tett Kuvaitban és Irakban.

  (Bocs a kései válaszért, 2 napig nem volt netem, hála az UPC-nek.)
 • Julius Caesar
  #269
  Helye, épp kérni akartalak
 • Epikurosz
  #268
  Nem olvasol figyelmesen. A kapitalizmust is odaírtam.
  De majd a ke kedvedért kövérre fogom szedni.
 • Julius Caesar
  #267
  Ha valamit utálok az a kommunizmus. Vagy nálad valaki vagy fasiszta vagy kommunista? Tehát nálad egyházellenes nyíltan következik -> kommunsita? Neked is érdekes logikád van...
  Ha azt mondom h fúj sztálin -> náci avgyok.
  Ha azt mondom fúj hitler -> vörös vagyok.

  Magyar logika...
 • Epikurosz
  #266
  "Én már rég nem hiszek pár úszósapkás bíborosnak... Ettől függetlenül a falusi pap még lehet okos és jófej. Csak ugye megint a fránya felsőbb körök."

  Na, csak kibuktad belőled a kommunista eszmék.
  Szerintem, csak lököd a dumát, fogalmad sincs arról, amit írsz.
  Felső papság tagjai között is lehet bigott, és a falusi plébánosok között is. Általában azért az a jellemző, hogy a felső papság műveltebb, nyitottabb. Azért sok év iskolázás nyomot hagy.

  Ugyanígy, nem kell idealizálni a "dolgozó embert", az "egyszerű" munkásokat és parasztokat. Nekem volt szerencsém 6 éven át fizikai munkát végezni, "egyszerű, becsületes" munkások között. Általánosítani nem lehet, de nagyon távol van a helyzet az elképzelésektől. Egyébként, akkor ábrándultam ki teljesen a munkás-paraszt-értelmiségi szövetségből a Párt irányítása alatt.

  A valóság az volt, hogy a pártbeli gazemberek jól megfizettek néhány hajcsárt, akik a többi munkást, parasztot, értelmiségit kancsukával verte, hogy dolgozzon.

  A kapitalizmusban sincs ez másként, de legalább nem hazudnak annyira.
 • Julius Caesar
  #265
  Ateista szerintem =/= fogyasztó. Mert minden keresztény szerzetes és önmegtartóztató életet él? A muzulmánok meg tényleg nem isznak, és öngyilkos merénylők mind? Ugyanmá... Gondolom az mohamedánok egy része is ugyanúgy szarik bele, mint nálunk a kereszténységre...

  Ateista aki egyház ellenes? Akkor a muzulmán aki elítéli a katolikus egyházat ateista? Ateista aki szimplán nem hisz istenben. De az ateizmusnak is vannak vállfajai. Van aki szerint nincs isten, valaki szerint nem valószínű, valaki szerint meg lehet, de ezt nem tudjuk bizonyítani, így nem kizárt hogy nincs, de amíg nem biztos, nem hiszek benne (én ebbe tarozom).

  Ateista öngyilkos merénylő aki lődözik a suliban? Én inkább bekattant, gyógyszerfüggő szarul nevelt amerikai kölyöknek nevezném.

  Ateista keresztes háború mint amit leírtál? Nem, az a vadkapitalizmus. A kettő teljesen más. De látom téged már betanítottak, hogy aki nem keresztény és nem hisz az csak rossz ember lehet.

  epikurosz: einstein is sokáig ateista volt. De megváltani a világot? Inkább meghódítani.

  nexus6: hát az egyház is egy fene nagy kirakat. Gazdasági-politikai szervezet. Ja meg persze a vatikánnak ott vannak az aranykészletei meg a bankja (de ne legyünk kapzsik, étted?!). Én már rég nem hiszek pár úszósapkás bíborosnak... Ettől függetlenül a falusi pap még lehet okos és jófej. Csak ugye megint a fránya felsőbb körök.

  Bocs, de én inkább kihagyom az életemből a vallásokat, mert felesleges hergeli az emberek a hülyeségeikkel...
 • kvp
  #264
  "Jó csak éppen nincs ateista egyház"

  Pedig letezik, ugy hivjak konzumerizmus. Mai templomai pedig a plazak. Anno a zsidok ezt mammon tiszteletenek hivtak es kezdetben a vallasukat reszben a vagyon imadata elleneben is definaltak.

  "ateista vallási fanatikus"

  Az osszes egyhazellenes aktivistat annak tekinthetjuk. Eleg sok ateista volt a szovjetunioban is es eleg fanatikusok voltak.

  "ateista öngyilkos merénylő"

  Az amerikaban neha felbukkano mindenkire valogatas nelkul lovoldozo emberek akkor mik? Semmilyen vallasi indokuk nincs es tobbnyire az a celjuk hogy minel tobb embert oljenek meg mielott lelovik oket.

  "ateista keresztesháború."

  Tobbnyire gazdasagi motivacioju fegyveres beavatkozasnak hivjak, tehat amikor a velt vagy valos gazdasagi haszonert kuldik harcolni a katonakat valami idegen orszagba. Tenyleg nem kereszteshaboru a neve, hanem demokracia export. Ilyen volt anno a barati segitsegnyujtas is egyes lazadozo szocialista allamoknak.
 • Epikurosz
  #263
  ...és ezekben a nagy ateistákban (ja, Robespierre-t elfelejtettem!) az a mulatságos, hogy mind meg akarták váltani a világot. Megváltani, érted?!
 • Epikurosz
  #262
  Mondok neked 4 híres ateistát:
  Lenin, Sztálin, Mao, Pol Pot.
  (De akár Napóleont és Hitlert is ide sorolhatod.)
 • NEXUS6
  #261
  Jó csak éppen nincs ateista egyház, ateista vallási fanatikus, ateista öngyilkos merénylő, ateista keresztesháború.

  Másrészt az ateisták nagyrésze is hisz valami magasabb intelligenciában, ami talán a taoizmushoz áll a legközelebb.

  Az ateisták sokkal inkább egyháztalanok, mint hitetlenek.

  A vallás és a ráépülő egyház igen is fontos, motiválja és összetarja az embereket, ami által azokat manipulálni, így háborúkat szítani vagy épp lecsendesíteni lehet.
 • Julius Caesar
  #260
  Hát tudod, tanácsot adhatsz az embereknek, észt nem. Sajnos. Amúgy bológiailag kódolva van az agyadba, hogy hiszel valamiben, mert ez ad célt az életednek. Az ateistáknak is van céljuk, csak pl tudománnyal vagy pénzzel fejez ezt ki (legyen sok nőd meg nagy kocsid), a keresztények meg a mennybe akarnak jutni.

  Kinek a pap, kinek a pap-LAN.
 • kukacos
  #259
  Magyarázd el ezt a Talibánnak és a Hamasznak is, oké? :) Majd nézd meg a Gandhi c. filmet egyszer. A vallás kiválóan alkalmas arra, hogy embereket ugrasszon egymásnak. Néha elgondolkodom azon, hogy nem-e ez a legjelentősebb funkciója, ami miatt biológiai támogatást kapott (definiál, megkülönböztet másoktól, így könnyebb prédát találni - egyébként racionális - aggresszív cselekvési tervekhez).
 • kukacos
  #258
  Az EU-ban jelenleg 3%, USA-val együtt 2%. Száz éve mondjuk <1% volt. Azért nem mondanám, hogy átrajzolták a vallási térképet, az ateizmus sokkal több hívet szerzett ugyanannyi idő alatt.
 • Molnibalage
  #257
  Sajnos egyes helyeken igen. Vagy ténylegesen azért vagy ürügyként emiatt gyilkolják egymást.
 • Julius Caesar
  #256
  Ezt kábé úgy mondják, mintha a vallásnak bármi jelentőssége lenne. Tudom, sok ember szeret hinni ilyenekben, de ááá... Felejtsük már el. Hihetetlen, hogy több ezer éve vallási könyveken meg isteneken megy a vita.
 • Molnibalage
  #255
  Mekkora volt a muzulmánok aránya a nyugati világban és mekkora ma? Eh...
 • Molnibalage
  #254
  Fura. Én többször is leírtam, hogy adott környezettel és múlttal x méret alatt egy ország nem életképes. Akkor le lettem hurrogva...

  A baszkok akarnak orszgáot. Belgiumban is felmerült a szakadás ötlete. Quebec majdnem elszakadt stb. Na akkor képzeld el mi lenne Afrikában... Lehet, hogy igény sincs országokra. A haduraknak az a lényeg, hogy az legyen, amit ők akarnak.
 • kukacos
  #253
  Így van, pontosan ezt kellett volna csinálni.
 • kukacos
  #252
  Ugyan már. Néhány évtized alatt nem rajzolódik át egy kontinens vallási térképe. Afrikában egyébként csak szunniták vannak.
 • kukacos
  #251
  Európában mai napig ezerféle nyelvet beszélnek, mégsincs belőle akkora gond. Nincs állama a baszkoknak, a gaeleknek, a katalánoknak. Egyszerűen húzni kell egy limitet valahol pár milliónál, az afölötti népségek országot kapnak, alattiak legfeljebb korlátozott autonómiát egy országon belül, amit a többség aztán vagy elnyom vagy nem. De még ha el is nyomja, a többsége miatt képes stabilizálni.

  Vallási határok mentén szintén vonalat kell húzni. A történelem megmutatta, hogy egyébként homogén népcsoportokat semmi sem tud jobban megosztani (lásd Ausztria-Németország vagy India-Pakisztán).

  Magyarán nem kell ezer ország, csak 40-50, de az jól elosztva. Addig mindig lesz majd egy önjelölt monyimonyi vezető valahol Alsó-Közép Burundiban, akinek az az ötlete támad, hogy a szomszéd "országban" élő monyimonyikkal egyesülni kellene.