9144
-
#8824 Pillanatnyilag az alap mozgást nem értem. Geralt néha fogja magát és nekifutásból messziről is suhint, néha meg nem. Ettől függetlenül azért hardon tolom, mert tehet alatt nő a pálma.. :)
A játék menürendszere és a tárgyak felszedése stb. egyelőre nagyon körülményes. Ok, hogy konzolos (?) is, de ennyire konzolos felületet csinálni PC-n... Nincs erre valami MOD, mint a Skyrimnél? Egyszerűen katasztrófa első ránézésre
(Az 1. rész menüredszere is az volt, de nem hittem, hogy az fogom visszasírni...)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.01. 09:55:42 -
wednes #8823 Lesznek kombók, egyes mozdulatok és lehetőségek csak akkor jönnek majd elő ha: a skill fán fejlesztetted adott képességet. A hárításból is egyből visszatámadás is egy ilyen képesség, nyíl hárítás, tördobálás vagy a csoportos támadás, csoportos kivégzés.
A játék elején még elég "gyenge", vagy úgyhogy óvatosan. Igen a páncélos, pajzsosokkal vigyázni. Jó a bénító jel vagy a csapda is. Ha többen vannak jó még az axii jel is, egyet átállítasz saját oldalra, de ahhoz kis időre van szükség, ha nyakadon vannak azt nehéz alkalmazni. Figyelni kell az energiádat is (a 2 csík), ami kell eredményes hárításhoz és jel használathoz. A nagy harc közbe sokszor nem is láttam, hogy "kifogytam belőle" aztán se jel se sikeres hárítás, azt le is vágtak. Idővel ezt is fejleszted. A kitérés is sokkal jobb lesz (nagyobb körű) idővel. Mert most még sokszor van, hogy kivetődsz épp egy másik ellenfél elé aki lecsap rád.
Kifejezett hárítás kombód még nincs. Véd ki a csapást és támadj vissza. Ez fog majd felfejlődni, akkor jelenik majd meg az ikon(akkor lesz, hogy védés nyomva tartás és rányomd a támadást asszem) Egy gyors "szamurájvágás" és ha épp kritikus, akkor azonnal le is vágod az ellenfelet. -
#8822 Ha fejleszted a kardozásod, akkor hosszabb meg erősebb támadásaid lesznek, de olyan időre kattintás nincs mint az 1-ben. Ettől még érdemes időzítve kattintgatni, és akkor az ellenfél nem tud támadni. Csoportokat leverni viszont nagyon nehéz, egy-egy ellenféllel szabad csak egyszerre foglalkozni.
Visszatámadás a játékban már nincs alapból (tutorial szól is, de én is beleszaladtam), ki kell fejleszteni, de csak a 8-10. szint környékén lesz elérhető. -
#8821 Itt is lesznek majd kombók később? Vagy alapból is van? A páncélosokat jelenleg csak úgy tudom levágni, hogy a bénító jelet használom vagy mögéjük ugrálok elkerüléssel.
Egyébként félelmetesen filmszerű élményt ad eddig. Ha ennek ilyen szép grafikája van el nem tudom képzelni, hogy a 3. részben mi vár majd.
A hárításos vissatámadást viszont nem értem. Meresztem a szemem, de semmiféle jelet nem látok, a tutorialban is véletlenül sikerült csak megcsinálni... -
wednes #8820 Szerintem konfiguráld át a gombokat kényelem szerint.
Én azt mondom tedd a védekezést a jobb klikkre, az erős támadás meg legyen "E". A hirtelen, gyors védésre nagyobb szükséged van és sokkal nehézkesebb (nekem legalábbis) billent matatni érte. Na meg a hárítás visszatámadás is könnyebb egéren. Az erős támadás úgyis tudatos, már ott "pihenhet" az ujjad a gombon mikor alkalmazod.
Arénaharcon kicsit gyakorolhatsz is mielőtt belevágsz komolyabban. Az eleje itt is nehéz, 2-3 vágásból kivégeznek minket. Ha 3-an ugranak oda akkor ez egy fél másodperc. :)
Jah igen. a Ctrl lenyomod akkor belassul minden, és itt válogathatsz a jelek szerint is. Így kiválaszthatod, ami kell és csak Q-t használod.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.06.01. 09:30:57 -
#8819 Aha, a jel használat megvan, én voltam hülye... -
#8818 Beszarok a játékon, olyan szép, pedig "csak" high beállításon van. A harcrendszer újratanulása meg sokba lesz. Mire megtanultam az első részt, ez jól megszivat. Az arénaharc alapján könnyűre taksál.
Végig ez az egy kameranézet elérhető ezzel a default zoomal? Alig látok valamit a képernyőből a sok ikon miatt. Ha meg kikapcsolom a HUD-ot, akkor meg infó nincs... A jeleg használata tényleg csak a gombokkal megy és nem úgy, hogy kiválasztasz és az adott jelet használod, mint az 1-ben? Kinek van olyen hosszú ujja, hogy csata közben eléri a legtávolabbit? Még a védekezéssel is egyelőre hadilábon állok. -
wednes #8817 Lehet igazad van.
Csak azért tűnt bugnak (vagy tényleg az), mert az ostromtorony alján beszáll Geralt a sima ruhájában és cutscene után már ebben támadja a falat. Plusz raktam bele egy páncél erősítést, mentettem abbahagytam a játékot...köv alkalommal sehol a plusz beépítés. Na mondom itt vmi gáz van. -
#8816 Hello!
Hogy kell finish move-t csinálni? Végig csináltam a trainert, de kis szünet után elfelejtettem. :) -
Rony94 #8815 Azon a Lesbomancy beszóláson sírtam anno. xD -
Szerzetes89 #8814 Ez egy bónusz a játékhoz. (DLC, minden kieg ingyenes hozzá, ezért van rajtad)
Később lesznek még ilyenek pl. bónusz küldi stb....
Szerintem nem éri meg eldobni, elég jó kis kabát volt, bár ahogy olvastam kicsit gyengítettek rajta.
-
Kurfürst #8813 A Lesbomancy - my favourite type of magic! -
Madi92 #8812 Sajnos hiába dobod el, prolog végéig megmarad, max az utolsó felvonásban dobhatod el, akkor végleges lesz.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2015.05.22. 14:36:08 -
wednes #8811 Köszi én is így fogok tenni.
Próbából raktam bele 1 páncélfejlesztést abbahagytam a játékot. Újra betöltésnél már nem volt meg a fejlesztése sem. Úgyhogy lehet én el is dobom a fenébe, mert meg van átkozva. -
Madi92 #8810 Egen, ez egy bug szerintem. Én mindig visszacseréltem gyorsan az alap cuccokra. Aztán elő alkalommal eladtam őket. -
wednes #8809 Hi.
Az normális, hogy rögtön az ostromnál, mikor kilépünk a várfalra már kékszalagos harci kabát van Geralton a bőrkabát helyett? (még bőrkabátba ment fel a ostromtoronyba)
Nem volt semmiféle importálás, steam-es verzió. Újrakezdtem próbából és ismét.
Megvan az alap kabát is, nem akkora probléma ez, de inkább attól félek, hogy ha bugzik akkor lesznek más problémák és ne 30 óra múlva jöjjön elő.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.05.22. 14:08:25 -
#8808 Én konkrétan sírva örülnék, ha olyan gépem lenne, mint az aláírásodban - s nem, most sem, akkor sem hajszolnám a 60 FPS-t, hanem még önfeledtebben játszanék, mint most... nem egyszer 12-14 FPS-sel, vagy alulról nyaldosva a 30-at.
Hozzáteszem, nagy ritkán futtatom már képlopásra a Dxtory-mat, mert bár tetű lassú, de ott a STEAM F12-re bindelt opciója.
Amikor reflex képekre vágyom, azért fut a Dxtory - és az ugye FPS-értékeket ír a bal sarokba. -
Madi92 #8807 Pontosan, írtam is, hogy irigylem azokat, akiknek 60 alatt is elfogadható. -
#8806 Ja - fordítva is elvárható, hogy még pedig vannak (és garantáltan lesznek is még), akik rád a mániákus 60 FPS üldözésed miatt.
Így szép az élet. -
Madi92 #8805 Nem kell egyetérteni, csak elfogadni, hogy van ilyen is. -
#8804 Olvastalak is ott. Nagyon nem értek veled egyet ezzel a 60 FPS-mániával. -
Madi92 #8803 Jajmá :D Nem akarok itt is flémet kezdeni mint W3 topikban. Kíváncsi vagyok ennyi. Nekem fontos a 60 fps a tökéletes élményhez. -
#8802 Tudom, ne vau-vau, de nem inkább játszani kéne, az FPS-számlálás helyett? -
Madi92 #8801 970-en Übersaplingal is megy mindenhol fix 60-al? Nálam pl 2. fejezetben a csatatéren eléggé visszaesett mindig, de érhető mivel sok az objekt, kyrannal is belassul sajnos, pedig elég sok minden ki van kapcsolva így is. Ja meg múltkor panaszkodtam, hogy Philippa lakosztályában is durván leesik az fps, ha kijárt felé nézek. :D Azon azért meglepődtem. -
#8800 Közepes beállítások mellett játszhatónak kell lennie. Ultrához nekem is kellett a 970. -
#8799 Akkor: Nem jól. -
Szerzetes89 #8798 Biztos
Ugyanezen a konfigon két éve low grafikán, felbontást levéve szaggatott... pedig az ajánlottnál jobb gépem van.
Igaz, akkor még csak 32 bites Windows-om volt. -
#8797 Jól. -
Szerzetes89 #8796 Sziasztok! Régen próbálkoztam megjelenéskor a játékkal, akkor szaggatott mint állat, de vajon az EE hogy menne ezen a konfigon? Válaszokat előre is köszönöm!
Win 7 64
Intel Core i5-2400 3.1Ghz
4GB RAM
AMD Radeon HD 6670 -
Madi92 #8795 -
Rony94 #8794 MAGIC!!! -
Madi92 #8793 Vergenben Philipa házában mi eszi meg ennyire a gépet? :D Kb -20fps, ha ott vagyok bent. -
bendáj17 #8792 Köszi igen az rémlik hogy nagyon sokat ment és elég sok helyet is foglalnak így érdemes lomtalanítani őket :D Akkor lehet újra neki esek ennek a nagyszerű gamenek. -
Rony94 #8791 Megmaradnak. :) De amúgy vigyázzál a mentésekkel. Ha nagyon felhalmozódik, akkor durván belassulhat a játék (itt most a betöltésekre gondolok) és instabillá is teszi a játékot. Nekem nem egyszer volt olyan hogy meghaltam, töltöttem volna be a mentést, erre csak úgy ledobott a Windows-ba. Indíthattam újra a játékot. Tettem egy kis lomtalanítást a mentéseknél és utána megint rendben volt minden. :) -
bendáj17 #8790 Egy kérdésem lenne a játék hogy kezeli a mentéseket? Mert gondolkodok hogy újra végig viszem csak most nem Roche oldalán hanem Iorveth oldalára állok, ekkor az előző mentések megmaradnak vagy felül íródnak? Meg fog maradni mindkét mentésem majd? Előre is köszönöm a választ. -
Bucsek #8789 köszi szépen :) -
Rony94 #8788 Eleinte engem is zavart, de hozzá lehet szokni. Meg nagyjából ki lehet következtetni hogy melyik ország melyik, hála a játékban levő könyveknek. De ha annyira érdekel, meg lehet nézni ezt. :) -
Bucsek #8787 Sziasztok, most vittem végig a Witcher 1-et, és meg van a 2. rész is (steam-en akciós volt ^^ ), csak ugye előbb az első, aztán a második jön :D.
Kis problémák vannak a játékkal, sajnos nagyon akad, az egér lassú, nagyjából kiküszöböltem a hibát guglizással és hajtépéssel, viszont van még valami ami igen zavaró nekem. A játék magyar feliratos, viszont a térképet ha megnyitom mindenféle cirill ábécével találkozok. valahogy így. tudnátok erre valami megoldást? előre is köszönöm :) -
#8786 Rossz topik. -
#8785 Ha valaki előre megvenné a 3-at ITT 6000 pénz :)