856
Napoleon: Total War
 • Szerzetes89
  #856
  Nem tudom, érdekel-e még valakit, de készül a játékhoz magyarítás. Az eddig elkészült munka letölthető itt, a Napoleon résznél: Link
  Illetve, jól jönne egy kis segítség is, mert nem valami könnyű egyedül...
 • mausbattle
  #855
  Hogyan lehetne aktiválni a történelmi csatákat ?

  Nálam 3 csatán kívűl, ami Waterloo, Lodzu, lengyel csatán kívűl minden locked :/

  A tutorialt nem játszottam végig, egyet kezdtem el de azt sem nyertem meg. Az összes tutorialt és történelmi csatát Waterloo kovételével amit azonnal megnyertem, elvesztettem.

  Hogyan játszhjatok történelmi csatát?
 • obe
  #854
  srácok..

  brittekkel kezdtem egy kampányt, már elég messze tartok, és csak most veszem észre, hogy a highland foot különlegesekböl akár 10 egységem is lehet, azt hittem unikát egység mint a 88-as rangerek...de sehol nem találok olyan kaszárnyát ahol képezni lehet, természertesen skocia az enyém :), viszont a bulding tree-ben megnéztem, bármeddig gyurhatom a laktanyát, sehol nem látok képezhetö highland foot egységet..vagy csak benéztem, és egyidejőleg csak egy egység lehet
 • Montanosz
  #853
  a feliratok betűméretét nem lehet valahol állitani mert kifolyik az ember szeme))??
 • Montanosz
  #852
  azért a HPS játékai is jók

  http://www.hpssims.com/
 • Hunor1
  #851
  JÖN A RÓMA 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Bandras DaSilva
  #850
  Asszem van hozzá vmi törés, de amúgy meg vmi 2k körül már meg lehet venni, az azért nem olyan nagy pénz. Ha meg van eredetid, akkor max steamen kell accot csinálnod, de az meg ingyenes, szal nem nagyon kell fizetni érte.

 • borsos22
  #849
  még nem válaszolt senki kérlek válaszoljatok
 • borsos22
  #848
  hello az lenne a kérdésem hogy a játékot csak akkor lehet telepitni ha van steames cd kulcsom vagy lehet más hogy iy szoval fizetnem kel érte mert még csak ki akkarom probálni !!!
 • SGCenter
  #847
  Felhívás!

  Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyűjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

  Fórum:

  http://totalwar.hu/

  Facebook:

  http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
 • Pluskast
  #846
  Nem lehet, hogy ehhez van köze a dolognak?
 • GaBika6
  #845
  Steamen jön 8570,5 mega. Elég tetemes ez a frissítés. Csak nemtom mi ez...
 • Pluskast
  #844
  Milyen frissítés?
 • GaBika6
  #843
  Mi ez a durva frissítés??? Valami infó?
 • hwik
  #842
  sziasztok!
  multizik még ezzel vki?:)
  szivesen játszanék valakivel multiban kampányt,akár rendszeresen is.
 • breckinridge
  #841
  Volt szerencsém a Storm Across Eurpe-hoz természetesen. Stratégiában az volt a csúcs (meg persze a Battles of Napoleon, amihez volt szerencsém kisebb leírást írni a CoV füzetben).
  Nem tudom, engem nem igazán szórakoztat, inkább bosszant, ha valami nem is törekszik a valósághűségre, csak éppen ráhúzza a köntöst, amit az okosok fent kitaláltak. Milyen nevetséges pl. a tüzérség. De a gyalogsági formációk is. A valóságban kötött formációk voltak (vonal, oszlop, tömeg stb) meghatározott mélységgel stb. Lodinál pl. volt 30 francia zászlóalj, abból pont 10 ordre de mixte jön ki.
  Próbáltad már az Austerlitz Napoleon's Greatest Victory-t? De mondhatnám a Civil War-os hasonló stratégiákat (Gettysburg, Antietam, Manassas).
  (Azért elárulom, hogy nekem ez kicsit több, mint fotelstratégia, talán ezért is vagyok kicsit túl kritikus.)
 • Pierre75
  #840
  "valójában nem sok közük vannak a valódi csatákhoz"
  Ebben igazad van, de én nem is ezt írtam, hanem hogy szórakoztató. Mint pl. a Napoleonic Wars, azzal multi-ban volt óriási hangulat, mikor több ezer fős seregek egymásnak estek.
  Mint egyik fotelstratéga a másiknak elárulom, nekem a C64-s Storm Across Europe marad az örök kedvenc.
 • breckinridge
  #839
  Persze vannak olyan csaták, amit történelmiről neveztek el, de valójában nem sok közük vannak a valódi csatákhoz. Hidd el, eléggé alaposan ismerem valamennyit.
  Ha valódi, ralitáson alapuló csataszimulációt akarsz, akkor ott van az Austerlitz Napoleon's Greatest Victory. Nem mai darab, de ennél jobb nem született még a napóleoni korszakban. Ha felülemelkedsz a mai szemnek nem igazán tetszetős grafikán, valódi játékélményt kapsz.
 • Pierre75
  #838
  Két okból nem vettem/veszem meg: 1. elvből nem veszek steam-es vackot, ahol fölöslegesen futtatnom kell egy háttérprogramot. 2. amíg annyira se tudják optimalizálni a sw-t, hogy a kampánytérkép ne akadjon, szenvedjen, addig a Razor kiadót favorizálom.
  Látom megszenvedtél vele míg elindult.
  "a törökök a fél világot körbeutazva egy fullos sereggel NOEVÉGIÁBAN támadott meg" az ilyen anakronizmusoktól a falnak tudtam menni a Medieval-ban is, támadják a saját területét, de a gép inkább a térkép túl felén csámborog.
  "nagy seregeket mozgat. vannak inváziók. pl franciákat a svédek is meg az angolok is betámadták" Ez már jól hangzik.
 • Pierre75
  #837
  "Totál ugyanaz minden darab." Ugyanaz a szerkezet, de finomhangolva szórakoztató volt több darab is a sorozatból.
  "Ez 12 évesek vakítására éppen elég lehet"
  Szép dolog a kritikai látásmód, de túlzásokba ne essünk. A NTW-ban a történelmi csatákban bőven van kihívás, amiért pl. én mégis csak játszok vele.
  A pc stratégiák az istennek se tudnak, akarnak megújulni, nyilván amíg a kiadó biztosra megy, addig ebben is marad a tömeggyártás.
 • Hunor1
  #836
  gondolom neked is a virágbolti verziód van akkor. Írta is a srác /aki csinálta a modot / hogy csak a steamre bejelentkezve eredeti verzióra telepítve fut. Mondjuk én kicseleztem azért...
  1. amikor kilép a játék akkor belenéztem a data-ba. /a mod indító ablaka még aktív/ ott az NTC_data-packot kimentettem és átneveztem NTC1_data.pack ra.
  2. az "usersrpit.text" szöveges fájlban megadtam az átnevezett packot. /ugye csak egy 1-est kell hozzáírni/ a mod kezdő ablakot NEM KAPCSOLOM KI
  3. Indítom a gémet a crackelt exével, de nem a kampányra megyek rá hanem a "losd game" opcióra megyek. ott kell lennie egy NTC-s save game-nek, azzal indul.
  /a mod úgy működik hogy indításkor a mappájából bepakolgatja a mod fájlokat a datába és ha bezárod akkor minden fájlt visszatesz a mod mappájába. ezért kell a kivágás után hagyni és a crackel indítani /
  eddig elég jól nyomja a gép. nagy seregeket mozgat. vannak inváziók. pl franciákat a svédek is meg az angolok is betámadták. nálam meg volt olyan hogy a törökök a fél világot körbeutazva egy fullos sereggel NOEVÉGIÁBAN támadott meg!!!!
 • breckinridge
  #835
  "számomra kezd kiüresedni a sorozat"
  Csak most? A Shogun 1 óta ugyanazt a motort adják el más-más grafikával. Totál ugyanaz minden darab. Nem is csoda, hogy köze sincs a valós csatákhoz a program csatáinak, de a hadjáratoknak sem. Ez 12 évesek vakítására éppen elég lehet, de talán már azoknak sem sokáig.
 • Pierre75
  #834
  "Tudom, mod-ok..." - írtam volt, de köszi. Nekem ez sajna appcrash-sel kifagy miután elindítom a kampányt. Arról viszont írhatnál valamit, hogy viselkedik a gép a strat. térképen, összevonja-e az erőit stb.
 • Hunor1
  #833
  2-vel lejjebb linkeltem egy modot.... NEM nyúl hozzá az eredeti fájlokhoz, úgyhogy nem kell félni ha multizol is. igen komoly munka mivel kb 5 giga!
 • Pierre75
  #832
  Közröhej, hogy a csaták ultra részletességgel futnak, addig a stratégiai térképen szaggat-akad, minden kínja van, ha szűrők is be vannak kapcsolva és mindez egy 6850-nel, ami 1650-ben a BF3 single részét is elcipeli ultrán.

  Optimalizálni nem sikerült, a játékegyensúly is kudarc (VH/H-n a Habsburgokkal úgy menetelsz keresztül Napólajoson, mint kés a vajon, ha a franciákkal mész, Anglia annyi akadályt jelent, amit egy hajókirándulás jelent. Tudom, mod-ok...) Ez a fejlesztőknek is feltűnhetett, mert a Shogun 2-ben a nehézségi szintet már jól balanszozták, de valahogy számomra kezd kiüresedni a sorozat.
 • Hunor1
  #831
  EZT A MODOT ki kell próbálni!!!! Szenzációs! Válaszható akár 30-40 egység is/sereg! Az AI nagyon jó - véres csaták . Új egységek stb.

  BETA V: NAPOLEON: TOTAL COMBAT v4.0
 • SirHiggins
  #830
  Üdv, szintén mod-os kérdésem lenne, olyat keresek ami jobban megközelíti a történelmi dolgokat -reálisabb, esetleg új egységek is vannak benne, és nem multira van kihegyezve hanem single-re.
  Köszi
 • zozobp
  #829
  A napoleon total war mod-ok közül melyiket érdemes felrakni?
 • Ryleh
  #828
  NOW

  tegnap innen toltottem le.
  az exe telepit,kiirja ok minden.aztan inditasnal kidob az asztalra,de mar maga az alap NTW is ezt teszi:((

  mi a pontos telepitesi sorrend? (pach,es a pack-ok...es ezeket hova?NTW ben nincs "mod" folder
 • sanyi83
  #827
  Sziasztok!
  tudna nekem valaki segiteni,hogy honnan lehet letölteni a NOW 1.5 verzióját? Mert a tw centerről törölték.Előre is kösz.
 • hollófernyiges
  #826
  Van egyáltalán vallási épület az NTW-ben?
  Amúgy ha nagyhatalom fővárosát foglalod el, a minimum hogy egy lázadást ki kell bírnod, sokkal jobban fog elégedetlenkedni a nép mint más provinciáknál.
 • OWEN24
  #825
  Rájöttem hogy a GYK csak egy borítót kapott...
  Amúgy , kezdtem egy európai hadjárat kampányt és elfoglaltam England-ot, de nem tudom áttéríteni.
  Alapból nincsen vallási épület, de ha lebontok valamit csak gyárakat, iskolát és a spy toborzós épületet(nem ugrik be a neve) tudom építeni.
  Segítenétek?
 • OWEN24
  #824
  Eredeti NTW ben a multi hogyan épül fel? Van valami kampányféle is? vagy csak csaták?
  Szerverszerűen kiadja, kik vannak fent és onnan válaszhatok kivel akarok csatázni? vagy olyan mint a Rome ban?
 • sakkay
  #823
  Ha dvd-ről indítod onnan fogja, de sajna a patch-eket csak netről..ami azért sok, ha lassú a neted.
 • Ryleh
  #822
  Sziasztok!

  Szeretnek egy magyar nyelvu leirast,segitseget kapni a kovetkezokhoz:

  eredetiben vettem meg aETW.es Ntw jatekokat.
  netem van,de lassu,igen limitalt
  /kulfoldon dolgozok,s nem all modomban online toltogetni az install miatt,emellett a mobilnet sem stabil/
  tehat hogyan lehet offban telepiteni a gamekat,vagy minimalis letoltessel.
  nam akarok multizni,egyszeruen jatszani szeretnek ezekkel.

  /tisztara horror,hogy megveszed eredetiben es tobba baxakodas vele,mitha illegal szedtem volna le/

  koszonom a segitseget,kellemes napot:))
 • Kotomicuki
  #821
  [OFF]

  Pediglen pont, hogy a konzol-portok a legrosszabbul optimalizált játékok - összességében, mert örülnek már annak is, hogy (megint) működik PC-n.
  Annál a néhány játéknál, aminél a kiadó költségcsökkentés címén megtagadja az optimalizálásra szánt idő "elköltését" - vagy a készítők kicsúsztak a keretből... - , azoknál tényleg fellép az általad is leírt effekt.

  Régebben - már csak a szakmai renomé miatt is - nem volt divat az, hogy "idő előtt" kiadják a játékokat, majd azokat a T. vásárlóval teszteltessék (költségcsökkentés - profitmaximalizálás címén) - jobb esetben a panaszaira azért még érkezik path, de ezt nem lehet manapság már készpénznek venni. :(

  [OFF]
 • Glasses
  #820
  köszi sajnálom,
 • obe
  #819
  tudtommal senki nem fordítja, még az előtte lévő empire-hez sem készült eddig 100 % os

  de ha játszottál bármely részével is előtte, bátran vágj neki angolul, simán rájössz mindenre magadtól egy rövid kampány alatt
 • Glasses
  #818
  sziasztok

  nincs a játékhoz magyarosítás? mert sajnos nem tudok angolul:( és elég nehéz a diplomácia stb.
 • Inimma
  #817
  Ez érdekes lett:

  http://imageshack.us/f/864/reklm1.jpg/