14
  • NullZ3r0
    Oprendszer nélküli.
  • galocza
    amikor elindult a netbook-mizéria, lelkes voltam.
    kicsi, olcsó, hosszú akkuidő.
    ebből az utolsó kettőnek annyi.
    most csalódott vagyok.
  • Azorut
    az 55% százalék az XP-re vonatkozik csak, tehát a maradék lehetne Vista és Win7 is, de úgy tudom azokat nem szokás netbookokra rakni, vagy már van olyan, amire érdemes?
  • ostroml
    MAC OSX :D
  • Rexhawk
    "hiszen a netbookok 55 százalékán a Microsoft operációs rendszere található meg, míg a Linux aránya itt 23 százalék."
    és mi az a fenmaradó 22 %?
    mert tudtommal nem szállítanak BSD,Amiga OS, Symbian vagy egyéb rendszereket.
  • tomcsa4
    Ááá majd igény lesz a minél nagyobb kijelzőre is ám. Nem elég a 10 col, 100 kell. :)

Szóval netbook a süllyesztőbe.
  • torcipepe
    naja, mára már inkább csak a méret választja el őket egymástól. bár azt mondják az okosok, hogy a pineview proci megjelenése újra eltávolítja a két tipust, mert az már "nagyon keveset fog enni". reméljük igazuk lesz.
    mondjuk egy legalább 128gb-os ssd sem lenne hátrány, csak az jelenleg többe kerül, mit maga a gép. ugyanígy lehetne beszélni az oled kijelzőkről is, már rég tudnak gyártani 10' körüli méretűt, csak basznak bevezetni. persze erre e kettőre azt mondják, hogy 4-5 év az élettartamuk, csak azt felejtik el, hogyha tényleg olcsó volna, hamarabb cserélnék az emberek.
  • cateran
    Csak amulok es bamulok,mennyi okos bacsi van a cegeknel..ahelyett,hogy az aksi elettartamat novelnek meg a vegtelensegig vagy a gep sulyat csokkentenek amennyire meg lehet,inkabb "kifejlesztik" a laptopot beloluk...hat gratula..
  • tomcsa4
    Hát akkor mát nincs értelme a netbook kifejezésnek. (Ugyanis amit csinálnak az pont az ellenkezője annak, mait netbookként kitaláltak.)
  • Lowosan
    Addig tuningolják a netbookokat amíg ismételten csak laptop marad a piacon, mert beérik őket minden téren
  • mousee
    Tényleg érdekes, hogy teljesen másnak indult a dolog, mint ami lett belőle. Eleinte az volt a cél, hogy pici olcsó gép netezésre, ofiszra, kép/videónézegetésre, ami jó sokáig bírja aksiról.
    Most meg? Teljesítményhajhászás, tök feleslegesen. El kéne dönteni, hogy mire van szükség:
    -egy pici mobil kütyüre
    -izmos laptopra

És ami a röhej: Most cseréltem az asztali gépemet egy laptopra.

135ért 2 magos proci, 3 giga ram, és HD videokártya. Veszett jó ár/érték arányú gép, és aksiról is eldöcög üresen 3, terhelve 1,5-2 órát.

Picit más szemszögből: Ez a netbooksodni mostanság elég nagy divat lett, és minden szart jó drágáért el lehet sózni, mert trendi :P
  • SityiSXT
    Engem ez az estra funkciókkal ellátott netbook egy fullextrás Daewoo Matizra emlékeztet. Hiába a hűtött kesztyűtartó, ködlámpa, alufelni - attól még nem egy tágas E-Klasse-ben fogunk ülni.
    (Elnézést a Matiz-tulajoktól, nem leszólni akarom az autójukat, hanem példát akartam mondani kisautóra)
  • lamer the true
    Netbooknál a méret a lényeg. Van úgy hogy a kisebb jobb.